Tréninkový kemp – den 6

Dnešek začneme zprávou od sportovním důchodu ILB Todda Davise. Todd byl členem týmu, který vyhrál SB50 a čtyři roky startoval v naší obraně. Nedraftovaný hráč měl skvělou kariéru. Parádní skládkař s dobrým instinktem. V letech 2016-19 startoval v 59 zápasech a připsal si 270 skládek, z toho 18 pro ztrátu. V letech 2018-19 měl nejvíce skládek v týmu. V roce 2017 mu spoluhráči udělili cenu Ed Block Courage. Přejeme hezký život po zajímavé kariéře v NFL (bude dělat v realitách).


První den v plné zbroji!

Na tenhle den se těšili mnozí hráči, protože právě srážení se spoluhráči je jejich herní chleba, ve kterém se cítí dobře. Dnešní trénink nepostrádal nasazení, ale naplánované drily měly za úkol hráčům osvěžit návyky bez toho aniž by došlo ke zraněním. QB souboj dnes nebyl až tak důležitý, protože šestý tréninkový den patřil RunningBackům.

Pokud bychom jednomu z dvojice QB dnes měli přiřknout výhru, byl by to tedy, ale v širším obraze bychom mluvili o remíze. Ani jeden dnes nehrál špatně, ale taky nikdo nevynikl. Oba byli konzistentní, bez turn overů, předvedli pár pěkných hodů a uhájili svou pozici.

Pat Shurmur: „Vidím oba naše QB se zlepšovat. A současná verze Drew Locka je ta nejlepší, co jsem zatím viděl. Hodně na sobě zapracoval. Očekával jsem, že se Teddy aklimatizuje rychle. On už má zkušenosti z několika týmů, z různých ofenziv a to, co se u nás jmenuje jablko, se jinde jmenuje pomeranč. Takže si to jen spojí a změní názvosloví. Teddy pro nás dělá skvělou práci. Dost často se stává, že do sezóny zasáhnou dva QB týmu a tak jsme hodně rádi, že máme takovou zajímavou dvojici. Drew se zlepšil. Můžeme spolu řešt i věci, které řešíváte s QB v druhém roce v útočném systému. Nějaká jiná rozhodnutí, poslat někam míč o něco dříve.“

„Se soudy ale buďte opatrní. Dnes jsme třeba měli trénink, při které měli QB hodit nekompletní pas, aby zastavili čas. Vy si řeknete, jak strašně špatný to byl hod a přitom to bylo přesně to, co jsme po nich chtěli. Vy nemáte naše scénáře, tak nevíte, kdy je to účel a kdy chyba.“

Lehce pro Teddyho za dvě 20+yardové přihrávky. Lockovo íčko v red zone neudržel v rukách Simmons.

Ale dnešek prostě nebyl o QB, ale o RB. Dny ve zbroji jsou základem pro vyhodnocení blokování a běhové hry. Po pěti dnech, kdy si zaházeli QB, se tak pozornost přenesla na běžce s míčem. A ti nezklamali. I když se hodně na souboj QB zaměřujeme, až dojde k ostrým zápasům, můžou právě naši RB vést ofenzivu. Dnešní „Ground and pound“ ukázal, že po zemi by mohla vést cesta za úspěchem v sezóně.

Ofenzivní lajna dnes odvedla skvělý kus práce ve vytváření příležitostí a zajistila dostatek prostoru pro proběhy RB. Silná běhová hra bude klíčem k našemu útoku. Máme silnou obranu a řekněme si na rovinu, že ať už bude vítězem QB souboje kdokoli, nebude on tím, kdo ponese výkon útoku na svých zádech. S kvalitní obranou bude úspěšná běhová hra a kontrola času, držení útoku na hřišti, zásadním prvkem sezóny 2021/22.

Dá se říci, že minulý rok byl nejlepším hráčem ofenzivy Melvin Gordon a ten vypadá dobře i letos. Vypadá, jako naše hlavní pozemní zbraň. Dobře ale vypadají i Boone s Williamsem.

Když mluvíme o Javontem Williamsovi, dá se říci, že v předchozích pěti dnech neměl nějaký zásadně skvělý moment. Dnes jej ale bylo plné hřiště. Trenér Shurmur si pochvaluje, že mu nemusí nic opakovat a že, když mu něco jednou vysvětlí, Williams to umí na hřišti zpracovat a použít.

Mike Boone vypadá explozivně a běhá hodně instinktivně. Je sice menšího vzrůstu, ale jeho hra není „malá“. Boone asi dostane dost prostoru během tří preseason zápasů, tak jej uvidíme v akci.


Když se nasadí zbroj, někteří hráči jdou výkonostně dolů a někteří nahoru. Javonte Williamse jsem už umínil, ale další jem u podobný hráč dnes zaujal. Tím hráčem je OLB Jonathon Cooper. Nováček mezi našimi pass rushery byl během drilu jeden an jednoho neblokovatelný. V týmových drillech byl neustále v tlaku a zvedl obočí mnoha pozorovatelům.

Fangio následně pochválil Cooperovu sílu, IQ a styl silové hry. „Dobře. Líbilo se mi, co jsme od něj viděli. Někdo se do takové hry musí nutit, ale Jonathon hraje silově a tvrdě od přírody. Cooper má dobrou sílu a líbí se mi jeho IQ a instinkty.“ Jonathon Cooper podstoupil několik operací srdce, ale vrátil se na trávník, aby živil se no NFL kariéře. Stojí tak za ním zajímavý příběh člověka, kterému musíte fandit.

Návrat do zbroje si užívá i FB Adam Prentice, který si poradil hned s dvojicí obránců, když dělal cestu pro RB

Jerry Jeudy je vyloženě v dobré pohodě

Střípky

  • RT Bobby Massie hrál dnes opět na pravém tacklu a pokud jej nevyřadí zranění (snad ne), tak už víme, kdo bude pravým tacklem i v sezóně
  • ILB Justin Strnad využívá Jewellova zranění a vypadá na jeho psotu dobře, mohlo by se i stát, že se o své ostré snapy budou tito dva hráči více dělit než se čekalo. Strnada ještě čeká dlouhá cesta, ale Fangio si všímá zlepšení na denní bázi.
  • Všichni tři primární RB dnes vypadali dobře. Melvin Gordon vypadá jako jednička, zatímco Williams vypadal dnes skvěle. Boone nezaostává a jeho akcelerace jej dostane také na hřiště.
  • Při odpočinku Kareema Jacksona se v první obraně vystřídali Trey Marshall a Caden Sterns
  • nováček S Jamar Johnson trávil dnešek u postranní čáry a mohl by se brzy dostat na hřiště
  • McTelvin Agim vypadal i dnes dobře a v rotaci by mělo jít o soldiního hráče
  • OT Quinn Beiley předvedl svoje umění při blokování pro RB
  • Jerry Jeudy si v drilech jeden na jednoho vychutnal všechny obránce, které mu postavili do cesty
Jeudy si vychutnal P.J.Locka


Bradley Chubb v akci…

Zdravotní okénko

  • ILB Josey Jewell šetří třísla
  • WR Tyrie Cleveland vynechal druhý trénink v řadě, zranění zad
  • SS KAreem Jackson měl veteránské volno
  • UDFA CB MAc McCain má zraněí hamstringu
  • RT Cam Fleming vynechal díky zranění kotníku
  • NT Mike Purcell dále šetří vymknutý kotník
  • DL Deion Sizer si zranil během tréninku hamstring
  • OT Cody Conway musel být z tréninku odvezen s podezřením na přetržení předního zkříženého vazu
  • WR KJ Hamler netrénoval vzhledm k pravidlům ohledně COVIDu, ale měl by se vrátit na plac za den dva

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář