Week 17: Las Vegas Raiders at Denver Broncos – Preview

Tak je to tady. Poslední zápas naší sezóny. Čtrnáct týmů postoupí do Play Off, které se nám už nějaký ten pátek vyhýbá, ale našim hráčům po dnešku začne dovolená. Na domácím hřišti uzavřeme další negativní ročník proti největšímu z letitých rivalů.

Zůstalo však něco z dávné řevnivosti mezi týmy Broncos a Raiders? Do ankety níže hlasovalo téměř dva tisíce fandů a plné dvě třetiny si „přejí“ prohru místo výhry nad divizním soupeřem. Takový poměr jsem nečekal. Osobně jsem hlasoval pro výhru.

Fanoušci už sledují spíše pořadí na draftu

Las Vegas Raiders (7 – 8) at Denver Broncos (5 – 10)

Empower Field at Mile High

Kde: Empower Field at Mile High, Denver, Colorado

Kdy: 3. ledna 2020, neděle, 22:25 CEST


O pozici na draftu? Nebo pojedou oba týmy naplno?

CEO Joe Ellis sleduje tým Broncos na tréninku.

Vydolují ze sebe oba zklamané týmy v posledním utkání sezóny maximum? Navíc v utkání, které nic neřeší pro žádného ze soupeřů? Myslím, že většina hráčů do toho i přes neúspěšnou sezónu půjde naplno. Letošní offseason bude obzvláště krutá a plné nasazení a kvalitní výkon může pomoci ke smlouvě na další rok. Čekám ovšem neuhlazené výkony tam, kde si sestavy dnešních soupeřů musely vypomoci z méně kvalitních hráčských zdrojů.

Raiders nefunguje moc obrana – povolují 29,8 bodů na zápas a to je hodně škaredé číslo. Útok se Las Vegas po slibném podzimu v prosinci taky zadrhnul. Proti naší obraně se však může vrátit na starou kolej, pokud bude chtít.

Čekám, že naše defenziva bude bojovat jako celou tuhle zakletou sezónu. Jen ty díry po starterech se čím dál tím hůře zacelují. Start Bradleyho Chubba je na vážkách a už se ví, že nebude hrát Shelby Harris, který byl umístěn na seznam zraněných hráčů. Divím se, že se na něj u nás ještě někdo vejde. Asi ho píšeme na toaletní papír. Vic Fangio určitě vymyslí něco solidního, ale ta defenzivní sestava hraje jen se čtyřmi startery z počátku sezóny. A proto klobouček před Justinem Simmonsem, Alexanderem Johnsonem, Josey Jewellem a Kareemem Jacksonem, že tu naši obranu drží plus mínus pohromadě.

Nejvíce nás bude „překvapivě“ zajímat výkon útoku. V posledních týdnech Drew Lock vykazuje lepší výkony. (Píšu lepší, ne dostatečně dobré.) OC Pat Shurmur mu ordinuje více kratších her, na kterých se mu daří chytnout a spolu se solidní běhovou hrou jsme dokázali tu ukodrcanou káru tlačit vpřed o něco hladčeji než na začátku sezóny. Byť to má k nějaaému vyskání ještě hodně daleko. Nezkušený útok si stále ještě vybírá svou daň v podobě komunikačních chyb, nepřesností a taky dropů.

RB Melvin Gordon je jediný hráč v NFL, který má v posledních 5 sezónách 8+ běhových Touch Downů. Dosud naběhal 893 yardů a 107 yardů do tisícovky není dnes nedosažitelný cíl. Zvlášť když do zápasu nezasáhne Lindsay.

Byť nás Raiders vyklepli v prvním letošním utkání 37 – 12, tak dnes jsou favoriti jen o kousek. Jedna ze statistik uvádí, že jsme Raiders v posledních utkání sezón porazili pětkrát za sebou.


Draft okénko

Rovnou říkám, že já chci dnes vyhrát. Výsledek draftu je vždy nejistý, ale výhra, byť v zápase o nic, je prostě výhra. Pro rok 2021 počítám s Lockem, coby hlavním QuarterBackem a na tu myšlenku jsem si už nějak zvykl. Považuji za velmi pravděpodobné, že rozšíříme sbírku našich QB o další jméno, které zvýší konkurenci v kabině, ale jestli to bude některý z veteránů nebo další mladíček je nejisté.

Před posledním hracím týdnem základní části nám patří desáté místo na draftu. Rozhodujícími faktory pro umístění týmů v této tabulce je zápis výher/proher týmu. Při stejné bilanci více týmů se pořadí dále určuje dle SoS (Strength of Schedule) čili dle síly zápasového rozpisu aktuální sezóny.

Můžete si tak všimnout, že máme stejnou bilanci jako tři další týmy, ale díky tomu, že jsme hráli proti silnějším soupeřům, jsme o něco menší babráci, než týmy, které hrály proti slabším soupeřům a proto jsme v pořadí až za nimi. Z první patnáctky na draftu, hráli jen New York Jets proti celkově silnějším soupeřům, než my. A jen Cowboys a Chargers hráli s týmy, které mají dohromady negativní bilanci.

Kromě výsledku našeho zápasu, bude mít vliv na konečné draft pořadí také několik výsledků týmů okolo nás. Pokud prohrajeme, tak nás budou zajímat zápasy Bengals, Eagles, Lions, Giants a Panthers. Pokud vyhrajeme, tak Cowboys, Chargers, Vikings, Patriots a 49 ers.

  • Zápasy ke sledování výsledků:
  • Ravens at Bengals
  • WFT at Eagles
  • Vikings at Lions
  • Cowboys at Giants
  • Saints at Panthers
  • Chargers at Chiefs
  • Seahawks at 49ers
  • Jets at Patriots

Go Broncos Go!

Lockovi dnes půjde o hodně.

Nebudu rozepisovat dlouhé analýzy. Naše obrana je jednonohý slepý obr, který do toho dá všechno, ale jestli bude hrát Carr a spol naplno, dostaneme ranec bodů. Útok Drew Locka má na to, aby dal slabé obraně Raiders taky ranec bodů. Ale chytači nesmí dropovat a Lock nesmí trefovat protivníky. Nakonec by mohlo jít o bodovou přestřelku. A nebo taky o utrápený zápas dvou unavených týmů.

Go Broncos Go!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář