Přípravný zápas 2 – Seahawks

Denver Broncos si poradili na hřišti Seattlu s domácími Seahawks 30 – 3. Výsledek mluví jasně pro naše barvy, ale bylo tomu tak i na hřišti?

Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=JRsWHfwd2jI

Zamrzelo mě, že za Seahawks nenastoupil větší počet starterů a náš soupeř se rozhodl šetřit svého starting QB Russela Wilsona, ILB Bobbyho Wagnera, S Jamala Adamase a další opory.

Ale vás určitě nejvíc zajímá, jak si vedli naši QB, soupeřící o místo startera pro nadcházející sezónu.

Dnešní statistická bilance

Holá řeč statistik by dnes mluvila pro Teddyho Bridgewatera. Teddymu odečtěte jednu nekompletní přihrávku za drop Javonte Williamse. Drew Lockovi také odečtěte jednu nekompletaci za odhození míče, kterým při obsazených WR na konci poločasu zajišťoval prostor pro FG Brandona McManuse.

Obrana odehrála, co se od ní čekalo. Sice jsme vyhráli los, ale nechali jsme jít na míč nejdřív soupeře. Drive Seahawks ukončil zachyceným íčkem po šesti hrách Justin Simmons.

Jako QB dnes začínal Teddy Bridgewater a po zisku kratšího hřiště jsme šli málem tři a ven. Ale na 40 yardovce soupeře jsme šli do čtvrtého downu, který Teddy vyřešil přihrávkou na Jerry Jeudyho pro 35 yardů.

Bridgewater pak po dvou bězích zakončil drive TD přihrávkou na Hamlera. 7 rozehrávek, 45 yardů.

I nadále jsme hodně běhali. Javonte Williams ukazoval schopnost lámat tackly. Trochu mě děsí Williamsovy stiff army už brzy za LoS, tam čekám nějké fumbly, ale zatím OK. Freeman cementoval svůj post RB3. Obrana Seahawks nebyla tak prostupná jako minulý týden Vikes a tak si všichni RB museli po celý zápas své yardy zasloužit. Se střídavými úspěchy. Určitě nešlo o dominantní pozemní hru.

Žádné pozemní galapředstavení to nebylo

Na tomto místě musím doplnit, že Royce Freeman byl nejčastějším cílem přihrávek a dovedl si s tím poradit – 5/6 pro 44 yardů!

Druhý drive Broncos začal na vlastní 13 yardové linii, trval 9:47 a nakonec celá ofenziva urazila 87 yardů během 16 her. Netradičně si TD připsal LG Dalton Risner, když prakticky sebral míč z rukou RB Javonte Williamse, což bylo posouzeno jako získaný fumble.

Tento druhý drive ukončil Bridgewarterův pobyt na hřišti. Statistiky 9/11 pro 105 yardů a 1 TD. Passer rating 136,7. Stav utkání 14 – 0. Musím říct se mi Teddy moc líbil. Umí se pohybovat v kapse. Pod tlakem zvládal volit správná řešení. Jeho hra by se nejvíc dala popsat jako „efektivní“. A když opouštěl hřiště, opouštěl ho „můj“ starting QB Denveru Broncos.

Byl jsem tak hodně zvědavý na Drew Locka. Ten začínal na polovině hřiště by skvělém strip sacku Jonathana Coopera. V druhé hře drivu došlo k sacku, který mu zčásti připisuji. Při play actionu si ponechal míč, ale v zápětí byl sražen k zemi. Zatímco RB by běžel do odkrytější pravé části hřiště. Hned o další hru později (3&17) přišel další sack po tom, co Lock prováhal první okamžik a musel jít do scramblování. Příliš pozdě. Přišel punt. Nebyl to hezký vstup Drewa do zápasu, ale bylo zajímavé sledovat jak se z toho oklepe.

Obrana si jela to svoje a připsala si další interception. DL DeShawn Williams ukázal pohotové ruce.

Subjektivně mi přišlo, že po skvělém představení Bridgewatera, Drew moc chtěl a to mu trochu svazovalo ruce a hlavu. Postupem času to opadlo a začal svou hru zlepšovat. Na konci poločasu připravil FG pozici pro jistého Brandona McManuse.

Poločas tak přišel za stavu 17:0 pro naše barvy.

Do druhé půle jsme vstoupili dlouhým returnem Diontae Spencera. Čekal jsem, že budeme zkoušet spíše jiné returnery, ale Spencer měl opět jisté a produktivní utkání.

Drew Lock měl po několika bězích Freemana čistou kapsu, ze které vytěžil jen tři yardy. Při další čisté kapse přestřelil Spencera. Broncos se rozhodli kopat dlouhý FG (52 yardů). Brandon McManus bez nervů zavěsil. Dalo se čekat, že tady Lockova cesta v zápase skončí, ale Vic Fangio jej ještě ponechal na trávníku. V dalším drivu, po krátkém běhu na první down, přidal Lock dvě krátké přihrávky, ale neodvrátil 3 a ven.

Drew tak dostal ještě jeden drive k tomu, aby si zlepšil reputaci. A to se mu podařilo pěkným pasem na Setha Williamse, který si připsal další yardy po zachycení. Dobrá práce od obou.

Drew Lock zakončil i tento drive FG a opustil zápas s bilancí 9/14 pro 80 yardů. 3 sacky. Dvakrát tři a ven a třemi drivy pro FG.

Hlasování fanoušků ve mně vzbuzuje dojem, že se na dnešní utkání nekoukali:

Subjektivní dojem z obou QB byl pro mě natolik rozdílný, že poměr 50/50 výše zcela nechápu. Ale jakože vůbec.

Statistiky QB po dvou přípravných zápasech

Drew Lock předvedl velký výkonnostní posun. Až takový, jaký jsem určitě nečekal. Ale dokud se fotbal hraje na výhry, je pro mě Teddy Bridgewater náš jasný QB1. Spolehlivější, efektivnější, klidnější, zkušenější.

Pokud se mnou nesouhlasíte, budu se těšit na vaše argumenty. Tím mým je dnešní utkání.


Není vše jen o bitvě QB. Obrana odehrála skvělé utkání. Občas jsme povolili víc yardů než bylo nutné, ale tři obdržené body na kontě mluví jasnou řečí.

Bradley Chubb zpátky na hřišti dělá to, co umí nejlíp.

Některé z tlaků na QB jasně vyplynuly z dobré coverage secondary.

Jsem příjemně překvapen hrou všech safetyů. Nejen PJ Locka, kterého jsem viděl i účinně probíhat coverage při returnech soupeře, ale také Cadena Sternse a druhého nováčka Johnsona. Mezi druhými/třetími cornery už to tak top nebylo. CB Parnell Motley 5 skládek. Dvě ubráněné přihrávky předvedli Michael Ojemudia a nováček Kary Vincent Jr.

Když byl na hřišti OLB3 Malik Reed, bylo to znát. Dařilo se mu proti běhu.

Jonathon Cooper 2 sacky a jedna skládka pro ztrátu. Párkrát se nechal vytlačit mimo hru, ale i tak super výkon. Strip Sack Jonathana Coopera: https://www.denverbroncos.com/video/full-game-highlights-broncos-vs-seahawks-preseason-week-2

DeShawn Williams si jako DL připsal zachycené íčko. Přidal i sražený pas, tři skládky (2+1). Jasná sestava rotace DL.

Brandon McManus trefil všechno. Potěšil zejména přesný zásah z 52 yardů.


Zdravotní okénko

Bohužel, dnešní utkání odneslo koleno CB5 Michaela Ojemudii. Scvakli ho dva hráči a výsledkem sice podle prvních zpráv není přetržený přední vaz (ACL), ale situace vypada vážně a určitě si vyžádá nějaký čas na léčení. Nepotěší, Michael měl dobré utkání se dvěma ubráněnými pasy.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář