Nečekaná výhra! Broncos at Patriots 18 – 12!

Sedmnáct dní čekání na náš další zápas se vyplatilo. Denver si připsal druhou výhru v ročníku v zápase, ve kterém byl jasným outsiderem. Zlepšili jsme se na bilanci 2 – 3. Zvítězili jsme podruhé v řadě a po „povinné“ výhře proti Jets jsme překvapili ziskem bodu proti silnému soupeři.

Po parádním kolektivním výkonu obrany a individuálních výkonech Phillipa Lindsayho, Tima Patricka a Brandona McManuse jsme si mohli vychutnat výhru nad týmem, který jsme na venkovním hřišti porazili poprvé od roku 2006.

Míče zápasu dostali Lindsay s McManusem. Pro celou obranu jsme neměli dost míčů.

Ze šatny

Zde si můžete skouknout i highlights zápasu. Nevím jak vy, ale já to dám dnes alespoň třikrát. 😉

Sestřih zápasu

Obrana byla strůjcem druhé letošní výhry.

Skvělá vizitka obrany!

Náš soupeř nenastoupil v té úplně top sestavě. Již před sezónou se jim množství více či méně důležitých hráčů odhlásilo. Do zápasu pak Patrioti nemohli nasadit hned několik hráčů Ofenzivní linie. Napříkald dlouhodobě zraněného centra Davida Andrewse, nebo díky COVIDu-19 jeho náhradníka Jamese Ferentze. Ze stejného důvodu nenastoupil ani guard Shaq Mason. Další OL se jim zranil v průběhu zápasu.

Sluší se také poznamenat, že na výkonu New Englandu měly dozajista vliv i chybějící tréninky. Díky pozitivním nálezům v řadách svých svěřenců měli Patriots střídavě zavřené tréninkové haly. Jejich hráči tak nemohli kontinuálně trénovat. Nějaké tréninky samozřejmě stihli. A stále jde o velice zkušený tým. Na druhou stranu Titánům dvoutýdenní výpadek, byť jej narušili proti pravidlům, až tak nevadil.

Promíchaná a nesehraná OL Patriotů byla spolu se slabšími receivery Achillovou patou, kterou jsme využili dokonale. Naše obrana nastoupila do zápasu skvěle připravená a dlouho dlouho držela útok Patriotů na minimálních ziscích. V prvním poločase to byly jen tři body z FG. V druhém poločase přišel sice po 65 yardovém drivu Patriotů TD a po Lockově íčku FG, ale u něj obrana povolila na zkráceném hřišti jen 5 yardů. Žádné další body už skvěle hrající Defenziva nepovolila a dnes to stačilo na výhru.

Co mě extra potěšilo na výkonu obrany byly mnou tak často omílané spojité nádoby pass rush – pozemní obrana – secondary. Pozemní obrana držela Newtona i ostatní RB Patriotů ve snesitelných mezích. Větší zisky si Newton připsal až na konci zápasu z ojedinělých akcí. Kvalitní coverage od secondary dala pass rushi čas na přivedení většího tlaku na Newtona a pass rush se odvděčil několika zblokovanými pasy, tečovanými či uspěchanými přihrávkami, které zase neváhala secondary využít pro íčka. Takhle nějak by to šlo.

Obrana si vybrala jen jednou dvakrát slabší chvilku, když jsme nepokryli dostatečně rychle improvizované běhy Cama Newtona v poslední čtvrtce zápasu. Do designovaných běhů se ale Newton téměř nepouštěl.


Jak to celé vypadalo?

Lindsay při svém návratu po zranění válel!

Útok Denveru to už byla jiná písnička. Tři čtvrtiny jsme posouvali míč s nebývalou lehkostí. Slušné překvápko. Prvních šest drivů Broncos skončilo ziskem bodů! Ale TRESTUHODNĚ jsme selhávali v red zone (dva dropy zamrzí). A tak se hrdinou zápasu stal kicker Brandon McManus, který proměnil 6/6 kopů z pole.

První punt jsme u nás zaznamenali až na konci třetí čtvrtiny při našem sedmém drivu. Za stavu 18 – 3 jsme tak do koncovky zápasu vcházeli, při skvělé hře obrany, s hezkým náskokem. Ale my už víme jak to u nás se čtvrtýma čtvrtkama chodí. Po výměně puntů na začátku posledního dějství si Patriots připsali první a naštěstí i poslední Touch Down.

V této chvíli přišel jeden z klíčových okamžiků zápasu. Stav 18 – 9 a rozdíl ve skóre tak po TD Patriotů činil 9 bodů. Patriots se pokusili o dvoubodovou konverzi, kterou naše obrana pokryla a tím jsme soupeře udrželi pod tlakem, protože na obrat v zápase stále potřebovali dvě držení míče a z toho nutně jeden TD.

Stále jsme na tom byli dobře. Věřili jsme útoku, který se prozatím celý zápas spolehlivě posunoval. Věřili jsme obraně, která hrála svůj nejlepší zápas tohoto roku. Jenže ejhle, nebyli bychom to my, kdybychom si užili poklidnou koncovku. Drew Lock hned v páté hře našeho drivu nasměroval přihrávku do rukou obránce Patriotů (Jackson). První Lockovo interception od jeho prvního ostrého zápasu minulý rok potrestal soupeř Field Goalem. 18 – 12. Tři a půl minuty pře koncem jsme šli na míč. New Englandu „stačil“ na výhru a obrat v zápase TD, ale potřebovali naši chybu a čím dřív tím líp, aby měli dostatek času.

V tomto momentě by jiní hráli konzervativně po zemi, odčerpali co nejvíce času a rvali se o první down, který by dál ponechal míč v našem držení. My jsme si však vybrali agresivní cestu a hned v první hře drivu jsme atakovali hloubi pole. Cílem bylo soupeře překvapit tam, kde by „všichni“ čekali běh Phillipa Lindsayho. Naší akcí se ovšem zkušená soupeřova secondary nenechala obalamutit a dlouhou přihrávku zachytil Jones. Pro drew Locka to byly dvě přihrávky za sebou které skončily íčkem. Pro Patrioty to bylo něco málo přes tři minuty na vítězný drive. Nervy jsem hledal pod stolem a viděl jsem další prohru na našem kontě.

Obrana si ale nenechala zkazit parádní zápas a Cama Newtona nakonec zastavila bez zisku dalších bodů. V poslední hře zápasu jsme při čtvrtém downu poslali do blitzu i oba safety Jacksona se Simmonsem. Tuto hru Fangio s obranou nacvičil jen před pár dny a nikdy dříve ji v 30 let dlouhé kariéře nehrál. Netradiční blitz donutil Cama Newtona k nepřesné přihrávce na WR Harryho. Zbytek zápasu jsme doklekali. Výhra nad silným soupeřem znamená další kapku sebevědomí po špatném začátku.


Problémy

Úspěšnost třetích downů byla v našem podání pouhých 28%. Hodně k tomu přispěl play calling útoku, který zahrnoval proti kvalitní secondary Patriotů dost hlubokých přihrávek, které si obránci pohlídali. To vedlo i k chabé Lockově úspěšnosti přihrávek. Deset kompletních přihrávek z dvaceti čtyř nelze hodnotit kladně. Chápu, že agresivní play calling držel defenzivní backy New Englandu dále od LoS, ale víc středně dlouhých přihrávek na větší jistotu by potěšilo.

Náš útok absolutně nic nevymyslel v red zone. To se musí ihned změnit. Na kopy se pravidelně vyhrávat nedá. Tentokrát to stačilo, ale příští týden přivítáme Chiefs a ty jen pomocí FG neudoláme. Beru v potaz, že Lock toho za poslední měsíc moc nenatrénoval a v kombinaci s kvalitní defenzivou Patriotů nám to moc neklapalo, ale na tohle musíme sednout a vypilovat alespoň nějaká kreativní řešení.

Drew Lock měl už zmíněnou podprůměrnou přesnost hodů. k tomu jeden fumble, dvě íčka. QuarterBack rating 34,9. Vše nejhorší čísla v jeho kariéře. Dobře, moc toho za poslední měsíc nenatrénoval a tak už v dalším zápase očekávám výrazné zlepšení nad 60% úspěšnosti. Fumble byl opět jeho chyba a navázal tak na podobně hloupé rozehry z prvního letošního utkání. Při prvním íčku byli s Patrickem na jiné stránce playlistu a i tohle musí okamžitě zmizet z našeho repertoáru. Druhé íčko bylo vyústěním agresivního callu Shurmura. Účelem bylo překvapit, ale tohle si secondary Patriotů pohlídala až moc dobře. Tři minuty před koncem musí jít ten balón zcela jistě mimo dosah obrany. Chtělo to lepší hod, nebo lepší úsudek. Bez debat. Doufejme, že nám opět Lock ukáže, že se umí ze svých chyb poučit a podobný zápas nám již nepředvede.

Kvůli špatným věcem nezapomínejme na dobré. Drew Lock se stal vůbec nejmladším QB, který kdy na Gilette Stadium vyhrál. Šest drivů za sebou jsme přešli hřiště až ke skórování. Nevím jak vy, ale nemůžu si vzpomenout, kdy se to stalo naposledy. Zkompletovali jsme na Patricka 35 a 41 yardovou přihrávku. Zkompletovali jsme 7 přihrávek nad 15 yardů. 35 yardový pas byl v situaci 3&21 a byl umístěn přímo mezi dva obránce, kde to mohl chytit právě jen Patrick. Chyběli dva nejlepší cíle (Sutton, Fant).

Asi to napíšu do této sekce. Vybavuji si dva momenty, ve kterých nám rozhodčí „pomohli“. Jedním byl vymyšlený faul Stephona Gilmora na Tima Patricka. Tato situace ale prakticky nevedla ke změně stavu před faulem a tak jsem ve smyslu fair play spokojený. Druhý diskutabilní moment přišel při třetím downu Patriots v koncovce zápasu. Julian Edelman se tam nataženou rukou dostal do prvního downu, ale rozhodčí to neviděl a Bill Bellichick nehodil červenou vlaječku k prozkoumání situace. Patrioti se po této situaci uchýlili k puntu. Tato situace už utkání docela ovlivnila.

RG Dalton Risner, WR Diontae Spencer a ILB Josh Watson opustili utkání se zraněním. Neví se jak vážné to je. Risnera nahradil v OL Austin Schlottmann a Spencera na returnu Tyrie Cleveland.

Určitě je lepší pracovat na napravení omylů po dvou výhrách než po prohře. Zvlášť po dobytí New Englandu se budou hráči hojit o něco lépe a o něco lépe skousnou i další porci tvrdé dřiny.


Zajímavosti a statistiky

Drew Lock se stal teprve čtvrtým QB pod 25 let, který dokázal v posledních 7 letech porazit tým Billa Bellichicka (Mahomes, Jackson, Watson).

Brandon McManus překonal Matta Pratera v počtu proměněných 50+ yardových kopů (21) a dostal se před něj na druhé místo v historických tabulkách Denveru.

Patrioti neskórovali TD v první půli domácího zápasu poprvé od roku 2016 (4. týden).

V dosavadním průběhu sezóny si obrana připsala dva turn overy. Dnes tři. (Navíc jeden z vynucených fumblů Ojemudii vypadl mimo hřiště a zůstal tak v držení Newtona. Strip sack Bradleyho Chubba stihli Patriots také získat zpátky do svého držení.

Za celý zápas padly jen tři penalty! A to si trest na Gilmorea vymysleli rozhodčí. V našem dresu pak úplně zbytečně fauloval returnera PJ Locke.

Patrioti běželi s míčem 25x. Nejúspěšnější byl Cam newton se 76 yardy, které v drtivé většině zaznamenal ve čtvrté čtvrtině zápasu (10 běhů pro 76 yardů). Running Backům New Englandu se moc nedařilo. Damien Harris 6 běhů pro 19 yardů (3,2 yardu na běh), Rex Burkhead 5 běhů pro 14 yardů (2,8 yardu na běh), James White 4 běhy pro 8 yardů (2 yardy na běh).

Na druhou stranu Phillip Lindsay 23 běhů pro 101 yardů (4,4 yardů na běh). Asi tak nějak vypadá šetření hráče při návratu po zranění v podání Broncos. Zajímalo by mě kolikrát by běžel, kdybychom ho nešetřili.😉

Ofenziva Patriotů musela v závěru zápasu sáhnout hned k několika trikovým hrám, kdy Newton posunul míč na Edelmana, který pak hledal různé cíle.

S Lindsaym zpátky v sestavě (a Gordonem mimo) jsme při blokování běhu využívali čištění cesty našimi guardy Risnerem a Glasgowem. Vrátili jsme se tak k využívání atletických schopností našich O-lajnmenů.

Zde Risner proráží první vlnu obránců před Roycem Freemanem.

Hvězdy a dřeváci

Muž zápasu. Brandon McManus.

Brandon McManus je bezpochyby mužem zápasu. Všechny kopy spolehlivě proměnil a byl jediným hráčem, který připsal na naše konto body. (45, 44, 27, 52, 20, 54) Šest proměněných kopů se také podařilo poprvé v naší historii. Tímto počinem McManus vyrovnal Justina Tuckera v počtu zápasů s více proměněnými kopy nad 50 yardů (6).

Phillip Lindsay 101 yardů po zemi při 23 bězích. Skvělý výkon. Bylo hezké vidět tradiční Lindsayho vášeň pro hru.

Tim Patrick 101 yardů vzduchem. Snad ho udržíme dál v našich službách, bude o něj zájem.

Albert O si připsal debut v NFL. 2/6 pro 45 yardů. Nemůžu se dočkat až se naučí lépe blokovat a bude moci být více na hřišti. Takto jej při sílícím tlaku obrany Patriotů v druhé půli trenéři stáhli ze hry. Zamrzí, protože Albert vypadal dobře a jen kdyby ty ruky v end zóně scvakl o pár milisekund rychleji, trošku se porval a mohl mít i první TD. Dobrá zkušenost pro nováčka.

Vidět byli i další hráči, jejichž jména neslýcháme často. Anthony Chickillo první sack. Derrek Tuszka skládka pro ztrátu. Malik Reed dva sacky a dvě skládky pro ztrátu. Michael Ojemudia hned dva vynucené fumbly, překažená přihrávka a sedm skládek. Bryce Callahan zachycené íčko a dva ubráněné pasy.

Antony Chickillo využil dobré coverage secondary k prvnímu sacku utkání.

Justin Simmons sebraný fumble, tečovaná přihrávka do náruče Callahana a osm skládek.

Vypíchnu parádní výkon Shelbyho Harrise, který je ve zblokovaných přihrávkách nedostižný. Tentokrát z jeho práce těžil bojovnou rybičkou DeShawn Williams. No kde jste to viděli skákat za padajícím míčem 130 kilového chlapa?

Shelby Harris a jeho další sražená přihrávka. Williamsův přehled a skok po míči.
Myslím, že příkladné nasazení Shelbyho Harrise vystihuje bojové nasazení celé obrany po celý zápas.

Pochvalme také naše trenéry defenzivy, Vica Fangia a Eda Donatella, že přišli s game planem, který udržel Patrioty na 12 bodech. (Pat Shurmur mi přišel možná až příliš agresivní. Ale win je win.)

Dřeváky dnes nejmenuji. Vyhráli jsme nad Patriots a tak nejsou žádní.

Go Broncos Go!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář