Ohlasy z kempu 5


Ani dnes se nevyhneme lídrovi defenzivy a celého týmu, Vonu Millerovi. Ve videu níže můžete vidět části jeho tréninku i mentorování mladších spoluhráčů. Stejně tak si fanoušci vládnoucí angličtinou mohou poslechnout, že Von v srdci cítí, že měl být QuarterBack a o tom, jak se snaží zanechat svou stopu. Vone, my jsme rádi, že pro nás QB naháníš a ty už si v nás svou stopu zanechal.


Highlights sestřih z pátého dne

Pátý den tréninku je za námi a po dvou dnech v plné zbroji se dnes hráči vrátili jen k tréninkovým skořepinám, které jim daly více dýchat. Shrnuto podtrženo spolupráce na trase Lock -> Sutton je čím dál tím víc nebezpečnější a tihle dva opravdu vykazují potřebnou chemii. Lloyd Cushenberry III si dnes poprvé vyzkoušel roli prvního centra. Boj o třetího cotrnera je i nadále velmi těsný a bohužel máme i nějaké zprávy o zraněných.

Arlandus Jacob Bouye

V prvním drivu trápil obranu Lock přesnými passy na Suttona. Ale obrana měla svou odpověď. V druhém drivu by si Todd Davis připsal skládku pro ztrátu, Isaac Yiadom ubránil pas na Suttona, Bryce Callahan ubránil Jeudyho a opět Davis byl rychle u Jakea Butta, který tak zaznamenal jen malý yardový zisk.

V red zone drilech vypadaly obě fáze vyrovnaně. Nejdřív našel v těsném oknu Lock Fumagalliho, aby následující dvě přihrávky ubránili Simmons a Bouye (na Suttona, Jeudyho). V dalších pokusech byl Lock donucen ke scramblování a netrefil Alberta O. Gorodn zaznamenal TD, ale ILB Johnson byl na místě včas a v zápase by měl šanci akci zastavit. Jediný turn over prvního útoku si připsal Boyue po přečtení hodu na Jeudyho křižujícího uvnitř end zone.


Lock -> Sutton

WR Courtland Sutton s QB Drew Lockem navázali na svou instantně nalezenou chemii z konce minulé sezóny a posunují ji ještě na další level. Toto spojení funguje i proti první obraně, když dnes Lock na Suttona kompletoval dva dlouhé pasy při nichž Courtland v obou případech předčil Bryce Callhana a u druhého případu se přimotal i Kareem Jackson. Je super být svědkem takto dobré spolupráce mezi naším QB a WR1. Poučením je také to, že CB Bryce Callahan bude mít patrně problémy s vysokými receivery soupeřů.


Lloyd Cushenberry III

Lloyd Cushenberry III se konečně dočkal a pátého dne se postavil na pozici prvního centra. Fangio poté vychválil jeho vysokou fotbalovou inteligenci, kterou většina nováčků neoplývá. Tato vlastnost je u centra strašně důležitá. Je to hráč, který velice úzce spolupracuje s QuarterBackem, kterému může dobrý centr velice pomoci například při čtení obran apod.

Centr tu ale není jen od kecání a to Lloyd také předvedl, když pomohl vytvořit díru pro Lindsayho a jeho pěkný yardový zisk.

Vic Fangio: „Cushenberry si vede dobře. Jedna věc, která mu oproti jiným nováčkům jde, je to, že je chytrý. Velice rychle se učí novým věcem. Na Line of Scrimmage je klidný a to se hodí, protože centři hlásí QuarterBackovi spustu věcí. A on je v tom velice dobrý. Ještě z něj není namakaná mašina, ale očekáváme, že se jí stane. Dobře pro něj je také to, že na univerzitě hrával za LSU velké zápasy a to zvláště minulý rok, kdy vyhráli titul. Myslím, že i to mu ve vývoji pomohlo. Jsme jeho výkony potěšeni, ale je to stále otevřený boj mezi ním, Austinem Schlottmannem a Patrickem Morrisem.“

Austin Schlottman i dnes dělal hlavního centra nejvíce (třetí den v kuse), tak se dá uvažovat, že on je tím, kdo má na tomto postu trošku navrch ale je super vidět nováčka v první linii.


Bryce Callahan zasahuje před Jerrym Jeudym

Pozice třetího Cornera je dle Fangia stále vyrovnaná a jde o boj mezi trojicí Bausby, Yiadom, Harris. Zatím pro něj nikdo z řady nevybočil. „Potřebujeme , aby pro nás minimálně dva z této trojice byli dobrou součástí týmu, ne jen součástí týmu, protože nemáme na vybranou. To je pro nás kriticky důležité.“

Mezi pozorovateli, kteří o tréninku referují převládá názor, že navrch má Bausby. Nejen že předvádí v tréninku konzistentně dobré výkony, ale také má potřebnou velikost a schopnosti hrát na vnějšku hřiště, což by Callahanovi umožnilo hrát na slotu, kde dříve exceloval.

Ale i Harris s Yiadomem se v prvním pěti dnech plnohodnotných tréninků ukazují jako zajímavé volby a svou kůži nedají lacino a dost možná je také čeká nějaká role v týmu.


Justin Strnad

Na discordu jsem vedl krátkou debatu s nickem „Adam the Bronco“ o možné „výměně“ ILB Joseyho Jewella za nově draftovaného Justina Strnada. Typově jde o rozdílné hráče. Zatímco Jewell je spíše instiktivní LB dobrý proti běhu,silnou stránkou Justina Strnada je zase coverage. Strnad bezpochyby sestavu udělá, vzhledem k jeho parádním schopnostem ve speciálních týmech, ale nemyslím si, že by dokázal jen v tréninku přeskočit Jewella. Josey je vyzkoušený LB s několika zápasy na kontě a Strnad by musel absolutně zářit, aby jej v sestavě přeskočil. Nehledě na to, že by dřív musel přeskočit i Joe Jonese.

Je pochopitelné, že nejvíce pozornosti strhávají na svou stranu ofenzivní nováčci, kterých jsme navíc vybrali celou kopu, zatímco do obrany to byli jen tři hráči. Agim, Strnad, Tuszka. McTelvin Agim už svými výkony zaujal, Tuszka má velmi tuhou konkurenci a doufejme míří do special týmů, ve kterých byl oporou na univerzitě. A Strnad?

Shodou okolností se na dnešní tiskovce právě ke Strnadovi pochvalně vyjadřoval Vic Fangio: „Líbí se nám, co vidíme. Justin ukázal svoje schopnosti v pasové hře. V pozemní hře jsme ještě neměli dostatečný vzorek rozehrávek. Inside LineBackeři budou mít s nedostatkem přípravy větší problém než ostatní, Justin má před sebou hodně práce i proto, že potřebujeme jeho proces učení uspíšit. Celkově se mi však jeho výkony líbí a vede si dobře. Ne všechny aspekty jeho hry jsou lehce viditelné na pásce nebo je při sledování tréninku nevidíte. Ale líbí se mi určité věci, které indikují, že jde o schopného hráče.“

Justin strnad má 190 cm, 108 kg. Má dobrou velikost a atletičnost na pokrytí Tight Endů. Má na to ale schopnosti? V divizi máme tři z top TE ligy – Travise Kelceho, Darrena Wallera a Huntera Henryho.

Na otázky týkající se Justina Strnada odpovídal i Alexander Johnson: „Vypadá dobře. Učí se rychle, dokáže běhat s receiverama. Samozřejmě po pěti trénincích nikdo nevypadá perfektně. Já nejsema ani on není. ALe Justin vypadá dobře a jsem rád, že jej v týmu máme.“


Troy Fumagalli při jednom z dnešních catchů

Zranění se nám poněkud rozrostla.

Austin Fort je mimo na několik týdnů a do těsného souboje mezi Tight Endy letos určitě nezasáhne. TE Nick Vannett má otřes mozku a vynechá několik dní. Do třetice Tight End. Tentokrát Noah Fant, který dnes vynechal z důvodu nevolnosti/nemoci (ne COVID).

CB Devontae HArris má zhmožděné koleno, tak trénoval lehce u postranní čáry.

OLB Bradley Chubb dnes dostal volno, aby nepřetěžoval koleno po návratu z operace ACL.


Jurell Casey při kontaktu s rodinou přes aplikaci Zoom

Letem pátým dnem:

Prvním na tréninku byl dnes DeMarcus Walker.

Díky absenci Tight Endů Fanta a Vannetta na tréninku, dostali mnoho příležitostí Butt, Beck, Albert O a Fumagalli. Povedný TD catch Fumagalliho byl asi vidět nejvíce, ale všichni čtyři TE byli vidět při povedených akcích.

O Royci Freemanovi jsem zatím nepsal, ale nezapomínejme na něj. Už proto, že Pat Shurmur byl zvyklý u Vikingů používat tři rozdílné RB a všuichni dostali svůj podíl hry v závislosti na herní situaci (Cook, McKinnon, Ham).

Dalším o kom se moc nepíše, ale nezaostává v očekávání je třeba OLB Malik Reed. I od něj to je zatím povedený kemp.

RB Levante Bellamy i nadále ukazuje kvality. Malej rychlej silnej. Škoda přípravných zápasů. kde si mohl udělat jméno. Jestli nám ho někdo nevyfoukne, tréninkový tým by ho neměl minout.

Vypadá to, že naše skupinka cornerů nebude takový průšvih, jak se čekalo. A.J.Boyue vypadá dobře. Callahan také (když nehraje na Suttona). CB3 se o to perou o sto šest.

Dnes si chytači připsali nejvíce dropů za celý kemp. Trinity Benson, Jake Butt,…

Jeff Driskel ani dnes nepřesvědčil, že se stane konečným řešením na postu záložního QB. Dnes několikrát zaváhal a nebyl schpen se rozhodnout. Sice při dobré coverage od obrany, alevýběr nejlepší možnostiu je QuarteBackův denní chleba a tam dnes Jeff nepřesvědčil. Driskel předvedl i pěkné hry a tak ještě není na odpis, ale musí na sobě zapracovat.

Josey Jewell si připsal další íčko, a jestli jsem něco nečekal, tak příspěvek Jewella v coverage.

Na pravém tacklu prvního útoku jsme měli možnost dnes vidět Jakea Rodgerse. Normální rotace nebo šlo o reakci na to, jak Wilkinsona včera zřídil Von Miller? Nejpravděpodobněji se jedná o úlevu pro Wilkinsonův kotník.

WR Tyrie Cleveland příkladně bojuje o svou šanci v nabité sestavě receiverů.

Albert O ukazuje dobré chytací schopnosti. Ještě ale musíme zjistit, jak je na tom s blokováním. Fangio přímo mluvil o tom, že pro tuto činnost je velmi důležitá ochota a mentální nastavení.

Během potréninkové tiskové konference měl Alexander Johnson pár dobrých postřehů. Pro něj a jeho rodinu nebyla minulá parádní sezóna překvapení. 🙂 Letos by se chtě lvíce zaměřit i na vynucení fumblů. Na otázku, jak Jurell Casey podpoří jeho hru odvětil, že Jurell Casey podpoří hru celé obrany potažmo celého týmu. V dvojici Lindsay – Gordon vidí Johnson velký problém pro soupeřovu obranu.

Kicker Brandon McManus proměnil 4 48-yardové kopy v řadě.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář