Game 8 – Washington Football Team – Preview

Kdo: Washington Football Team @ Denver Broncos

Kde: Empower Field at Mile High

Kdy: 31. října 2021, neděle, 21:25 (středoevropského času)

Empower Field at Mile High, Denver Broncos football stadium - Stadiums of  Pro Football
Bude Mile High svědkem výhry našeho týmu?

Washington Football Team @ Denver Broncosúvod

Dnešní soupeři nejsou zrovna ve formě…

Žádny zdlouhavy kecy. Tak jako náš tým potřebuje návrat k základním dovednostem, tak půjdu příkladem a prostě budu stručný.

Oba dnešní soupeři jsou si podobní v tom, že hrají pod očekáváním. Od loňského vítěze NFC East divize se čekalo více hlavně v podání obrany. U nás si troufnu říci, že obrana hraje se zataženou ruční brzdou (možná i dvěma či třemi) a je zklamáním všech fanoušků. Ani od útoku se až takto slabé výkony úplně nečekaly. Sutton, Patrick, Bolles, Williams, Gordon. Měli bychom mít na víc.

Setkají se tak dva týmy, kdy jeden vykřeše jiskru herní naděje a ten druhý se dál propadne do bažiny průšvihové sezóny. Ono i ten vítěz na tom nebude dobře extra dlouho. V devátém týdnu nás čeká elitní útok Dallasu a Washington si po bye weeku nechá dát kotel bodů od Tampy.


Střípky

Skoro se bojím něco napsat, abych to nezakřikl.

  • Po třech výhrách proti podprůměrným týmům, jsme prohráli čtyřikrát proti nadprůměrným týmům. Washington jsou 2-5, potvrdíme tuto statistiku?
  • WFT povolili 20+ bodů ve všech dosavadních zápasech sezóny. Průměr 30 na zápas. Tak snad si ho po dnešku nespraví.
  • Washington u nás 20 let nevyhrál. Asi víte jak tato série skončí že?
  • Brandon McManus má nejlepší procenta proměněných FG v naší historii a je druhým v bodech a kopnutých FG.

Během dnešního zápasu uvedeme do našeho Kruhu slávy HoF QB Peytona Manninga, tak snad bude důvod k dvojí oslavě.


Washington Football Team @ Denver Broncostýmy

Obě franchise mají k dispozici poměrně solidní kádr, který hraje totální tužku. V trenérech mají ale WTF výhodu. Ron Rivera je HC s dlouholetou zkušeností a potkali jsme jej třeba ve finále SB50. Má nám tedy co vracet. Pokud započítáme Fangiovu bilanci proti zkušeným trenérům (Harbough – Ravens, Tomlin – Steelers,…) tak mluvíme o dalším trumfu v hrsti našich soupeřů.

Tak snad ti naši kapitáni Titaniku využili o tři dny delší přípravu a na něco zásadního přišli.

QB Taylor Heinicke nahradil zraněného Ryana Fitzpatricka a jeho gunslinger styl nese celkem ovoce, ale tam kde se tým Washingtomnu dostane do red zone, efektivní pohled na jejich útok končí. WFT mají strašný problém skórovat i když posouvají šišku po hřišti. Je mi jasny, že proti nám si statistiku úspěšnosti v red zone skokově zlepší. Je to už tak, že to co soupeři nejde, se proti nám daří.

A to co se jim dařilo se jim daří o to víc. Tam se musíme zaměřit na RB Gibsona, RB McKissica a na parádního WR McLaurina. Gibson se po pomalejším začátku sezóny docela rozběhal. McKissic je hráč se spolehlivýma rukama, takže je to spíš takový fake receiver. McLaurin je TOP ligy. Viděl jsem ho v minulém utkání a je to dost nebezpečný hráč. Dominantní WR1, který s náma dost zacvičí.

Probere se naše secondary a podaří se jí McLaurina ustrážit? A jak se povede našim dvěma coverage ILB Strnadovi s Youngem proti Gibsonovi? Navíc bez pomoci našeho startujícího NT Purcella, kterého na Nose Tacklu nahradí pravděpodobně DeShawn Williams.

RB Washingtonu Gibson si letos ještě nepřipsal 100+ yardový zápas a doufejme, že to tak zůstane i po dnešku.

Sami bychom se měli zaměřit na kvalitní rychlou hru, kterou musíme eliminovat DL Washingtonu. Měli bychom podpořit Gordona a Williamse, ale stěžejní roli dostane Jerry Jeudy, který se vrací do základu. Snad jeho schopnost se uvolnit nedoznala po zranění změn a stane se Teddyho jiskrou, která mu vrátí sebevědomí.

Washington disponuje elitní Defenzivní linii, která tak jako celý náš tým hraje hodně za svými možnostmi. Chase Young, Darron Payne, Jonathan Allen a Montez Sweat jsou všechno top picky z předchozích draftů. letos se ale chytnou až proti nám. Vážně jsem nasr.nej, jak se proti nám ostatní chytají na těch věcech, co jim zatím nešly, takže bych si na dominantní výkon DL WTF vsadil. MUSÍME být chytřejší než v posledním měsíci a nenechat si diktovat hru. Musíme být připraveni a ne čumět, jak nám zápas protíká mezi prsty.

Slabinou WFT obrany je secondary, která má CB1 v podobě letošního nováčka Benjamin St-Juste. Williams Jackson III nehraje dobře a Kendall Fuller je taky dost často cílem přihrávek. Safety Collins hraje spíše LB a Kam Curl je asi nejlepší defenzivní back WFT. Sutton, Patrick, Jeudy, Fant by měli mít navrch.


Zdravotní okénko:

Už v tom mám totální nepořádek. Použiju statistiky ESPN a snad to bude blízko pravdě.

Do sestavy se vrací Jerry Jeudy, Albert Okwuegbunam a Jonas Griffith.

Denver Broncos

  • NT Mike Purcell – Out
  • G Netane Muti – Out
  • S Jamar Johnson – Questionable
  • OLB Von Miller – Questionable

Washington Football Team

OT Cornelius Lucas – Out

WR Cam Sims – Questionable

OT Sam Cosmi – Out

WR Dyami Brown – Out

WR Curtis Samuel – Out

CB William Jackson III – Questionable

G Brandon Scherff – Questionable


Washington Football Team @ Denver Broncoszápas

Řekněme si na rovinu, že za špatnými výkony našich Broncos stojí z velké části vedení trenérů. Strašně mě ubijí to, že nejsme schopni hrát na naše silné stránky a na slabé stránky protivníka. Steelers nebyli schopni naběhat yardy ani s taškou do Lidlu a my jim necháme volný průchod. Cleveland hrál s tréninkovým týmem a nějakej bezejmenej RB je teď za objev ligy. Naše secondary byla před sezónou nejlepší. Na papíře. Ale ve 4-6. týdnu 2021 byla vůbec nejhorší v lize. Mimochodem to je statistický fakt a ne moje domněnka. Humus. Zvracející smajlík. Darby, Fuller, Surtain, Jackson, Simmons. Tohle není o hráčích. Tady máme nějaký problém na vedení. Tyhle průsery totiž evidujeme minimálně už od loňska, kdy jsme třeba neschopné secondary Raiders povolili v půlce sezóny zdvojnásobení jejich statistik íček. Naši vlastní trenéři jsou v nějakým deliriu a nesvěřil bych jim k řízení ani vláček lego duplo .

Děláme chyby, které přejdeme v malém omezeném množství u nováčků, ale u nás je teď dělají i veteráni a dělají je často. Mám za to, že je to způsobeno psychickou dekou na hráčích, kteří si jsou nemilé situace vědomi. Snaží se a o to víc se řetěz obrany rozpadá na malé nespojené ostrůvky, které nedokáží ubránit organizované šiky sebevědomých soupeřových útočníků.

Musíme se odrazit od základů hry. Zjednodušit, co zjednodušit lze. Fangio loni s obranou s pouze několika startery dokázal divy. Letos ale ty vole „Co to jeeee?“. Pokud nám nefakčí pass rush, tak pojďme kreativně blitzovat, ať zamotáme QB hlavu odkud to přijde. Máme na to hráče. Když si nevěříme, tak pass rush omezme jen na míru nutnou na zastavení běhu a věnujme se coverage, ať to nemá QB kam hodit. Měli bychom se víc soustředit na obranu než na zisk míče. Jojo, zisk míče je potřebný, ale když při pokusu sebrat míč propadne CB, tak je z toho kopa yardů či rovnou TD. Hrejme od začátku raději konzervativně na jistotu a když se situace vyvine tím směrem, vrhněme se agresivně na míč. Je pěkny nepřítele šokovat íčkem v prvním drivu, ale zatím se dařilo soupeřům přílišnou agresivitu na míč trestat a my máme problém to dohnat.

Naše obrana inkasovala v každém z prohraných zápasů TD hned na začátku (proti Jags třeba taky, ale tam byl soupeř jinde) a pak se strašně hledala. Stačí nějakej rychlejší hráč, náš CB/S zaspí a už se vezeme a s tím jak se teď celkově „daří“ je to prostě direkt na solar, který se ná mnedaří absorbovat s lehkostí TOP týmů.

Útok si přestal věřit. OL neumí udržet blitzy soupeřů, začneme zmatkovat. Nezůstáváme u pozemní hry i když se daří. Trápíme se a skórujeme prakticky jen v garbage timu, kdy jde jen o korigování výsledku, ale zápas už nám utekl.

Stop. Tak jsem se vykecal. Zase. Ale zpátky k dnešnímu zápasu.

Naše obrana musí nastoupit koncentrovaná a pokud možno ubránit první drive Washingtonu a pak i ty ostatní samozřejmě. Cílem bude ubránit hlavní Heineckeho cíl McLaurina. Po zemi nás bude trápit Gibson a to bude druhý zásadní úkol. Je mi jedno jak, ale tohle jsou úkoly obrany, které musíme nutně pro výhru zvládnout. Nevím vůbec, jak bez Jewella s Johnsonem zvládneme bránit běhy soupeřů, ale budu doufat, že Fangio něco vymyslí a dá zapomenout na hledání svého nástupce.

Shurmurův útok potřebuje zklidnit. Pomůže návrat Jerryho Jeudyho? Musíme běhat. Teddy musí trefovat krátké míče s opětovnou přesností a ony ty příležitosti přijdou.

Ale základem ofenzivního úspěchu musí být rychlá přesná pasová hra. V secondary je slabina našeho soupeře a my máme personál na to, abychom takovou hru uhráli. Nemůžeme vystavit naši OL dlouhodobému tlaku prémiové DL Washingtonu. Takže, krátké rychlé a jak se obrana přizpůsobí, hodit jim tam něco zajímavějšího. Lepší jít efektivně krájet hřiště, než agresivně schytat sack.

Potřebujeme viditelný příspěvek od hráčů jako je Teddy Bridgewater, Jerry Jeudy, Kenny Young, Noah Fant, Von Miller (pokud bude hrát).

Budu věřit v náš tým. Pokaždé věřím, jen to zklamání se mi snáší čím dál hůř a trvá mi déle jej rozdýchat. Doufám, že tentokrát budu mít příležitost si dát vítězný pokřik.


Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář