Ohlasy z kempu 10

Video sestřih z desátého tréninkového dne

To nám to letí. Ani se člověk neotočil a už za sebou mají hráči Broncos desátý ostrý trénink. V plné zbroji. Zítra den volna. A byl to také další ostrý trénink, ve kterém dominovala obrana. Ale top není žádné překvapení a tento kolorit nás bude provázet jak zbylými tréninky, tak celou sezónou. V naší obraně máme nejvíce nákladů z celé NFL, tak by tak měli zkušení talentovaní hráči i hrát.

Ze začátku tréninku si vybral slabší chvilky jinak parádní Jerry Jeudya ukázal, že je taky jen člověk. Na konci tréninku to ale zase byl on. Trhal kotníky, chytal míče, mátl své strážce. Jeudy neudržel dvě přihrávky a jednou nešel aktivně po míči v souboji s CB Dawsonem. Nenechal se však nedobrým začátkem semlít a ovlivnit tak celý dvouhodinový trénink. Otřepal se a o chvíli později chytl krásný pas přes rameno u postranní čáry s obráncem na krku. Pak přišel i TouchDown po aktivním pohybu, když byl Lock donucen ke scramblování. Jerry při tomto chytu krásně zapíchl palce do okraje hřiště. Další zachycení si připsal Jerry i v dalším průběhu. Věřím, že takové dny o vás hodně prozradí a také vás mohou hodně posunout.


TE

Pomalý začátek zaznamenala ovšem celá ofenziva. Hned několi hráčů si připsalo dropy a na začátku dne byl i Lock o něco více něpřesný, než je u něj zvykem. A samozřejmě obrana do toho šlapala a tyhle momenty je dál nabíjely. Bradley Chubb s Alexanderem Johnsonem si připsali skládky pro ztrátu. Johnson přiodal sraženou přihrávku, Jewell srazil pas na Line of Scrimmage. V hře 11 na 11 přišla penalta pro útok za ulitý start a v rozehře nato by si sack připsal Von Miller. A připsal by si i další v pozdějším průběhu dne.

Ofenzivu nakopla 40 yardová přihrávka na Hamiltona. Útok získal momentum a následovalo několik highlight her. Přihrávka na Jeudyho při křížených routách, TD na Jeudyho, TD přihrávka na Jakea Butta a další catch Hamiltona, tentokrát přes rameno. Druhá půle tréninku tak byla o poznání lepší než ta první.

Po tréninku byl HC Vic Fangio spokojený: „Rád vidím dobrý, soutěživý trénink a takový jsme dnes měli. Hráči hráli s nasazením. Došlo i na popichování a hecování mezi hráči (nic přes čáru), které pomohlo zvednout útoveň dnešního tréninku. Myslím, že s ohledem na nasazení a soutěživost to byl velmi dobrý trénink.“

Vlastně mi popis dnešního tréninku ukazuje to, jak si myslím, že proběhne celá sezóna našeho útoku. Pomalý začátek, dobrý konec. (Snad dobrý konec.) Důležité bude vybojovat a urvat s pomocí obrany nějaké zápasy hned od začátku ročníku, protože nakonec nemusí pomoci ani silný finiš. Který ani nemusí přijít. Drew ukazuje, že dokáže tenhle útok vést. Hodně bude záležet na tom, jestli si nepodrazíme nohy penaltama či dropama. Věřím, že v zápasech, kdy toho moc nepoděláme, kdy si nebudeme sami sobě podkopávat nohy, máme šanci na úspěch.


Lloyd Cushenberry III na centru první OL

Lloyd Cushenberry III odehrál s prvním útokem celý dnešní den. Plánem trenérů je, aby každý ze tří centrů dostal rovnocenný čas a měl tak stejné možnosti vyhrát post startera. Trenéři o nějakém favoritovi mlží a k této otázce se nevyjadřují. Fangio komentoval vývoj Cushenberryho III: „Myslím, že Lloyd ukázal posun a nadějný vývoj. I když zahraje špatnou či negativní hru, jde o napravitelné věci. Neřeknete si po nich „OK, tak s ním to nepůjde.“ Doufáme, že se zlepší v těchto chybičkách. Myslím, že je schopný hrát to, co po něm chceme. Je otázkou, jestli to bude umět lépe než Austin či Pat.“

Za zmínku stojí, že Cushenberryho označil jeden z analytiků nfl.com za základního hráče z letošní draft třídy (https://www.nfl.com/news/2020-nfl-season-1-pivotal-rookie-for-each-of-the-32-teams) Vidí v něm stabilizaci a opravu naší O-lajny hráčem, který má elitní fotbalovou inteligenci a je příkladný lídr. Očekává dopad tohoto hráče už od prvního dne.

Za sebe říkám, že jej stále na centru proti Titánům nevidím. Myslím, že na začátku sezóny sáhneme po o něco zkušenější volbě (pravděpodobně Austinu Schlottmannovi?). Teoreticky by mohlo v nějakém bodě ročníku dojít k výměně, ale to je zásah do živého organismu Ofenzivní lajny a to by musel být důvod, který by se nám nelíbil (zranění, neuspokojivé výkony). Nechám se překvapit. Lloydovi v mých očích škodí zrušení preseason zápasů, kde by si k NFL mohl alespoň čuchnout a získat první ostruhy.


Garett Bolles

Letem desátým dnem:

Justin Simmons srazil přihrávku Drew Locka na Hamiltona. Málem interčception.

Nová WR akvizice Cody White pochytal několik přihrávek z rukou Jeffa Driskela. Při jednom předvedl efektní rybičku.

Jake Butt připsal další red zone TD (Jeff Driskel).

I když někteří hráči ofenzivy trpěli dnes dropitídou, tak se tato nemoc vyhla Courtlandu suttonovi, který chytl všechno posláno jeho směrem a tuhle statistiku si nenechal pokazit ani míčem směřujícím za jeho záda.

Andrew Beck se při jedné z rozehrávek postavil na místo FullBacka a parádně vyčistil cestu skrz LineBackera. I když OC Pat Shurmur FB nevyužívá často, hybridní TE/FB Andrew Beck může našemu útoku pomoci s dodáním neočekávaných her a samozřejmě také jako receiver.

Při jednom z Lockových pasů na Jeudyho se pokusil Garetta Bollese nachytat Bradley Chubb odloženým útokem. Bolles mu to nesežral a Chubba ubránil a dal Lockovi více času na hod.

DaeSean Hamilton předvedl povedené hry, včetně efektní rybičky.

Jake Butt stále vypadá velmi dobře a sledovat jeho osud s blížícími se škrty bude obzvláště zajímavé.

Největší boj hoří o post CB3 mezi Bausbym, Harrisem a Yiadomem. Bausby nyní lehce zraněn, ale měl by být k dispozici ve čtvrtek.

Do plného tréninku s kompletní výstrojí se vrátili jak Von Miller tak Melvin Gordon III.

Todd Davis se dnes procházel okolo postranní čáry. Dobré znamení.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář