Ohlasy z kempu 4

Úroveň minulého tréninku se HC Vicu Fangiovi moc nepozdávala a označil ji pouze za „OK“. No dnes musel být s obranou hodně spokojený, protože ta zařadila vyšší rychlostní stupeň a čtvrtý den si náramně užila. Defenziva vedená Vonem Millerem dominovala jak v drilech 11 na 11 tak i v drilech 7 na 7. V jedné chvíli to vypadlo i na tři sacky za sebou.

Von Miller zbořil dnešní trénink

Hned v první hře předznamenal vývoj dne Mike Purcell, který se proboural ofenzivní linií a připsal by si v zápase sack. A za dnešek by nebyl jediný. Byl to zkrátka takový ten den, kdy si obrana řekla, že totálně zkazí útoku den.

Při vyhýbání se Lockovi, se málem srazili Chubb s Millerem, kteří u něj byli extra rychle po oklamání obou tacklů. A Von Miller dominoval i ve cvičeních 1 na 1 a několikrát se dostal až k Lockovi. Vypadá to, že Von využil dlouhou offseason k tomu, aby nabral další svalovou hmotu. Nic drastického, ale dost na to, aby to bylo vidět i na hřišti.

Jedna z ojedinělých Millerových chyb přišla, když jej Lock vylákal do offsidu při tzv. hard count (rozehra až těsně před vypršením časového limitu). To se mi líbí. Útok dostává na zadek a stejně si hraje s hard countem, aby otupila příliš rychlé starty pass rushe. Dobrá lekce i pro velezkušeného Vona, který někdy příliš tlačí na pilu a offsidy si připisuje.


Secondary válela

Obrana nezaznamenávala jen sacky. Při podklouznutí Jeudyho zapsal íčko Kareem Jackson a Isaac Yiadom si připsal dva ubráněné pasy. De’Vante Bausby picknul Jeffa Driskela. Blízko íčka byl i Michael Ojemudia. Interception padl i do rukou ALijaha Holdera, který bojuje o sestavu coby safety.

Tým si poprvé vyzkoušel red zone drily. V red zone je vše rychlejší, okna se zavírají rychleji, mezery se uzavírají ve vysokém tempu. Vic Fangio chtěl vidět, jak na tom jsme na obou stranách míče. Jestli všichni ví, co mají dělat a jak se jim daří své úkoly realizovat. A to i v uzavřeném bloku, jakým red zone je. Samozřejmě to není úplně dobré pro obranu, když se ocitne zády k red zone, ale tím jak se hrací prostor scvrkne, je to pro obránce výhoda. Útok zase musí hrát daleko přesněji, rychleji, efektivněji. Tyto situace rozhodují zápasy. Připíšete tři nebo sedm bodů, a nebo o ně nějakou chybou přijdete.

Nejlepší akci dne předvedl Lock při obloučku na Melvina Gordona. Video zachycení níže. Objevily se (očekávané) potíže útoku při skorování. Lock zapsal TD při přihrávce na Suttona, ale pas na Lindsayho byl sražen Callahanem. Jiná přihrávka jen lízla Jeudyho prsty a ta další byla tečována Simmonsem do rukou A.J.Bouye. Potvrdily se trendy ze začátku kempu, že na turn overy se naši koučové hodně zaměřují a nabádají hráče k atakování míče, ať už jsou kdekoli na hřišti.

Melvin Gordon a jeho zachycení jednou rukou v těsné obraně Alexandra Johnsona

I když se ofenzivě nedařilo, jako včera, Drew Lock po většinu tréninku solidně snášel neustálý tlak obrany. Když to jinak nejde, používá Drew nohy a dokáže i v běhu najít své spoluhráče. Dnes třeba Suttona na kraji red zone.

Drew Lock zdrhá před Bradleym Chubbem

Dnes je v NFL jen málo QB, kteří schopnost pohybu nemají a jedná se prakticky výhradně pouze o veterány jako jsou Brady či Rivers. Mezi mladší generací QB už nemobilní pocket passery hledáme výjimečně. Záleží také, jakým způsobem svou mobilitu QB využívají. Někdo jen aby se dostal z ataku obránců, někdo se s míčem stává nebezpečným běžcem. A někdo používá nohy když panikaří. Buď jak buď je Fangio za Lockovu mobilitu rád, jelikož do naší hry přidává potřebný element. Důležité je, aby v sobě Lock našel rovnováhu a byl schopen používat nohy ve vhodných případech a neuchylovat se k nim příliš často.

V drilech 7 na 7 vypadal první útok přece jen lépe, když Lock kompletoval na Gordona, Lindsayho i Hamiltona.


Bausbyho INT

Asi nejvíce vyhrocená bitva o post je mezi Cornery. Bausby měl skvělý celý týden a dnes se do boje vrátili jak Isaac Yiadom, tak -Michael Ojemudia, když všichni tři tito hráči měli dnes své chvilky. Bausby má lehce navrch nad svou konkurencí, ale boj není ani náhodou u konce. Doufejme, že jemu, ostatním rivalům i celému týmu vydrží zdraví a budeme moci poskládat ten nejsilnější tým, kterého budeme schopni.

Yiadom se dnes ukázal zblokováním několika přihrávek, ale musí i nadále pracovat na všech otázkách hry, aby nabídl konzistentní výkony. Musí také zlepšit schopnost skládek i v běhových hrách, což je ve Fangiově obraně nutnost i u subtilnějších corner backů. Zatímco Bausby neustále sleduje QB a snaží se i o atakování míče, Yiadom nabízí zajímavé fyzické parametry, které by mu mohly pomoci třeba proti TE útoku.


Austin Schlottmann bojuje o pozici starting centra

V dalším díle seriálu „kdo hraje prvního centra“ měl hlavní roli v prvním útoku Austin Schlottmann (druhý den za sebou). Již nyní to vypadá, že Austin získává v tomto boji lehce navrch nad Patrickem Morrisem a OL pod jeho vedením vypadá o něco lépe.


Dostane se Jake Butt do sestavy?

Letem čtvrtým dnem:

Phillip Lindsay během jednoho ztréninků ztratil míč a byl na sebe hodně naštvaný. U něj je normální, že na sebe klade obří nároky. Dodejme, že nedraftovaný Lindsay si za dva roky v NFL připsal dvě 1000+ yardové sezony bez jediného fumblu. Snad bude tahle statistika pokračovat i nadále.

Na začátku tréninku si nováček Tight End Albert Okwuegbunam připsal drop. Aby si po chvíli připsal tři TouchDowny v red zone drilech. Předvedl tak jednu ze silných vlastností, kterou od něj budeme i nadále potřebovat. Albert O je velkým cílem a umí chytat. Jen těch dropů se bude muset vyvarovat.

Lindsay, Callahan, Spencer, KJ Hamler, Jeudy a Kendall Hinton si vyzkoušeli chytání puntů, když jim asistenti mávali před očima pomůckama, aby je rozhodili. Tento kousek byl zaměřen na jejich koncentraci v kritickém okamžiku. O líznutý punt nikdo vážně nestojí.

C Lloyd Cushenberry III ukázal své schopnosti proti pass rusherům. Vyzkoušel si třeba i spolupráci s pravým guardem, a návrat zpět na centra dle vývoje situace.

TE Jake Butt předvedl parádní zachycení skokem při drilech 7 na 7. TE Troy Fumagalli si připsal dvě zachycení při 11 na 11.

Broncos jsou s návratem WR Juwanna Winfreeho opatrní. Winfree se vrátil k tréninku, ale drilů 7 na 7 či 11 na 11 se neúčastnil.

Nasazování Jeudyho proti druhé obraně začíná být opravdu nefér. O místo v prvním útoku se ale začíná hlásit i KJ Hamler.

Andrew Beck si po návratu na hřiště připsal první catch.

Jeffovi Driskellovi nejde konzistence. Nejdřív hodí dvě tři nádherné přihrávky a pak následují dvě tři opravdu špatné.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář