Výhra! Chargers at Broncos 30 – 31.

Tohle byl ale zápas. Téměř tři čtvrtiny byl náš tým skoro ve všem horší než soupeř. Pak přišel jeden klíčový moment, pak druhý. A jak to dopadlo už určitě všichni víte. Kdo šel spát, trhá si vlasy. Kdo vydržel, nemohl v euforii usnout.

Bylo to teprve popáté v historii Broncos, kdy se podařilo obrátit 21 bodový deficit. Poprvé od roku 2014, kdy Chargers vedli o 24 bodů proti Peytonu Manningovi a tehdejší obraně, která se na tehdejším obratu podílela dvěma TD.

Skvěle čtivě sepsaný článek, bohužel jen pro anglicky mluvící. https://www.milehighreport.com/2020/11/1/21545320/nothing-but-jubilation-ok-and-agony-as-broncos-pull-out-big-comeback-win

Oslava Broncos v šatně. A radost fanoušků.

Do zápasu jsme vstupovali po škaredé prohře s Chiefs jako velký outsider byť oba týmy měly stejnou bilanci 2-4. Na trávníku se tyto papírové předpoklady tři čtvrtiny vyplňovaly. Obrana se rvala, speciální tymy byly jako obvykle „speciální“ a náš útok byl na ručník. Zatímco QB Chargers Herbert se začínal s postupem utkání cítit čím dál tím víc pohodlněji, tak my jsme začali v nějaké díře a z ní jsme nebyli schopni se vyhrabat.

Tak jak jsme proti Pats začali šesti drivy pro Field Goal, tak proti Chargers jsme se protrápili sedmy drivy pro šest puntů a jeden FG. A to ten FG přišel po Simmonsově zachyceném íčku, kdy míč donesl 46 yardů zpátky až na 16 yardovku Chargers! Koukat na takovou hru byl jeden velký očistec a ještě jednou tleskám všem fandům, kteří to nezabalili a dokoukali zápas do konce. Určitě nelitovali.

Jindy v tomto roce opora týmu LT Garett Bolles si vybral nějaké fauly. Trest přišel třeba i za ilegální formaci útoku. Na 3 a moc jsme hráli zisky 2 či 3 yardů po krátkých příhrách doufaje v zázrak. Běhová hra NEEXISTOVALA a když píšu neexistovala, tak jakože vůbec. V poločase 0,5 yardů na běh! Gordon s Lindsaym běhali do zdi.

Na hře útoku byla totální deka. Něco jsme si přinesli po minulém zápase či spíše po minulých zápasech. Drew Lock se tentokrát zaměřil na jistější pasy, ale obrana Chargers hrála efektivně a nikam jsme se nedostali. Celé to vypadalo připokakaně, kostrbatě a bázlivě. Za celý první poločas jsme udělali…počkejte si na to… 2 první downy. A dva běhové yardy, což je nejméně od roku 1991. Kdybych nebyl tak naštvanej, že bych neusnul, zabalil bych to.

V poločase to nevypadalo nejlíp. Stav 14 – 3. Vypočítaná šance na výhru Chargers byla 98,38%. Útok v rozkladu, nic nefungovalo. Chargers postupně nalezli recept na naši obranu. A po půli bylo hůř. Soupeř začal na míči a po deseti hrách si připsal další TouchDown. 21 -3. Byl jsem zvědavý, jestli jsme v šatně něco vymysleli. Nevymysleli. náš první drive druhého poločasu skončil po třech hrách a -5 yardech puntem. Naše defenziva to zápas ale ještě nezabalila a udržela Bolts jen na Field Goalu. Stav 24 – 3.

Vic Fangio: „Jste velmi milí, že náš výkon v prvním poločase nazýváte špatným. Bylo to daleko horší.“

Pak to ale rozbalil Phillip Lindsay, jehož start v dnešním utkání byl celý týden na vážkách. Do té doby neviditelný útok Phillip probral k životu neskutečným během mezi tackly a pak už před ním bylo jen volné pole. Tam, kde se pozemní útok limitně blížil nule vykouzlil 55 yardový běh pro TouchDown. A žraloci ucítili krev. Klíčový moment jedna.

Obrana donutila najednou znejistělé Chargers k puntu. Asi se nehraje úplně nejlíp, když máte za sebou 4 utkání v řadě ve kterých přijdete o 16+ bodové vedení.

Drew Lock nám ale zápas udělal ještě „zábavnější“. Druhá hra drivu a íčko do rukou Chargers a ti byli „zadarmo“ ve vynikající pozici na naší 24 yardové linii. Přišel ale druhý klíčový okamžik. Justin Herbert chtěl zápas definitivně rozhodnout a hledal v naší end zóně Mikea Williamse. Prakticky o hlavu menší Bryce Callahan mu ale míč ukradl a připsal na konto naší secondary druhé íčko večera.

Zlom

Kašlu na to, nesu to do end zóny!

Kdo pátral po okamžiku zlomu, tak to bylo podle mě tady. Obě klíčové akce dělily čtyři a půl minuty. Dohromady se znejistělými Chargers, kteří se začali bát o výsledek, zažehly dvě jiskřičky naděje, jedna útoku, druhá obrany, plamen do té doby mrtvého útoku Broncos.

Justin Simmons: „Když jsem viděl útok skórovat – myslím, že to byl 55 yardový TD od Phila – pomyslel jsem si „Bojujeme.“ Bylo by to jiné, kdybychom každý týden viděli to samé, ale my bojujeme, Útok bojoval, Phil zlomil několik skládek, OL pro něj blokovala, Phil proběhl linií a mířil k end zone. V defenzivě jsme si řekli, že „chlapi, oni bojují“, pojďme na hřiště a najděme cestu jak jim míč vrátit. Získat nějaký turn over a dát jim kratší hřiště, aby mohli přidat další body. Je to všechno o momentu, které se přehoupne na vaši stranu.“

Drew Lock: „Dnes byl Phillip klidný. Hodněkrát ztratíte půdu pod nohama, když máte v poločase naběhané 4 yardy. Jste starší, získáváte zkušenosti a zlepšujete se. A on pokaždé přijde připravený na každou hru a je připravený ji zahrát.“

Phillip Lindsay: “ Řekl jsem Melvinovi: „Hej Mele, já už tu nějakou dobu jsem a vím jak to tu chodí. Jestli teď získáme deset bodů nebo tak nějak, tak ten zápas ve čtvrté čtvrtině vyhrajeme. Musíme pokračovat v práci. Naše obrana vydrží, speciálně ve čtvrté čtvrtině.“ „A my jsme ty body získali a obrana nám dala šanci zápas vyhrát. Byla to skvělá výhra, ale musíme se vrátit do práce a najít cesty k tomu, aby jsme už nemuseli takto dotahovat a skórovali celý zápas.“

Tomuhle se nedá nic vytknout. Protekce, separace, přesný hod mezi obránce.
Jiný pohled. Všimněte si pohybu všech tří WR. Dobře odvedená práce.

Drive Broncos – 9 her – 80 yardů – 4:54 – TouchDown Albert Okwuegbunam! Stav 24 – 17.

Drive Chargers – Field Goal – Stav 27 – 17.

Drive Broncos – 2 hry – 60 yardů (15 penalta) – 0:27 – TouchDown DaeSean Hamilton! Stav 27 – 24.

TD Hamiltona

Drive Chargers – Field Goal – Stav 30 – 24.

Finální drive Broncos – 14 her – 59 yardů – 2:30 – TouchDown K.J.Hamler! Stav 31 – 30. Vítězství.

TD Hamlera

Z pěti drivové koncovky zápasu skórovaly oba týmy pokaždé, když držely míč. Ale zatímco naše obrana byla schopná vypotit krev a zastavit Chargers na dvou Field Goalech, tak náš útok byl ve čtvrté čtvrtině nezastavitelný a v infarktové koncovce se i díky několika citelným trestům Chargers nakonec proválčil k výhře.

Ještě jedna zmínka k onomu „zlomu“. Drew Lock dříve prohlásil, že se cítí pohodlněji mimo kapsu. No po dnešku to bude muset přehodnotit. Na jeho scrambling byli Chargers připravení a Lock nedokázal pod tlakem naháněčů kopírovat Mahomesova kouzla. Teprve po té, co začal věřit své protekci (vážně jsem to napsal?), začal míčem efektivněji hýbat. Půjde o trend?


Obrana

INT Bryce Callahan

Zatímco se útok trápil, obrana dřela. Bez Mikea Purcella nám běhová defenziva začala haprovat a po zemi jsme povolili nakonec 210 yardů. Chargers hodně atakovali WR hlídané Ojemudiou i A.J.Bouyem. Oba měli své dobré i špatné momenty. Keenan Allen a Mike Williams byli hodně kvalitní zatěžkávací zkouškou.

Parádně ovšem zahrál zbytek secondary. Justin Simmons skvěle četl hru a kromě íčka byl schopen odhalit i běhovou hru v takovém zárodku, že vlítl do LoS a stihl z pozice free safetyho tacklovat pro ztrátu. Tak jak mi přišel Kareem Jackson v dosavadní sezóně neviditelný a hlavní adept na offseason propuštění, tak proti Chargers byl hlavní osobou obrany, když tvrdými hity likvidoval vše stojící mu v cestě. Jednou to byl bohužel nešťastně i spoluhráč A.J.Bouey, který skončil zápas s otřesem mozku. Bryce Callahan se na svoje cm nezdá. V jedné ze dvou klíčových situací obratu zápasu si připsal íčko proti o 18 cm vyššímu Williamsovi. Potvrdil tak Fangiova slova, že nezýáleží na velikosti, ale schopnostech.

Poznámka: A.J.Bouye je v concussion protokolu. To je ošidné. Může být na další zápas zpátky, ale nemusí. V sestavě ho nahradil nováček Essang Bassey. Bausbyho nám bohužel ukradli Cardinals.

Ná výkonu obrany byly patrné dvě věci. V pozemní obraně bohužel dosti citelně chyběl NT Mike Purcell. Ano i bez něj jsme zvláště v počátcích utkání běhy Chargers zastavovali dostatečně rychle, ale s průběhem utkání se tato naše schopnsost zhoršovala.

A s tím souvisí i druhá poznámka k výkonu obrany. Bolts byli na míči téměř 36 minut. V prvních devíti (osmi) drivech nebyl náš útok schopný podržet míč a tak se soupeři podařilo naše obránce vyšťavit na dřeň. (V osmém drivu Lindsay skóroval po jedné a půl minutě a to si obrana taky neodpočinula.) Chtěl bych tímto opět vyzdvihnout výkon obrany, která neztratila bojovnost a víru. A která byla schopná z posledních sil podpořit útok dvěma stopkami ve FG vzdálenosti, i když toho měli určitě plné brejle. Věřím, že v méně vyčerpaném stavu, bychom už ani ty poslední dva FG nedostali.

Opět šlo o skvělý kolektivní výkon Fangiovy jednotky, tak jsou individuální úspěchy obrazem dřiny všech obránců. Katreem Jackson 12 skládek (8+4), Josey Jewell 10 skládek ( 6 + 4) a dobrý výkon i coverage. A.J.Bouye 6 (5+1), A.J. Johnson 10 (5 + 5), jedna pro ztrátu.

Bradley Chubb!

Bradley Chubb a Malik Reed oba po sacku a dál pokračují ve svém sack závodě. Zajímavá dvojka. Čtvrtý výběr a nedraftovaný.

Justin Simmons s Brycem Callahanem po interceptionu.

Bradley Chubb zaznamenal sack ve čtyřech utkáních za sebou. (Naposledy Von Miller 2018.)

Ubráněné přihrávky – po jedné AJB, Callahan, Simmons, Sylvester Williams, A.J. Johnson.


Útok

KJ Hamler po vítězném TD v objetí.

Finální hra útoku: https://www.facebook.com/Broncos/videos/1117822235287211

Strašně bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem v obrat utkání věřil. Tři čtvrtiny to bylo prostě utrpení sledovat nemohoucnost naší ofenzivy byť získat první down. A i já jsem v poločase volal po Lockově hlavě. Před dnešním utkáním jsem si přál, vidět nějaký posun. Uvědomění, že takto to nejde a že se musí udělat nějaké změny. Od počátku bylo patrné, že je Lock v útlumu, ale že se snažíme alespoň hrát jinak než dosud.

Snaha něco změnit byla dle mého soudu viditelná, byť provedení bylo tristní. Drew se dokázal odpoutat od svých prvních readů, ale jakoby mu něco svazovalo ruce. Nebyl schopen ani v rozumně „pevné“ kapse trefit naše volné RB u postranní čáry. (Což se ke konci opakovaně dařilo a šlo mnohdy o důležité zisky – např. Gordonův catch pro první down v posledním vítězném drivu.)

Na Lockovu nejistotu rozhodně měly zásadní vliv letošní výkony, které nebyly dobré. Stejně tak vám v takové situaci nepřidá, když vám chybí dva nejlepší (a vysoké) cíle – Sutton i Patrick. Sestava dnešních receiverů před zápasem TE Fant, WR Jeudy, WR Hamilton, WR Hamler, TE Albert O, oba RB. Dva TE, dva nováčci, dva RB a dosud neviditelný Hamilton. Vynásobte si toto všechno nováčkem a už se zakřiknutému výkonu moc divit nebudete. Ne že by to nervově zkoušeného diváka utěšilo.

Nene, po tomto zápase se na Locka bučet nebude.

TouchDown Lindsayho ukázal důležitost tohoto malého hráče pro náš tým. To on, jeho zápal a energie jsou hybatelem útoku.

Ať už ale nakoplo Locka cokoli, zabralo to. V kapse začal Drew vypadat komfortněji a méně se nechal děním okolo ovlivnit. Jednotlivé hry do sebe začaly zapadat a když nevyšel read jedna, začal volné RB Lock trefovat pro malý zisk. Přišla parádní přesná přihrávka na Jeudyho mezi tři obránce. TD pas na Alberta O využila Tight Endovu výšku a výskok. Zabraly slantové přihrávky a z té na Hamiltona byl další TD.

Naše hra se snažila celý zápas o nějakou variabilitu, ale do sebe to zaklaplo až v naší nejlepší čtvrté čtvrtině za hodně dlouhou dobu. Ale to nestačí nám, našim trenérům a samozřejmě ani hráčům. Dnešní výkon nakopne naše sebevědomí. Další týden přípravy se po něčem takovém kouše daleko lépe než po prohře 24 – 3, která hrozila ještě v polovině třetí čtvrtiny dnešního utkání. V dalších utkáních musíme navázat na pozitivní věci z dnešního zápasu a ne se hned vracet k agresivní nepřesné smršti z předchozích utkání. To je hra na které můžeme stavět, je to hra, která dala vyniknout našim playmakerům tak, jak jsem si přál v preview. Vždyť proto jsme přece přivedli hráče, kteří umí v něčem překonat své strážce. Nechme je dělat svou práci, protože dnes ukázali, že ji dělat umí a to i pod nemalým tlakem.

Za tři čtvrtiny bych dal všem našim útočníkům z fleku za pět. Za tu čtvrtou všem jedničku.

Drew Lock 26/41 pro 248 yardů, 3 TD, 1 INT, 94,4 passer rating. Drew (prozatím) překonal deku, která na něm visela a byť nemá zdaleka vyhráno, dnes na mě udělal dojem. Když se vše na co šáhnete daří, to umí hrát každý. Ale když to vořete a dokážete se z toho vyhrabat a dovést tým k výhře, zasloužíte respekt. V předchozí sezóně zapsal Lock jeden TD, dnes tři TD.

V posledním drivu se Drew Lock choval jako mazák. Čas nás neúprosně hnal vpřed, ale hned několikrát Lock hlásil vhodné hry a místo spiknutí míče volil rychlé krátké přihrávky na RB u postranní čáry, kteří tím zastavovali časomíru a to vždy s malým ziskem yardů. Místo 2&10 jsme tak hráli situace 2&7.

Drew Lock: „Snažil sjem se vstoupit do zápasu bez strachu o svou práci, nedělat si starosti o dění ve svém okolíé, snažit se hrát tak, aby vynikli ostatní. Nedělat si hlavu s tím, co musím udělat. Byl jsem naštvaný. Bál sjem se o svou práci, nedělal jsem dobře svou část hry. Vždy se nejvíc zlobím sám na sebe. Přišel jsem do šatny a během řeči to ze mě všechno šlo ven. něco jako terapie. Dostal jsem to ze sebe a teď je to dobré.Byla radost držet tým pohromadě a musíme si to udržet i nadále. máme dobrý tým, který ukázal co umí a musíme se nadále zlepšovat.“

Radost Garetta Bollese.

Phillip Lindsay je duše a srdce ofenzivy. 6 běhů pro 83 yardů a 1 TD. 13,8 yardů na běh díky 55 yardovému běhu. Tenhle prcek je zvíře.

I druhý RB Melvin Gordon se předvedl v dobrém světle. 8 běhů pro 26 yardů s průměrem 3,3 yardů na běh je běžecký podprůměr, který z ničeho vytáhl až druhý pločas. Jeho příspěvek byl v poctivé dřině a hlavně v pasové hře, kde si připsal 6 catchů, včetně kritického prvního downu v posledním drivu zápasu.

DaeSean Hamilton si užil nejlepší zápas sezóny a nepřítomnost Suttona s Patrickem proměnil v 4/5 pro 82 yardů a 1 TD. (Byl volný i při poslední hře utkání, ale to by byl těžší hod do protipohybu Locka.)

Noah Fant byl nejčastějším cílem Lockovy pravačky v prvním poločase 7/9 pro 47y. Jerry Jeudy 4/10 pro 73y. Od roku 1970 se stal Jeudy teprve třetím naším WR nováčkem, který připsal 300+ yardů v prvních sedmi zápasech (Royal, Upchurch).

První TD profi kariéry Albert Okwugbunam. (Podobný míč Albert dropl proti Patriotům.) Navíc si Albert vynutil defenzivní trest za pass interferience sekundu před koncem.

První TD sezóny DaeSean Hamilton.

První TD profi kariéry K.J.Hamler. (vítězný TD v poslední vteřině)

KJ Hamler chytá vítězný TouchDown.
Naši nováčci dnes byli vidět!

Speciální týmy

Pochvala za neomylným McManusem, který nějakým zaváháním nepřidal vrásky utrápenému útoku a přetížené obraně. 100% výkon. Kop bez sekundy na časomíře proměnil s železnými nervy.

Punter Sam Martin byl párkrát od skvělého počinu, ale vždycky mu to o nějakou tu stopu či yardy ulítlo. Coverage byla opět zdrojem infarktů těžce zkoušených fandů.


Trenéři

Dnes bych chtěl pochválit Vica Fangia, jehož tým za prakticky rozhodnutého stavu nesložil zbraně a odbojoval to do konce.

Smíšená pochvala míří i za Shurmurem. Cením si snahy něco udělat, která byla viditelná. Po tom jsem volal ve svém preview. Pravda nedařilo se to, ale nezůstali jsme na game planu z posledních zápasů, kdy se ovšem také nedařilo. Na Lockovi byl dnes vidět strach něco nepokazit, možná ani nebyl tak úplně sám sebou. Ale opravdu se cením snahy obrátit list a hledat jiný způsob, když ten předchozí dva zápasy nefungoval.


GO Broncos GO !!!

Výhra je výhra!

Užijme si ten krásný pocit z výhry.

Doufám, že příští týden navážeme na čtvrtou čtvrtku a s Falcons budeme hrát dobrý zápas.

GO Broncos GO !!!


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář