Tréninkový kemp – den 1

Hvězdou prvního dne tréninkového kempu byl Jerry Jeudy, který navázal na kvalitní předchozí přípravu a OTA. Zachytil tři přihrávky, z nichž jedna byla rutinní záležitost, ale druhé dvě byly highlighty dne, které naznačily, jakou hrozbou může Jeudy ve svém druhém roce být. Jerry si dokázal vytvořit separaci v prostoru, chytil všechno co na něj šlo, jeho routy vypadaly excelentně.

Jerry!

Justin Simmons: „Nepochybuji o tom, že Jerry může mít All-Pro, Pro Bowl sezónu. A není to nějaká reakce pod chvilkovým dojmem. On je zkrátka tak dobrý. Hodně lidí vzpomíná na loňské dropy, ale o to se nebojím. Viděl jsem, kolik úsilí do vylepšení své hry vkládá a viděl jsem ho během OTA. Dneska jste mohli vidět, jak dokáže chytat přihrávky, které mu nemíří přímo na tělo a to je jen začátek. Nebojí se jít do souboje. Bude to pro něj dobrý rok.“

KJ Hamler opět ukázal svou nadzvukovou rychlost a přidal i pěkné zachycení u postranní čáry. Důležité bude, abychom tohoto rychlíka udrželi zdravého (samozřejmě ne jen jeho), aby nám svým pohybem roztáhl hřiště. Vic Fangio s ním hodně počítá, ale je si zároveň vědom jeho častých zdravotních indispozic. Musíme jej udržet na hřišti zdravého a nasazovat ho chytře.

Highlights 1.den

Určitě vás zajímá, jak si stojíme se soutěží o pravého tackla. Prvního dne tento post v prvním útoku odehrál Calvin Anderson. Jde o dobrého atleta, který hraje tvrdě a tuze a má šanci i na startera. Ale konkurence je zajímavá a tak se bude muset ohánět. Dalšími hráči do mixu budou Bobby Massie, Cam Fleming, Quinn Bailey. (Pozn. Calvin umí složit Rubikovu kostku, což je víc než moje barva nebo dvě :-D.)

V ofenzivní lajně někteří očekávají souboj i na postu centra (zatímco LT, LG, RG jsou jasné). Quinn Meinerz ovšem nejdřív musí na hřišti ukázat, že má na to, aby pozici Lloyda Cushenberryho ohrozil. Zatím jej trenéři připravují jako náhradníka pro všechny tři vnitřní posty v OL.

OL trénují s ochranou pokrývkou helmy

Začíná také ostrá bitva o post QB jedničky. Oba vypadali solidně. Lock vypadal o něco „hezčejší“. Teddy se prezentoval konzistentnější hrou, lepší prezencí v kapse, ale nepředvedl nějakou „hezkou“ hru. Ale to se tak nějak očekávalo a ukáže se, kam se oba QB během tréninků dostanou a jaká hra se bude našim trenérům v důležitém roce více líbit.

Dnes hrál nejvíce s prvním týmem Drew Lock, ale i Teddy Bridgewater měl dostatek šancí ukázat své schopnosti. Bridgewater ukázal několik kompletací během hry 7 na 7 na Jeudyho, Suttona, Fanta i další receivery. Lock našel svou pohodu později během dne a krásným 35 yardovým pasem našel mezi obránci Trinityho Bensona. A navázal dvěma dalšími hlubokými kompletacemi na Jeudyho, které by minimálně v jednom případě končily TouchDownem.

Během tréninku také došlo k designovaným situacím, kdy měl Lock podržet míč a před tím, než se uchýlí ke scramblingu, musí procházet své ready. Fangio chce docílit realistického scramblingu, při kterém nechce, aby Lock házel do davu, kde hrozí příliš mnoho rizik.

Poznámka: Souboj obou QB se u nás pochopitelně hodně řeší. Myslím, že zcela zásadní pro výběr startera bude spolupráce s Jerrym Jeudym. Sutton je „klasický“ WR, se kterým by neměl být problém najít společnou chemii. Noah Fant je na tom podobně. U Hamlera by měl mít navrch Lock, jelikož má na daleké míče nepochybně silnější ruku (ale oproti 2020 bude muset zlepšit přesnost tak jak tak). Jerry Jeudy je ale hráč na střední vzdálenost a chemie s Lockem mu loni nefungovala jak by měla. Teddy je právě QB na tuhle hru. My nutně potřebujeme dostat do hry Jerryho s jeho schopnostmi. Z mého laického pohledu je pro mě tedy zásadní, který z QB si s ním bude na hřišti nejvíce rozumět aniž by to negativně ovlivnilo chemii s ostatními hráči.

Čím více se liga posouvá k přihrávkám, tím více se různá dime a nickel rozestavení budou stávat základním rozestavením obrany. I během prvního dne tréninkového kempu Broncos byl tento trend patrný. Nebylo tedy překvapení, když jsme na hřišti viděli velkou část dne kompletní secondary. Kyle Fuller a Ronald Darby na vnějšku, Bryce Callahan ve slotu a Patrick Surtain, kde bylo třeba. Všichni tito hráči jsou přitom pozičně zaměnitelní (jak předvedl třeba Callahan loni) a dávají tak týmu značnou flexibilitu. Jestliže budeme letos hrát hodně na dime obrany, uvidíme hodně zajímavých rozhodnutí okolo defenzivní lajny a linebackerů. (dime sestava si na úkor jednoho DB vyžádá post NT nebo jednoho z ILB)

Catch Trinityho Bensona
  • Poprvé od zranění předního křížového vazu se vrátil Courtland Sutton do hry 11 na 11. Zachytil přihrávku od obou hlavních QB. V individuálních drilech vypadal v pohodě. Na vyléčeném koleně nosí pro jistotu ortézu, kterou do konce tréninkového kempu pravděpodobně nesundá.
  • Benson na sebe upozornil pěkným catchem dlouhé Lockovy přihrávky. Prokázal svou rychlost, ale také ukázal svůj progres na cestě ke komplexnějšímu receiverovi.
  • Drew Lock prohlásil, že přes offseason nabral 10 liber.
  • Své schopné ruce ukázal i TE Eric Saubert díky pěknému jednoručnímu catchi.
  • Za celý den ztratil útok míč jen jednou, když si způsobený fumble připsal Alexander Johnson. Volný míč nakonec ukořistil SImmons. (Ne nemyslím, že obrana hraje totálně naplno. Šrouby se utáhnou, až když hráči nasadí zbroj.)
  • Svůj potenciál ukázal nedraftovaný CB Mac McCain díky zblokované přihrávce. Díky menší praxi z univerzity tento hráč nemíří do hlavní sestavy, ale o tréninkový tým, kde může pracovat s nejlepšími, bojuje příkladně.
  • RunningBackové ukázali dobré akce. Melvin Gordon i Javonte Williams ukázali přednosti své hry.
  • Von Miller už zase terorizuje naši OL a připsal by si minimálně jeden sack. Reportéři se Fangia ptali, zda budou Millera brzdit a Vic odpověděl, že to není jeho práce, že je to práce ofenzivní lajny…
Von Miller, Bronco for life…

Zdravotní okénko:

  • Bradley Chubb je zatím šetřen po zranění kotníku a bude to tak i během několika málo dalších dní
  • Limitovaně trénoval i Albert Okwuegbunam
  • WR Courtland Sutton trénoval s ortézou.
  • Hamler odešel o něco dříve z tréninku. Nevypadá to jako problém, ale chceme jej zkrátka šetřit na sezónu. Snad hamstring vydrží.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář