Prohra! Denver Broncos at Los Angeles Chargers 16 – 19.

5 – 10. To je naše zápasová bilance po předposledním utkání sezóny.

Zápas s Chargers se pro oba týmy nesl v duchu velkých oslabení na obou stranách a na kvalitě utkání to bylo znát. Zaměřím se však výhradně na nás.

Nejdůležitější otázkou každého letošního utkání byl, je a bude Drew Lock. Jak si vedl? Průměrně, řekl bych. Zase další utkání, které na otázku Franchise QB nedokázalo jednoznačně odpovědět.


V prvním drivu jsme skvěle hýbali míčem, až to na prahu red zóny Lock přehnal se snahou a v obtížné situaci míč tlačil do prvního downu. Interception z přemíry snahy. Hodu z pohybu chyběla přesnost a po tečování jedním obráncem skončila v rukou druhého obránce. Drive 14 her pro 71 yardů, 7:45. Bylo vidět, že s oslabeným pass rushem Chargers si i Lock dokázal postoupit v kapse vpřed a nezdrhal jen do stran.

Když pomineme horskou dráhu ve spojení Lock -> Jeudy, tak spojení Lock -> ostatní WR/TE nebylo zly. Chargers jsou dle DVOA top 5 tým proti WR1 soupeřů. Proti ostatním WR jsou pak spíše průměrní. Na WR, kteří nebyli Jeudy, Lock zkompeltoval 17/25 pro 179 yardů. Spolupráce mezi Lockem a Patrickem/Hamiltonem byla v pořádku.

Pas na Patricka měl dostatečnou razanci i mezi trojici obránců.

Ještě druhý drive, zkrácený po skvělé hře obrany a povedeném punt returnu Spencera, se nám podařil. Jindy zcela spolehlivá opora Brandon McManus dvakrát trefil jen tyčku z 37 yardů. Drive 10 her, 31 yardů, 4:23.

Následoval povedný drive soupeře a stav 0 – 10.

To, co jsme dobře rozběhli a nebyli schopni využít nás poznamenalo. Upadli jsme do útlumu. Náš mladý útok je ještě labilní a nedokáže si s takovými situacemi poradit. Hráči se začnou až příliš snažit a z přemíry snahy „udělat hru“ akorát více a více zabředáváte do bahna.

Než se zase rozběhla kolečka útoku, který dokázal skórovat až po přestávce, držela nás obrana. Ve které jsme se mohli spolehnout na dříve jmenované opory Simmonse, Harrise, Jewella. Nejvíce skládek a to sedm měl nováček Ojemudia. Na druhém pomyslném místě byl navrátilec Will Parks s šesti kousky. Pět skládek si připsal Josey Jewell (z toho dvě pro ztrátu). Na těchto číslech můžeme vidět, jak se Herbert zaměřil na pomyslné slabé články v naší obraně, ale Parks i Ojemudia si vedli solidně.

Jewell dva ubráněné pasy.

Jewell letos předvádí parádní výkony a to i v coverage. Byť šel první TD Bolts přes něj, tak šlo o dobrý call soupeře, který vystavil mezi něj a jeho hráče překážku v podobě souboje dvou protihráčů. Jewell ale dokázal běhat se svými hráči a připsal si dvě ubráněné přihrávky.

Dost mě zklamal výkon Bausbyho, který dnes i minule nezabojoval o příští rok a zastínil ho Parnell Motley. Ne ani já nevím kdo to je.

Náš útok se ještě dostal do hry. Lockovi se po přestávce podařilo chytnout jakýs takýs rytmus a zase jsme začali hýbat míčem. První popoločasový drive ještě skončil puntem, ale následující čtyři drivy vedly k bodům. FG, FG, TD, FG.

V koncovce nám ale Chargers vrátili první letošní porážku a v tabulce divize nás přeskočili na třetí místo. My jsme se propadli v pořadí draftu do vyšších pater.

Poznámky: Za celý zápas jsme nebyli ani jednou tři a ven. Na míči jsme byli 33:09 a efektivita třetích downů byla 41% vedle 25% Chargers. Zisk 396 celkových yardů oproti 316 Chargers.


Jeudy a Lock musí najít společnou chemii

Jerry Jeudy

Kauzou utkání nebyl Drew Lock, který mohl být určitě o něco přesnější. 24/47 pro 264 yardů a 2 INT. Průšvihem byly časté dropy receiverů, ve kterých negativně vynikl Jerry Jeudy. Ano, některé míče, které na něj Lock poslal, byly obtížně hratelné, ale také mu vypadly z rukou míče, které chytnout šly a zachycené být měly. A dnes jich bylo příliš.

Jerry Jeudy je nejčastějším cílem přihrávek našich QB, ale procento jeho zachycení je škaredě pod 50%. Dnes 6/15. To je jen lehce nad 30%. Navíc dnes to bylo taky devět nezachycených míčů. Devět ztracených příležitostí. Některé jdou čistě na vrub Drew Locka, některé na triko Jeudyho. Přitom chemie mezi těmito dvěma hráči bude pro úspěch v příští sezóně zásadní.

Andrew Mason z Mile High Reportu napočítal 5 slovy pět dropů.

Navzdory dešním pěti dropům je Jeudy teprve pátým nováčkem na pozici WR, který nachytal v první sezóně 700+ yardů.

Jerry je skvělým route runnerem a dokazuje to zápas co zápas, ale spolupráce s QB zkrátka vůbec nefunguje a na ni se musíme v offseason primárně zaměřit. Lock s Jeudym si potřebují sednout a vyjasnit si svoje postoje a pochopit, že jejich vzájemná spolupráce je nutná pro oba a pro úspěch celého týmu. Jeudy se musí soustředit na snížení počtu dropů. V rámci této sezóny už Jeudy předvedl, že dokáže do své hry dostat fyzičnost, tak určitě na sobě bude chtít pracovat i dál. Snad se liga vzpamatuje a povolí běžné tréninkové aktivity během offseason. Kluci si dají dva týdny někde na louce, kde na vzájemných vztazích a spolupráci zapracují i s ostatními receivery a těš se sezóno 2021.


Zaujali

Melvin Gordon má dobrou sezónu

Vážně jsem zvědavý, kde zakotví Shelby Harris. Po svých stabilně skvělých výkonech si zaslouží dobrou smlouvu. Ale bude to u nás? Dnes další dvě zblokované přihrávky a pár parádních QB hurries.

Malik Reed si připsal další sack. 5 skládek (3+2), dva QB hity, 1 sack. Jako hlavní pass rusher týmu bez podpory Chubba či Millera na druhé straně. 7,5 sacků za sezónu.

Melvin Gordon dnes 16 běhů pro 79 yardů. 4,9 yardů na běh. Nebýt dvou tří krátkých drivů, ve kterých jsme spíše jen házeli, tak by tu stovku dal.

Royce Freeman 2 běhy pro 16 yardů. LeVante Bellamy 3 pro 11. Proč jsme neběhali víc? Celkově 133 yardů. Soupeř 89.

Brandon McManus začal dvěmi tyčkami z opakovaného prvního pokusu o Field Goal, ale proměnil následující tři FG. Z 30, 50 a 52 yardů. Škoda toho začátku, ale na „kdyby“ se nehraje.


Go Broncos Go!

Dnešní utkání týmů bez motivace ukázalo dostatek dobrého z naší hry, aby jsme se cítili relativně spokojeni. Prohra určitě nepotěší, to ne, ale v občasných náznacích ofenzivy a obětavém výkonu obrany, lze nalézt pozitiva před dalším offseason restartem.

Go Broncos Go!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář