Week 11: Miami Dolphins at Denver Broncos – Preview

V dnešním utkání přivítáme na domácím hřišti velmi zajímavého soupeře a to Miami Dolphins. Tým z Floridy minulý rok dlouho obýval nejspodnější pozici tabulky, ale pak si připsal hned několik výher a ročník zakončil přece jen na čtvrtém místě odspodu. Zajistilo jim to vysokou pozici na draftu a získání potenciálního QB budoucnosti. Zvolili si levorukého QB z Alabamy, Tua Tagovailoa. Investovali také do dalších pozic a letos jejich hra vypadá oproti loňsku jako nebe a dudy.

Delfíni jsou určitou solí do našich ran, protože my jsme podobný veletoč nebyli schopni udělat a byť tým na papíře vypadá solidně, výkony na hřišti nás odsunuly na desáté místo odzadu v letošní NFL. Proto bude tým Miami jasným favoritem utkání.

Dnešní preview nepůjde nijak do hloubky ani do délky. Všichni už víme jaké karty máme rozdané a teď už zbývá jen u TV sledovat, jak si ofenziva povede a jestli mají poslední změny smysl. Nalijme si čistého vína. Každý už očkem spíše sledujeme jiné týmy, na které se koukat dá, narozdíl od toho našeho. A taky vyhlížíme offseason, ve které dostaneme šanci na podobnou injekci, která zabrala u floridského týmu z Miami.


Miami Dolphins (6 – 3) at Denver Broncos (3 – 6)

Dočkají se domácí fanoušci výhry?

Kde: Empower Field at Mile High, Denver, Colorado

Kdy: 22. listopadu 2020, neděle, 22:05 CEST


Miami Dolphins

Byť mi osobně tým dnešního soupeře není nijak sympatický (to asi ty barvy), určitě se mi líbí, jak během krátké doby dokázali přebudovat tým a v těžké divizi usilují o postup do Play Off. Hlavně předvádějí hru, za kterou si takový postup zaslouží.

Výsledkově se delfíni chytili proti slabším týmům, aby pak dokázali porazit i týmy aspirující do PO.

  • Výhry (aktivně 5 v řadě):
  • Jaguars, 49ers, Jets, Rams, Cardinals, Chargers
  • Prohry:
  • Patriots, Bills, Seattle

Určitým překvapením byla výměna na počátku sezóny startujícího QB Ryana Fitzpatricka mladým nadějným Tagovailoou po vydařených utkáních. Miami asi ví co dělá. Fitzpatrick sice hrál dobrá utkání, ale za dlouhou kariéru je u něj pravidlem, že se někdy blbě vyspí a místo spoluhráčů více trefuje obránce soupeřů. Miami tak mohli kohokoli porazit rozdílem třídy, když se Ryan vyspal do „Fitzmagica“. Anebo totálně vyhořet, když se místo něj dostavil „Shitpatrick“. V Miami si tak řekli, že i když aspirují na postup do PO, tak dají šanci na vývoj nováčkovi s velkým potenciálem.

Zatím se jejich krok ukázal správným. Tua nijak neoslňuje výkony. Statisticky 49/77, což je 63,6% kompletace, 5 TD, 0 INT, 138,3 yardů na zápas, rating 104,8. Ale Tua za velmi solidní a nebezpečnou obranou, schopnou získávat míče a skvělými speciálními týmy, které taky umí skórovat, moc věcí nekazí. A to se po něm chce především.

Pro srovnání Fitzpatrick 138/197 což je 70,1% kompletace. 278,3 yardů na zápas. 10TD, 7 INT, rating 95,0.

Je smutné, že oba tito QB jsou o parník lepší, než to co máme v současnosti k dispozici my.

Obraně Miami vládně několik skvělých hráčů a trenér Brian Flores. LB Jerome Baker 69 sládek (43+26). De Emmanuel Ogbah 8 sacků a 8 skládek pro ztrátu. CB Xavien Howard 5 íček, 10 ubráněných přihrávek. Hráči floridské obrany se umí kolem svých individualit semknout a odehrát komplexní výkon s jasnou identitou.

Defenziva Delfínů umí přivést tlak a to se nám líbit nebude. Zvláště Risner s Cushenberrym by se mohli polepšit v obraně našich passerů.

Před tímto ročníkem, jsem viděl toto utkání jako výhru. Ale Delfíni umí, narozdíl od nás, navzdory nijak výrazným statistikám útoku zápasy vyhrávat. Takovým týmem jsme měli být my. Pevná obrana, útok, co nasóruje body, které nakonec stačí. Ale ta první složka je poznamenaná zraněními už příliš hluboko a ta druhá ztrácí míče, jako by se nejednalo o takovou vzácnost.


Statistické okénko

Malý návrat rubriky, která umí strašně lhát. Ale umí prozradit i pravdu.

Pokud si rozkliknete náš zápas na nfl.com, najdete statistiku níže, dle které jsme v každé činnosti lepší a jen těžko byste z ní usuzovali, že tým nalevo je jasným favoritem tohoto utkání.

Dolphins – Broncos
  • A můžeme srovnávat dál:
  • Naběhané yardy
  • MIA – RB Myles Gaskin – 387y/100 běhů/ 3,9 na běh (dál prakticky nikdo, Breida se vrací po zranění)
  • DEN – RB Melvin Gordon – 439y/107 běhů/ 4,1 na běh
  • DEN – RB Melvin Gordon – 312y/57 běhů/ 5,5 na běh
  • Nachytané yardy
  • MIA WR DeVante Parker – 38/56 – 462yardů – 51,3 na zápas
  • MIA TE Mike Gesicki – 24/41 – 371 yardů – 41,2 na zápas
  • DEN WR Jerry Jeudy – 34/69 – 552 yardů – 61,3 na zápas
  • DEN WR Tim Patrick – 31/48 – 444 yardů – 55,5 na zápas
  • DEN TE Noah Fant – 35/53 – 367 yardů – 45,9 na zápas
  • Všichni víme, kde je chyba
  • MIA QB Ryan Fitzpatrick – 138/197 – 70% – 10 TD – 7 INT – 278 y/zápas
  • MIA QB Tua Tagovailoa – 49/77 – 64% – 5 TD – 0 INT – 138 y/zápas
  • DEN QB Drew Lock – 131/238 – 55% – 7 TD – 10 INT – 223 y/zápas

Co se týče % kompletace, je Drew Lock s přehledem poslední v lize (33.místo).

Naše obrana povolila ve čtyřech utkáních za sebou více jak 30 bodů. Může za to ovšem z velké části Drew Lock a jeho interceptiony plus totálně zbytečná koncovka s Raiders.

Obrana Delfínů povoluje pouze 20,2 bodů na zápas, což je páté místo v NFL (loni to bylo 30,9 a to byli poslední)! To jde ruku v ruce s výkonem útoku.

Denver Broncos zaznamenal v dosavadním průběhu sezóny NEJVÍCE ztrát míče. A to 21. Za celý minulý rok to bylo 16! A Miami jsou v odebírání míčů hodně dobří. Směrem na CB Howarda bych prostě neházel. To není ostuda, to je chytrost.


Denver Broncos

Všechno je jasné. QB Drew Lock se musí sebrat. Přestat ztrácet míč, brát vše na sebe a házet na první read. Dveře na hřiště a do srdcí fanoušků pak bude mít otevřené dokořán. V opačném případě se zapíše do naší velké skupinky QB, kteří neuspěli.

Drew Lock je pro dnešek veden jako Questionable a možná mu týden pauzy jen prospěje, byť bych ho raději viděl zdravého na trávníku. Obecně se má zato, že když vás shodí kůň, musíte do sedla co nejdříve zpět. Byť u Locka a jeho pochroumané psychiky si tím nejsem dvakrát jistý.

  • Spolu s Lockem je Questionable a tudíž otazníkem i start:
  • TE Noah Fant
  • OT Jake Rodgers
  • CB Bryce Callahan
  • RG Graham Glasgow
  • DL DeShawn Williams

Mám jeden zásadní problém s naší ofenzivou. Máme mladého QB, který nyní prožívá velké problémy s nepřesností hodů. Vyrábí chyby, které obrana nestíhá a nemůže stíhat hasit. Otázka: Co jako OC/HC uděláte?

Naši trenéři nalomeného Locka nechají házet až k 50 pokusům na zápas. A já říkám, že bychom si měli pomoci běhovou hrou. Chápu, že na tomto má podíl neustálé dohánění výsledků posledních tří zápasů. OK. Ale my zkrátka neběháme i když je to o jeden TD. Máme dva skvělé RB v Lindsaym a Gordonovi a ti se v současné porci běhů sotva zahřejí. Lindsay měl proti Raiders 4! běhové pokusy za celý zápas, přitom to až do třetí čtvrtky bylo po zemi stále hratelné. (Až půlminutu před jejím koncem dali Raiders TD na 20-6.)

Zkrátka si myslím, že trenéři respektive Pat Shurmur na Locka nakládají příliš velkou porci a měli by se zaměřit na běhovou hru, aby našemu QB ulehčili práci. Do sestavy by se měl vrátit TE/FB Andrew Beck, tak ho můžeme (musíme) využít jako rozrážeče. Když se Fangio přizpůsobil a „naučil“ blitzovat, měl by se Shumur naučit využívat FB k podpoře běhu. Není zkrátka možné, aby i nadále hrál na 50 hodů za zápas s QB, který naseká 4 íčka a má jen 55% kompletaci přihrávek!

Drew Lock potřebuje zapracovat na svých readech a na tom, aby viděl celé hřiště. INT v end zóně v poločase s Raiders byl strašidelný v tom, jak lehce se dal Lock přečíst, jelikož celou dobu zíral na Jeudyho. Pro zkušeného hráče jakým Heath je, to bylo jak sebrat děcku bonbón. Lock občas dokáže přečíst obranu, ale ani zdaleka to neumí na konzistentní bázi. Navíc proti blitzům má neskutečně mizerné statistiky. A soupeř to ví. S Patem Shumurem musí najít společnou řeč a zjednodušit si hru. Konečně nacvičit screeny, které otupí blitzy soupeřů. Zjednodušit hody díky play action přihrávkám – k tomu je ale potřeba solidní pozemní hra, na které musíme zapracovat především, abychom z Lockových ramen sejmuli kus práce a zodpovědnosti.

Obrana si něco svého uhraje. Jako nejzásadnější se mi jeví, jestli bude hrát Bryce Callahan a Shelby Harris (OUT). Bez prvního přijdeme o nejlepšího cornera, který by Tuu děsil ve vzduchu. Bez druhého si proti nám Delfíni otevřou běžecký areál, tak jako Chargers či Raiders. DL ve složení Jones – Williams – Walker nemá dostatečné kvality dobré RB zastavit, protože dostávají od OL protivníků na zadek. Mám pro to určité pochopení, ti hráči patří do rotace či do tréninkových týmů a snad jen Jones snese přísnější měřítko.


Zápas se dá vyhrát, chceme to ale?

Hráčům bych přál výhru, která je kořením každého sportu. Žádný sportovec si nelibuje v prohrách a neustálé dřině bez výsledků. Nebudu vám lhát, jedno oko mám upřené na současnost, ale druhé do budoucnosti, kdy pro nás pozice na draftu bude setsakramentsky důležitá. Více než jedna „bezvýznamná“ výhra. Možná by to naše hráče trošku nakoplo, jenže na příkladu minulého roku vidíme, že jsme si momentum z dobré koncovky do letoška nepřenesli.

Jako fanda chci vidět výhru. Mám (sebe i) naše hráče příliš rád, abych chtěl vidět jejich další porážku. Kdyby nebyl Lock taková guma, tak bych na ni i věřil, protože se setkají dva horší útoky se solidníma obranama. Rozhodne pozemní hra a jak si náš QB ohlídá míč. A tam Lock škaredě selhává.


Střípky

John Elway má smlouvu do roku 2021. V příštím roce tak budou hráči Broncos hrát o jeho další působení u týmu. Čekám totiž, že v posledním roce své smlouvy dostane Elway nůž na krk. Tým byl čtyřikrát za sebou 3-6 po devíti zápasech. Marodka sice dělá svoje, ale měnili jsme Ofenzivní koordinátory jako ponožky o QB ani nemluvě. Hráčskou sestavu a HC vidím vcelku solidně, ale pokud chce Elway nadále zůstat u kormidla jako GM pro hráčské záležitosti, musí se KRITICKY zaměřit na OC a hlavně QB. Pokud se nestane zázrak, bude načase rozbít prasátko v loterii TOP QB draftu 2021. A ani to není záruka, že vyhrajete Jackpot. Já bych teda na Locka svoji budoucnost nevsadil, raději bych si na Johnově místě zagembloval o Trevora Lawrence či Justina Fieldse. (BTW. V době psaní článku Fields hodil během aktuálního zápasu tři íčka. První v sezóně a když už tak už. I tak Ohio State porazili celkem silnou Indianu v utkání třetího s osmým.)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář