Ohlasy z kempu – shrnutí prvního týdne, 8

V pátek proběhl trénink i pod dohledem Peytona Manninga a k jeho postřehům se snad ještě dostanu. V sobotu si hráči konečně užili trochu volna, aby je v neděli čekal pořádný zápřah.

První týden ostrých tréninků se dá shrnout nějakou hlavními dějovými linkami: Mladá naděje na postu QuarterBacka Drew Lock vypadá nadějně. Ofenziva ukazuje potenciál. Obrana šlape solidně a hodně se zaměřuje na získávání míče.


Bude Drew Lock naším Franchise QB?

Drew Lock navázal na momentum z konce sezóny 2019 a od začátku tréninkové kempu vypadá jako starter. Ukazuje dobré rozhodování, lepší práci nohou, přesnost. Chemie s Courtlandem Suttonem šlape na jedničku a jestli se to dá takto brzy říci, tak se dobře rozjíždí i spolupráce s Jerrym Jeudym. Pod tlakem obrany se nám hodí Lockova mobilita. Drew se snaží pobrat novou ofenzivu, ale v jeho podání můžeme mluvit o viditelných obrysech, které jsou předznamenáním skutečné podoby, až si cšelý útok pořádně sedne. Je zajímavé sledovat, jak dokáže Lock reagovat na nepovedené části tréninku a dokáže se navzdory dominantní obraně vrátit do hry.


Začíná se spekulovat, že pro případ karantény měli přibrat dalšího QB.

Pokud mluvíme o Lockovi, který pro nás bude tou nejdůležitější hráčskou postavou, musíme zmínit i celou ofenzivu Pata Shurmura včetně participujících hráčů. Courtland Sutton pokračuje v parádních výkonech minulého roku. Jerry Jeudy vypadá jako nováček, který bude mít okamžitý vliv na hru. Noah Fant se posunul vpřed. Phillip Lindsay a Melvin Gordon vypadají oba jako dost silné volby na RunningBackovi. Lindsay viditelně zlepšil ruce a stane se hrozbou i pasové hře. Jako největší otazník se tak nejvíce jeví ofenzivní linie, kde chybí dosadit tajenku na na postu centra a pravého tackla. Na centrovi je to boj mezi Austinem Schlottmanem, Patrickem Morrisem a Lloydem Cushenberrym III. Na pravém tacklu zatím počítáme s Elijahem Wilkinsonem, ale toho si zatím Miller maže na chleba. Držme si palce, aby se tento otazník podařilo posílit. Fangio vidí ve hře útoku záblesky a potenciál, ale jak trefně doplnil, ani jedna z těchto věcí nevyhrává zápasy. Náš mladý útok má ještě tři týdny aby se sehrál natolik, že nebude na začátku ročníku pro smích.

Drew Lock: „Myslím, že s každým dalším dnem, co trénujeme, máme s receivery lepší a lepší načasování. Můsíme si uvědomit, že je to pro většinu z nás pět šest měsíců bez fotbalu. Jepo dlouhé době poprvé, co QB stojíme zase v pocketu. O-lajna musí po dlouhé době zase čelit plnému nasazení pass rusherů. A stejně je to i s receivery. I ti musí opět čelit tlaku cornerů a neběhají jen ve vzduchoprázdnu domácích tréninků. Je to prostě po velmi dlouhé době, co jsme zase spolu a hrajeme naplno. Makáme naplno, abychom se zlepšili – obnovujeme základy, pohyb v kapse, v šichni děláme to svoje. a stejně tak maká i defenziva. Musíme se do toho všichni dostat co nejdříve.“

„Je skvělou vizitkou našich trenérů na obou stranách míče, jak nás dokáží na tréninky připravit. Pro velkou část kluků je to úplně poprvé, co se učí NFL schémata. Je to velký krok pro nás všechny. Během virtuálních tréninku jmse udělali mnoho práce a teď musíme teorii přetavit v praxi. Musíme začít s instalací první, druhé, třetí hry a dovést k dokonalosti. Přidat další a zase další. Je to hodně práce ale pomalu se to nabaluje a nabaluje. A v tom musíme pokračovat.“



Jak na tom bude naše secondary s turn overy?

Minulý rok jsme skončili 31.v počtu turn overů a tak je v secondary veden důraz na získávání míčů. V tom by jim značně měla pomáhat hra pass rusherů Millera, Chubba, Caseyho. Secondary v podání Simmonse, Bouye, Callahana a Jacksona však vypadá docela kompetentně a dokáže si TO připisovat každý trénink. Defenziva vypadá kompetentně a pokud hráči vydrží zdraví, mohla by skončit vysoko mezi všemi obranami NFL.


Von Miller je naštěstí zpátky

Naděje nám kalí rozrůstající se marodka. Zraněním si prošli Von Miller, Melvin Gordon, Devontae Harris. Harris je zpátky v plén nasazení. Millera šetříme, gordon stále mimo. Na několik týdnů jsou mimo WR K.J.Hamler a ILB Todd Davis. Po otřesu mozku se vrátil alespoň TE Nick Vannett. Čtyři tréninky minul také WR Juwann Winfree. Nově je jako lehce zraněný CB Michael Ojemudia a ILB Justin Strnad.


Po sobotním dnu odpočinku byl osmý den tréninku opět veden v plném opancéřování. A tak jak si začínáme zvykat, šlo o další dominantní den obrany. Hodně jde vidět Jurell Casey, Lloyd Cushenberry III dostal plný záhul na centru O-lajny. Nedělní trénink trval 145 minut a hráči tak dostali zatím největší záhul z dosavadních dní.

Video sestřih z osmého dne

Jurell Casey

Von Miller se vrátil do tréninku, ale pro jistotu jej trenéři drželi mimo týmové drily a tak si show ukradl Jurell Casey. Hned několikrát se proboural středem O-lajny a koukal na Locka pěkně z blízka. COž se mu konzistentně daří celý kemp. Sedmé kolo v obchodu s Titans je absolutně směšnou cenou za defenzivní dominantní stroj. V Tennesse měl okolo sebe jen menší sílu a dokázal být velice produktivní, těším se až jej vypustíme na soupeře spolu s duem Miller – Chubb.

Dnes si plnou zátěž na centru O-lajny vyzkoušel Cushenberry III dle pozorovatelů si vedl fantasticky. Vedl si skvěle při blokovacích drilech (proti Shelbymu Harrisovi) a dělá vše proto, aby se na centru objevil už od prvního zápasu. Občas mu jen trošku zahaprovala rozehra na Locka, ale času je dost.

Jerry Jeudy WR2? Vypadá to tak…


Royce Freeman v akci

Letem světem osmým dnem:

Denver Broncos podepsali Codyho Whitea, dalšího Wide Receivera.

C Patrick Morris si neodpustil zákrok po odpískání na nováčka DL McTelvina Agima a pořádně tím naštval Vica Fangia. Takto se o post v sestavě nebojkuje. Samozřejmě trénink je dřina, nervy tečou. Furt jste s těma samýma lidma. Ale nikdo ze spoluhráčů neocení, když si v ostrém zápase necháte dát hloupou penaltu za nedisciplinovanost. Okamžik je třeba ustát.

Pošťuchovali se také safety Douglas Coleman s DaeSeanem Hamiltonem, když Coleman vyboxoval po odpískání míč z Hamiltonova držení. Ani to se Fangiovi nelíbilo.

RT Demar Dotson stále trénuje se třetím týmem. Tak makej Demare, potřebujeme tě zkusit proti našim jedničkám.

Než pro zranění zápěstí opustil plac Justin Strnad, vedl si dobře proti RB Bellamymu proti kterému ukázal rychlost i sílu

V drilech jeden na jednoho Chubb ubránil pas na Fanta. Před tím se Fantovi zase podařilo ubránit atak Chubba a Můžeme potvrdit, že se Noah Fant zlepšuje i v obranných aspektech práce Tight Endů.

Wilkinsonovi se podařilo vytvořit pro Lindsayho parádní cestu za ziskem yardů. Není to tak jen o tom, že by dostával na zadek od našich pass rusherů.

Kromě Jurrella Caseyho se v „byl by to sack“ situaci objevil i DeMarcus Walker. Nezapomínejme ani na hráče pro rotaci.

Ofenziva osmého dne měla své momenty, ale neuměla být konzistentní. Pasová hra byla mimo rytmus. Narozdíl od obrany. Jenže obrana hraje až na dvě tři změny ve známé podobě a je plná veteránů. Taky na jejich bedrech bude začátek sezóny.

Zatím nedostal zmínku punter Sam Martin, tak to napravme. Martin je zkušeným punterem a kopat nezapoměl. V trénincích předvádí spolehlivé konzistentní kopy.

Na místě Gordona se objevuje Royce Freeman a jde o spolehlivou náhradu. Vypadá hodně čerstvě, dobře brání mí, zrychlil práci nohou.

Cestu do sestavy si spolehlivými výkony dláždí Tyrie Cleveland. Trénink co trénink předvádí konzistentní výkony a to je jeho velké plus.

Své šance na sestavy začiná přiživovat i Alijah Holder. Corner předělaný na safetyho ukazuje silnou část své hry v coverage ale také neváhá použít fyzickou část hry proti běhu. Ve Fangiově obraně hodně dobré.

Vic Fangio pochválil DL DreMonte Jonese, který je i navzdory chybějícímu programu offseason světelný rok před tím, co byl minulého roku. Pro něj byl pomalejší začátek způsoben i tím, že přecházel z obrany 4-3 na naši 3-4.

Nováček v naší DL McTelvin Agim také ukazuje velké pokroky. Je před ním okopa práce, ale Fangio vypíchl například jeho hru proti běhu která se oproti univerzitě Arkansas hodně zlepšila.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář