Tréninkový kemp – den 12 – scrimmage s Vikingy 2

Druhý a poslední scrimmage trénink s Vikingy v Minnesotě je za námi. V sobotu od desíti hodin středoevropského času nás s týmem z Minnesoty čeká přípravné utkání. Dnešní trénink o situaci s QB nic nového neprozradil. Obrana hrála skvěle. KJ Hamler ukázal svoje raketové nohy.

K souboji QB dnes Andrew Mason, respektovaný novinář z prostředí Broncos poznamenal, že vyhrál Brett Rypien. Po včerejších dvou turn overech Locka si dnešní dva turn overy připsal Teddy Bridgewater. Ten si ale také připsal nejlepší hru dne krásným TD pasem za obranu na KJ Hamlera. Jakoby si prohodili včerejší role (zase). Ani jeden z QB nezářil, jen Lock se dnes postaral o míč lépe. A to měl kompletaci 6/13 při hře 11 na 11. Žádná sláva.

Doufali jsme ve větší rozdíl ve výkonnosti Teddyho a Drewa. Zatím jsou po dvou týdnech tréninkového kempu oba QB velmi vyrovnaní. Uvidíme jak s kartami zamíchá zítřejší přípravný zápas, který odstartuje Drew Lock.


Zvedne Drew Lock hozenou rukavici a výkonem proti Vikes se dostane do trháku?

V naší sestavě by se mělo představit hned několik hráčů, pro které bude tento zápas velmi důležitý.

CB Parnell Motley bude mít v zápasovějším tempu možnost napravit svou reputaci. Konkurence na post CB6, papírově poslední volné místo mezi Cornery, je veliká. (Parnell Motley, Essang Bassey, Kary Vincent Jr., Nate Harrison, Rojesterman Farris).

Pomyslný nůž na krku bude mít i Tyrie Cleveland. Začátek kempu jej nezastihl v dobré chytací formě a trpěl závažnou formou dropitídy. Čas na provětrání hlavy dostal po zranění zad. Pokud zítra nastoupí, musí se předvést. Kabina Wide Receiverů je ještě našlapanější než kabina Cornerů. Tyrie hrál ve speciálních týmech i jako returner, ale tam tahá za výrazně kratší konec než Diontae Spencer.

LB Josh Watson dostane šanci uzmout post ILB4 (za Johnsonem, Jewellem a Strnadem). Zde se asi počítalo s Baronem Browningem, ale jeho táhlá rekonvalescence jej ze základní sestavy prakticky vyřadila. Watson je nyní čtyřka mezi ILB. Hrají pro něj zkušenosti. Nicméně zezadu se tlačí Barrington Wade, Peter Kalambayi a Curtis Robinson. Watson u nás hraje třetím rokem a větší šanci na základní sestavu možná už ani nedostane, proto by jej výrazný výkon proti Vikes mohl hodně podpořit.

Těžkou práci bude mít před sebou DE Marquiss Spencer. Za startery Shelbym Harrisem a Dre’Monte Jonesem si o sestavu jasně říká McTelvin Agim a tipem na škrt není ani Shamar Stephen. Spencer by potřeboval dobrý zápas, aby se jím trenéři začali v hlavách více zaobírat.

A konečně Drew Lock. Ten je nepochybně tím hráčem, který musí ukázat NĚCO, co jej oddělí od Teddyho a dá mu náskok v jejich minimegasouboji. Parádní představení, které jsme v minulosti mohli vidět třeba proti Texans nebo Panthers, by jeho situaci a sebevědomí výrazně pomohlo. A kvůli němu si zítra přípravný zápas pustím, abych viděl jeho výkon na vlastní oči. Byť jde jen o přípravu. Lock potřebuje předvést komplexní výkon – velké hry, kvalitní hody, dobré rozhodování, vůdcovství, zmáknutí huddlu, starání se o míč. Pro něj je zítřejší zápas takovým malým Play Off zápasem.


Ale zpátky k dnešním utréninku. QB tedy nezářili. Kdo ale jasně ukázal svou sílu byla obrana. Ta potvrzuje, o jakou složku hry se budeme nejvíce opírat v nadcházející sezóně.

Von Miller si vychutnával RT Briana O´Neilla po celý den a připsal by si hned několik sacků či strip sacků na Kirku Cousinsovi. Na jeho hře jde vidět, že se i v tréninkovém kempu věnuje studování soupeřů a jejich pásek.

Obrana vyvíjela na QB Vikes neustálý tlak a secondary si připsala i turnover (CB Nate Harrison z rukou Jakea Browninga). Útok Vikingů měl v obou dnech problémy s posouváním míče i skórováním bodů a všeobecně se vším. Několika hrami vybočil jen WR Adam Thielen. Celkově se hra naší obrany líbila a tak alespoň o nějaké vrásky méně. Ty si nechejme pro naši IOL a QB.

I naše druhá obrana si hned na začátku dne vynutila tři nekompletní přihrávky na QB1 Kirku Cousinsovi.

Viděli jsme několik sražených přihrávek (Kyle Fuller, Michael Ojemudia). Zahozené míče kvůli těsné coverage.


Teddy předvedl proti větru 40+ yardový pas na rychlíka Hamlera a zapsal tak nejhezčí akci dne. Hamler se proběhl a jde vidět, jak moc velký náskok si na obránce udělal a v době kdy chytal míč, byl na hřišti „skoro“ sám. Podobné hry od něj budeme čekat i v sezóně a právě tímto budeme držet secondary soupeřů na špičkách, protože Hamlera jen tak někdo nechytí. To by mělo otevírat prostor pro další hráče. Courtlanda Suttona, Jerryho Jeudyho, Noaha Fanta, Tima Patricka. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím obrany soupeřů poradí. Zatím se bohužel jeví jako jednoduchý recept tlačit středem. Ať už to bude QB1 kdokoli, nebude mít čas své cíle hledat.

Potenciál útoku tady je. Na QB pak bude, aby se vypořádal s tlakem a dokázal početné zbraně efektivně využít.


Střípky

  • Dnešní zranění Mikea Boonea otevírá šanci Royci Freemanovi
  • Dnešní zranění Daltona Risnera by nemělo být vážné. Po ošetření se vrátil na postranní čátu, ale do tréninků už nezasáhl
  • Vic Fangio se vyjadřoval ke včerejšímu tréninku ofenzivy: „Celkem se mi líbilo, co jsem viděl. Útok odvedl dobrou práci. Byla to zase jiná perspektiva, ale bylo včera vidět pár podařených věcí. Příliš mnoho penalt před předávkou, snap míče mezi centrem a QB. Dnes se na to zaměříme. Byl to zatím jen jeden venkovní trénink, ale jsem celkem spokojený.“
  • Slova našeho hlavního trenéra potvrzuje dnešní speciální trénink mezi Lockem a Meinerzem.
  • Jeden z pozorovatelů komentoval, že protekce Ofenzivní lajny byla daleko lepší než včera. A bez ulitého startu. Žádné fumbly při předávce, ale pár míčů na dálku nebylo přesných.
  • WR Seth Williams k nám přišel z univerzity bez sofistikovaného vzdušného útoku a tak je pro něj o to těžší se adaptovat. Důležité je, že se lepší trénink od tréninku. Dnes pár pěkných catchů.
  • U Alberta O. je slibné, že přetržené ACL nemá velký vliv na jeho současnou hru. Žádné psychické bloky.
  • Nově podepsaný DT Lorenzo Neal Jr navážil 325 liber (147,4 kg) a je za Mikem Purcellem (328liber) naším druhým nejtěžším hráčem. Po sérii několika zranění v DL má i on šanci na sestavu.
  • TE Eric Saubert je další zbraní do red zone? Dnes TD z rukou Locka.
  • Parnell Motley a další TD přes něj.
  • Druhá DL si vedla proti druhé OL Vikes skvěle.
  • Pat Surtain a Javonte Williams další dobrý den
  • Mike Purcell by si po návratu do tréninku připsal skládku pro ztrátu

Zdravotní okénko:

  • WR Kendall Hinton netrénoval, stejně jako WR a returner Diontae Spencer
  • ILB Jewell stále nezasáhl do hry díky potížím s tříslem, podobně jako McTelvin Agim
  • UDFA Mac McCain laboruje s hamstringem
  • DL Marquiss Spencer mimo po zranění kotníku
  • WR Tim Patrick i DL Deyon Sizer netrénovali
  • LB Pita Taumoepenu minul druhý trénink za sebou
  • RB Mike Boone si zranil čtyřhlavý sval
  • LG Dalton Risner opustil trénink po zranění kolene

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář