Už to začíná…

Před začátkem nové NFL sezóny uspořádali denverští Broncos tiskovou konferenci načež GM George PAton provedl první tah, když svá slova potvrdil umístěním Franchise Tagu na Justina Simmonse. Pojďme se blíže podívat na to, co jsme se dověděli.

Cílem George Patona bude dlouhodobá smlouva s naším safetym a klíčovým obráncem Simmonsem. Justin sdílel komentář, že obě strany mají oboustranný zájem na prodloužení spolupráce. To ovšem neznamená, že ke společné dohodě dojde. Simmonsovy představy nemusí odpovídat sníženému platovému stropu a my jej (PS) třeba nebudeme chtít jednou smlouvou napnout k prasknutí. Franchise Tag by měl zajistit dostatek času na vyjednávání. Osobně v tom vidím taky prostředek k získání času na odpozorování trhu. Kam se ceny hráčů v letošní dost netypické offseason vyvinou a kolik se bude platit za (nejen) špičkové hráče v porovnání s předchozími lety hojnosti? Která skupina hráčů (starší veteráni?) odnesou zkrouhnutí platového stropu nejvíce?

Druhý Franchise Tag Simmonse odpovídá platu lehce pod 14$M, což je velice pravděpodobně ještě stále pod jeho představou a také někde okolo prahu Justinovy tržní ceny.

Tým Broncos chce Vona Millera udržet v týmu. Podle posledních zpráv státní zástupce oznámil, že proti Millerovi nebude podáno trestní oznámení ve věci předchozího vyšetřování. Zároveň je náš GM ve spojení s Millerovým agentem a jednají na předělání Vonovy smlouvy tak, aby byla pro náš platový strop vstřícnější, než je papírových 22,225$M při uplatnění smluvní opce. To je zkrátka v současné situaci příliš vysoká částka. Uvidíme jak a jestli se Patonovi zadaří udržet pass rush legendu týmu a jestli mu Miller s agentem vyjdou vstříc.

Chceme zpátky Shelbyho Harrise. Stále velmi podceňovaný hráč není hvězdným pass rusherem, ale je velmi platným v běhové i pasové obraně. (17 sražených pasů za poslední dva roky.) Trenérům se líbi Shelby ve Fangiově obraně a Harris je rád ve Vicově schématu. Shelby minulou sezónu odehrál s paltem 3,25$M, ale hráči s jeho produkcí mají běžně plat nad 8$M a někdy i hodně nad tuto částku. Harrisovi bude třicet let a nikdy se netajil touhou na prvním místě zabezpečit rodinu. Je obtížné odhadovat skutečnou cenu Harrise na trhu, ale z pohledu Broncos by bylo skvělé Shelbyho podepsat za nějakých cca 7$M ročně na další tři čtyři sezóny.

Vzhledem k 13$M cap hitu Kareema Jacksona, přišla i jeho smlouva(opce) na přetřes. Na trhu volných hráčů budou nějaká zajímavá jména, kdybychom se chtěli posunout. Dle Patona máme zajem na pokračování spolupráce a měli jsme nějaké pozitivní konverzace s Jacksonovými zástupci. Snad dojde ke společné domluvě a prodloužení kontraktu za lepších podmínek pro tým a přijatelných pro K-Jaxe.

Broncos mají nějaký prostor sehnat mladšího safetyho, pokud budeme chtít, ale dokázal by Jacksona nahradit? Je třeba připomenout fakt, že dle PFF je Kareem pátým nejlépe hodnoceným hráčem týmu a jeho sportovně pokročilý věk není na hřišti vidět. Rozhodně tak nemá jít o oběť nízké výkonnosti v porovnání s platem. Troufnu si říct, že kdyby se platový strop nesnižoval, nikdo by uplatnění opce neřešil. Kareem má skvělou známku proti běhu, zatímco jeho dvojče v safety duu Simmons má skvělé známky proti pasové hře. Skvěle se tak doplňují. Také je třeba vzít v potaz situaci, při které dojde ke změnám na několika starting postech obrany a kontinualita a zkušenost (hráčská i s obranným schématem) bude mít svou cenu.

Někteří fanoušci volali po řešení na pravém tacklu, ale Ja’Wuan James bude zpět. Zatím bylo jeho působení v našem týmu velkým zklamáním. První rok utrpěl zranění a při návratu měl psychické bloky. Pro druhý rok využil šance na „opt out“ a ze strachu z COVID-19 se předchozí sezóny neúčastnil. Jeho smlouva neumožňuje rozumnou náhradu. Pro Jamese půjde sezónu, ve které musí dokázat, že na NFL má. Zatím se Ja’Wuan nechal skrze Patona slyšet, že mu fotbal chybí a že se moc těší zpět do týmu. Snad se mu bude na trávníku dařit. Může nás jen mrzet vynechaný rok, ve kterém jej OLC Mike Munchak mohl trénovat k lepším zítřkům. James bude mít 29 let a pro tackla to není zásadní věk a kopa let jej ještě může čekat.

Padla samozřejmě otázka i na devátý draft výběr a případný pick QB. Paton: „Jsme otevřeni každé pozici na naší první volbě. Bez rozdílu pozice vybereme nejlepšího hráče, který bude moci našemu týmu pomoci.“


QB je na devátém místě možnost. Zatím všechny zdroje hovoří o tom, že Broncos chtějí přivést Lockovi konkurenci a většina lidí si myslí, že to bude některý z veteránů. anše vedení určitě v rámci draft procesu ohodnotí všechny QB k mání, než do nějakého případně investujeme. Z komentů George Patona nelze poznat, jestli má draft QB přednost, či po něm aktivně půjdeme. A tak je to dobře. Odhalené karty jsou vždy problém. Pravda je taková, že my bychom letos po letech investic do ofenzivy potřebovali draftovat do obrany. Bohužel letos není úplně top draft na kvalitní obránce. (Server tankathon má na big boardu v prvních 32 hráčích pouze 12 obránců hodných prvního kola a prvním z nich je až na devátém místě CB Patrick Surtain II.)

Kauza Deshaun Watson: deshaun trvá na tom, že za Texans už neodehraje ani rozehrávku. Texans trvají na tom, že Watsona nevymění. Patová situace. Někteří analytici mají za to, že jestli dojde k obchodu, bude to těsně před draftem, kdy Texans někdo zavolá s velkou nabídkou výběrů a Hosuton „kapituluje“ a Watsona vymění.

George Paton dříve deklaroval, že bude během offseason „v každém obchodu“, že budeme agresivní, ale ne lehkovážní. George Paton na dotaz „Watson“ reagoval s úsměvem: „Nemohu diskutovat o hráčích pod smlouvou. Oceňuji tuto otázku. Dříve jsem řekl, že budeme v každém obchodu a že budeme agresivní. A že to neznamená, že obchod uděláme. Budeme se dívat všem isměry, ať už půjde o QB či DL. Budeme se dívat po všech možnostech, jak vylepšit náš tým.“

No trade pro Watsona by se určitě dal vyhodnotit jako vylepšení týmu. Deshaun je hvězdný hráč, mladý, pod smlouvou a pro rok 2021 má ještě stále malý dopad na platový strop. To jsou všechno důvody proč jej musíme chtít a proč jej Texans nechtějí nechat odejít.

V případu Matthew Stafforda jsme byli jedním z týmů, který se obchodu „účastnil“ jako zájemce i když naše nabídka nebyla ta nejvyšší. Podporuje to Patona prohlášení. Pokud Texans otevřou brány pro odchod Watsona, nemusí naše nabídka patřit k nejlepším, ale velmi pravděpodobně bychom se boje o hvězdného QB zúčastnili.

George Paton i Vic Fangio dále deklarovali zájem o vícero posil na post Cornera. Do offseason vcházíme s trojicí Callahan, Ojemudia a Bassey a to věru není to nejlepší, co si v divizi Mahomese, Herberta a Carra přejete. Předpokládám, že Callahana budeme chtít na slotu a nickelu, kde bezesporu patří k TOP3 CB ligy, proto budeme velmi pravděpodobně cílit na hráče na vnějšek hřiště. Výhodou je, že na draftu i na trhu volných hráčů se sešla zajímavá nabídka.

Právě okolo naší draft devítky se pohybují prospekty Patrick Surtain II a Caleb Farley. O něco níže zajímavý Jaycee Horn (trade down). Lepit tento důležitý post takto z draftu na poslední chvíli a zahnat se tak vlastním přičiněním do kouta, není cesta kterou půjdeme.

Žebříček volných Cornerů začínají veteráni Patrick Peterson, A.J. Bouye, Desmond Trufant, Richard Sherman, D.J.Haden, Josh Norman, Buster Skrine, Jason McCourty (všichni tito hráči mají 30+ let). Následují Brian Poole (29), Mackensie Alexander (28), Kevin Johnson (29), Terrance Mitchell (29), Mike Hilton (27), atd atd. A další hráči pravděpodobně ještě do začátku trhu přibudou jako oběti sníženého paltového stropu a příliš hojných smluv některých týmů. Osm týmů je stále nad platovým stropem.

Popojedeme. Na naše nejlepší chráněné volné hráče budou uplatněny tendery. Jak vysoké je zatím otázkou. to se týká napříkald Phillipa Lindsayho, Tima Patricka, Alexandera Johnsona. Očekávály se tendery druhého kola, ale ne vždy to tak může být. Můžeme použít kolo třetí, snažit se ušetřit milion na smlouvě a zároveň riskovat odchod dané opory. Tender prvního kola by se dal použít na Phillipa Lindsayho, ovšem tomu v Shurmurově systému moc pšenka nekvete.

Použití opce na pátý rok Bradleyho Chubba přijde až po draftu. V této kauze máme spoustu času, tak proč se unáhlit? Na rozhodnutí máme dva měsíce. Opce pátého roku znamená plat 13$M (OLB) a plná garance pro případ zranění. Pro někoho „no brainer“ a rozhodnutí typu „na co čekat“ může být jen prostor pro vyjednání dlouhodobé smlouvy. (A pro spekulanty záminka polemizovat o Chubbovi jako součásti vyrovnání při výměně za Watsona.)

Tým oficiálně stále věří Drew Lockovi. Mířila na něj hned první otázka během konference.

Paton: „Drew Locka jsem hluboce prověřil. Jak jsem řekl i dříve, Drew je velmi talentovaný. Má před sebou však další práci. Hrál nekonzistentně. Vídám se s ním denně, mluvíme spolu. JE tady každý den brzy a stále pilně maká. On chce být skvělý. Určitě se budeme snažit mu přivést konkurenci stejně jako na dlaší pozice. Líbí se mi vša kcesta na které se Drew pohybuje. Ještě jsem neviděl Drewa živě na hřišti. Zatím to byly jen pásky. Když chcete kvalitně ohodnotit QB, není to jen o páskách. Rád je vidím naživo. rád je vidím v kritických situacích. cchete vidět přesnost, jak vychází se svými spoluhráči. Jaký je jako lídr? Drew má vše potřebné a já jej chci ještě více poznat osobně. „

Střípky

Proti Vonovi Millerovi nebudou vznesena obvinění a nebude podáno trestní oznámení ve věci dříve avizovaného vyšetřování (ze dne 15.ledna).

Jerry Jeudy maká na koordinaci rukou a očí:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář