Otazníky v sestavě

Broncos propustili DL Jonathana Harrise. Jonathan se objevil ve třech zápasech s bilancí šesti skládek. V naší sestavě měl další z řady Harrisů šanci zabojovat o tréninkový tým či maximálně hranu nabité soupisky defenzivních lajnmenů. Podrobnosti nebyly zveřejněny, ale na jeho propuštění mělo vliv blíže nespecifikované onemocnění. Přejme mu brzké uzdravení.


K.J. Hamler chytá přihrávku během tréninkového kempu

Jak tréninkový kemp pokračuje, jde víc a víc do tuhého. V pátek hráče čeká první trénink ve zbroji a obrnit se musí hodně hráčů i v boji o sestavu. V týmu máme samozřejmě několik jmen, která se do sestavy dostanou určitě, ale i mezi nimi může jít o to, jestli budou druzí nebo třetí v pořadí. Namátkou takový boj čekejme u Cornerů nebo Receiverů.

Napínavá rohodnutí nečekám třeba u safety hráčů, kde to mají jisté Simmos, Jackson a Marshall nebo u Running Backů, kde je top dvojka Gordon s Lindsaym jistá a ze trojky bude připraven zaskočit Royce Freeman.

Boje o různá pořadí širší sestavy proběhnou spíše na kraji sestavy. Velkou měrou budou pak poziční bitvy ovlivněny zrušením přípravných zápasů, o čemž jsem informoval dříve. Někomu tento krok pomůže, někdo na to doplatí. Kromě nováčků, kteří nedostanou možnost v ostrém boji překlopit váhy na svou stranu od veteránů, které máme odzkoušené tu jsou i hráči, kteří na tréninku vypadají na vyhazov, ale během zápasů nahodí vyšší rychlostní stupeň. Bude tak na našich velezkušených koučích, aby takové hráče odhalili a v týmu si je ponechali.


Kde nás žádný boj nečeká je poprvé od roku 2015 na postu starting QuarterBacka, kde najisto počítejme s Drew Lockem. Vítaná změna, která se snad po kvalitních výkonech mladého QB stane pravidlem.


Po tom, co se uzdravil Bradley Chubb je o jedničce a dvojce (v libovolném pořadí) mezi pass rushery rozhodnuto. Von Miller a Bradley Chubb jsou jedna z nejlepších dvojic v lize. O post OLB3 svedou souboj Jeremiah Attaochu a Malik Reed. (Favorizuji Attaochua, který se jevil v poslední čtvrtině minulého ročníku skvěle.) O místo se ale bude hlásit také atletický Justin Hollins, který je platným ve speciálních týmech, ale moc šancí ohrozit QB soupeře zatím nedostal. Do rotace asi nezasáhne Derek Tuszka ani Malik Carney, ale od Tuszky čekám zapojení ve třetí fázi hry. Carney může jen překvapit.


Noah Fant

Mezi Tight Endy nikdo nepochybuje o naší jedničce v osobě Noaha Fanta, od kterého si slibujeme skok ve výkonnosti a obhájení prvního kola draftu. Nicméně už za ním to bude dosti vyrovnané. Solidní šanci má veterán Nick Vannett, který je solidním blokařem a neztratí se ani při další činnostech patřících k práci TE. Hlavně útočné úkoly může dostat Lockův oblíbený cíl z univerzity Albert Okwuegbunam. Albert je obří rychlý cíl, ale nějaký vyspělý route running od něj nečekejme. Do čtveřice, kterou si možná vezmeme do sezóny, bych si přál i Andrew Becka. Andrew se ukázal být těžkým švýcarským nožíkem v naší sestavě. Běhal, blokoval, házel. To se může hodit.

Ale co ostatní Tight Endi na současné soupisce? Všichni by na sestavu mohli myslet. Troy Fumagalli, Austin Fort a nezapomeňme na talentovaného ale zraněními pronásledovaného Jakea Butta. Přál bych mu plné zdraví, aby konečně mohl ukázat co v něm je a proč jej odborníci měli za TE1 talent. I on bude trpět na nedostatek příležitostí.



Jerry Jeudy by se měl stát naší dvojkou mezi receivery

Jerry Jeudy, náš výběr z prvního kola letošního draftu, by se měl stát naší dvojkou mezi receivery, ale kdo bude trojka? (Ale ani jeho „dvojka“ není v této době jistá.) Nejvíce se očekává K.J.Hamler, který by byl zajímavým doplňkem dvojice Sutton – Jeudy díky své rychlosti. Jenže na soupisce máme dva zkušenější hráče, kteří již měli čas se otrkat a mohou navázat na společnou minulost s Drew Lockem.

Tim Patrick dostane dle mého soudu šanci tam, kde budou hrát roli jeho fyzické parametry. DaeSean Hamilton může získat post WR3 díky dobrému konci minulé sezóny, kdy jej Lock dokázal najít tam, kde jej Flacco či Allen neviděli. Osvědčený receiver tak může mít navrch nad vysokým výběrem Hamlerem, který nedostane příležitost si profi fotbal vyzkoušet během přípravných klání. Nedivil bych se tak tomu, kdyby Hamilton okupoval na začátku ročníku pozici WR3 a Hamler by začal jako returner a občasný WR3, když bychom chtěli soupeře vyděsit jeho rychlostí.

No a to tu máme zajímavé Juwanna Winfreeho, Tyrie Clevelanda a Diontae Spencera. Bude hodně záležet, jak si všichni receiveři povedou během tréninků, když si nemohou pomoci spektakulárním výkonem v přípravných utkáních. Nedivil bych se ani překvapivým škrtům ve jménu mladších levnějších variant (např. Tyrie Cleveland na úkor Tima Patricka, kterému bude končit smlouva).


Atmosféra houstne. Kdo bude třetím Cornerem za A.J. Bouyem a Brycem Callhanem (buď jeho zdraví pevné)? Dobrou zprávou je, že s příchodem AJB máme čistokrevného outside CB. Důležité pro vyřešení tajenky zbývajících Ceornerů bude umístění Callhana. Bryce přišel s potenciálem na vnějšek hřiště, ale v Bears exceloval na slotu. Pozice, kde bude Callahan hrát, dosti ovlivní výběr zbylých hráčů.

Sezónu 2019 jsme končili s Harrisem Jr. na outside, Willem Parksem na nickelu a Isaacem Yiadomem na druhém outside. Will Parks je pryč, ve třetím kole jsme draftovali Ojemudiu a uzdravil se De’vante Bausby. Do toho tu máme ještě Devonteho Harrise nebo na nickelu schopně hrajícího Dukea Dawsona.

Těžko si představit na CB trojce Yiadoma. Harris měl záblesky geniality a pak „zase spíš ne“. Bausby se zlepšoval a byl konzistentní. Ojemudia je nováček a přípravné zápasy mu budou chybět, byť konečnou sestavu určitě uhájí. Dawson bude čekat na to, kde bude hrát Callahan. Nečekaně by se mohl prosadit i nedraftovaný Essang Bassey, který má zajímavý potenciál.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář