Střípky a „přípravné preview“

V přípravném utkání proti Seahawks (ze soboty na neděli 4:00 ráno) uvidíme i velkou část první obrany. Naše hlavní síla by měla odehrát cca 15 rozehrávek.

Ještě nebylo rozhodnuto, jestli se zapojí Bradley Chubb s Vonem Millerem, u kterých máme na mysli hlavně jejich zdraví. Von Miller nehrál soutěžní utkání už více než rok po zranění kotníku na začátku loňského září. Chubb měl operaci kotníku tuto offseason. Oba dva jsou připraveni do zápasu. Millerovi se jen nepozdává umělá tráva v Seattlu, protože právě na umělce se mu zranění stalo a na umělé trávě se stává více zranění než na přírodní trávě. Von si ale uvědomuje, že se umělé trávě tak jako tak nevyhne, protože nás čeká hned první týden v New Yorku.

Dalším hráčem, jehož start se bude zvažovat kvůli zdravotnímu stavu bude Courtland Sutton. Sutton by si rád v nějakém přípravném zápase zahrál, ale není si jistý, jestli se Seahawks nebo s Rams příští týden. „Hrajeme velmi fyzickou hru, takže skládky, jít účinně blokovat, běžet skrz blokování… To jsou všechno věci, které bych si rád vyzkoušel. Chtěl bych si tyto fyzické věci osvěžit, protože trénink je něco jiného než zápas, byť přípravný.“

Je možné, že kousek akce už tento víkend uvidí i ILB Baron Browning. Fangiovi se líbil Baronův vývoj i když toho spoustu zameškal vlivem zranění. Browning necítí žádné dopady zranění, což je super zpráva.

Před „dnešním“ utkáním se nabízí hned několik otázek. Tou nejzásadnější bude samozřejmě výkon obou QB, tedy Bridgewatera a Locka. Přál bych si, aby za Seahawks nastoupilo co nejvíce defenzivních starterů a vydrželi na hřišti při pobytu obou našich QB. Minulý týden, si to naši QB za polovinou OL1 užili, ale rozhodně bych chtěl vidět jejich herní reakci na skutečný tlak, protože to bude zásadnější otázka, než jestli jeden hodí 60 a druhý 50 yardů…

Vic Fangio prohlásil, že možná ohlásí starting QB už po tomto utkání. Nechám zcela spekulace stranou. Ať vyhraje ten lepší. Ten se kterým se dostaneme do Play Off. A co nejdál… 🙂

Budu koukat na úspěšnost běhové hry. U Locka se tento týden rozebíralo, že u něj lze pozorovat daleko větší úspěšnost pasové hry, když mu pomáhá play action (která odláká/může odlákat několik obránců v reakci na fingovanou předávku míče do rukou RB a situace pro pas je tak o něco čitelnější). Nemyslím si, že je naše OL připravena dominantně nastolit běhovou hru proti každému týmu a tak si Lock, v případě, že se stane starterem 2021, bude muset poradit i se zápasy, kdy to bude stát jen na něm. I proto bych právě chtěl vidět startery Seahawks i proti němu, abychom ho pod tlakem viděli. Vikes obrana2/3 nebyla ani pro jednoho z našich QB tou zkouškou, kterou jsme chtěli vidět.

Sledujme výkon OL. Mně osobně bude nejvíc zajímat C Cushenberry. Spolupráce vnitřní OL na něm bude přímo záviset. Další specialitkou bude post RT. Zvládne Bobby Massie zkoušku v Seattlu? Když už točím o OL, rozhodně se budu těšit na Netane Mutiho, který se na trávník určitě také dostane. Zajímavá bude porce snapů, která může napovědět, jestli jej náhodou trenéři nechtějí posunout v širší soupisce výše. V OL nezapomeňme na OT Calvina Andersona a Camerona Fleminga, kteří si to rozdají o post prvního tackle náhradníka. Patrně.

Udělá Trinity Benson další krok do sestavy? Třeba nějakým povedeným returnem, kterým vystrnadí Diontae Spencera? A co další receiveři. Tyrie Cleveland by potřeboval skvělé utkání. Seth Williams a Kendall hinton by potřebovali šanci.

Pokud do zápasu zasáhnou naši X-WR Sutton a Patrick, jak bude vypadat Shurmurův útok? Minule bez velkých blokařů sázel na těžké sestavy se dvěma TE či RB. (Připomenu – personel 12 znamená 1 RB, 2 TE. Čili první číslo je počet RB, druhé počet TE.) V minulém utkání jsme viděli i rozestavení 13. Což o to – sestava Fant, Albert O, Saubert má kvalitní receiver potenciál. Mně se na tom hlavně líbí, že náš OC Pat Shurmur dokázal zahodit železnou košili a předvedl, že zná i jiné rozestavení než tři WR. Vydrží mu to?

Když mluvíme o Tight Endech a Shurmurovi, i zde se rýsuje zajímavý souboj. TE/FB Andrew Beck není až tak dobrý TE, ale jeho síla je ve speciálních týmech. FB Adam Prentice je hrana, která umí našim RB skvěle razit cestu a v minulém utkání názorně předvedl, že mu blokování není cizí. A to vše v systému Pata Shurmura, který FB „nemusí“ a kvůli tomu jsme před pár lety pustili Andyho Janoviche do Browns. Pokud to ale se silnou pozemní hrou myslíme vážně, FB by se opravdu hodil o tom žádná. Pokud jako startera zvolíme Drew Locka, tak tato potřeba v mých očích ještě o něco stoupne, protože play action funguje jen při úspěšné pozemní hře a ta se líp nastoluje s beranidlem, které mýtí cestu skrz soupeřovu obranu. Nehledě na to, že tím podpoříte své top playmakery v ofenzivní sestavě. Melvina Gordona a Javonte Williamse. Mně by se FB v sestavě líbil, ale spíše očekávám, že tento post padne na oltář nabitému kádru WR.

Nezapoměňme na RB3. Royce Freeman může být předmětem tradeu. Minule si proti Vikes vedl hodně dobře. GM Paton možná čeká na to, jak se ukáží Damarea Crockett a Adrian Killins. Nepřekvapilo by mě, kdybychom s Boonem počítali na RB3 po jeho zranění a Freemana nechali jít.

Budete koukat?

Přejdu k obraně. Tam také máme zajímavé minisouboje. Jak se vyvrbí silná čtyřka Cornerů? Kyle Fuller, Ronald Darby, Bryce Callahan a Patrick Surtain II? Kdo se dostane do sestavy cornerů za touto TOP4? A co safety? Caden Sterns? PJ Locke III? Johnson? Aktuální zdravotní stav S3 Treye Marshalla bohužel neznám. Mimochodem PJ Locke III měl v minulém utkání 80% účast ve speciálních týmech…

Čeští fanoušci na discordu vyjádřili starost nad šířkou kádru a kvalitou našich ILB. Připomenu, že tam figurují AJ Johnson, Josey Jewell, kterým oběma končí smlouva v roce 2022. Pak nemastný neslaný Josh Watson (ale to jsme si o AJJ taky kdysi mysleli) a dva prakticky nováčci. Justin Strnad po zranění zápěstí vynechal sezónu 2020/21 a letos to tak bude prakticky sezóna první. Tím druhým nováčkem je Baron Browning. Tato dvojice nezkušených vyniká hlavně atletičností, ale zkušenosti a instinkty jim zatím chybí.

Pro Jewella a Browninga by utkání se Seahawks mělo být prvním utkáním po zranění. U Jewella budu sledovat, jak se mu bude dařit v pasové hře, na které loni hodně zapracoval a další krok vpřed by byl skvělý. U Browninga a Strnada mě zase bude zajímat, jestli umí hrát „bežné“ hry s dostatkem trpělivosti a s předvídavostí. Strnad v minulém utkání ukázal svou rychlost, ale taky mu nedostatek zkušeností a instinktů nepomohl u situací, které zkrátka nezvládl vyhodnotit včas. Rychlost pak použil až na jejich dobíhání „zezadu“. Byl to první zápas po dlouhé pauze a kdyby dnes ukázal nějaký posun, určitě by to potěšilo oko Broncos fandy, který tak torchu doufá, že by vysoký Strnad (1,9m) mohl platit i na TE soupeře.

Zajímavé je, že AJ Johnson byl po minulé sezóně hodnocen jako 10. nejlepší ILB dle PFF. Jewell byl na 19.místě. Dle PFF jsme tak měli nejlepší duo ILB v lize… Před letošní sezónou je „kdosi“ dosadil na čtvrtou pozici. Bohužel zdroj už nedohledám.

Do zápasu by mohl zasáhnout i McTelvin Agim, který měl zatím hodně zajímavý kemp. Doufám, že tento trend Agim potvrdí i na zápasovém trávníku. Podobně jako Jonathan „I am Coop“ Cooper. Ten se rve o OLB4 s Derrekem Tuszkou.

Kdo chce vidět, jak si stojí hráči na okraji sestavy, bude sledovat vytížení ve speciálních týmech!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář