Výhra. Dolphins at Broncos 13 – 20.

Po prvních pěti minutách zápasu bych proti nám vsadil barák. Obrana sice ofenzivu Delfínů zastavila a zastavovala celý zápas, ale náš vlastní útok bohužel navázal na předchozí hrozné výkony. Alespoň ze začátku.

V prvním drivu jsme dali popořadě běh do zdi pro nula, nekompletní přihrávku na Xavienem Howardem celý zápas bráněného Jerryho Jeudyho, třetí hru 3&10 jsme odložili Time Outem, aby pak Drew Lock poslal neomylnou přihrávku do náruče druhého nejnebezpečnějšího muže ligy Howarda. (Nejnebezpečnějšího v posledních třech letech.) A jestli něco útok vedený nováčkem Tuou Tagovailoou umí, tak trestat podobné chyby. 7 – 0 pro Delfíny po darovaném íčku na naší pětadvacítce.

Náš druhý drive skončil po zisku jednoho yardu puntem a mě brali všichni čerti. Nulový posun ve výkonu ofenzivy. Obrana dře a drží Miami zkrátka a útok se zase nedostavil? Řekl jsem si, že si nebudu ničit nervy a koukat na to samé stále dokola a byl jsem připravený to po druhém TD Delfínů vypnout. Jenže ten nikdy nepřišel.

Sack Malik Reed!

Naše obrana zaslouží velkou pochvalu. Právě defenziva je strůjcem dnešního vítězství především. Proti Ofenzivní linii Delfínů si náš pass rush připsal 6 sacků, na kterých se podílela hned pětice hráčů – Chubb, Reed, D. Williams, Jones, Walker. Několikrát se naší front seven podařilo projít i pro další ztráty yardů. Reed 2x, D. Williams 2x, Chubb 1x. Jejich úspěchy podpořila kvalitní coverage, která nedala Tuovi separované cíle a když házel, musel se uchýlit k těsným oknům. Trápil nás hlavně parádní výkon Devante Parkera.

Proti Delfínům jsme předvedli skvělý komplexní defenzivní výkon. Pochvala Fangiovi. Miami naběhalo proti naší „tréninkové“ Defenzivní linii 56 yardů. Secondary doznala větších ztrát až s příchodem Ryana Fitzpatricka (v 4.čtvrtině), který po odstoupení Tagovailoi přece jen rozproudil stojaté vody pasového útoku Delfínů. 167 vzduchem obdržených yardů je ale skvělý výsledek.

Simmonsovo interception rozhodlo zápas.

Individuálně zářili Justin Simmons, Malik Reed, DeShawn Williams. Ovšem celá obrana hrála moc dobře. Jen AJ Bouye měl nejslabší Broncos zápas.

Simmonsova nová smlouva bude jedna z TOP priorit nadcházející offseason. A nebude to levná záležitost. To u těch nejlepších není nikdy. Z Malika Reeda se stal kvalitní OLB pro všechny tři downy. DeShawn Williams si svými výkony říká o smlouvu i na další rok. Že by další Shelby Harris?

Chtěl bych vědět, co se našim obráncům dělo v hlavě, když uděláte svou práci a první drive Miami zastavíte po 4 yardech. Pak hodí Lock nesmyslné íčko, které dá soupeři krátké hřiště proměněné v TD. A z dalšího drivu se zase pakujeme 3 a ven. V tuhle chvíli jim muselo být děsně a určitě čekali další depresivní 40 minutovou šichtu a prohru o parník. No tak to se nestalo.

Shurmur s Munchakem konečně po měsíci probudili naši běhovou hru. V preview jsem lobboval za Andrew Becka, který by jako Full Back prorážel cestu našim RB. I tyto případy zde byly. Nejvíce však slavily úspěch „Pulling“ schémata. Tak se říká hrám, kdy blokující hráč opustí své místo a blokuje na druhé straně hřiště. Čili například levý guard přebíhá napravo, kde je to právě on, kdo proráží cestu. A Dalton Risner to dělal tak dobře, že si za celkovou pozemní hru přebral jeden z míčů zápasu.

Další míč šel do rukou Simmonse, který zaznamenal nejvíce skládek na naší straně, plus jednu klíčovou interception. Druhou mu upřeli diskutabilně rozhodčí. Moc se mi líbil jeho pohyb po hřišti. Další míč dostala naše dřívější první hvězda týmu RB Floyd Little, který se v pokročilém věku přesunul do hospice. Poslední míč dostal Ed Donatello za secondary, která dobrou coverage dala mimojiné vyniknout klukům z pass rushe. Převzal Kareem Jackson.

Nezůstali jsme jen u guardů. V několika případech se na pravé straně jako blokař vyskytl i levý tackle Bolles. Pulling jsme úspěšně hráli tolikrát, že to nemohl minout žádný divák. Mimochodem, když jsme v offseason podepsali Grahama Glasgowa, těšil jsem se, že atletického guarda právě do podobných situací zapojíme. Po hříchu, dnes to byla prakticky jen levá strana (Bolles, Risner) která válcovala prostor na pravé straně.

Poprvé po dlouhé době dostali Gordon s Lindsaym podporu, jakou potřebují. A naše duo RB toho využilo maximálně. Melvin Gordon 15 běhů pro 84 yardů, 2 TD, 1 fumble s průměrem 5,6 yardu na běh. Phillip Lindsay 16 běhů pro 82 yardů s průměrem 5,1 yardů na běh. Stačilo trošku zapřemýšlet, podpořit běh a ono to šlo. Stejně jako dává maximální smysl dva naše top útočníky dostat do hry a sejmout tíhu z Lockových ramen. Pokud připočítáme i naběhané yardy Drewa, tak jsme zatížili konto běhové obrany Delfínů 189 yardy. A ono se to s během hned jinak hraje. Podobný počin se dvojici našich RB podařil naposledy před čtyřmi roky (CJ Anderson, Devontae Booker 2016)

Když nemusel Drew Lock házet 50x za zápas, vypadal jako kompetentní QuarterBack. Kompetentnější. Kompetentní je asi příliš velké slovo. Shurmur mu i v pasové hře šel naproti a hráli jsme spíše jitější kratší hry. S našimi hráči dobře fungují delší slanty a přihrávky do stran. Sice mě stále Lock vytáčí častým zbytečným scramblingem, ale OK, nejdřív se musí naučit chodit než ho necháme běhat. Myšleno tak, že ho necháme běhat, než se naučí postoupit v kapse a nezdrhat při každém závanu větru.

Musíme uznat, že to pro něj dnes vůbec nebylo jednoduché. Minulý týden zprasil co hodil a 4 interceptiony nikoho nepovzbudí, když vám jde o práci. Po dnešním začátku, kdy hodil v prvním drivu íčko jsem posílal na plac Rypiena. Ovšem za to jak se zvládl dát Lock dohromady a vrátil se psychicky do zápasu, má u mě plus. Své místo zatím neobhájil, ale přece jen vypadal dnes lépe.

Drew Lock z prvních 6 pasových pokusů hodil jednu kompletaci. Íčko na Xaviena Howarda. S rozmachem pozemní hry se však přepnul do jiného módu a z celkových 18/30 by se stalo 18/24 a to už vypadá sakra lépe. Zásadním úkolem do budoucna tak zcela jistě bude pozemní hra, která Lockovi pomůže být rozumným QB.

  • Rovnoměrně rozdělená práce nesla ovoce
  • Běžeckých pokusů 33
  • Pasových pokusů 30
Pulling Ofenzivní linie dnes naklonil misky vah k našemu útoku.

Naši receiveři to měli dnes těžké. Secondary Miami je skvělá na papíře i na hřišti. Jeudy si dnes užil zásadní zkušenosti proti top CB ligy Howardovi. Vidět byl Patrick, Fant i Hamler. Snad poprvé se pozitivně ukázal i TE Vannett.

I takových přihrávek je Lock schopen

Zajímavá situace nastala na úplném konci utkání. Po interceptionu Simmonse, kterým jsme zastavili Fitzpatrickův drive na vyrovnání, jsme ukrojili maximum času a na čtvrtý down nám zbyly 4 sekundy. Naši trenéři se chtěli vyhnout puntu, který neodčerpá čas a vrátil by míč na jednu nevyzpytatelnou akci do rukou soupeři. Proto se rozhodli svěřit míč do rukou Lockovi, který jej s poseldními okamžiky časomíry napálil na asi 50 yardů vzdáleného Tima Patricka. Suverénně nejdelší hod, co u nás poslední roky pamatuju byl zkompletován pro 61 yardů. Chyběl kousek k TD.

Projděme si ještě v krátkosti tři spekulativní „kdyby“ herní situace. Kdyby nehodil Lock interception a puntovali bychom, škrtněme si sedm bodů z účtu Miami. 20-6. Kdybychom kopali FG místo hraní čtvrtého downu 23-6. Kdyby Gordon nefumbloval po krásném posledním drivu 30-6. Tři vlastní chyby nás stály totálně jiný výsledek. Je potřeba se těmto věcem vyvarovat, jestli chceme být úspěšní.

Mimochodem 1: Nevadí mi hraní toho čtvrtého downu v úvodu druhého poločasu. Předvedli jsme pěkný drive a sedm bodů mohlo výrazně se zápasem pomoci. Útok se na to cítil a kupodivu mi toto rozhodnutí (věřit útoku) dávalo smysl. Jen ten konkrétní play call se nám asi nikomu nelíbil. Běh středem se totiž až na ojedinělé výjimky nedařil celý zápas.

Mimochodem 2: Play calling při našem posledním regulérním drivu byl skvělý. Čekal jsem křeč a strach o výsledek, ale předvedli jsme kreativní hry, kterými získal pomyslné body i Shurmur. Přihrávka na Fanta, kterému pomohl blokař 29 yardů. Designovaný běh Locka s krásně zahranou předstíranou předávkou 9 yardů. Běh Lindsayho za OL blokařem 20 yardů.

Pokud to nebylo z článku zřejmé, obří pochvalu dejme Ofenzivní linii, která nepovolila sack a svou aktivní hrou zásadně podpořila pozemní hru.

Chtěl bych pochválit také puntera Sama Martina, který umisťoval punty daleko a nechal je vyletět mimo hřiště, aby se eliminovaly returny nebezpečného Granta. Takové punty většinou bývají kratší, když letí do strany, ale Martin to zvládl dobře.

Naše ofenziva zápas proti pevné obraně Delfínů zvládla.

Výhra. Dobrý pocit.

Go Broncos GO!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář