Week 13: Denver Broncos at Kansas City Chiefs – Preview

Přeji si být fanouškem týmu, který má šanci na zisk Super Bowlu. Přeji si být fanouškem týmu, který si svými výkony na hřišti zaslouží hrát Play Off. Přeji si, abych mohl být na náš tým hrdý za jeho přístup, bojovnost a výkon. A taky si přeju už konečně porazit Chiefs.

Super Bowl nějakou dobu nezískáme, ale mám slušný pocit z přebudování týmu a perspektivy mladých talentů. Ani to Play Off si určitě letos nezasloužíme, byť nás letos v této snaze srazily zranění. Většinou bývám alespoň spokojený alespoň s nasazením týmu, byť máme tendenci se škaredě střílet do vlastních nohou a také letos extrémně ztrácíme míče. I ty Chiefs nakonec porazíme a snad někdy budeme i porážet a to včetně zbytku divize, konference, ligy. Ale dnes budeme rádi za výkon, po kterém odejdeme se vztyčenou hlavou, že jsme nechali na hřišti všechno.


Denver Broncos (4 – 7) at Kansas City Chiefs (10 – 1)

Snad se nám brzy podaří Chiefs rozebrat na kostičky. Dnes to nebude.

Kde: Arrowhead Stadium, Kansas City, Missouri

Kdy: 7. prosince 2020, pondělí, 02:20 CEST


Souboj Davida s Goliášem vyhrává zpravidla Goliáš

Že by nám pomohla yoga? 😉

Dnes pro Vás nemám sáhodlouhé povídání. Kdo by si chtěl přece jen počíst, může využít předchozí preview těchto dvou soupeřů ze sedmého týdne. Změnily se kulisy a rozrostla se marodka, ale v celku jde o ten samý zápas.

Organizační poznámka: Na IR jsme umístili nejlepšího CB v týmu a druhého nejlépe hodnoceného CB ligy Bryce Callahana. Z COVID-19 listu jsme aktivovali Shelbyho Harrise. Z waiverů jsme si vyzvedli starého známého safetyho Willa Parkse. Oba návraty jsou super, ale ztráta Callahana je dechberoucí. Parádní hráč bude chybět.

Také jsme aktivovali FB/TE Andrew Becka a já se potichu modlím, aby tohoto kapitána Speciálních týmů začal Shurmur využívat jako FB ledoborec pro naše RB.

Máme vůbec možnost překvapit? Minimální. Asi už vás nebaví číst stále to stejné dokola, tak jen ve zkratce.

Aby náš útok slavil úspěch, musíme nastolit fungující běhovou hru. To je základ, bez kterého nám statistika potvrdí, že zkrátka nevyhráváme. Jediná teoretická výjimka by mohla být dnes, jelikož Chiefs od devátého týdne povolují nejvíce vzdušných yardů v lize a to 316 yardů na zápas. Jenže Drew Lock se o Lindsayho s Gordonem musí opřít, protože když stála ofenzivní hra pouze na něm, nefungovalo to. Ověřené, zkoušeli jsme to.

Je tedy na Patu Shurmurovi a Mikeu Munchakovi, aby našli recept na defenzivu Chiefs a donutili je k respektu našich RB a otevřeli tak více prostoru za svými zády a pro play-action Drew Locka.

Probere se konečně Drew Lock?

A když jsem u Drewa, asi si dlužíme menší vysvětlení excesu našich QB z minulého týdne. Celá skupinka čtyř našich QB, si dohodla proaktivní sledování přípravných filmů o Saints. Využili k tomu místnost v týmových prostorách, jelikož nechtěli riskovat jinde. To je určitě chvályhodné, ovšem neměli u toho roušky a Jeff Driskell byl poté pozitivně testován (Jeff měl daného dne již jeden negativní test za sebou.) Ač je jejich jednání veskrze pochopitelné, tak naši QB porušili nastavené protokoly a vystavili tak zbytek týmu a ligu opravdu nemilé situaci. Jsou mladí a cítili se „v bezpečí“, ovšem jejich nedůslednos, jako nejdůležitějších vůdců týmu, je v této celosvětově hloupé situaci zklamáním.

Zpátky k dnešnímu zápasu. Drew Lock si dal týden vynucené pauzy, ale na pročištění hlavy to moc nebylo. Uvidíme, jak se bude dál prát s rozdanýma kartama. Obrátí list svých výkonů a začne s čistým štítem? Nejlépší odpovědí by byl zápas bez íčka a s kompletací nad 60%. Tak jako tři čtvrtky proti Miami. Jeho výkon bude dnes nejdůležitější a nemá smysl dodávat, že nepovedené utkání přilije další palivo do ohně kritiků, zatímco solidní výkon alespoň oddálí popravu.

Věděli jste, že Denver Broncos ztratili míč v letošních zápasech už 25 krát? (Nejhorší v lize.) To je stejný počet, jako ztratil Patrick Mahomes míč za 42 zápasů (prakticky tři sezóny)!

Naši obranu čeká nejtěžší šichta roku.

Dnes nemůže počítat s extra příspěvkem obrany. Ta bude mít co dělat, aby udržela Chiefs pod 35 body. Nezastavitelný express Tyreek Hill se v minulém zápase namlsal a bude nutné na něj nasadit to nejlepší co máme. Kopa práce pro Justina Simmonse. Jsem také docela zvědavý, jak se bude dařit našim obráncům při zpomalování top TE ligy Travise Kelceho.

Hra proti vůdci ofenzivy Náčelníků Patriku Mahomesovi bude kritická. Musíme jej udržet v kapse, nenechat jej scramblovat a tím prodlužovat hry. Pořádná šichta tak čeká zejména duo Reed / Chubb, protože musí PM zkrátit čas na hru. A naše torzo Defenzivní Linie s ILB Johnosnem a Jewellem musí zastavit běh jednoho z nejlepších RB v lize.

Ve vzájemných zápasech s Chiefs předvádíme to nejhorší co v nás je. Předvádíme náš mindrák z neoblíbeného soupeře pomocí neskutečných minel, lidských zkratů, play callů hraničící s idiocií a vůbec pomocí všelijakých kulišáren, kterými se dokážeme porazit už v poločase zcela sami a to téměř bez přispění hvězdného útoku Chiefs. V zásadě bych tak hlavně rád viděl utkání, kdy zkrátka prohrajeme na kvalitu soupeře a ne na to, že se z utkání s naší Nemesis Chiefs strachy poděláme už v šatně a pak na hřišti pokazíme na co sáhneme.

Go Broncos Go!


Zbývající zápasy, včetně dnešního, se pro mě tak nějak smrskly na několik otázek k budoucnosti týmu:

  • Jak bude hrát Drew Lock, nyní hodnocen jako nejhorší QB ligy?
  • Zvládne Drew Lock odehrát čisté utkání bez hozeného íčka? Kolikrát a jestli vůbec?
  • Najdou Shurmur s Lockem dostatečně kvalitní společnou řeč, aby jejich spolupráce pokračovala i příští rok?
  • Potvrdí vzestupnou tendenci výkonů WR Hamler a WR Jeudy?
  • Jak se bude dařit Cushenberrymu v centru Ofenzivní linie?
  • Podaří se už letos vyrovnat nekonzistentní křivku výkonů nováčkům defenzivy CB Michaelu Ojemudiovi a CB Essangu Bassyemu?
  • Jak si povedou hráči, kteří budou díky smlouvám či věku (obojímu) kandidáti na ukončení spolupráce? A.J. Bouyé, Kareem Jackson,…
  • Podaří se letos týmu urvat ještě nějakou výhru, aby potěšili nás fanoušky?

Jaké otázky trápí vás?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář