Hledání nového Generálního manažera

Vic Fangio je nadšený z myšlenky, že John Elway bude i po změně svého postu k plné dispozii k různým konzultacím. CEO Joe Ellis zároveň vyvrací domněnky, že by měl john Elway působit nad novým GM jako šedá eminence a GM by tak byl pouze jakousik nastrčenou loutkou bez vlastních kompetencí. Broncos tak hledají kompetentního GM pro veškeré hráčské operace.

Není jisté, jestli John Elway zůstane v nové roli i po roce 2021, kdy mu s týmem Broncos končí smlouva, ale Joe Ellis doufá že ano. Už proto, že Elway byl součástí našeho týmu prakticky celý život po opuštění univerzity Stanford. Joe Ellis tak očekává, že jeho role bude v nějaké formě pokračovat i po roce 2021.

Ellis, Elway i Fangio jsou si vědomi, že musí vybrat člověka, jehož schopnosti nebudou spočívat jen ve výběru správných hráčů. Taková osobnost musí mimojiné zvládnout i vytvoření schopného podpůrného týmu. Samozřejmě musí úzce spolupracovat s hlavním koučem a ve vzájemné spolupráci hodnotit nejen stávající hráče, ale také hráče, kteří náš tým mohou posílit, abychom byli úspěšní. A taková rozhodnutí jsou důležitá od prvního do posledního hráče širší soupisky. naše vedení považuje za kriticky důležité rozumět potřebám týmu a HC Fangia.

Fangio věří, že se spolupráce mezi GM a HC při výběru hráčů stala v posledních letech přirozenou a předpokládá, že v tomto duchu budou pokračovat i s novým GM. Při mnoha změnách napříč všemi týmy je tak důležitá společná vize GM a hlavního trenéra při vytvoření a udržení silného týmu. Je velmi výjimečné najít dva takové lidi, kteří by se sebou ve všem 100% souhlasili. Důležité je tak mít lidi schopné vzájemné konverzace, zdravé nastavení a schopnost dojít ke společnému rozhodnutí už pro to, že mají společný cíl.

Věříme, že je post GM Denveru Broncos atraktivním pracovním místem a že je to místo, kde lidi chtějí pracovat. A uvědomujeme si složitost situace s vlastnictvím klubu. Nicméně pracovní kolektiv se zde cítí dobře a nemělo by to případné kandidáty odradit. Nový generální manažer bude mít k dispozici velké zdroje a tak bude mít možnost býti úspěšným.

Interview budou nejdříve probíhat virtuálně přes Zoom, ale s hlavními kandidáty se naše vedení sejde i s povolením NFL osobně.


Dosud známí kandidáti

Champ Kelly

Asistent ředitele hráčského kádru Chicago Beears má za sebou 8 let v Broncos (2007-14) v několika rolích včetně stejné role jako nyní zastává v Bears. Spolupracoval s Vicem Fangiem v letech 2015-18.

George Paton

Víceprezident pro hráčský personál/asistent GM Minnesota Vikings od roku 2007. Zkušený manažer, který má dopad na skauting pro hráčů i univerzitních hráčů. Například draft Justina Jeffersona.

Dave Ziegler

Asistent ředitele pro hráčský personál Patriots od roku 2020. Před tím ředitel Pro personálu, asistent Pro Skautingu,… Po 5 letech v Broncos nastoupil k Patriots a jeho kariéra tam každý rok stoupala vzhůru. Má přístup s ohledem na detaily. Umí vysledovat hráčovy silné i slabé stránky.

Adam Peters

VícePrezident hráčského personálu 49ers od roku 2017. Před tímtřeba Denver ředitel pro univerzitní skauting, národní skaut,… Jeden ze členů realizačního týmu SB50.

John Spytek

Ředitel hráčského personálu Buccaneers od roku 2016. Dříve třeba národní skaut pro Broncos,… Dohlíží na skauting pro a univerzitních hráčů. Hrál roli při podpisu Toma Bradyho, roba Gronkowskiho, Ndamukonga Suha, Shaquila Baretta…

Thomas Dimitroff

Generální manažer Atlanty Falcons 2008-20. Drft a podpisy hráčů jako Matt Ryan, Julio Jones, Calvin Ridley, Austin Hooper, grady Jarett, Vic Beasley, Deion Jones, Keanu Neal…

Nick Caserio

Ředitel hráčského personálu Patriots od roku 2008.

Brian Stark

Ředitel univerzitního skautingu Denver Broncos.

Terry Fontenot

Ředitel skautingu Saints.


Komentář

Zatím si dovolím favorizovat Champa Kellyho díky své historii jak s Denverem Broncos, tak s koučem Fangiem v Bears. Mám z toho strach, jelikož byl v Bears, když draftovali Trubiskyho a toho nepovažuji v současné formě za použitelného franchise QB a to je post, který nás všechny zajímá nejvíce.

Zajímavě se jeví George Patton, jelikož u Vikes mají podobnou vizi v budování týmu přes draft, jako nyní vyznáváme i my.

Mně osobně nejvíc zaujal Thomas Dimitroff, protože sestavil dle mého soudu kvalitní tým, který je ale nějaký zakletý co se výsledků týče. Jeho manažerský tým má za sebou draft několika současných hvězd ligy a tím se nemůže pochlubit žádný z ostatních kandidátů. Nicméně o Dimitroffovi se zatím jen spekuluje, žádný kontakt našeho týmu nebyl potvrzen.

Jak prožíváte toto hledání GM vy? Je vám to jedno nebo si nervozitou koušete nehty?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář