Prohra. Denver Broncos at Kansas City Chiefs 16 – 22.

Velmi těžké utkání nás čekalo v prime time Sunday Night Football. Jeli jsme v prosinci na půdu dvojky ligy jako velký outsider. Byl na nás celkem pochopitelně vůbec nejhorší sázkařský kurz tohoto kola. Jak poznamenali i komentátoři zápasu, hojně se sázelo na naši prohru o 11,5 bodu a více. No, není mi líto, že všichni tito sázející o peníze přišli.

Neměli bychom vyzdvihovat prohry, ale po tomto utkání máme co chválit a o co se opřít, byť jsme prosloužili šňůru proher s Chiefs. Předně jsme dokázali s Kansas City odehrát normální utkání a dokonce jsme sahali po výhře. Nebývalé. A to po týdnu, kdy si naši hráči proti Saints museli vyžrat utkání bez QB. Nemůžeme ale nepochválit tým, od kterého se čekal totální blowout a místo toho jsme mohli i vyhrát. Hráli jsme jedno z nejstabilnějších utkání roku po ofenzivní stránce. Hlavně, celé to po dnešku vypadá, že to snad jde dobrým směrem.

Skvělou práci odvedla celá obrana. Udržela nejlepší útok v lize na sezónním minimu. Byť tam byly dvě chvíle, kdy jsme „zapomněli“ na Tyreeka Hilla. Jednou jej Mahomes netrefil, po druhé ano, ale tam si sám Hill ani nikdo jiný nevšimli, že po akrobatickém catchi a zákroku AJ Bouye nedošlo k doteku míče se zemí a tak se měl počítat TD.

Vizitka obrany je 0/4 v red zone a 3/10 při třetích downech. To je něco, čím se proti Chiefs moc obran pyšnit nemůže a naši obránci tak navázali na kvalitní první utkání ze sedmého týdne. K perfektnosti chybělo už jen nějaké íčko nebo získaný fumble. Dejte naší obraně možnost poprat se o výsledek a ta vám to vrátí vrchovatě.

Jedna z Lockových slabin je hra proti tlaku a blitzům všeobecně. Chiefs i další soupeři jsou si toho vědomi a tak přitápěli pod kotlem celý zápas. To také mělo vliv na část pozemní hry, kdy se proti blitzům nedá hrát středem nebo okolo a my jsme se stále nenaučili hrát screeny, které do této situace patří. Jsme v tom dokonce „nejhorší“ v lize, když jsme včetně dnešního utkání hlásili screen JEN 17-krát, což je za druhými Falcons s 30 screeny o parník nejméně v lize a to nepočítáme vůbec týmy, které na screeny spoléhají více. Přitom jde o nejefektivnější taktiku proti blitzujícím týmům. To je zkrátka chyba. Místo jednoduché taktiky našeho mladíka necháváme koupat v tlaku soupeřů, což mu nesedí (ale proti běžným blitzům nevybočuje Lock mezi ostatními mladými QB v lize).

Drew Lock nehrál špatné utkání. Vyhýbal se tlaku, neřešil všechno zle. Dalo by se říci, že hrál svůj letošní nadprůměr. Ale ty jeho íčka a zvlášť to první bylo peklo. Parádně se vyhnul tlaku a pak míč naservíruje do mega coverage. Tohle musí zkrátka ze své hry zcela odpárat. Dnes to byl výkon, kterým nepřesvědčil a stále se pohybuje na hraně, kdy jde vidět jeho nesporný talent, srážený občasnými zkraty. Pro příští rok jej najdeme opět na naší soupisce, ale bude stále jasnou jedničkou? Odpoví čas.

Drew Lock má 1+ INT v posledních sedmi zápasech, což je nejdelší šňůra v NFL.

Dokázali jsme Chiefs rozběhat, ale neuměli jsme to přetavit v zápasový úspěch díky chabější pasové hře. Běhová hra proti Chiefs je skvělou vizitkou OL a jejich trenérů a samozřejmě i Running Backů. Extrémně dobře se dařilo Gordonovi. Chtěl bych poukázat na to, že oba naši RB jsou schopni ovládnout zápas, dnes to padlo na Melvina, příště to může být Lindsay. Ale mělo by to fanoušky uklidnit v tom, že akvizice Gordona nebyl zase takový přešlap, jak někde čítávám. A kdyby nestálo hřiště v Kansas City za prd, mohlo to být ještě výrazně lepší.

  • Melvin Gordon 15 běhů pro 131 yardů (8,7 y na běh)
  • Phillip Lindsay 14 běhů pro 26 yardů (1,9 y na běh)
  • K.J. Hamler 2 běhy pro 13 yardů (6,5 y na běh)

Každopádně jsem volal po nastolení běhové hry a to se Shumurovi a Munchakovi podařilo. Palec nahoru. Celkem 179 běhových yardů je určitě dobrá vizitka. Úspěch jsme založili na podobných konceptech, jako jsme použili i proti Miami. Navíc jsme dokázali využít slabinu Chiefs v obraně okolo pravého tackla a pravého DE. Taky dobrá práce našich trenérů.

Útok dostal své příležitosti k výhře v zápasu. Ale nevyužil je. Prohráli jsme a není důvod se nějak plácat po zádech, ale ukázali jsme hodně příslibů do budoucna, na kterých se dá stavět.

Zde hledejme jednu z příčin stagnace pasové hry. Až příliš s nováčkem za centrem tlačíme big plays. Kdybychom hráli víc na první downy, věřím, že by úspěchy přišly snáz.

Skvělé utkání měl Tim Patrick, který si připsal dva TouchDowny.

Noah Fant je prvním TE v naší historii s 1000+ nachytanými yardy v prvních dvou letech. A to třeba v našem dresu hrál Hall of Fame Shannon Sharpe a další vynikající Tight Endi. Výborný začátek kariéry našeho prvokolového draft picku. Jen tak dál.

Pochvalu před nastoupenou jednotkou zaslouží Ofenzivní lajna. 179 běhových yardů z 33 běhů a žádný sack (kredit samozřejmě i Lockově mobilitě). Specielně Garett Bolles zapsal další dobrý zápas a ani po zisku smlouvy nepolevil ve svých výkonech, které jej řadí mezi top tackly v lize.

Po návratu do sestavy byl opět vidět i Shelby Harris. Uvažuju, jestli nakonec nenahradí Jurella Caseyho v příštím roce. Casey ještě smluvu má, ale nenese dead money, zatímco Harris bude volný hráč a hraje vážně skvělý rok. Jde vidět v každém utkání.

Kareem Jackson byl opět hodně vidět. Lítal kde se dalo a připsal si deset skládek (8 sólo). Jeho safety parťák Simmons 8 skládek (5 sólo). Simmonse zkrátka nemůžeme nechat jít a po tom, co jsme podepsali Bollese bude on tím hlavním, kolem kterého se bude točit naše offseason.

Pochvala míří i za Michaealem Ojemudiou. Další křest ohněm pro nováčka proti nejlepšímu pasovému útoku ligy dopadl velmi dobře a Michael umí v silné secondary zahrát dobrá utkání.

https://www.facebook.com/Broncos/videos/403228677656861

Skončíme optimisticky. Navzdory širokému očekávání jednoznačného utkání náš tým předvedl bojovnost a srdce a výkon, za který se rozhodně nemusí stydět. Musí být sice ubíjející prohrávat, ale dnes všem nevěřilům spadla brada, jak široce podceňovaný tým škaredě potrápil lídra power rankingu. My fanoušci jen můžeme doufat, že trenéři udrží naše hráče hladové a bude se jim dařit podobně odkoučovávat i další utkání. Snad s lepším koncem.

Go Broncos Go!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář