Čekají nás změny

Sezóna nám skončila. Pomalu si tak v hlavě bilancuji uplynulé měsíce, ale dění v týmu Broncos neustalo.

John Elway končí v roli GM pro hříčské záležitosti

Zcela zásadní změna nastane na postu Generálního manažera. Dosavadní Generální manažer pro hráčské záležitosti a fotbalové operace John Elway „povýší“ na Prezidenta fotbalových operací a roli Generálního manažera pro hráčské záležitosti (draft, trh s hráči, sestava) převezme někdo nový. Tento nový GM by měl řešit věci týkající se sestavy a to samozřejmě v úzké spolupráci s HC Vicem Fangiem.

John Elway: „Pracovat v této roli 10 let a vrátit se tak částečně do let, kdy jsem hrával, bylo skvělé. Vždy jsem se snažil udělat vše co jsem mohl, abych pomáhal Broncos vyhrávat a být lepším týmem. O tomto posunu jsem uvažoval dlouho a rozhodl jsem se vzít vyšší roli a najmout za sebe generálního manažera, který povede tým, trenéry a fotbalový personál. Zatímco budu v roce 2021 v Broncos pokračovat coby Prezident fotbalových operací, tak nový GM bude mít poslední slovo během draftu, trhu s volnými hráči a při utváření hráčské sestavy. Tato osoba bude mít moc dělat zásadní fotbalová rozhodnutí a bude pracovat v úzkém partnerství s Vicem Fangiem. Stále zde budu jak pro něj, tak pro Vica a pomohu svým náhledem perspektivy s velkými rozhodnutími. Nové uspořádání přenese dennodenní rozhodování do rukou GM a mně umožní soustředit se na větší obraz. Toto je skvělé místo se všemi zdroji potřebnými k vítězství. Máme zde hodně dobrých a kvalitních lidí nutných k dobrému vedení týmu a já je budu plně podporovat všemi silami. Velmi důležitý bude vztah mezi Vicem Fangiem a tímto novým GM, protože Vic bude samozřejmě maximální součástí náborových aktivit. Máme široký záběr a spolu s Vicem a Joe Ellisem se okamžitě začneme zabývat hledáním vhodné osoby. jsem nadšený z této nové kapitoly a z hledání nového GM Denveru Broncos.“

CEO John Ellis: „John Elway je nejvíce důležitou a významnou osobou v dějinách Denveru Broncos. nemám nic jiného než vděčnost za to, že před deseti lety akceptoval tuto těžkou roli a pomohl nám dosáhnout skvělých věcí. V posledních týdnech jsme spolu vedli mnoho pozitivních a upřímných konverzací o zlepšení týmu a jeho vlastní budoucnosti. John pak dospěl k tomuto rozhodnutí a já jej v něm podporuji. Vím, že díky své energii a zápalu bude i v této roli skvělou silou Broncos.“

Komentář: Tento krok je pro mě trochu překvapením. Ale nakonec mu patrně zatleskám. Čekal jsem, že John Elway dokroutí poslední rok své GM smlouvy (2021) a pak se dle výsledků týmu uvidí. Věřím tomu, že je tento krok v širokém pohledu odrazem několika situací v týmu. John je rozhodně schopným člověkem a manažerem, který dal týmu maximum. Před několika lety Elway vybudoval silný tým, který nemusel získat jen jeden SB titul. V současné době mám z mladého týmu velmi dobrý pocit. Dále také věřím tomu, že předlouhé hledání jednoznačného franchise QB přispělo k jeho posunu v týmové hierarchii manažerů. Myslím a můžeme spolu vést diskuzi, že si John uvědomuje svůj podíl v této situaci a chce dát příležitost někomu jinému, kdo bude mít více štěstí s hledáním franchise QB a zároveň využije plný potenciál současné soupisky.

Poznámka: Nový GM bude mít „volnou“ ruku i v osudech hráčů jako je Drew Lock, Von Miller a Justin Simmons. Před tímto krokem jsem měl na 95% jasno v tom, že Drew Lock bude starting QB i pro příští rok a „jen“ jej doplníme o lepšího backupa. Nyní si tím nejsem až tak jistý. Drew Lock se dá určitě považovat za výběr Johna Elwaye spíše než Vica Fangia a mě by už méně překvapilo než před pěti minutami, kdyby si Vic s novým GM přivedli jiné želízko v ohni. Nevím jestli nás čeká lepší budoucnost, ale rozhodně to vypadá, že se nebudeme nudit.


Střípky

Broncos podepsali 10 hráčů na budoucí kontrakty. Prakticky jde o současný tréninkový tým a málokdo z těchto hráčů bude figurovat v konečné soupisce 2021/22. Jsou to OT Quinn Bailey, OT Darrin Paulo, WR Trinity Benson, WR Fred Brown, WR Kendall Hinton, DB Chris Cooper, RB Jeremy Cox, RB Damarea Crockett, TE Jordan Leggett a DT Deyon Sizer.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář