DRAFT 2021 – 1.kolo 9.výběr – CB Patrick Surtain II, Alabama

A je to tady! NFL DRAFT 2021. Největší akce NFL co se týče mladých hráčů dnes v noci začala prvním kolem. Týmy NFL vybírají mladé hráče z univerzit, aby se staly posilami jejich profesionálních soupisek. Kdo se stane hvězdou a kdo bude propadák ukáže až čas. Někoho výběr týmu zaskočí, někdo vybral a ještě vybere dle předem známých not. Náš výběr v prvním kole je tak trochu obojí.

Situace tomu chtěla, že v době našeho výběru na deváté příčce byli k mání i dva nejčastěji skloňovaní hráči analytiků i fanoušků. QB Justin Fields i LB Micah Parsons. Můžeme se pouze dohadovat, co vedlo k tomu, že jsme ani jednoho z favorizovaných hráčů nebrali.

Pokud bych si měl zahrát na křišťálovou kouli, tak u Parsonse by to mohlo být jednoduché. Když se několik let snažíte naplnit svoje mužstvo nejen prvotřídními hráči, ale také příkladnými lidmi, nebudete v šatně chtít člověka, který jde z průšvihu do průšvihu. To je jedna verze. Ta druhá je, že zkrátka nebyl pro Fangia dost dobrý a nelíbil se nám víc než Surtain.

V případě Fieldse je to složitější. Byť jde o bezesporu skvělého hráče, tak jsme v něm neviděli dostatečný talent na to, aby v blízké budoucnosti zásadně překonal Drew Locka. Nenechte se unést hypem, co se okolo něj vytváří i Fields je jen člověk se svými hráčskými chybami. My jsme tímto nevzali další mladý pokus s nutným vývojem, než ukončíme současný projekt. Drew Lock dostane další šanci. Tvrdou dennodenní dřinou si ji zasloužil. Po akvizici Teddy Bridgewatera jsem s tímto krokem úplně v pohodě. Když to s Lockem vyjde, tak v pořádku, když ne, odehrajeme důstojnou sezónu s Bridgewaterem. A navíc máme dostatečně volné ruce na byznys pro Deshauna Watsona respektive Aarona Rodgerse. 🙂

1.kolo 9. výběr – CB Patrick Surtain II, Alabama Crimson Tide

Když jsme konečně kolem půl čtvrté ráno dostali na řadu zachovali jsme se konzervativně a vybrali jsme nejlepšího hráče na boardu – CornerBacka Patricka Surtaina II.

Zákulisní zprávy hovoří o možných tradech se Saints 28 (příliš dolů), s Bears 20, Eagles 12. Ale Patrick Surtain je hráč, na kterého jsme mířili a tak z tradů sešlo.

Surtain se nám líbil týdny.

Může se velice lehce ukázat, že se Patrick stane nejlepším defenzivním hráčem letošního draftu. Surtain II má velikost, rychlost, schopnosti a to vše při velmi vysoké „podlaze“ výkonů.

Paton: „V divizi hrajeme s Chiefs, kteří byli číslo jedna mezi pasovými útoky, Raiders sedmička, Chargers šestka. U nás v divizi se hodně hází a my musíme být schopní pokrývat jejich receivery.“

Takto vypadal telefonát našeho GM Patona a HC Fangia Patrickovi: https://www.facebook.com/Broncos/videos/3533487103422564

Krátké highlights CB Alabamy: https://fb.watch/5bsD8-3MtA/

Příchodem skvělého Cornera Patricka Surtaina se naše nabitá soupiska Cornerů stala ještě nabitější. Ke skvělé trojici Ronald Darby, Bryce Callahan a Kyle Fuller se připojil talentovaný mladík z univerzity v Alabamě. Patrick byl široce vnímám jako nejlepší CB draftu a byl vybrán nakonec jako druhý, když si na těsně před námi vybrala Carolina Panthers Jayceeho Horna. Vedle tohoto fyzicky a agresivně hrajícího elitního atleta je hra Patricka Surtaina daleko více vymazlenější a uhlazenější.

Patrick Surtain II je synem bývalého NFL cornera s 11-ti letou kariérou v NFL, takže má tuto hru v krvi. Patrick Surtain Sr. si mimojiné vysloužil i tři nominace do Pro Bowlu, z toho jednou i ALLPro první tým a jednou AllPro druhý tým. Snad půjde jeho syn v otcových šlépějích. Nezlobil bych se.

188 cm vysoký a 92 kg vážící mladík povolil za tři roky univerzitní kariéry pouze 4 TD, 46,1% kompletaci v 41 zápasech kvalitní SEC konference. Vysloužil si tím celou řadu ocenění. Freshman All-American 2018, unanimous first-team All-American, SEC Defensive Palyer of the Year a first-team All-SEC.

V Relativním atletickém ukazateli (RAS) dosáhl Surtain na známku 9,95 a umístil se v historickém žebříčku na sedmém místě mezi 1755 cornery z let 1987-2021.

Univerzitní výkony Patricka Surtaina II dělaly práci soupeřových útoků jednodušší. QB/OC se mohli zkrátka zcela soustředit na tu stranu, na které Surtain nehrál.

Nevybrali jsme QB, ale jestli to pomůže tak Surtain byl nejvýše postaveným defenzivním hráčem na našem boardu. Nejčistší, nejbezpečnější. Jeho páska z Alabamy je považována za nudnou, protože obsahovala dlouhé pasáže, ve kterých na něj nikdo neházel. 😀

Určitě stojí za zmínku, že Surtain startoval v 38 zápasech v řadě a byl tak Crimson Tide neustále k dispozici. Patrick má za to, že může už v prvním roce hrát na profesionální úrovni. Na trénincích piloval své dovednosti proti nejlepším WR univerzitní ligy, kteří spolu s ním pomalu ale jistě pronikají i do NFL. Pokud nastupujete v rámci přípravy proti DeVontu Smithovi, Jaylenu Waddlovi, Jerrymu Jeudymu, Henrymu Ruggsovi (vše WR z prvních polovin prvních kol draftu), tak se určitě něco naučíte. A teď se bude dále učit od nejlepších v řemesle.

Závěr

Patrick Surtain II má všechno co z něj může udělat dominantního CB1 v dnešní NFL. Kyle Fuller a Bryce Callahan se v příštím roce stanou 30-ti letí volní hráči a my budeme mít plně připravenou skvělou náhradu. Cornerům to většinou chvilku trvá než si na NFL tvrdost, rychlost, úroveň zvyknou a tak vidím výběr Surtaina jako pragmatický krok, který se mi líbí, byť jsem „byl fanouškovsky zamilovaný“ do jiných dvou hráčů. Zároveň očekávám přesun Michaela Ojemudii/Essanga Basseyho blíže k postu strong safetyho. Mohlo by se také stát, že v případě potřeby uvolnit salary cap propustíme/tradneme Bryce Callahana, jehož smlouva je díky malým dead money nejvhodnější.


Draft 2. a 3. kolo

Kdo zajímavý na boardu pro druhý den draftu zbývá?

  • Teven Jenkins, OT
  • Azeez Ojulari, Edge
  • Trevon Moehrig, S
  • Jeremiah Owusu-Koramoah, LB
  • Asante Samuel Jr., CB
  • Baron Browning, LB
  • Liam Eichenberg, OT
  • Jabril Cox, LB
  • Javonte Williams, RB
  • Dillon Radunz, OT
  • Christian Barmore, DL
  • Samuel Cosmi, OT
  • Elijah Molden, CB
  • Jevon Holland, S
  • Ifeatu Melifonwu, CB
  • Joseph Ossai, EDGE
  • Jalen Mayfield, OT
  • Levi Onwuzurike, DL

Těch jmen je samozřejmě více. Osobně bych si přál/čekal dvorního náhradníka do ofenzivní lajny, takže univerzálnějšího tackla. Solidního ILB i OLB na rozšíření soupisky. „Umím všechno“ RB.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář