Justin Simmons bude hrát následující sezonu na Franchise Tag

Justin Simmons © Jeffrey Beall / CC BY

Obě strany se nakonec nedohodly na dlouholetém kotraktu pro klíčového muže naší secondary. Jednání mohou pokračovat až po odehrání posledního zápasu základní části sezóny 2020.

Justin Simmons bude prvním hráčem Elwayovy éry, který bude hrát na FT. Ve čtyřech předešlých případech vždy našel náš GM cestu k podepsání dlouhodobé spolupráce.

Upřesněme, že Justin bude hrát za průměr pěti nejvyšších platů své pozice. Předpokládám, že smlouva by jej postavila (jej postaví) na místo nejlépe placeného safetyho NFL.

EDIT: Tak prý Denver nabízel smlouvu na úrovni 5-6 místa mezi S. Justin na sebe sází a obě srany se dohodly, že se letos nedohodnou.

Obě dvě strany již dříve avizovaly, že chtějí dospět k oboustranně výhodné dohodě. Simmons po umístění FT na jeho osobu ohlásil, že bude klidně hrát i pod tagem a nehrozí stávka. Nedokončení jednání také není ohlášením nezájmu Broncos o Simmonsovy služby.

Zaregistroval jsem několik článků, které vyhlašují, že by nepodepsání dlouhodobé smlouvy byl neúspěch, někdo to dokonce považuje za katastrofu apod.

Pěkně v klidu si sedněme a uvědomme si, že současná situace je určitým způsobem pasivní výhrou obou stran. I nadále máme o setrvání Simmonse eminentní zájem a přitom neriskujeme, že by náš klíčový safety odmítl hrát pod tagem, který je riskantní v případě zranění.

Posečkání s dlouhodobým závazkem může být výhodné pro obě strany. Na základě nové CBA se zvedá podíl hráčů na výnosech ligy a tím se otevírá prostor pro zvýšení platu hráčů. Hned po jejím (CBA) odsouhlasení, jsem četl o tom, jak může být rok na FT pro Simmonse naopak výhodným, protože další smlouvu dostane již pod naběhnutým CBA a tam si může přijít ještě na větší balík.

Z pohledu týmu to zase znamená, že o svého hráče nepřijdeme a ve velmi ošemetné době nehazardujeme s cash flow – tedy týmovými financemi. V době majetkových „problémů“ týmu – myšleno bez jasného vlastníka – nám současná pandemie nepřidává a tak bylo velmi klíčové podepsání spolupráce s jednou nejvýznamnějších sázkových společností v USA (první v NFL).

Shrňme si to. Justin Simmons je bez dlouhodobé smlouvy a bude hrát za Denver pod Franchise Tagem, který mu zajišťuje osmý nejlepší plat safetyho v lize, takže na své si přijde (zdroj:
https://www.spotrac.com/nfl/rankings/average/safety/). Tým v době COVID-19 nehazarduje dlouhodobou smlouvou o jejímž dopadu se dá nyní opravdu jen spekulovat.

K zamyšlení:
Jedna za analytiček sportovní stanice ESPN vyhodnotila, že pokud se sezóna odehraje bez diváků na stadionech, tak NFL ztratí až tři miliardy dolarů zisku. Na základě tohoto čísla by se měl oproti dříve obvyklé vzestupné tendenci platový strop propadnout z cca 200 milionů na cca 150 milionů dolarů! Nepředpokládám takový drastický krok, ale klidně bychom se mohli také dočkat situace, kdy se platový strop oproti předešlým letům prostě o nějaký ten milion sníží. V nových smlouvách jsou vždy vysoké garance na začátku smluv a Simmonsova smlouva by tak mohla být extrémní zátěží.

Ano na jednu stranu můžeme být zklamaní, že nemáme Justina pojištěného již letos, ale zdá se mi prozíravé, že si obě strany na další jednání počkají do vyjasnění důležitých aspektů, které mohou mít velký dopad na platový strop a finance týmu/hráčů obecně.

❓❓Co myslíte vy?❓❓

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář