Tréninkový kemp – den 5

Teddy je zpátky!

Už dnes čeká naše hráče první den v plné zbroji, což výrazně změní podmínky „hry“. Ale i pátý trénink, který tentokrát sledoval přímo z místa Karl Mecklenburg, přinesl mnoho zajímavého. Po nepovedené sobotě předvedl Bridgewater daleko lepší den. Bradley Chubb se vrátil k týmovým drilům! Nováček Pat Surtain si připsal první íčko v tréninkovém kempu. Lloyd Cushenberry vypadá lépe a silněji.

Díky třem hozeným íčkům v sobotním tréninku, dal Teddy vyniknout Lockovi a daný den s ním „prohrál“. Sice i dnes hodil Bridgewater interception během hry 7 na 7, ale jinak měl zatím nejlepší tréninkový den. Prvním Teddyho hodem byla 50-yardová bomba na Dionteho Spencera a tak nám i Teddy ukázal, že dohodí přes deset yardů. (Poraženým cornerem byl opět Parnell Motley.) Bridgewater dále pokračoval 20+ yardovými kompletacemi na Jeudyho, Suttona i další hráče.

Během pátého tréninku se tým vyzkoušel různé herní situace. Red zone, zády k vlastní end zóně, pohyb míče v koncovce zápasu, situace s minimem času bez time outu a Bridgewater dokázal uspět téměř ve všech podmínkách. Měl pouze dvě nekompletní přihrávky (jeden z toho byl drop). Zkompletoval svých posledních 13 přihrávek dne. Během 11 na 11 neměl turn over a ukázal, že i on umí najít spoluhráče v hloubi pole. Teddy tedy dnes zareagoval na Fangiova slova, že jen checkdowny nestačí a že je potřeba širší paleta pasů.

Prvním Teddyho hodem byla 50-yardová bomba na Dionteho Spencera

Zato Drew Lock měl dnes docela nekonzistentní den a připsal si první dva interceptiony tréninkového kempu. Ten první byl během drilu 7 na 7, kdy zcela přehlédl Patricka Surtaina. Další íčko přišlo až na konci dne, když Lockovy úmysly přečetl nově podepsaný Rojesterman Farris.

Teddy tak dnešní den vyhrál. V souboji, který je zatím docela vyrovnaný, měl Lock šanci se trošku odtrhnout, ale nevyužil ji. Oba mají společné to, že když nastoupí proti první obraně, nedaří se ani jednomu. Větší vrásky bych měl, kdyby tomu tak nebylo, ale tento jejich zápas musí někdo z nich vyhrát a ne uklepat remízu.

Poznámka: Stav jejich souboje se mi vůbec nelíbí. Jak jsem psal v souhrnném článku, nepřál bych si, aby jejich souboj dopadl tak, že vybereme jednookého mezi slepými. Potřebujeme, aby se alespoň jeden z nich občas dokázal prosadit i proti první obraně. Aby ukázal výkony, kterými toho druhého předčí a souboj vyhraje a ne že budou furt nastejno. Jednou bude lepší jeden a další den ten druhý. Doufejme, že třeba už dnešek ve zbroji přinese změnu a ukáže nějaký zásadnější rozdíl.


Poprvé tuto offseason se OLB Bradley Chubb zúčastnil tréninkových drilů a to při hře 11 na 11. To je skvělá zpráva. Po herní a tréninkové pauze tak má Bradley čas na setřesení rzi. Chubb se cítí lépe a lépe a slibuje, že bude 100% připraven na první týden proti Giants.

Potřebujeme aby se neunávný motor Chubb spojil s Vonsterem a odehráli pro nás konečně celý rok. Za čtyři roky, co je máme oba na soupisce, těch společných zápasů nebylo moc a tak s očekáváním (a lehkými obavami z dalšího zranění) vyhlížím kompletní sezónu těchto dvou pass rusherů. A že jejich top výkony budeme letos hodně potřebovat. Mám husí kůži, kolik času jim naše secondary může získat a kam by se mohli dostat. Ale v první řadě musí zůstat oba zdraví.


I v dnešním tréninku si vedl dobře nováček Patrick Surtain II. První tréninkové íčko pro náš výběr z prvního kola draftu 2021. Nováček přečetl Lockovy úmysly a zbytek byl jednoduchý. Další íčka budou následovat a snad jich přidá v sezóně co nejvíc. Trenéři jej zaučují hned do několika lehce odlišných rolí zároveň, což je u nováčků velice zřídka k vidění a i když je podle slov Fangia zatím nedovedl k perfektnosti, není pro něj tento úkol nesplnitelný.

Patrick nebude letos hrát jen outside Cornera. Uvidíme jej hrát i na slotu, pokud bude dávat jeho protivník smysl. V tréninku si dále zkouší figurovat ve středu obrany a na outside se taky dostalo/dostane. V man/match konceptech umožní Fangiovi více variability. A zajímavé bude také sledovat, jestli jeho fyzickou stránku Fangio využije v pass rush situacích. Spekulace jej staví proti chytacím TE soupeře (Kelce, Waller). Hovoří pro to jak jeho výška, tak pohyblivost.

Zatím je Patrick Surtain II hlavním dime cornerem první obrany a ve druhé a třetí obraně hraje outside cornera.


Center Lloyd Cushenberry III se hodně zlepšil. Lloyd patřil k těm našim nováčkům, kterým loni hodně uškodil zkrácený tréninkový program vlivem proticovidových opatření. Mezi jinými však právě jej Vic Fangio vyzdvihoval, jak se dokáže setrvale zlepšovat zápas od zápasu. A Lloyd nelenil a dal všechno do letošní přípravy. Už ví do čeho jde a zamakal na fyzické i mentální přípravě. Pokud se splní očekávání o jeho výkonnostním skoku, bude z toho benefitovat celá Ofenzivní lajna potažmo celý útok a tým.

Cushenberry v offseson přibral dalších 5-10 liber svalů. Trénoval spolu s Grahamem Glasgowem a Netane Mutim. A právě na Mutiho mimořádnou sílu se snažil dotáhnout v posilovně. Lloyd si společnou dřinu velmi pochvaloval a doufá, že mu více svalů na těle pomůže hrát fyzičtěji a výbušněji, protože se v těchto aspektech v minulé sezóně necítil příliš komfortně.

„Moc jsem přemýšlel. Na míči jsem váhal a pozdě startoval. Nehrál jsem dost fyzicky. Tento rok jedeme stejné ofenzivní schéma a vedle mě hrají ti stejní guardi, se kterými se už známe. Je teď snazší hrát. Jsem si vědom toho, kolik času jsem věnoval studiu hry, abych se naučil celý chod útoku. Jsem připravenější hrát více fyzicky a těším se na to.“


RB Javonte Williams začíná vystrkovat růžky. Pátého dne dostal příležitost předvést se kromě běhů také v pasové hře a obojí mu šlo skvěle. Williams sám prohlásil, že se přihrávkám věnoval celou offseason, protože si uvědomuje jak je důležité být všestranným RB.

Graham Glasgow: „Vypadá to, že běhá vážně tvrdě. Má skvělou vizi. Během OTA ještě běhal, kam mu řekli trenéři a schéma, ale nyní už začíná díry v obraně hledat lépe dle skutečné situace. Jak si zítra nasadíme zbroj, bude to úplně jinej člověk.“

A Williams se na den ve zbroji těší nejvíce: „To je ten pravý fotbal. Beze zbroje taky můžete trénovat a zlepšovat se, ale já miluju hrát fyzicky. Cítím, že ten pravý fotbal začíná zítra.“


Von by se uživil jako roztleskávačka

Střípky

  • Třetí den za sebou startoval na pravém tacklu veterán Bobby Massie a potvrzuje roli favorita na tento post
  • OT Calvin Anderson hrál levého tackla v druhém útoku a vypadá to, že z něj bude náhradní tackle (vyzkoušel si již obě strany)
  • ILB Justin Strnad hraje v první obraně při nepřítomnosti Joseyho Jewella
  • WR Trinity Benson si dnes zahrál s prvním útokem, potvrzuje skvělé výkony v kempu a pravděpodobně se posouvá v širší sestavě vzhůru
  • Nově podepsaný CB Rojesterman Farris si připsal íčko hned ve svém prvním tréninku
  • S cornerem Parnellem Motleym zametají oba naši QB a ten se do sestavy dostane stěží
  • Dosavadní dny beze zbroje a tedy bez skládek mají velký vliv při vyhodnocovaní některých pozic. Týká se to hodně RB, ILB a S
  • RG Graham Glasgow věří, že se Ofenzivní lajně podaří více pomoci běhovému útoku, než tomu bylo loni
  • McTelvin Agim skládal pro ztrátu při třetím downu. I on tak v kempu nadále válí.
  • Poprvé se do větš íakce dostal také nováček Seth Williams, který si rád vyzkoušel catch při hře 11 na 11
  • Sutton měl párt dalších catchů mezi kterými vynikl comeback pro míč z Teddyho rukou
  • TE Austin Fort ukazuje i nadále schopnost chytat i těžké přihrávky
  • OLB Jonathon Cooper ukázal rychlost proti běhové hře a připsal by si skládku pro ztrátu
  • I DE Dre’Mont Jones si připsal sraženou přihrávku
McManus FG z 67 yardů…

Zdravotní okénko

  • CB Kary Vincent se lehce zranil během tréninku
  • ILB Josey Jewell ztratí deset dní šetřením třísel
  • ILB Baron Browning se cítí lépe, tak se snad co nejdříve bude moci zapojit do tréninku
  • NT Purcell šetří kotník
  • WR Tyrie Cleveland, který má problém s dropy, byl dnes jen u postranní čáry

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář