Ohlasy z kempu 3

První den v plné zbroji přinesl další dávku zajímavých situací, o které se s vámi podělím.

Krátký sestřih třetího dne
A druhý sestřih

17, 2020; Englewood, Colorado, USA; Denver Broncos quarterback Drew Lock (3) during training camp at Dove Valley. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Začneme potěšující zprávou, která z kempu přišla. Během prvního „ozbrojeného“ tréninku hrála první ofenziva proti druhé obraně a Drew Lock kompletoval přihrávku za přihrávkou. Bez ohledu na „nepoměr“ v úrovni týmů musíme říci, že Drew Lock vypadal přesně tak, jak proti druhé obraně vypadat měl. V pohodě, klidný, soustředěný. Pozorovatelé chválili nejen přesnost vypuštěných projektilů, ale i rozhodování. Nejvíce zachycení si připisovali Sutton s Fantem. Nekompletní pasy byly řídké. K vypíchnutí chyb zmiňme sražený míč Josey Jewellem a nepřesnost při hluboké hře na Fanta.

I ve hře proti první obraně (7 na 7) byl Drew stále schopný kompletovat na Suttona a Jeudyho. Lock má stále kopu práce před sebou a spoustu prostoru kam se může posunout ve svých dovednostech, ale dnes vyslal pozitivní signál a ukázal, jak může Shurmurova ofenziva vypadat.

Ani dnes si Lock nepřipsal interception (stejně jako druhý den), ale i tak dokázal distribuovat míč do hloubky pole. Drew by si rád ponechal tuto agresivní mentalitu a v tom je zajedno jak s HC Vicem Fangiem, tak OC Patem Shurmurem. Vic Fangio: „Vždy chcete QuarterBacka, který má tendence posouvat hranice a zároveň dávat pozor na míč. Mít to stále někde vzadu v halvě, že o míč nechceme přijít. Nechceme hráče, který se bude bát turn overu natolik, že přestaneme atakovat hlubší zóny hřiště. Musíme být schopni obojího. A my chceme vidět v čem bude Drew schopný se učit, kam až budeme moci zajít.“

Drew Lock potvrzuje, že to má v hlavě srovnané. Uvědomuje si, že jestli hráči chtějí letos hrát fotbal, musí obětovat i volný čas s rodinou, aby neriskovali zavlečení nákazy do týmu. Je to náročné, ale je nutné v této době něco obětovat. Přidal se i Mike Purcell, který mluvil o tom, že má sice doma ženu a děti, ale že mu fotbal strašně chyběl a těšil se natolik, že i on rodinou část života maximálně přizpůsobí.


Jake Butt

Mnozí už Jakea Butta odepisovali. Jeho zranění kolene se stále komplikovalo a kamplikovalo a Jake přišel o první dvě sezóny s naším týmem. Nyní se ho zdraví drží a on na hřišti ukazuje, proč jej i přes zranění John Elway draftoval. Dnes zachytil hned několik přihrávek na několika různých routách. Ukázal atletičnost při dlouhém náběhu a poziční flexibilnost v unikátním rozestavení, které mu pomohlo se uvolnit proti první obraně.

Fangio o Buttovi: „Jake je mnohem mnohem dál, než byl minulý rok. Cítí se teď nejlépe za dlouhou dobu. Nejen dnes na tréninku vypadal velice dobře a my doufáme, že tuto sezonu konečně uvidíme toho pravého Jakea Butta.“

K Jakeovi se vyjádřil i Drew Lock: „V naší šatně není nikdo, kdo by Jakeovi nepřál úspěch. Je jedním z nejlepších spoluhráčů, které v kabině máme. Když pak my ostatní vidíme, čím vším si prošel, dřinou a zraněními, je skvělé, že je zase zpátky s námi na hřišti. Ještě není 100% sám sebou, ale hraje skvěle. Jake je strašně chytrý a víc atletičtější, než si lidé myslí.“

Jeho boj vede pravděpodobně přes Andrew Becka či pět Tight Endů na soupisce. Moc mu držím pěsti.


Bitva o pozice mezi Cornery neustává. I dnes zaujal hlavně Bausby, který si připsal sraženou přihrávku. Bausy zatím na trojce CB rotuje s Harrisem a Yiadomem. Pro Fangia je ale bříliš brzy na to, aby někoho vypíchl před ostatní. V jeho očích mají všichni hráči svoje lepší i horší chvilky a pracují tvrdě na tom, aby ty hroší odstranili.

Broncos dnes trénovali 90 minut, což se zítra zvedne na 105. Vic Fangio první den se zbrojí ohodnotil jako „OK, ale čekal jsem že to bude vyšší level.“

První obrana dala druhému útoku pořádně zahulit a jen se potvrdilo, že Ofenzivní linie postrádá spolehlivou hloubku. Byl však jeden hráč, který vyčuhoval i proti obraně jedna. Tím byl náš nováček Jerry Jeudy, který umí na zadek posadit i zkušené obránce.

Ofenziva Pata Shurmura instaluje základní principy. Nemáme ještě konečný produkt, zbývá kopa práce, Vše není vyšperkované a zažité, ale nějaké principy, postupy a „tvář“ už ve hře útoku k vidění je. Viditelně se také blížíme konceptům hraným na univerzitách, jak už hraje hodně týmů napříč NFL. Dnes si hráči vyzkoušeli i nějaké „fake“ hry. Jedna skončila dlouhou kompletací na trase Lock – Sutton.


Druhou obranu Lock vydatně potrápil

Letem třetím dnem:

Hra dne byl průběh Phillipa Lindsayho levou stranou OL (Bolles, Risner), kde rychlým cutem posadil na zadek Attaochua a běžel dál do „TD“.

Na postu centra zatím není žádný favorit – rotujeme trojici Austin Schlottmann, Patrick Morris, Lloyd cushenberry III.

LineBackeři Todd Davis a Alexander Johnson si dnes užili fyzickou hru asi nejvíce, když pořádně přitopili halvně v běhové hře. Jednu z her si museli Davis s Lindsaym vyříkat.

Jerry Jeudy pokračuje ve své kampani za WR2, když i nadále vypadá velmi dobře připraveně na profi level. Dnes si vyzkoušel několik křížnou route, kdy mu defenzivní back nestačil déle než pět yardů. Podobně později použil jeden ze svých triků aby se výrazně separoval od jiného obránce.

Miller s Chubbem dali tacklům druhého útoku pořádně na zadek a přiopsali by si hned několik sacků.

Jewell si připsal sraženou přihrávku, když dobře přečetl Lockovy oči. Proti třetí OL zaujal i LB Derrek Tuszka.

Jeden z pozorovatelů okomentoval Nicka Vannetta jako „dům převlečený za Tight Enda“. Nick je masivní chlap na konci ofenzivní linie (198 cm, 118 kg), ale překvapivě kvalitní i jako receiver, co rychle akceleruje.

Mladý QB Brett Rypien zaznamenal pár pěkných her, zatímco Jeff Driskel napravoval reputaci po nepovedeném dni dva.

Den se zbrojí si užili také Running Backové Lindsay s Gordonem. Lindsay několikrát parádně proběhl dírami, které mu otevřela Ofenzivní lajna a chytil všechny pasy, které na něj letěly. Gordon proběhl několika skládkami.

Když jsem včera sledoval živý přenos na facebooku, zaujal mě také RB Bellamy. Zajímavý týpek. Už včera se psalo, že má dobré ruce a mně se líbí i jak běhá.

WR Juwann Winfree trénoval u postranní čáry, zatímco se do zátěže vrátil TE Andrew Beck po vyléčení COVIDu-19. Z indispozice se vrátil kouč Defenzivní lajny Bill Kollar. Také K.J. Hamler trénoval naplno poté, co předchozí trénink opustil lehce předčasně.

Se třetím útokem začal trénovat nedávno podepsaný pravý tackle Demar Dotson.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář