George Paton potřetí

George Paton byl oficiálně představen jako nový Generální Manažer Denveru Broncos a zúčastnil se tiskové konference přes aplikaci Zoom. Paton vyjádřil nadšení z nové etapy své kariéry a života a pak odpovídal na dotazy novinářů. Je obvyklé, že GM týmů mlží a zase tolik konkrétních informací neřeknou, ale Paton odpověděl na co mohl, aniž by odhalil příliš z našich plánů. Zatím je příliš brzy, aby se Paton vyjádřil k některým záležitostem, které nás nejvíce zajímají. Pojďme se podívat na to co dnes mimojiné zaznělo.

Je Drew Lock „ten“ QB?

„Drew se mi na draftu líbil. Silná ruka, atletický, playmaker. Nestudoval jsem jej tehdy blíže, nedíval jsem se tehdy na mnoho pásek. Jsem zde pouze 4 dny a viděl jsem toho dost na to, abych řekl, že je talentovaný a že by se mohl zlepšit a vyvinout. Ale jestli si myslím, že se sním můžou Broncos posunout dál, vám zatím neřeknu.“

Pokud se pokusíme číst mezi řádky, tak Paton dříve zmínil, že měli s naším vedením společnou vizi, jak tým přivést zpátky na výsluní. Také padla slova o tom, že Paton nechce používat žádné zkratky a věří v draftování a vývoj hráčů. Dále je důležité zaznamenat, co si o Lockovi myslí Elway, který prohlásil, že rok 2020 byl vlastně Drewův nováčkovský rok a že stále věří v jeho schopnosti. Vic Fangio dále dodal, že chce, aby se Paton podíval na Lockovy pásky sám a bez vnějšího vlivu, aby si mohl udělat svůj vlastní obraz o Lockových schopnostech, ale jsou samozřejmě ochotni mu přiblížit různé okolnosti. John Elway podruhé: „Stále věřím Lockovi, ale George bude pokračovat v ohodnocení QB pozice a pokud se rozhodne, že Drew není ten pravý, zvolí své řešení.“

Pokud mají Paton, Elway, Fangio a Ellis podobnou vizi fungování týmu, což je určitě vztaženo hlavně k celkovému přístupu, než jen řešení postu QB, můžeme předpokládat, že výsledkem offseason bude Drew Lock a nějaká zatím nespecifikovaná konkurence (veterán, draft?).

„QB je nejdůležitější pozice ve sportu a pokud tam nemáte stabilitu, budete jen velice těžko udržovat výhry. Je to velmi důležité. Nemyslím však, že by jste se měli přestat soustředit na obranu jen proto, že chcete franchise QB. My všichni ho chceme a to je náš úkol číslo jedna. Draftovat a vytrénovat nebo jinak získat. U Vikingů jsme se dostali do Play Off s šesti různými QB. To není ideální. Ale můžete vyhrávat i když nemáte „franchise“ QB.“

Co se stane s Justinem Simmonsem a Vonem Millerem?

George Paton neodpovídal konkrétně. Vymínil si čas na setkání s trenéry a skauty. Než se tak stane, nedozvíme se žádná přesnější vodítka k těmto situacím. Takže jsou na pár týdnů „u ledu“. Z našeho pohledu se zdají být tyto situace „jasné“, ale uvidíme, jestli Paton dojde ke stejnému závěru. K tomuto můžeme dodat, že Paton zmínil, že je důležité vybudovat tu nejlepší týmovou kulturu, jakou je vybudovat možné a to pomocí draftování, vývoje a pokud možno také prodlužováním smluv vychovaných hráčů.

Justim Simmons nepochybně splňuje požadavky na „nejlepší“ kulturu, jelikož jeho výkony na hřišti a aktivity mimo něj jsou hodny kluka z plakátu. Jeden z nejlepších safeties v lize a podruhé nominovaný na cenu Waltera Paytona. Jestli jej udržíme, tak leda za cenu top placeného safetyho v lize.

Osobní pověst Vona Millera v poslední době řádně utrpěla a na hřišti díky zranění nebyl, aby svůj status elitního pass rushera potvrdil.

Více nižších draft picků?

Už jsme si několikrát řekli, jak chce Paton draftovat a vyvíjet. Ale Vikingové šli na můj vkus už trochu extrémní cestou, když různými trady down sbírali picky, jako by o ty šlo především. V posledním roce tak nasyslili neskutečných 15 výběrů, rok před tím 12.

„Čím víc šipek, tím víc šancí trefit střed terče.“

Zdálo by se, že je nejvíc pravděpodobný trade down z naší draft devítky. Ne nezbytně. Již nyní máme devět výběrů (tři v sedmém kole). Pokud však na našem devátém výběru nenajdeme výjimečného hráče dle našich nejlepších představ, je trade down velmi pravděpodobný.

Osobní poznámka: Tak z tohoto nejsem vůbec nadšený. K čemu mi je 15 kluků ročně, když bude většina nízkého talentu z kol 5 a nižších? V týmu útoku a obrany hraje dohromady 22 lidí. Je samozřejmě super, že budeme mít kopu draftovaných hráčů s možností vyhrát v loterii? Na hřiště se skutečně podívá jen zlomek z nich a šance, že tam trefíme na nějaký diamant je zkrátka malá. Osobně raději vezmu kluka ve třetím kole s šancí uspět a dostat se do minimálně do rotace prvního týmu, než bych vzal tři kluky v pátém kole, kteří budou rádi, když si občas šprtnou ve specialních týmech.

Důležitost DL a OL

„Pokud budeme mít silnou Defenzivní i Ofenzivní linii, budeme mít šanci vyhrát každý zápas.“

Draftování franchise OL a DL hráčů, je dle Patona základ k dobrému týmu.

Důvody k optimismu?

Už roky sledujeme jak Elway povyměňoval celý tým a stále koukáme na jednu prohru za druhou, ale Paton si myslí, že máme mnoho důvodů k optimismu. „Máme dobré mladé hráče a dostatek místa pod platovým stropem. To je dost důvodů k optimismu.“

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář