Prohra v prvním týdnu! Titans at Broncos 16-14

První utkání sezóny 2020 je za námi a domácí Broncos prohráli v souboji s Titány 14 – 16. Utkání nabídlo jen málo pěkné podívané. Oba týmy vsadily na tuhou obranu a defenzivní hru, byť agresivních her jsme pár vidět mohli. Útoky se poněkud hledaly, ale ten hostí byl přeci jen sehranější, zkušenější a také zdravější.

Nemyslím si, že by z porovnání vyšla naše ofenziva o moc hůř, ale v klíčových chvílích jsme si vybrali nejen nováčkovskou daň. A to jak u Jerryho Jeudyho (2 dropy), tak u Drew Locka, který mohl být přesnější. První body jsme soupeři nabídli na zletém podnosu po fumblu Gordona. Máslo na hlavě má také HC Vic Fangio, který objektivně a kulantně řečeno podělal práci s časem na konci zápasu a nechal nám na obrat příliš málo sekund. Nikdo nechápe, na co si ušetřil dva time outy.

Výsledek zápasu je zasloužený, ale je to další těsná prohra našeho týmu, která mohla a měla končit naší výhrou. My ty výhry strašně moc potřebujeme, abychom chytili momentum, svezli se na vlně úspěchu. Nejhorší by bylo zapadnout do další negativní sezóny.


Zdravotní okénko

Než se dostaneme k dalším podrobnostem, máme tu další ztráty v sestavě.

Do utkání nezasáhli Courtland Sutton a KJ Hamler. Přímo v zápase se zranil A.J. Boyue a Phillip Lindsay. Doufejme, že se celá čtyřka objeví už v příštím zápase proti Steelers. Každá pomoc dobrá. Každá ztráta kvalitního hráče je v týmu hledajícím svou cestu dvakrát tak citelná.


Průběh zápasu

První čtvrtina

Noah Fant si připsal první TD sezony.

Na míči začali TItáni. Jejich útok zvládl za šest her 38 yardů apak jej naše obrana zastavila. Jenže náš útok si nevedl lépe. Yardů 26 a také tedy zahájil puntem. Ofenziva Titánů pak začala klikat a dostala se do dokopové vzdálenosti. Ovšem kicker Stephen Gostkowski se mýlil a dla nám výhodnější pozici na hřišti. Toho jsme dokázali využít. Po 10hrách a 63 yardech si připsal první TouchDown sezony TE Noah Fant. Parádní akce, parádní hod. Stav 0-7 pro domácí.

Video Drew Lock – > Noah Fant -> TouchDown!

Druhá čtvrtina

Ještě v první čtvrtce si punt připsali opět hosté. Dostali jsme míč v docela těžké situaci, ale několik dobrých her nás dostalo od naší end zóny. Pak přišel první klíčový moment zápasu. Fumble Melvina Gordona a zkušený soupeř získal extrémně výhodnou pozici před naší end zónou, kterou přetavil v první TD. Stav 7-7. Nečekali jsme dlouho na další klíčový okamžik, kde se lámal chleba. Náš útok na vyrovnání odpověděl pěkným drivem, ovšem soupeř nám nepovolil skórovat z několika pokusů těsně před end zónou. Zamrzí hlavně nepřesný pas Drew Locka na úplně volného Nicka Vannetta. Ztratili jsme míč a ztratili jsme rytmus. Ten ovše mnalezli Titáni, kteří svým drivem došli opět na dostřel. Ale tam opět zaúřadovala baječná ruka Shelbyho Harrise a soupeř opět neproměnil Field Goal.

Třetí čtvrtina

Po poločase jsme nenavázali na soldiní byť udrncaný výkon útoku a hned jsme si připsali tři a ven. Titáni v této fázi zápasu sice měli problémy s naší obranou, ale dokázali se posouvat. Opět dokopová vzdálenost a opět vedle. Třetí kopáčova minela v jednom záapse nás stále nechávala ve hře. Útok si v této fázi zápasu nevěděl rady. Zatímco hosté předváděli dlouhé šesti sedmi minutové drivy, my jsme šli už podruhé za sebou tři a ven. Toho soupeř využil a ujal se vedení 13-7 po pasovém TD na TE Smitha. Minuté potvrzení za jeden bod patrně končilo Gostkowskiho angažmá u týmu z Nashvillu.

Čtvrtá čtvrtina

Melvin Gordon zaznamenal v našem dresu první TD. Snad první z mnoha.

Do čtvrtého dílu dnešního seriálu jsme ale vstoupili parádně. Povedný drive zakončil svým během Melvin Gordon a jelikož McManus se nemýlil, ujali jsme se vedení 14-13. Přišel punt opařeného soupeře. Ale pak i náš. Parádní zákrok Kareema Jacksona znamenal další punt hostů, ale ani tady jsme se nechytli a po druhém dropu Jeudyho v dnešním utkání jsme dali soupeři šanci rozhodnout zápas. Což se Titánům podařilo. Gostkowski se konečně nemýlil a dal Tennesse vedení 16-14. Které nakonec znamenalo výhru.

Při tomto drivu soupeře přišel třetí zlomový moment v utkání. HC Vic Fangio zcela nepochopitelně nechal Titány odkrájet čas a uhájil všechny time outy, zatímco nám zbylo sedmnáct vteřin času. Neskutečná chyba. Správným time managementem nám mohlo zůstat kolem minuty času, což by bylo pro náš útok daleko lepší než pár zoufalých akcí, kterými jsme zápas ukončili.


Statistické okénko

  • Titans 377 yardů celkem (247 vzduchem, 130 po zemi)
  • Broncos 323 yardů celkem (216 vzduchem, 107 po zemi)

Celkové yardy ukazují vyrovnaný průběh. Titáni měli o jeden drive více. Yardy na hru Tennesse 4,8, Denver 5,5.

Bilance turnoverů Broncos -1 (fumble Melvin Gordon). Potrestáno za sedm bodů.

Na penalty vyrovnáno 5:5. Ani jedna z našich penalt nenesla razítko LT Bollese. Nicméně jeden hloupý trest vymazal interception Michaelu Ojemudiovi a další v kritické chvíli prodloužil drive soupeře. Dostatečně jsme si tak zkomplikovali zápas sami.

Na čem musíme výrazně zapracovat, je efektivita třetích downů. Soupeř 43%, Broncos 33%.


Co nám utkání prozradilo?

V prvním letošním ostrém utkání se naplno potvrdily předpoklady. Obrana byla tuhá a předvedla se v dobrém světle. Nováčci dělali nováčkovské chyby. Přesně takovéto utkání jsme očekávali a bohužel i dostali.

V první půli jsme se nechali zastavit na 1 yardové linii. Opakovaně. To se nesmí stávat. Před druhým TD Melvina Gordona jsme byli v podobné situaci, ale napodruhé to vyšlo. Snad jsme se tedy poučili a příště nebudeme vymýšlet nějaké hrboly. Do budoucna čekám kreativnější řešení těchto situací.

Ve vlastní red zone jsme si špatně přebírali TE Titánů. To je starý evergreen, ať už nás koučuje kdokoli. Je načase to změnit.

V naší sestavě jsme mohli zaznamenat příspěvek hned několika nováčků. S Jerrym Jeudym se počítalo, ale první ostruhy získal také CB Michael Ojemudia, CB Essang Bassey, WR Tyrie Cleveland. Myslím, že si všichni vedli dobře.

Punter Sam Martin plnil svoji úlohu spolehlivě a jeho punt, který vypadl na čtyřech yardech před endzónou byl parádní.

TE Noah Fant ukázal, jak by mohl jeho druhý profi rok vypadat. Pět zachycených přihrávek pro 81 yardů a TouchDown, který si musel zasloužit i díky faulu obránce. Všechny zachycení si Fant zapsal v prvním poločase. Bez Suttona se na něj po poločase soupeř zaměřil a my jsme nedokázali jeho pokrytí využít jinde. Na tohle se musí Pat Shurmur zaměřit. TO on ale ví i beze mě.

Jeremiah Attaochu první sack roku. Alespoň na něj letos nebude čekat 4 zápasy. První íčko Ojemudii vymazal faul Alexandera Johnsona.

Alexander Johnson 12 skládek (8 + 4 asistované). Bryce Callahan 8 skládek (6+2). Skládky pro ztrátu Jeremiah Attaochu a Essang Bassey. Bassey nasbíral za něco málinko přes jeden poločas 5 skládek. Jeho ochota tacklovat byla vidět i v souboji s Henrym.

Hodně schopně vypadal pozemní obrana. Derrick Henry věčně vypadal, že pro plusové yardy pouze přepadává přes hradbu těl našich obránců. Na konečných 116 yardů potřeboval 31 běhů. V úhrnu to není málo, ale mám z pozemní obrany hodně pozitivní pocit. Henry měl v roce 2019 průměr yardů na běh 5,1. Naše obrana mu povolila 3,7. To je dobry číslo.

Josey Jewell určitě nezklamal. Čekal jsem to horší. I když byla nejvíce vidět jeho 15 yardová penalta za face mask, myslím, že Josie odehrál proti běhu i v coverage lepší zápas než se čekalo.

LT Garetta Bollese čekala taky ostrá prověrka a zatím tento hráč drží. Jen tak dál Garrette!

Od pochval se dostáváme do šedé zóny.

Melvin Gordon nám fumblem v dost kritickém místě hřiště ztížil dnešní zápas. Ale jinak vypadal s postupujícím časem lépe a lépe. Lindsay mi přišel ze začátku úspěšnější, ale po jeho dostoupení, jakoby se Gordon dostal více do hry a šlo mu to lépe. Gordon nakonec 15/78 a 1 TD (5,2 yardů na běh).

Jerry Jeudy střídal parádní s ne tak parádními výkony. Zvláště jeho druhý drop nás stál drive, kterým jsme měli odčerpat finální porci času.

Zapomeňme na dropy nováčka. Jestli bude takto hrát dál, tak to půjde…

Drew Lock parádně našel Fanta při prvním TD. S utkáním se ale nervózně pral. Dva pokažené snapy z jeho strany. Dvě tři minuté přihrávky, které by měl kompletovat. Jedna z nich měla být TD z drivy, kdy jsme nakonec body nebrali. Přehlídnutý úplně volný Hamilton mě taky štve. Nebylo to úplně zlé vystoupení, ale i on se musí co nejrychleji chytnout a navázat na loňské výkony.


Co si rozhodně nepřeji je nějaká depresivní díra, do které se po dnešku zakopeme. Náš tým hrál přesně to, co jsme čekali a byť jsme sahali oběma rukama po výhře, vyhrál lepší a sehranější tým. Nezbývá, než si chyby na všech frontách napříště odpustit a dál makat naplno.


Go BRONCOS GO!


1 komentář

  1. Ja mam z toho zapasu v zasade dobry pocit (az na vysledek). Koukal jsem az ted, ale podle toho co jsem cetl jsem cekal vylozene pruser. 1. Drew mi prisel slusny, ono ze neco netrefi se asi zatim da cekat, na druhou stranu nebyt tech dropu, drivy mohli vypadat uplne jinak. 2. Jeudy holt neda se nic delat novacek a hned jako WR1, to je docela napor na psychiku. Az tam bude Sutton mohlo byt to paradne fungovat. Navic jeho separace na maly prostoru? Nejsem odbornik ale na kratky downy neskutrcna zbran. 3. Fant – hodne mu verim a letos doufam ukaze ze ma na to byt hvezda ligy.

    Spis mam strach aby to nedopadlo tak, ze i pres slusny bykony budem prohravat. Musime vyhrat trd v pitt jinak se zacnu klepat.

Přidat komentář