Tréninkový kemp – den 2

Získává Teddy Bridgewater navrch v souboji o starting QB? Kdyby měl druhý den tréninkového kempu rozhodnout, tak by se jím stal. Ale jsme teprve na začátku a ty opravdu těžké dny teprve přijdou.

Dnešním hostem Steva Atwatera přímo na tréninku byl legenární WR Rod Smith. Spolu pak sledovali, jak obrana po včerejším zahřátí přitáhla šrouby. Vynikl Tim Patrick třemi chycenými TD. Na pravém tacklu jsme opět mohli vidět Calvina Andersona. Co dál?

Highlights ze druhého dne kempu

Drew Lock uzavřel druhý den třemi TD v red zone, ale čistým vítězem QB soutěže se druhého dne stal Teddy Bridgewater. Kompletoval v red zone (jednou i přes Fullera na Patricka). Jediná z Teddyho přihrávek dnes spadla na zem a to byl drop receivera. Proti první obraně měl 100% kompletních přihrávek. Dokud se tým nepřesunul k red zone drilům, neměl Lock kompletní přihrávku a měl bilanci 0 – 10. Hodně tomu přispěla obrana, která by Locka hned několikrát sackovala. Lock fungoval zpomaleně a byl také nepřesný. Pověst si Drew spravil až právě v red zone drilech třemi přesnými pasy, ale ten začátek dne byl extra „pomalý“.

Pokud se chce Lock vrátit do bitvy o QB1, musí takovéto dny minimalizovat. Určitě mu nepomůže, že byl dnes v první polovině tréninku nekonzistentní a měl problémy se všemi těmi detaily, se kterými měl problém v nepovedených zápasech sezóny. Podařilo se mu vrátit na trať, ale fotbal se hraje na dva poločasy a nejen na jeden, ten povedenější.

Po red zone tréninku si Lock spravil chuť, ale Teddy byl efektivnější.

Andrew Mason (novinář, který Broncos dlouhodobě sleduje) napočítal Teddymu pouze dvě nekompletní přihrávky v rámci prvních dvou dnů. Dnešní Freemanův drop a včerejší lehce vysoký míč na Clevelanda (pas 40 yardů), který se dá za drop také považovat.

Tak jako včera, i dnes nebyl Teddy parádní highlight borec, ale QB, který je konzistentní, rychle se rozhoduje, umí poslat balón rychle na cíl, limituje šanci na turnovery, umí v kapse. Zkrátka „checkdown“ QuarterBack. Nic víc, nic míň. Ano ano, je příliš brzo, ale jestli Lock chce, abychom jeho šance na startera brali vážně, musí se hodně zvednout. A to rychle.

V red zone drilech byl nejoblíbenějším cílem obou QB Tim Patrick a jeho spolehlivé ruce. 3 TD. Skupina WR je v naší sestavě nabušená. Sutton, Jeudy, Hamnler, Patrick. a to máme další zajímavé hráče v záloze. Cleveland, Benson, Hinton,..

TD Tima Patricka v rohu end zone. Parádní míč Teddyho mimo dosah Fullera.

Po prvním dnu, kdy byl poměr obrany a útoku v povedených hrách tak padesát na padesát, zařadila obrana dvojku a bylo to znát. Sražený pas si připsal McTelvin Agim i Shelby Harris, který je v této disciplíně nejlepší v lize. Sack by si připsal i Justin Strnad, který při blitzu prošel OL jako nůž máslem a byl v mžiku na Lockovi. Jeden ze safety nováčků, Caden Stern, si připsal zachycené íčko (QB Rypien). Defenzivní linie neustále vytvářela tlak na naše QB (hodně vnitřním směrem). Coverage byla hodně těsná. Drew Lock by byl sackován několikrát, Teddy jednou. Doufejme, že takový obrázek uvidíme od naší obrany i během sezóny.

Udržme si hlavně hráče zdravé.

Jeudy se stává lídrem WR sestavy…
Povedený den pro McTelvina Agima

Střípky

  • Tak jako minulý rok, prvním hráčem, kterého můžeme dennodenně vidět přicházet na trávník jako prvního je OLB Derrek Tuszka.
  • Pravým tacklem první OL byl dnes opět Calvin Anderson. Čekala se rotace s dalšími hráči a tak je druhý den za sebou trošku překvapení.
  • WR Courtland Sutton se pomalu dostává do hry. Po dlouhé rehabiolitaci a tréninku proti „větru“ si musí zase zvyknout na pozornost obránců. Věřit své noze. Upravit svůj pohyb dle obránců. Zatím na něm jde vidět určitá váhavost, ale to postupem tréninku a praxí zmizí.
  • LB Strnad zdravý? Při první hře dne, ze které by byl Lockův sack, předvedl skvělou rychlost. Cecil Lammey dál komentuje jeho schopnost udržet si top rychlost i po změně směru, což mu připomíná spíše schopnosti safetyů.
  • Nováček S Stern první íčko kempu z rukou Bretta Rypiena.
  • Shelby Harris zmínil v rozhovoru, jak důležité jsou tréninky oproti loňskému okleštění z důvodu nákazy COVID. „Lidé si neuvědomují, jak důležité je mít svůj trénink, svou praxi, svoje rozehrávky. Nejvíc to jde vidět na Agimovi, kterému toto minulý rok chybělo, ale v rámci letošních tréninků můžete vidět jeho progress rozehrávku za rozehrávkou.“ (Pozn. Agim byl loňský nováček.)
  • McTelvin Agim dostává Harrisovu školu a také si připsal sražený pas. Celkově povedený den pro Agima.
  • Fangio prohlásil, že Hamler je ve hře o returnera, ale musí zlepšit chytání míče. Na tomto postu máme skvělého Diontaeho Spencera, který se ovšem ukázal býti neefektivní jako čistý WR. Otázkou je, jestli najdeme během kempu někoho, kdo by jej dokázal nahradit a zároveň by byl platnější i jako náhradník pro WR do pole.

Zdravotní okénko:

Dnes byli k dispozici všichni hráči, kteří nebyli umístěni na COVID seznam. Nováček CB KAry Vincent Jr by měl být připraven v pondělí.


Vic Fangio o red zone: „Hráči musí pochopit principy coverage. Tím prvním je, že v red zone se věci zásadně mění. Hrajeme ty stejné coverage, ale musíme je hrát pěkně natěsno. Hráči musí znát skvěle své úkoly a musí být schopni je realizovat. A musíte je realizovat rychle. Ztráta šesti yardů na polovině soupeře není takový problém jako ztráta šesti yardů v red zone. Musíme hrát těsně, musíme hrát rozhodně a musíme rozumět tomu, co děláme. A receiveři musí pochopit „těsnost“ red zone hry. Obrana má navíc dvanáctého hráče a tím je koncová čára. Pro obranu je špatné, že se dostala do takové pozice ať už jakoukoli cestou, ale v red zone mají trochu výhodu. Nikdo je už nemůže porazit hlubokým míčem za secondary. Útok to musí pochopit a musí se změnit. QB musí změnit i způsob umístění míče. Velkým rozdílem je hod do zadní či přední části end zóny. V tomto typu her je spousta detailů a proto tímto tréninkem strávíme spoustu času a budeme se tomu věnovat skoro každý den.“

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář