QB Střípek

Originál článku, který jsem volně přeložil a doplnil o nějaké své náhledy:

https://www.milehighreport.com/2020/11/16/21569825/very-hard-to-find-an-above-average-nfl-qb

Pokud porovnáme QuarterBacky v NFL s dostatkem přihrávek dle passer ratingu, je Drew Lock na 32. místě z 33 kvalifikovaných QB.

Jen dva QB pak mají passer rating pod 70: Drew Lock (66,5) a Sam Darnold (65,9).

QuarterBackové draft tříy 2019: 15. Kyler Murray, 21. Gardner Minshew, 29. Dwayne Haskins, 30. Daniel Jones, 32. Drew Lock.

Haskins, Lock a Jones jso uv současnosti nejhorší QB v lize.

Jedna útěcha. QuarterBack z jedničky draftu není ani náhodou záruka kvality. Nyní je v NFL 6 QB draftovaných na čísle 1. Kyler Murray je 15, Stafford 17. Jared Goff 20. Mayfield 24. Burrow 25. Newton 28. Jameis Winston a Alex Smith nejsou nyní startery. Alex Smith jen díky odstavení Haskinse a zranění Allena. Winston bude starter, když se nyní Brees zranil. A mimochodem Winston nastoupí i proti nám.

Když seřadíte deset nejlepších QB dle passer ratingu, tak byli draftováni na (popořadě) 24 Rodgers, 10 Mahomes, 75 Wilson, 32 Brees, 36 Carr, 12 Watson, 8 Tannehill, 7 Allen, 11 Roethlisberger, 6 Herbert.

Passer rating jedničky Rodgerse 116,4, desítky Herberta 102,8. Jen Herbert je z první desítky méně zkušený než Drew Lock.

Hodně fanoušků Broncos doufá ve stejnou křivku růstu, jakou ukázal Josh Allen, který ve svých prvních 12 startech nasekal taky hafo chyb.

Nováčkovské statistiky Joshe Allena: 52,8%, rating 67,9, 28 sacků, 10 TD vzduchem, 8 TD po zemi, 12 íček. Podobá čísla má nyní i Lock. 58,6% / 14TD / 2 TD po zemi / 12 íček a 16 sacků. Josh Allen je ale ojedinělý případ QB , který dostal dost času na vývoj.

  • Může se Lock zlepšit? Toto je seznam věcí, které Lock nyní nedělá:
  • Před rozehrávkou nečte obranu aby vyhodnotil, kdo bude nejsnáze volný
  • Předvídání hodů bylo lepší minulý rok než letos (změna OC?, bez offseason?)
  • Čtení readů – stále kouká na první a háže na něj i když je v triple coverage. Opakovaně.
  • Pohyb v kapse pro získání času – pokaždé zdrhá doprava.
  • Lehce se dá číst od safety hráčů soupeře. Neumí si je povodit.
  • Nemá zatím právo měnit hry na LoS.
  • Nezůstává v kapse i když začínají být WR v seapraci.

Kolik z těchto věcí může Lock opravdu opravit? Kolik toho musí změnit, aby se stal průměrným QB v lize.

Asi bychom se všichni s průměrným starterem smířili, protože to dlouho bylo daleko horší. (Diskutabilně od roku 2014.)


Na řádcích výše víceméně cituji článek u MileHighReport. Níže omluvte moji „klačtinu“ a půjde o má slova. Taková úvaha nad dalším směřováním Broncos. Sebeterapie, bez jasné odpovědi. Jen konstatovaní a otázky nespokojeného fanouška.

V současné době jsem upadl do určité apatie kombinované s nasraností. Štvou mě roky hledání FQB a Elwayova totální neschopnost takového najít. Nevyšlo to s nováčky (Lynch, Siemian, Lock?), ani zkušenými (Flacco, Keenum) ani jinde (Osweiler). Jsem si vědom toho, že nejde o lehkou práci.

Štve mě, že jsem začal mít pocit, že by obrat přes výměnu CEO/GM/OC/STC a výrazné omlazení na modernější manažery a trenéry byla ta nejlepší volba. Otočit franchise o 180°. Vážím si práce Elwaye a toho jak dokázal najít schopné hráče do zbytku celého týmu. Bohužel toho nejdůležitějšího najít nedokázal.

Už počítám s tím, že Lock to do konce sezóny nezvládne otočit. Tak rád bych se mýlil, ale jeho výkony nemají vzestupnou tendenci a proti Raiders to byl jeho nejhorší výkon v lize. Bohužel Lock v tomto utkání dělal stejné chyby, které mne u jeho profilu před draftem 2019 odrazovaly a proto jsem jej do týmu nechtěl. Minulý rok ukázal, že umí hrát skvěle a ochránit míč. Ale to je letos pryč. V mých očích se tak za dva roky nikam neposunul. A při jeho rozhodnutích se nedá vymlouvat na absenci WR1 Suttona.

Už jednou jsme si podobným obdobím jako franchise prošli, když nástupce po odchodu Johna Elwaye nedokázal najít Mike Shanahan.

Vidím zásadní problém v „nevlastnictví“ týmu Broncos. A řekněme že dalších 4-5 let žádného majitele mít nebudeme a stále nás povede trio Patem Bowlenem zvolených šéfů. Tím ovšem Pat odsoudil tým Broncos pouze ke kosmetickým změnám a trenérské loterii. Mám pocit, že by bylo třeba prásknout do stolu a udělat „něco“.

Navíc, vypadá to, že Elway v posledních letech opravdu solidně draftoval. Ale ti zpropadení QuarterBackové jsou zkrátka zakletí.

Já bych to chápal. Přece jen to je těžké najít FQB a dlouhodobé problémy s tím mají i jiné týmy. Ale proč s tím sakra nemají problém u nás v divizi.?Carr, Mahomes, Herbert. TO JAKO VÁŽNĚ?

To nasere.

Drew Lock to tento rok vůbec nezvládá a neumím odhadnout, jak se naše vedení zachová po další nevyhnutelné negativní bilanci. Je na katovském špalku GM Elway? HC Fangio? OC Shurmur? QB Lock?

Jsme v situaci, kdy máme mladý tým a budeme vstupovat do kritické „COVID-19“ offseason. Nějaké opory budou pravděpodobně muset jít. Nemůžeme je udržet. Platový strop je neúprosný.

Drew Lock mi letos nedal důvod si myslet, že bude oním vyvoleným a jeho dalšího roku se bojím stejně jako před pár lety dalšího roku Vance Josepha, o kterém bylo jasno že s ním to nepůjde a stejně další rok dostal. Třeba se to změní, ale nyní mám az to, že by další rok s Lockem byl obrovská ztráta času vzhledem k pozvolnému stárnutí a nutným platbám za nováčky, kteří se budou stávat veterány. Tento rok musíme připravit smlouvu pro Bollese, Simmonse. Přijdou další top placené pozice s Chubbem, Suttonem,..

Elway tyto hráče našel a draftoval. Jenže ten nejdůležitější stále chybí. Ostatní dílky jsou na svých místech, ale ten nejdůležitější v minulém utkání hodil 4 íčka. Neakceptovatelné.

Tým Vica Fangia bojuje. Ale nevyhrává. Oba jeho OC neuměli probudit ofenzivu. Ať už to byl mladý Scngarello, tak velezkušený Shurmur. Furt je to bída.

Moc rád bych udržel kouče Fangia. V mnohém je jeho příspěvek obrovský. Obrana není dokončená a je plná specifických hráčů, které nevyužije někdo jiný tak, jako umí jen Vic. Neúspěšní HC u týmu nezůstávají. Nový šéf musí mít absolutní autoritu a ne o ni soupeřit s předchozím lodivodem.

Co OC Shurmur? Určitě nese na vině předvídatelné rozehry během zápasu. Máme kde vzít někoho lepšího? Tuto sezónu nikoho lepšího nevidím. a dobrý OC by chtěl rovnou na HC.

Cítím se z celé situace okolo QuarterBacka unavený. A pak se rozhlídnu kolem a vidím všechny ty Browns, Jets, WTF,… týmy které svého QB postrádali/jí ještě déle. Cítím zmar nad tím, že přijdeme o levné roky našich mladých opor, které hrají za pár šupů na vysokém levelu už nyní.

Je tu někdo kdo Lockovi ještě věří? Co byste dělali, být vy tím člověkem, který o osudu Broncos rozhoduje?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář