Střípky – červenec ’21

Po dlouhé době si dáme pár střípků z dění v Broncos. Po ospalém průběhu podraftového období mě k akci rozhýbalo několik informací ohledně vlastnictví týmu.

Kdo bude příštím vlastníkem Denveru Broncos?

Od odstoupení Pata Bowlena z pozice majitele (2012 respektive 2010) týmu Denveru Broncos chybí aktivní vlastník týmu, který by se v chodu organizace angažoval a svým způsobem ji i svým formátem zastřešil. Jak patrně víte, tak Mr. B ustanovil vládnoucí trojici (Joe Ellis, Mary Kelly, Richard Slivka), která měla schválit dle daných podmínek nástupce z jeho dětí, případně rozhodnout o prodeji franchise. Následovalo několik napadnutí tohoto rozhodnutí jeho bratrem či jeho nejstaršími dcerami. Jedna z dcer Pata Bowlena (Brittany) začala postupně plnit podmínky převzetí vlastnictví, ale celá situace byla a je docela „nepořádek“. Nejasná a nemilá situace se však dost možná blíží ke svému konci.

Ve středu odpoledne pověřený soudce zamítl žalobu z roku 2019 dvou nejstarších Patových dcer (Beth Bowlen Wallace a Amie Klemmer). V zásadě šlo o to, že napadli Patovu „příčetnost“ v době, kdy ustanovil (stále) vládnoucí trojici nad týmem Broncos s tím, že mu postupující Alzheimerova choroba bránila pochopit co podepisuje. Pozn. Napadené dokumenty jsou z roku 2009. Pat se stáhl z veřejného života v roce 2010.

Vzhledem k neustálým táhnoucím se sporům mezi vedoucím triumvirátem týmu a dědici Pata Bowlena se zdá, že nejjednodušší bude tým prodat. Současný CEO BroncosJoe Ellis, jeden z trojice vládců franchise z Denveru, odmítl prodloužit své CEO funkce za březen roku 2022, měly by se dát věci rychle do pohybu. Hledání odpovědi na majitelské vakuum snad nabere směr „stálé řešení“, které bude ke prospěchu celé týmové mašinérie.

Joe Ellis považuje vyřešení této důležité otázky za nejvíce prioritní pro klubový management. Chod týmu to však nijak neovlivní.

Soudcův výrok zatím ani jedna ze zainteresovaných dcer nekomentovala, nicméně již před ním daly tuto zimu najevo, že je prodej týmu v nejlepším zájmu všech dědiců. „Sledování výsledků týmu v posledních letech bylo opravdu bolestivé. A nadále nevidíme jinou cestu k obnově klubové slávy než přesun vlastnictví Denveru Broncos.“

  • Jaké varianty mohou nastat?
  • Vládnoucí trust zvolí jedno ze sedmi dětí Pata Bowlena za majitele týmu.
  • Prodej týmu

Brittany Bowlen je první variantě nejblíže, ale stále dost daleko, protože nového majitele musí odsouhlasit většina ostatních dětí. A shoda mezi nimi se v posledních letech nedala najít ani pod obří lupou.

Prodej týmu se tak zdá nejvíce pravděpodobným vyústěním této situace, byť si sám Pat Bowlen přál, aby vlastnictví jeho milované franchise zůstalo v rukou některého z dětí.

Forbes ohodnotil Denver Broncos na 3,2$B dolarů.

A zájem o klub s dlouhou tradicí rozhodně bude. Spekuluje se, že se vládnoucímu trustu ozvali už i první zájemci.

  • O kom se mluví nejvíce?
  • Jeff Bezos – nejbohatší muž planety se netají tím, že by chtěl „nějaký“ NFL tým koupit.
  • Howard Graham Buffett – syn velkého fandy NFL a zárveň fanouška Broncos Warrena Buffetta, neví se ovšem jestli Howard lásku svého otce podědil
  • Phillip Anschutz – investor a nejbohatší muž Colorada
  • Peyton Manning ve smyslu skupiny majitelů, které by byl součástí
  • Skupina některých Bowlenových dětí
  • Charlie Ergen, Mark Stevens, Steve Ballmer, Larry Ellison

Jak to vidíte s naší milovanou frachise vy? Hlasujete pro Brittany Bowlen a nechali ji projít kolečkem schválení sourozenců, nebo byste raději opustili rozhádané Patovy potomky a preferovali některého ze světových miliardářů.

Anketa na milehighreportu

Ať už to dopadne jakkoli, tak já osobně bych si přál, aby nový majitel navázal na skvělou „classy“ osobnost Pata Bowlena, která dala naší franchise tvář a směr po mnoho úspěšných let. A snad nás nepotká „prokletí“ v podobě nejmenovaných současných majitelů NFL klubů, kteří pověst vlastního týmu špiní svými excesy nebo nefundovaným zasahováním do chodu týmu.


Střípky

Melvin Gordon shodil typickou hřívu copánků…

Tréninkový kemp Broncos započne 28.července a v plných 13 dnech se budou moci naši hráči těšit i na fanoušky týmu, kterým se po vynucené pauze opět otevřou dveře tréninkového centra.

Nepovinný kemp se dle ohlasů novinářů nejvíce povedl WR Jerrymu Jeudymu, CB Patu Surtainovi II, CB Michaelovi Ojemudiovi, RB Mikeu Boonovi a WR Kendallovi Hintonovi.

Mezi padesáti nejlepšími hráči minulé sezóny dle Pro Football Focus se umístila dvojice ze sestavy Broncos. Justin Simmons a Bryce Callahan.

„Simmons hraje post Free Safetyho, ale má vliv v mnohem širší oblasti než jiní free safeties. V posledních 2 sezónách vystavil 28 defenzivních stopek, pokaždé v top11 ligy a prakticky všichni hráči před ním hrají v boxu. Od roku 2019 je Simmons nejlépe hodnoceným safetym ligy.“

„Callahan povolil passer rating 46,9 v roce 2020, což je nejlepší číslo v NFL. Nepovolil TouchDown a kompletaci delší 19 yardů, přitom hrál většinou mimo svou přirozenou pozici.“

Highlights Bryce Callhana: https://www.facebook.com/NFL/videos/529174175082992


Jedna ILB koncovka

Josey Jewell je jedním z nejvíce podceňovaných hráčů týmu. Kombinaci Johnson-Jewell věří spíše naše vedení než fanoušci (ty české nevyjímaje). Fanoušci by si přáli na post ILB nějakého z dominantních ILB, který by dokázal vymazat TE jako je Kelce či Waller. Zajímavé ovšem je, že Jewell je dle PFF hodnocen lépe než třeba Jaylon Smith, Shaq Thompson nebo Devin White.

Jewell byl cílen přihrávkami opravdu mockrát (66). A povolil pouze 6,2 yardů na cíl. Většinu her umí udržet před sebou, čímž limituje získání yardů po zachycení. Sezóna 2020 byla jeho první jako startera týmu. V jeho hře můžete vidět jeho fotbalové IQ rozehrávku za rozehrávkou. Víte že má Jewell druhou nejlepší známku v nemíjení skládek z celé ligy?

Statistiky 2020? 113 skládek, 5 skládek pro ztrátu, 4 ubráněné přihrávky, 5 QB hitů, 2 sacky (7 QB pressures). I když Jewell nepatří mezi týpky co dají 40-yardový sprint za 4,4 sekund, je zřejmé, že umí situaci na hřišti skvěle diagnostikovat a promítnout do hry hodiny studování pásek se zápasy soupeřů. Má skvělé instinkty, jisté skládky, umí fungovat ve Fangiově schématu a v neposlední řadě je mozkem celé obrany. Jewell byl jedním z hráčů Broncos, který se meziročně skokově zlepšil a já doufám, že nastolený trend bude pokračovat.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář