Střípky leden 2021 vol.2

Během tiskové konference po ukončení sezóny Vic Fangio prohlásil, že očekává návrat všech trenérů.

Drew Lock by si přál, aby mu regule NFL v době COVID-19 povolily neoficiální tréninky se svými spoluhráči. Doufejme, že se situace uklidní a budeme si moci vypomoct těmito obvyklými dobrovolnými kempy iniciovanými samotnými hráči.


Hledání Generálního manažera

Zatím ještě nemáme potvrzeného nového GM, ale vedení se nenudilo. Od čtvrtka po víkend vyzpovídalo hned pětici možných kandidátů:

  • George Paton (Vikings)
  • Champ Kelly (Bears)
  • David Ziegler (Patriots)
  • Terry Fontenot (Saints)
  • Brian Stark (Broncos)

David Ziegler se již z výběrového řízení odhlásil. Jeho bývalý nadřízený Nick Caserio dělal pravou ruku Billu Bellichickovi po dvacet sezóny a Patrioti si nemohli dovolit ztratit i dalšího vysokého manažera. Nick Caserio šel dělat GM do Houstonu Texans a tak Ziegler může převzít jeho místo, i když se Patrioti budou tvářit (musí), že zvažují i jiné varianty (Rooney rule).

Broncos nyní vyberou nejméně jednoho kandidáta na osobní pohovor.

Dle Mikea Klise, dlouholetého novináře 9News zabývajícího se Denverským sportem, je hlavním kandidátem na volné místo GM Broncos George Paton. Jde o nejvíce zkušeného kandidáta a to mu dává určitou výhodu. Dosti pozoruhodné je to, že v průběhu posledních let George Paton odmítl hned několik velmi zajímavých nabídek a zůstával u týmu Vikings. Je zaznamenáníhodné, že je pro něj pozice GM Broncos natolik interesantní, že jej nevystraší nejistá vlastnická situace týmu ani nevyřešený post QB. Musíme si uvědomit, že Broncos jsou velmi respektovanou organizací a pohled na soupisku je atraktivní. V posledních deseti letech Paton odmítl nabídky Rams, Jets, Bears, Chiefs, Browns a několik jich odmítl i letos. Ne však Denver Broncos. To o mnohém vypovídá. Nicméně Paton zvažuje i Detroit Lions, tak bychom neměli váhat, pokud máme opravdu zájem.

Velmi zaujal a pomyslné druhé místo dle zákulisních spekulací zaujímá Terry Fontenot, který přeskočil Champa Kellyho. Fontenot pracuje jako více prezident/asistent generálního manažera a byl jedním ze základních kamenů týmu, který dal dohromady soupisku současných SB contenderů Saints. Fontenot pracuje v Saints posledních 18 let a za tuto dobu stoupal žebříčkem pozic až do té současné. Fontenot je za favorita na zisk GM postu u Atlanty Falcons, kde jej čeká druhý pohovor.

Na začátku hledání GM byl za favorita Champ Kelly. Důvody byly zřejmé, jelikož Kelly dříve spolupracoval jak s Broncos a Johnem Elwayem, tak s Vicem Fangiem. Kelly je mladší než ostatní kandidáti, ale i tak nabízí spoustu variabilních zkušeností včetně manažerských či analytických. Začalo se spekulovat o tom, že bychom mohli udělat něco podobného jako v případě Fangio-Munchak u hledání HC a tedy, že jako GM ustanovíme George Patona a z Champa Kellyho uděláme jeho pravou ruku. No každopádně nový GM by si měl svůj personál vybírat sám, řekl bych.

Brian Stark není považován za relevantní výběr. To ovšem vůbec nesnižuje jeho kvality. Stark nesplňuje kolonku jedné z hledaných vlastností a tou je jiný pohled na věc, jiná perspektiva, kterou jako dlouholetý zaměstnanec Broncos nemůže nabídnout.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář