Tréninkový kemp – den 8

Po kratším výpadku opravdu jen stručně doženu co se dá. Zatímco má devadesátka hráčů Broncos za sebou už i desátý tréninkový den, doplňme si i dny a události, které se staly v pátek.

I osmý den zuřila(?) bitva o post starting QB, kdo se postaví za centra v utkání proti Giants v prvním týdnu regulérní sezóny. Pokud bychom měli usuzovat z počtu odehraných cvičných snapů s prvním útokem, začaly by se misky vah přiklánět na stranu Teddyho Bridgewatera. Dre’Mont Jones se nenechává zahanbit výkony Agima či Harrise a i on se v DL tuze činí. Netane Muti si užil den v první OL.

Osmého dne nás ani jeden z QB nijak neuchvátil svým výkonem. Opět se diváci a reportéři trochu více přiklání na stranu Bridgewatera. Jak Teddy, tak Lock si však připsali íčko v end zóně. Po předchozím TD na Noaha Fanta přečetl o dvě hry později stejnou hru Justin Simmons a vychutnal si zachycení Bridgewaterova pasu. Parádní akce obrany. McTelvin Agim si připsal další teč přihrávky, tentokrát z rukou Drew Locka, kterou jako íčko zachytil LB Watson.

Drew Lock hrál velmi konzervativně a pokusil se o jediný pas přes 10 yardů! Bridgewater měl hned několik přihrávek přes 20 yardů, včetně úvodní 50-yardovky na TD Jeudyho, která by v reálu ovšem patrně byla sackem. Tak jako tak hrál Teddy delší hry než Lock. Takže si oba QB prohodili role nejen z úvodu přípravy. Ani jeden z dvojice nevypadal skvěle a přesnost osmého dne nebyla něco, čím by se měli vychloubat.

Situace kolem Locka už je trošku k zamyšlení. Drew se tolik bojí udělat chybu, že hraje snad až příliš konzervativně. Což se mu dostalo až tak do hlavy, že na sacky vyloženě „čeká“ a trenéři ho musí popohánět, protože nestíhá limit na hru ani během drilů 7 na 7, kdy mají hráči více místa.

Zastánci Drew Locka věřili určitě ve víc. To i já, i když se mezi ně nepočítám. Fanoušci doufali, že se Lock přiblíží ke skoku, který předvedl ve svých výkonech Josh Allen. Ale Drew zatím nebenefituje z nenarušené přípravy či druhého roku ve stejném ofenzivním schématu, jak se čekalo. Zatím tahá za kratší konec slámky a neumí přehrát „průměrného“ Bridgewatera. Jediný trénink, který Drew Lock vyhrál nad Teddym, byl způsoben třemi Teddyho íčky a ne tím, že by jej Lock přehrál. To je k zamyšlení.

Ještě tu však stále je relativní dostatek času. Přijdou scrimmage tréninky a společné tréninky s Vikingy. Nadejdou také přípravné zápasy. A Drew si v nich nemůže dovolit zklamat.


Dre’Mont Jones nezaostává za svými DL kolegy, kterým se v trénincích daří. Osmého dne by si připsal několik sacků i několik skládek pro ztrátu a pěkně se zabydlel na straně LoS, patřící běžně ofenzivě. Trenéři tak od něj čekají další skok ve výkonnosti. Na konci minulého roku už musel hrát většinu defenzivních rozehrávek, protože chybělo hned několik opor (Harris, Casey, Purcell), ale pokud si ve zdravé rotaci dostatečně odpočine, není dobrý rok (celé DL) vyloučen.


Dalším z hráčů, který byl zatím ve stínu starterů a ukazuje se v dobrém rozpoložení, je guard Netane Muti. Při odpočinku Grahama Glasgowa si vyzkoušel hru na pravém guardu a nezklamal. Není to hotový hráč, jelikož toho dost zameškal vlivem zranění, ale má dobré předpoklady a trenéři jeho posun chválí. Zajímavé je, že se začalo spekulovat o tom, že by se Glasgow mohl posunout na centra a Muti by hrál guarda v první OL. Spekulace tohoto typu vznikly po nekonzistentní hře Lloyda Cushenberryho, který se sice o něco zlepšil, ale má své chvíle, kdy se mu nedaří.


Střípky:

  • RT Bobby Massie hrál opět na pravém tacklu
  • Safety Jamar Johnson se konečně vrátil do plného tréninku po umístění na COVID-19 seznam.
  • WR Trinity Benson dále pokračuje v zajímavých výkonech

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář