NOVINKA! Podepsali jsme RT Demara Dotsona!

Stalo se očekávané. Pravý tackle Demare Dotson prošel pohovory i fyzickými testy a podepsal s Broncos jednoletou smlouvu na 3 miliony dolarů. Nahradí tak na jeden rok odhlášeného Ja’Wuana Jamese.

Demare Dotson je 206 cm vysoký a 143 kg vážící veterán (11 let v NFL), který dosud působil celou kariéru v týmu Tampa Bay Buccaneers, kde za poslední 4 roky odstartoval do 54 zápasů a v posledních dvou letech odehrál pokaždé patnáct utkání.

V podpoře běhu jde o průměrného hráče a podprůměrného, pokud se jedná o protekci QuarterBacka. Vedení týmu tak našlo za Jamese celkem obstojnou náhradu a hlavně rozšířilo šířku kádru o čistokrevného pravého tackla (byť má Dotson zkušenosti i na levé straně) s mnoha zkušenostmi. Měl by se o pozici startera poprat s Elijahem Wilkinsonem.

Svým způsobem je docela zajímavé, jak se průměrnému hráči jako Dotson podařilo v lize vydržet tak dlouho. V lize, která na nic nečeká a máte možná tři roky na to, než vás vymění za lepšího. Když jej v roce 2009, jako nedraftovaného, pozvali Bucs do přípravného kempu, neměl za sebou Dotson ani jeden snap na pozici tackla. Musel si upravit i kopačky, jelikož u Bucs neměli jeho číslo 18 (!). Bucs se jej v průběhu času snažili vyměnit, nicméně Dotson se vždy ukázal být lepší volbou. Až do letošního draftu, kdy jej nahradil talentovaný Tristan Wirffs, výběr Tampy z prvního kola.

Bude Demare Dotson kvalitní posilou?

Demar je solidní atlet s nadprůměrnou výškou a průměrnou váhou na tackla v NFL. Umí si poradit i v důležitých chvílích, ukazuje kompetitivnost při soubojích a jako bývalý hráč basketballu se dokáže i schopně hýbat. Jeho výkony jsou konzistentní, má trpělivé ruce a umí je slušně používat. Jak naváže kontakt s obráncem, umí si najít dobrou polohu těla.

Mezi jeho slabiny patří situace, které zkrátka neumí zahrát a za celou kariéru se je nebyl schopen naučit díky fyzickým limitům. Nemůžeme ta kčekat široké zónové běhy, pokud bude Dotson blokovat. Dotson má podprůměrnou sílu a to jej zkrátka limituje. S některými typy edge rusherů bude mít náše nová akvizice i nadále problémy. Výška holt není vždy výhoda.

Sečteno podtrženo by měl být Dotson použitelný jako startující pravý tackle. Má schopnosti pomoci běhové hře při vhodných typech běhů a měl by stačit i jako ochránce Lockovy pravé strany při pasových hrách. Drew však bude muset mít na paměti, že proti určitým typům obránců se Dotsonovi nevede nejlépe a tuto skutečnost ve své hře zohlednit.

Jak jste spokojeni s Demarovým podpisem? Řešili byste situaci stejně či jinak? Myslíte, že se Dotsonovi podaří vyhrát v kempu post startujícího pravého tackla?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář