Ohlasy z kempu 6

Dejme si na úvod video sestřih ze šestého dne:


Josey Jewell musí nahradit zraněného Todda Davise

Hned na úvod kousněme do kyselého jablka. Ať to máme za sebou. Šestý den jsme zaznamenali hned čtyři zranění. Po zranění lýtka šel k zemi ILB Todd Davis, WR K.J. Hamler si přivodil zranění hamstringu, OLB Von Miller si skřípl loket a Melvin Gordon III narazil žebra. Zatím nejsou bližší informace ani k jednomu zranění. Držme si pěsti.

Zatímco u Vona Millera a Melvina Gordona by mělo jít o absenci ze dne na den a trénink nedokončili spíše preventivně, tak K.J. Hamler bude chybět zhruba do konce měsíce. Ztráta Hamlera, možná teoreticky tak nezabolí, protože máme v našich řadách hned několik dalších zajímavých receiverů, ale Hamlerova výjimečná rychlost se nahradit nedá a jeho route running spojený s rychlostí by byla silná zbraň, která by hodně obran donutila k roztažení do hloubi pole. Doufejme, že se talentovaný receiver, co nejdříve vrátí. Dle posledních zpráv by mělo jít o dva týdny. O sestavu určitě nepřijde, ale budou mu chybět dva týdny důležitých tréninků.

Na úkor K.J. Hamlera dostanou víc prostoru DaeSean Hamilton a Tyrie Cleveland, který se už aklimatizoval a začíná vystrkovat růžky.

Nejbolestivější a to značně citelně je zranění ILB Todda Davise. Davis nemohl došlápnout na nohu a museli jej z tréninkového placu odnést. Podobně se Todd zranil minulý rok hned první den tréninku a chyběl až do třetího týdne sezóny. V jejím zbytku ale vytvořili s Alexanderem Johnsonem sehranou spolehlivou dvojici v druhém levelu obrany. Přes všechny Davisovy nedostatky v coverage jej budeme nahrazovat jen velmi obtížně, protože je velmi spolehlivým skládkařem. Proti běhu je pak Davis zásadním prvkem obrany a bude nám tak velmi chybět už v otvíracím zápase sezóny proti Titánům s úřadujícím králem mezi RunningBacky Derrickem Henrym v sestavě.

S napětím budu čekat na upřesňující zprávy ohledně Davisova zranění. Pokud by jej lýtko vyřadilo z většiny sezóny, mohlo by se dokonce stát, že jej propustíme a ušetříme cca 4,5$ milionu dolarů pod platovým stropem. To jsou ty byznys myšlenky, jako fanda bych si ovšem moc přál, aby se Todd vrátil na trávník, co nejdříve. Davis je poctivý dříč a nerad bych trhal sehranou dvojici s Dinosaurem.

Očekávám, že stejně jako minulý rok, jej prozatím v sestavě nahradí Josey Jewell, který je svým založením dosti podobným hráčem. V rotaci se výše posune Joe Jones a včera zmíněný Justin Strnad. Možná si práci na ILB zopakuje i Justin Hollins.

Zdravotní okénko ukončeme několika pozitivními zprávami. Po dni odpočinku se do plného tréninku vrátili OLB Bradley Chubb, CB Davontae Harris i TE Noah Fant.


Změňme trošku negativní notu a mrkněme se na pár optimističtějších videí:

Mikrofon u Courtlanda Suttona

Brandon McManus jako rozhodčí

Lock -> Jeudy

WRs

O tom jak je vyrovnaný boj mezi cornery o pozici toho třetího v řadě informuji snad každý den. Poziční války však přituhují i na jiných postech. šestého dne o sobě hodně dali vědět také receiveři. Není pochyb, že si Sutton pohlídá pozici jedničky a pro dvojku si dle očekávání sebevědomým krokem dojde Jerry Jeudy. Bez zraněného Hamlera (i s ním) to je pak pořádně vyrovnané. Patrick, Hamilton, Cleveland, Winfree, Spencer, Benson, Brown, Hinton. Očekává se, že se do sestavy probojuje šestice receiverů a tak to bude ještě hodně napjaté.

Zatímco Winfree se pomalu po zranění vrací do plného nasazení, jeho konkurenti využili více prostoru. Patrick, Hamilton, Cleveland i Spencer se dnes zviditelnili na úkor svých spoluhráčů. Patrick předvedl zachycení hluboké přihrávky z rukou Locka, Hamilton si připsal akrobatický catch rybičkou ve hře 7 na 7. Několik krkolomných zachycení ukázal i Cleveland, mnohdy v těsné obraně. Spencer chytil míč, směřující za jeho záda.

Každý z blíže zmíněných receiverů je od těch ostatních dosti odlišný a nabízí rozdílné schopnosti. Patrick je z této čtveřice nejzkušenější, vysoký receiver, který se již ukázal při spolupráci s Lockem. Hamilton měl právě s naším mladým QuarterBackem hodně zajímavou koncovku sezóny a jde o malého receivera s dobrým route runningem. Spencer miulý rok stabilizoval naši pozici returnera a z fleku se stal jedním z lepších v profi NFL a při větší porci tréninku ukazuje, že jeho agilita a rychlost na obránce platí. Cleveland nabízí rozměry a rychlost plus zkušenosti ze speciálních týmů. Když jsme u speciálních týmů, zapojení těchto receiverů během třetí fáze může být právě tím pomyslným závažím na jejich misce vah, která převáží daného hráče do sestavy.

Při současném vypadnutí Hamlera je dle mého soudu v o něco větším bezpečí Spencer, který má za sebou jako returner dobrý rok a lepší náhradu nyní nemáme. Patrick bude hájit svou pozici proti Clevelandovi, který je podobného vzrůstu, ale je levnější. Pro Patricka mluví zkušenosti. Hamilton se na slotu už solidně etabloval. Jak myslíte, že tohle dopadne?


🙂

Během šestého dne se hráči se svými trenéry věnovali situačnímu fotbalu. V jiné části dne si útok vyzkoušel rozehrávky zády k vlastní end zóně. Na řadu přišly také scénaře s koncovkami utkání.

Poslední roky jsme měli dost často problémy se skórováním. Tento útok ale zatím vypadá víc explozivněji než jsme zvyklí. Místo 10 – 15 her na přechod hřiště to vypadá, že bychom měli být schopni být rychlejší a generovat big plays hry častěji.

Ofenzivě se vždy nevedlo. Připsala si třeba hned několik předčasných startů zády k red zone. Fangiovi se líbilo, jak se s tím dokázali útočnící vypořádat: „Myslím, že to bylo dobré cvičení. Hodně jsme udělali. Pokryli a vyzkoušeli jsme hodně situací z reálných zápasů a získali jsme hodně materiálu ke studiu. Musíme to nacpat do hodně krátkého období, ale tak to prostě je. Myslím, že nám dnešek hodně pomůže.“

Jak si Jeudy osvojuji pozici WR2, tak jej trenéři zkoušejí na všech možných WR postech. Cílem je najít nejenom nejvhodnější spot přímo pro Jeudyho, ale taky pro celý tým. Navíc se tak naučí víc pozic pro případ záskoku či flexibility, kterou můžeme obranu zaskočit. Důležitým aspektem Jeudyho hry bude, jak se vypořádá s „press coverage“ a dalšími druhy obran, které neměl zatím příležitost poznat.

Na centru ofenzivní linie se dnes představil PAtrick Morris, který se v rotaci prostřídal s Lloydem Cushenberrym III.

Další bitvou o pozice je vyhlášená skupinka Tight Endů. Zatímco Andrew Beck, Troy Fumagalli i Jake Butt zaznamenali každý několik zachycení, show dnes ukradl Albert Okwuegbunam, který předvedl několik z nejlepších her celého rána. V rámci situačních tréninků si připsal TD během red zone drilu a vítězný TD v drilu koncovky zápasu.


DeMarcus Walker během šestého dne tréninkového kempu

Letem šestým dnem:

I dnes měl Drew Lock dobrý den. Trefoval Suttona, Jeudyho i v malých oknech. Pro jeden TD si i zaběhl po svých. Připsal ale také jedno íčko (A.J.Bouye) během hry 7 na 7. Dobře pro něj. Z takových situací se musí poučit a neopakovat je.

Bryce Callahan překazil nekolik pasů a vedl si soldině v coverage.

Nováček na postu ILB, Justin Strnad, měl silnou sekvenci kdy zastavil běh LeVante Bellamyho a pak ukázal dobrou mobilitu při pokrytí Jakea Butta v pasové rozehře.

LeVante Bellamy si dnes hodně zahrál a ukázal se dobře jak v běhové, tak pasové hře.

Za defenzivu pochvalem Jurella Caseyho, který válcuje naše ofenzivní lajnmeny a zmiňme také Shelby Harrise, který by si připsal sack. Jeremiah Attaochu sack na Driskela.

Při výpadku Gordona dostal více prostoru i Lindsay. Ukázal jak dobře dokáže najít prostor pro prosmýknutí a potvrdil nárůst chytacích schopností.

Kareem Jackson se hulákáním od postranní čáry stará o většinu konverzace na hřišti. Něco popichování a přátelského pošťuchování k dotvoření dobré nálady v týmu.

Levý tackle Garett Bolles nevytýká fanouškům jejich bučení a souhlasí s tím, že se musí zlepšit. Pochvaluje si ale vztah s Mikem Munchakem, který jej posunul dál. Také proto, že má Bolles poprvé v kariéře stejného kouče, co měl minulý rok.


O víkendu jsem mimo dosah internetu. Další novinky tedy až v pondělí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář