Week 2: Denver Broncos at Pittsburgh Steelers – Preview

Ani jsme se nenadáli a fotbal je tu zase! První týden nám náladu pokazila prohra s Titány z Tennesse. Ale už dnes máme šanci vše dohnat a odvézt bod za výhru nad dalším kvalitním týmem, jakým Pittsburghští Steelers zcela určitě jsou. Však taky bez prvního QB dokázali uhrát bilanci 8 – 8 a byli jen krůček od postupu do Play Off.

Poznámka autora na úvod: Ve zkráceném týdnu se v našem týmu událo několik zajímavostí, o které bych vás nechtěl ochudit. Proto je zařadím na začátek tohoto preview. Kdo čte moje články, tak už ví, že pro nějaké zbytečné slovo nejdu daleko a tak ti odvážlivci, kteří vydrží moje dnešní plácání až do konce, u mě mají nevýznamné plus za odvahu a výdrž. Na konci článku je pak výzva pro fanoušky Denveru. Doufám v pozitivní ohlas.

I takto vypadá má lišta připravených nepřečtených článků, které používám jako zdroje pro své články pro vás. V době této „fotky“ už mám sepsaných 2828 slov…

Snad se na mě nebudete zlobit, když sem vpašuji také zmínku o ukončení kariéry našeho někdejšího RunningBacka C.J. Andersona. Jedem z mých nejoblíběnějších hráčů a člen SB50 týmu. Vše nejlepší do dalšího života C.J.! Tuhle dělovou kouli si budu vždycky pamatovat.

Ať se ti daří C.J.

V očekávaném tahu jsme umístili OLB Vona Millera na IR seznam zraněných hráčů. V provázaném kroku jsme podepsali OLB Isaiaha Irvinga, aby doplnil naše řady Outside LineBackerů. Isaiah je starý známý Vica Fangia z dob působení v Chicago Bears. Poté, co jsme zkoušeli přivést třeba Claye Matthewse nebo Camerona Wakea, padla volba právě na Irvinga. Tento krok přišel až po prvním týdnu, protože tím Irvingův kontrakt přestal býti plně garantovaným. Což při možném návratu Vona Millera dává smysl. (Pozn. Je jasné, že právě na možnosti návratu naší legendy padly možné příchody Matthewse a Wakea. Zcela jistě jsme nabízeli podmínky, které tento návrat nějakým způsobem zahrnovaly a to se oběma veteránům pochopitelně nepozdávalo.) Na druhou stranu, Jeremiah Attaochu odehrál hodně kvalitní utkání.

Isaiah Irving ovšem nebyl poslední podpis hráče v tomto týdnu. V pátek jsme přidali dalšího Outside LineBckera. Anthony Chickillo je dřívější hráč Steelers, ale my jej získali z tréninkového týmu Saints. Anthony má šest let zkušeností, 191 cm, 116 kg. Má odehráno 65 zápasů, devětkrát startoval. Zapsal si 37 skládek (40 + 27), 7,5 sacků, 3 ubráněné přihrávky, tři vynucené fumbly, tři získané fumbly a 30 skládek ve speciálních týmech. Minulý rok, ještě v dresu Steelers, zaznamenal v 11 zápasech 11 skládek (5 + 6), 0,5 sacku a 8 skládek ve speciálních týmech.

Fandíme !

V úterý jsme se dočetl, že KJ Hamler (předpokládaný WR3/4) začal naplno trénovat. Snad mu zdraví vydrží. Držme si pěsti. Skvěle rychlostně vybavený Hamler by ty přehozené hluboké míče Drew Locka z prvního zápasu chytil a ještě by musel brzdit.

Hodně fanoušků po první prohře začalo panikařit. Jako samozřejmě prohry nemá nikdo rád, zvlášť když člověk ví, že stačilo jen pár nebo jen jednu věc udělat lépe a mohli jsme vyhrát. Náš tým s nesehraným útokem mladíků prohrál s finalistou AFC konference 2019. Berte jako potvrzení faktů a ne jako omluvu, že jsme hráli bez nejlepšího ofenzivního i defenzivního hráče. Zatímco Titánům chyběl akorát Vic Beasley do rotace front seven.

Nemůžu se dočkat, až se tahle naše „školka“, stavěná pro rychlost a schopnost skórovat body, sehraje a příště si dá Titány k snídani a pak se ještě hladově ohlédne kolem. Pravda, ještě to není díky zkráceným tréninkům bez přípravných zápasů ono. Vidím v týmu potenciál být velmi schopným i po ofenzivní stránce a tak mějme na paměti, že nikdo učený z nebe nespadl. Musíme být trpěliví, nejde o soccer nebo šipky. Tady jde o americký fotbal tzv. „šachy s lidmi“.

Všichni naši mladíci, kteří zasáhli do hry, si vedli přes občasné chyby hodně dobře. Lloyd Cushenberry čelil respektované obraně Titánů se ctí. Jerry Jeudy se dropů zbaví, nebylo to něco co by ho definovalo během univerzitní kariéry. A některé jeho průniky okolo zmatených obránců byly už nyní na plné NFL úrovni. Výkon nováčků cornerů Basseyho a Ojemudii byl podle mě nad očekávání dobrý. Hned bylo vidět, proč si je Vic Fangio vybral do své obrany. Defenziva celkově hrála velice dobrý zápas. Ofenzivní lajna taktéž (žádný sack, žádná penalta – cože?). Rozhodly individuální chyby a jeden podivně odpískaný osobní trest. Jsem daleko od paniky a vy byste měli být také. I když samozřejmě, kdo by se netěšil na výhru. Třeba už dnes?

Nejvíce jsem byl rozezlen na Vica Fangia za jeho práci s časem. Ta byla tak zlá, že se propírala napříč celou ligou. Vic svou chybu přiznal. No doufejme, že ji nebude opakovat. Na jeho místě, protože to nebylo poprvé a starého psa nové kousky naučíš jen velice těžko, bych si najmul člověka, který by mě na dané situace cíleně upozorňoval. Podobně jako si McVay najmul člověka, který se stará o jeho pohyb okolo hřiště, když je tento progresivní trenér příliš vtažen do hry svého týmu.


Denver Broncos (0 – 1) at Pittsburgh Steelers (1 – 0)

  • Kde: Heinz Field, Pittsburgh, Pennsylvania
  • Kdy: 20. září 2020, neděle, 19:00 CET

Poznámka: Oba dnešní soupeři hráli svůj úvodní duel v pondělí. Nenastává tak nemilá situace, kdy se setkají dva týmy, které měly různý počet dní k regeneraci a přípravě.


Statistické okénko

Statistiky jsou v této fázi ročníku značně zkreslené, jelikož máme za sebou pouze jediný zápas. Další zamlžení výsledků přichází s odehranými soupeři. Zatímco Steelers mají za sebou venkovní zápas proti papírově slabým Giants. Broncos odehráli domácí bitvu s obhájcem AFC Championship zápasu.

  • Steelers útok 21. místo (26 bodů) (349 yardů)
  • Steelers pasový útok – 21. místo (208 yardů)
  • Steelers běhový útok – 8.místo (141 yardů – 30 běhů – 4,7 y na běh)
  • Broncos útok 22.místo (14 bodů) (323 yardů)
  • Broncos pasový útok – 22.místo (216 yardů)
  • Broncos běhový útok – 19.místo (107 yardů – 26 běhů – 4,1 y na běh)

Útoky obou dnešních soupeřů se po prvním kole seřadily pěkně vedle sebe. V našich číslech zeje díra po čtyřikrát neproměněné 4&1. Pak by byla čísla ještě více srovnaná. Už na první pohled je hlavní rozdíl v úspěšnější běhové hře Steelers a tak se po Derricku Henrym i tentokrát budeme nejvíce snažit o zastavení RB našeho soupeře. Jmenovitě Bennyho Snella Jr. a Jamese Connera.

  • Steelers obrana dle povolených yardů 7.místo (291 yardů)
  • Steelers obrana dle povolených bodů 5.-7. místo (16 bodů)
  • Steelers pasová obrana 24.místo (262 yardů)
  • Steelers běhová obrana 1.místo (29 yardů – 20 pokusů – 1,5 y na běh)
  • Broncos obrana dle povolených yardů 21.místo (377 yardů)
  • Broncos obrana dle povolených bodů 5.-7. místo (16 bodů)
  • Broncos pasová obrana 21.místo (247 yardů)
  • Broncos běhová obrana 19.místo (130 yardů – 34 pokusů – 3,8 y na běh)

Tady se ještě více projevuje zkreslení dané různě zaměřenými a kvalitními soupeři. Nejlepší pasovou obranu mají v současnosti Delfíni. Ti ovšem disponují také nejhorší běhovou obranou, kdy je Patriots po zemi prostě natolik zničili, že neměli potřebu házet. Dvě v úhrnu nejlepší obrany (Eagles, Colts) jsou obrany poražených týmů. Apod. Nenechme se tedy zmást a neberme současné statistiky vážně. Na jedno si ale vsaďte. Pozemní obrana Steelers patří dlouhodobě k nejlepším v lize a tady statistika rozhodně nelže.

Obranu Steelers táhne jeden z nejlepších LB v lize. T.J. Watt je jedním ze tří hráčů, kteří si v posledních dvou letech připsali 25 a více sacků a 100 a více tlaků na QB (QB pressures = hurries + sacks + hits). (Ti dva druzí do zmíněné trojky jsou Aaron Donald a Danielle Hunter).

Pittsburgh se opět začíná vracet ke své historicky známé přezdívce Blitzburgh. A není se co divit. Současná obrana Steelers je nabitá pass rush talentem a je stavěná na masivní blitzy žlutočerného roje nebezpečných vos. A od této taktiky soupeř určitě neustoupí ani proti nám. Drew Lock má při blitzu obran pouze 48,4% kompletaci, 2 TD, 1 INT a 78,4 passer rating zatímco při rozehrách bez blitzu je to 72,4% kompletace, 6 TD, 2 INT, 96,6 passer rating. Počítejme tak s pořádně těžkou zkouškou, která naši mladou naději čeká. a s ním všechny ofenzivní blokaře, trenéry a vůbec všechny lidi s prstama v ofenzivě.

QB Pittsburghu Ben Roethlisberger má s námi dosti negativní bilanci, když vyhrává pouze jedno ze tří utkání. Doufejme, že se tato statistika dneškem nevylepší.

Od nástupu Drew Locka naše OL povolila pouze 5 sacků, což je dělená první pozice v celé lize v tomto období. Pittsburgh v posledních třech letech vyhrál statistiku sacků celé ligy.

Nejvíce „pressures“ do 2,5 sekund od rozehrávky – první hrací týden 2020:

  • První místo Pittsburgh Steelers 22
  • Druhé dělené místo LAC 14 a WTF 14

NY Giants naběhali proti Steelers 29 yardů. Z toho 22 yardů urazil s míčem Daniel Jones coby QuarterBack a pouhých 6 yardů z 15 pokusů si připsal hvězdný RB Saquon Barkley.


Zdravotní okénko

Von Miller už je po operaci doma. Vrátí se někdy ještě do našeho dresu?

Dnes vysunuji sekci Zdravotní okénko ještě před přehled soupeřů. Hodně z toho, co se dočtete níže, je ovlivněno marodkou zúčastnených týmů a tak mi dává smysl pořešit nejdřív tuto nešťastnou záležitost.

  • DENVER Broncos
  • Von Miller – OLB – Kotník – OUT (IR)
  • Mark Barron – ILB – Hamstring – OUT
  • A.J.Bouye – CB – Rameno – OUT (IR)
  • Phillip Lindsay – RB – Palec – OUT
  • Courtland Sutton – WR – Rameno – Questionable
  • Tyrie Cleveland – WR – Bok – Questionable
  • Garett Bolles – LT – Loket – Questionable
  • Pittsburgh Steelers
  • David DeCastro – RG – Koleno – OUT
  • Stefan Wisniewski – G – Hruď – OUT
  • Zach banner – RT – Knee – OUT

Bohužel v sezóně, kdy se potřebujeme chytnout a v útoku sehrát, nás kosí jedno závažné zranění za druhým. Von Miller OUT. Rameno si vyhodil defenzivní starter CB1 A.J.Bouye a bude chybět minimálně tři týdny. Další starter padl v útoku, kdy jsme přišli o Phillipa Lindsayho. Naštěstí jeho výsledky přišly relativně pozitivní a tak by neměl chybět dlouho. Za něj máme alespoň rozumnou náhradu v osobě Royce Freemana. To se ale nedá říci o A.J.Bouyem. Náš CB1 měl potřebné parametry na bránění vysokých receiverů, což náš CB2 Bryce Callahan nemá. Proto budeme muset nasadit na vnější vzdušnou obranu nováčka Michaela Ojemudiu nebo ještě nedávno člena tréninkového týmu Da’Vante Bausbyho. Ostrá škola pro naše mladé pušky. Tak se snad chlapi proti Benově ruce a třeba Juju Smith-Schusterovi vytáhnou.

Courtland Suttona a nově Garett Bolles jsou vedeni Questionable a o jejich startu se rozhodne až před zápasem. Kdo má ruce a nohy, držte pěsti, aby se obě opory do dnešní zápasové sestavy s čistým svědomím dostaly.

V týmu Steelers je marodka o poznání menší ale zasáhla hned tři startery v jejich Ofenzivní Lajně. A to pravého guarda Davida DeCastra, pravého tackla Zacha Bannera a levého guarda Stefena Wisniewskiho. Pokud DeCastro do zápasu nenastoupí, nahradí ho patrně nezkušený Kevin Dotson. Bannera asi nahradí Chuckwuma Okorafor, kteý loni odehrál 73 rozehrávek a v kempu mezi sebou měli velmi vyrovnaný souboj. Míst Wisniewskiho zaskočí Matt Feiler. I v druhém zápase roku se tak zaměříme na pravou stranu Ofenzivní Lajny soupeře a právě tam budeme směřovat většinu svých pass rush sil. Díky náhradníkům na obou guardech budeme také výrazně spoléhat na naše vnitřní Defenzivní Linemany, Jurella Caseyho, Shelbyho Harrise či Dre’Monte Jonese. Tady povede cesta a jestli ji nezvládneme, utkání prohrajeme.


Pittsburgh Steelers

Big Ben se vrátil po zranění lokte a po počátečním pomalém začátku se brzy rozehrál k dobrému výkonu proti Giants.

Co dalšího víme o našem druhém soupeři?

Zde si můžete na úvod přečíst krátký článek o předchozím utkání našeho dnešního soupeře z pohledu fanouška Giants:

http://giants.4fan.cz/2020/09/16/po-shlednuti-week-1-pittsburgh/

Do sestavy Steelers se vrátil uzdravený Ben Roethlisberger a proti NY Giants si vedl velmi dobře. Předvedl 21/32 přihrávek pro 229 yardů. Měl několik parádních přesných přihrávek a využíval širokou škálu cílů. Hned osm hráčů zacílil svou přihrávkou. Rozhodně čekejme, že širokou nabídku cílů vyuýije Ben i proti nám.

Pittsburgh Steelers jsou svým založením daleko agresivnějším týmem než jsou Titáni z Tennesse. To platí pro útok i pro obranu. Tam kde je útok Titans trpělivý a spoléhá převážně na play action a kratší jistější přihrávky, útok Steelers šlape na plynový pedál co to dá. Zkušený ostřílený QB Ben Roethlisberger nejde pro big play daleko. Proti Giants se sice nějakou dobu zahříval po téměř roční vynucené zdravotní pauze, ale pak to byl ten starý známý gunslinger.

Big Ben míří nejčastěji směrem na svého rychlého WR1 Juju Smith-Schustera a nebo Diontae Johnsona. V prvním utkání se navíc útok Steelers zásadně prosadil po zemi. RB Benny Snell naběhal z 19 pokusů 113 yardů s neuvěřitelným průměrem 5,9 yardů na běh. Strašidelné číslo, na které se budeme muset zaměřit. Druhý RB James Conner už tak úspěšný nebyl 6 běhů pro 9 yardů než se krátkodobě zranil. Za úspěchy pasové i běhové hry Pittsburgh vděčí kvalitní Ofenzivní linii, ještě před dvěma lety trénované naším současným OL koučem Mikem Munchakem. Uvidíme, jak se jí bude dařit bez tří starterů.

I v obraně uvidíte řadu rozdílů oproti našemu předchozímu soupeři. Defenziva týmu ze státu Pennsylvania vypadá jako rozzuřené stádo vos. Na pořadu dne jsou časté blitzy s cílem sejmout QB soupeře a díky vhodným typům hráčů se to dnešnímu soupeři daří na výbornou. Nikdy nevíte, kteří hráči po vás půjdou a tak půjde o působivou zkoušku našeho mladého QuarterBacka. Snad ji přežije ve zdraví. Z častých náletů na QB těží pohotová secondary, která využívá nejistých přihrávek QB pod tlakem různorodé škály pass rushe a blitzů.

Hned sedm z jedenácti starterů v obraně týmu našeho soupeře bylo vybráno v prvním kole draftu!

Největší hvězdou žlutočerné obrany je bezesporu T.J. Watt, mladší bratr Houstonského J.J. Watta. Ale nemůžeme zapomenout ani na další hvězdy. Nedávno smluvně prodlouženého Camerona Heywarda, Stephena Tuitta, Buda Dupreeho, Terrella Edmundse, Joe Hadena, Devina Bushe, Minkaha Fitzpatricka a dalších. Kvalitní obránci, kam se napříč sestavou Steelers podíváte. Kvalitní a agresivní.


Denver Broncos

Fandíme už v raném věku !

Co víme o nás?

Naše obrana, o kterou se budeme chtít opírat celý ročník, odehrála proti Titánům solidní zápas. Pozemní val šlapal i když ne tak zázračně jako minulý rok. Ale to hrál za centrem Titánů Marcus Mariota. Vzdušná defenziva nebyla z nejhorších, ale nedařilo se nám zastavit krátké přihrávky Ryana Tannehilla a Corey Davis s Adamem Humphriesem chytili téměř všechno, co na ně QB Titánů poslal.

Ověřili jsme si, že Alexander Johnson nebyl jen jednoletá hvězdička, jelikož dokázal navázat na výkony minulého roku. Docela mě překvapil Josie Jewell, který dle mého soudu zvládl roli ILB2 velmi dobře. Uvidíme, jak se popasuje s více dynamickým atakem Steelers, který si jej určitě cíleně vyzkouší.

Premiéru v našem dresu si užili hned dva nováčci na pozici CornerBacka Michael Ojemudia (3.kolo draft 2019) a Essang Bassey (nedraftovaný). Oba si vedli dobře a jestli takto pošlapou dál, budou velkým příslibem do budoucna. Nečekané. No spolu s Josiem Jewellem bude právě tahle dvojka tvořit zřejmé nejslabší články obranného řetězu.

V podobě Big Benova útoku nás čeká jiná výzva než trpělivé krájení hřiště týmem Titánů. Ofenziva Pittsburghu hraje agresivně do hloubi pole. Nový RB Steelers Benny Snell se proti Giants nebezpečně rozběhal a tak nás čeká vybalancovaný agresivní útok, který bude atakovat všechna místa na hřišti.

Pro naše nováčky, pro Jewella, ale i pro zbytek týmu to bude zajímavá zkouška. Kde vidím naši příležitost je právě agresivita Steelers, která umožňuje jak sacky Big Bena, tak případné interceptiony. Zkrátka, když jako QuarterBack potřebujete o něco víc času na to, než se váš cíl dostane na místo, musíte někde být o to déle a tam musí být Chubb, Attaochu, Reed, Casey nebo kdokoli, kdo po Benovi půjde. A naši obránci to ví a půjdou po Benovi tvrdě aby jej donutili k chybám. No a to ví zase Steelers, takže budou chtít využívat prostor, který se za našimi pass rushery otevře. Čeká nás kopec zábavy.

Útok Broncos vykazoval proti Tennessee Titans nováčkovské chyby, ale také mnoho potenciálu. Drew Lock předvedl pár parádních pasů i nováčkovské nepřesnosti. Dropy Jerryho Jeudyho se řešily už mockrát. Nic co by se nedalo napravit. Kam se vytratil v druhém poločase Noah Fant ví snad jen Pat Shurmur. Solidně se se prezentovala Ofenzivní lajna. Na to všechno teď zapomenňme. Tohle bude pro náš útok zcela jiný zápas.


Jak bude utkání vypadat?

Díky jednomu z fandů mám podobnou. Díky.

Pittsburgh Steelers nemají žádný důvod měnit svou taktiku. V obraně budou spoléhat na černožlutý rozzuřený roj, který bude udržovat naši OL a Drew Locka pod neustálým tlakem a navíc neumožní rozvinout běhovou hru. Ono když vytvoříte díru pro svého RB a do té hned vletí nabuzený obránce, to se blbě běhá.

Nemyslím, že bychom se měli s bandou nezkušených mladíků pokoušet o vnucení našeho stylu nejvíce sackující obraně ligy. Na to bychom hlavně museli nějaký styl mít. Jako nejsnadnější cesta mi tak přijde přizpůsobení se hře Steelers. Měli bychom se maximálně snažit o využití slabin atakující obrany a v maximální míře využívat rychlé, krátké a samozřejmě hlavně přesné přihrávky, případně screeny. Občas to proložit bombou do dálky, ať se nám obránci nezačnou poflakovat přiliš blízko LoS, to by se nám prostor pěkně zahustil, o což nestojíme. Hamler je přesně ten receiver, který je svou rychlostí udrží dostatečně daleko.

Drew Lock předváděl už v prvním utkání dobrou přesnost na krátké a střední vzdálenosti. Skoro zelenáč bude muset přidat ke svým ostatním povinnostem také správné čtení blitzů a dle toho, co uvidí, se musí správně rozhodnout. Předjímám, ale třeba našemu QB se čtením obrany pomůže inteligentní center Lloyd Cushenberry III, byť je to další nováček.

Na osud našich útočných snah bude mí zásadní vliv, jestli v našem útoku nastoupí Courtland Sutton a K.J.Hamler. Sutton je nás alfa receiver, který má s Lockem parádní chemii a jejich sehranost je v naší sestavě v současnosti nenahraditelná. Netvrdím, že bez Suttona nemůžeme vyhrát, ale asi je nám všem jasné, že s naším WR1 by byl úkol týmu o hodně snazší.

Po celý zápas nesmíme zapomenout na naši běhovou hru. Kromě získaných yardů po zemi kontrolujete čas a držíte útok soupeře u postranní čáry a tam se rytmus chytá těžko. Nesmíme dopustit, to co Giants, kteří nechali svého hvězdného RB napospas za děravou ofenzivní lajnou. Musíme dát obraně Pittsburghu více témat na přemýšlení než jen krátké pasové pokusy, které nám velmi brzy prohlédnout a budeme tam, kam ani slunce nesvítí.

DC Steelers Keith Butler je stará škola a proti Giants „obětoval“ secondary, aby primárně zastavil Saquona Barkleyho a pozemní hru Giants. Což se mu až strašidelně dobře podařilo. Udělá podobné rozhodnutí i proti našemu týmu? Butler si je vědom toho, že hrají proti nováčkovi Drew Lockovi a když mu vezmou pozemní hru, donutí ho k jednorozměrné hře a všechnu zodpovědnost za utkání hodí na nezkušeného vůdce našeho útoku. A to vše hraje ve prospěch nejvíce sackujícího týmu ligy, protože na každou přihrávku potřebujete čas, čas při kterém vás nahání hladová smečka vlků vědomých si své síly.

Proti Titánům jsme často používali 11 personel (1 RB, 1 TE, 5 OL, 1 QB, 3 WR), nicméně proti Steelers by mohl fungovat extra těžký personel se třemi Tight Endy. Giants to na obranu Pittsburghu několikrát vyzkoušeli a ti s tím měli viditelné problémy. A my máme dostatek kvalitních Tight Endů v podobě Fanta, Butta, Vannetta či Alberta O. Použití třech TE by bylo rozhodně zajímavým prvkem, který bych chtěl v naší hře vidět už proto, že takové rozestavení vytvoří při pasové hře zajímavé výhody v náš prospěch. A jak říkám, máme na to lidi.

Když jsme u Tight Endů, jsem velice zvědav, jestli se po fiasku s několikrát neproměněným TD na 1-yardové linii Titánů nerozhodneme k zapsání Alberta Okwuegbunama na zápasovou soupisku. Blokovat zatím pořádně neumí, ale v red zone se jevil jako velmi platný a úspěšný cíl.

Snad dnes budeme mít všichni důvod se smát ajk otenhle malý fanda!

Naše vlastní defenziva se od té Pennsylvánské značně liší, byť může dosahovat podobných výsledků. Zatímco Steelers spoléhají na počet a variabilitu blitzujících hráčů, tak naše obrana spoléhá na kvalitu a převahu našich pass rusherů v individuálních soubojích. Vic Fangio jen málokdy posílá do pass rushe 5 a více hráčů. Tím pádem mohou „ušetření“ hráči zasahovat jinde. Takový přístup, ale vyžaduje velkou kvalitu útočících obránců, kteří musí přivést tlak až na QB soupeře, byť útočí v malém počtu.

Nemusíme chodit daleko k nalezení směru útoků našeho pass rushe. Musíme nemilosrdně atakovat pravou stranu a levého guarda. Ofenzivní lajna Steelers je na těchto postech oslabena a my toho musíme využít stejně tvrdě, jako budou našich nedostatků využívat soupeři. Budeme spoléhat na Jurella Caseyho, že náhradníky zadupe do země. A Shelby Harris, Bradley Chubb, Jeremiah Attaochu či Malik Reed nebudou stát stranou.

Zůstane nám více hráčů na běhovou obranu a v secondary. Zcela jistě počítejme s tím, že Big Ben bude vydatně zkoušet naše papírově slabé články. Pasy na útočníky bráněné Ojemudiou, Jewellem či Basseym čekejme celý zápas. Jsem zvědavý, jestli nedostane šanci z tréninkového týmu povýšený CB Da’Vante Bausby, který vyníká svými „ballhawk“ schopnostmi.

Pro náš mladinký útok půjde v utkání proti Steelers o důležitou lekci. Drew Lock z tohoto měření sil může přijít jako poražený, ale může se při tom naučit hodně důležité lekce do příští kariéry.


Vítězné faktory

Jurell Casey

Musíme hrát od začátku a celý zápas. Všichni víme, že hráči musí do zápasu nastoupit koncentrovaně a od úvodního hvizdu šlapat naplno. Big Ben a tým Steelers nebudou čekat, až se rozehřejeme a uráčíme se zapojit do zápasu.

Dobře začít a hlavně pravidelně připisovat body. Ideálně skórovat brzy, aby se tým uklidnil. A pak ideálně pravidelně další body připisujme. Co nejvíce se musíme snažit eliminovat čtvrtiny bez skórování. (Třetí čtvrtka s Titány byla hodně zlá.)

Napsal bych nastolení běhové hry a kontrolovat čas, ale proti dlouhodobě kvalitní pozemní obraně dnešního soupeře může jít o pěkně tuhou práci, když to může lépe jít vzduchem.

Využít minisouboje v náš prospěch. Doufejme, že v rámci možností bude náš útočný arzenál kompletní. Využijme celý náš široký operační aparát, aby obrana Steelers nevěděla, z které pozice na hřišti dostane další úder. Najděme matchupy, které budou hovořit v náš prospěch a trestejme soupeře, jako bude dozajista trestat i on nás. Jednou ze slabin může být například menší LB Devin Bush v postavení proti některému z našich Tight Endů.

Zastavit pozemní hru soupeře. James Conner by měl v dresu soupeře již nastoupit, ale kolik dostane prostoru je otázka. Ať už ale šišatý míč ponese Conner nebo Snell, my je musíme zastavit. Nemůžeme si dovolit, aby zkušení Steelers kontrolovali čas.

Tlačit na QuarterBacka co to dá a kvalitně pokrývat jeho cíle. Jde o spojité nádoby. Pokud pass rush vyvine dostatečný tlak na QB a ovlivní tím kvalitu jeho hodů, tak má secondary lepší příležitost přihrávku ubránit nebo dokonce zachytit. Obráceně to funguje podobně. Když má secondary dobré pokrytí cílů a QB se musí více věnovat čtení hřiště pro nalezení vhodné přihrávky, ztrácí tak čas, který může využít pass rush.

Vyhrát bitvu Turn overů. Zápasy, kdy ztratíte míč vícekrát než soupeř se vyhrávají velice těžko. Což jsme si bohužel ověřili už proti Titánům. Zápas se Steelers přitom bude nabízet více možností pro turn overy na obou soupeřících stranách, než tomu bylo v našem prvním utkání. Narozdíl od trpělivého Tannehilla Big Ben nejde pro nějaké íčko daleko (proti Giants ale žádné nezaznamenal). Stejně tak budu každou rozehrávku naší ofenzivy sledovat se strachem z blitzů, které mohou Locka vyplašit a donutit jej k mnoha špatným rozhodnutím.

Hrát co nejčistší hru. Každá penalta znamená ztrátu a dle Fangiových slov trest hlavně znamená, že hráč na něco nestačí. V minulém utkání nás vymyšlený osobní trest stál íčko. DPI Ojemudii bylo celkem racionální. Ale blok do zad či držení ve třetí fázi hry jsou fakt zbytečné a stejně tak zbytečně opakujeme tuto chybu z poslední sezóny.


Klíčové mini-souboje

Kolik toho asi Melvin Gordon naběhá, když Saqoun Barkley zvládl 6 yardů?

Drew Lock a ofenzivní blokaři versus Blitzburgh. Zvládne naše OL těžkou zkoušku? Dozajista půjde o souboj, který největší měrou ovlivní výsledek dnešního zápasu. Bitva se Steelers nám napoví hodně o schopnostech naší Ofenzivní linie, blokujících schémat, ale hlavně o Drew Lockovi. A nebude to jen o tacklech, kteří přitahují nejvíce pozornosti. Proti našim guardům budou stát jedni z nejlepších 3-4 DE v lize – Stephon Tuitt a Cam Heyward. Oba dva rychlé a extra silné stroje uvnitř dynamické front seven Pittsburghu pořádně vyzkouší Daltona Risnera a Grahama Glasgowa.

Secondary versus Big Ben a talentovaná skupina WR Steelers Smith-Schuster, James Washington, Diontae Johnson, Chase Claypool. Sám jsem zvědav, jak budeme bránit WR1 Steelers Jujua Smith-Schustera. Nasadíme na něj nejvyššího ale stále super zeleného z našich CB Michaela Ojemudiu? Nebo ho necháme Bryci Callahanovi, který je sice menší, ale Suttona na tréninku zvládá jakž takž ubránit? Nebo bude startovat Bausby, který se do naší sestavy nedostal na vrub univerzálnějších hráčů, ale jako vnější CB bude dost možná právě on ideálním náhradníkem za Bouye?

Náš pass rush kontra oslabená Ofenzivní linie Steelers. Naši tvrďáci ve front seven musí vyrovnat účet, který nám připraví obrana soupeře v naší vlastní Ofenzivní linii. Udržíme krok s nejvíce sackující obranou posledních tří let, abycho mudrželi akcie zápasu vyrovnané?


Go Broncos Go!

Jeudy a Sutton. Odbydou si první společný zápas?

Dnes podruhé vyběhnou naše barvy na trávník NFL 2020. Čeká je další zkušený nebezpečný kvalitní tým. Ale tak, jak jsme po výhře sahali proti titánůn, tak i dnes máme šanci na výhru. Chce to hrát chytře, disciplinovaně a MAXIMÁLNĚ omezit chyby respektive tresty. Pro nás je toto utkání důležité hlavně v otázce Drew Locka. Zvládne náš polo-nováček neustálý tlak armády útočících vos se ctí? Dovede náš tým k první výhře?

Ale hlavně,už se prosím nikdo nezraňte!

Go Broncos Go!


Drew Lock a Courtland Sutton na tréninku. Budou na hřišti proti Steelers oba?

Výzva fanouškům Denveru Broncos! V osmém týdnu nás čeká bye week a já bych chtěl této mety využít k tomu, abych budoucí článek shrnující polovinu sezony opepřil fotkami fanoušků z Česka a Slovenska. Budu moc rád, když sebe nebo cokoli s tématikou Broncos vyfotíte a pošlete mi přes messenger nebo discord. Doufám, že si mi pár fotek sejde a budu je moci použít jako americké fanoušky v tomto článku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář