Game 10 – Philadelphia Eagles – Preview

Kdo: Philadelphia Eagles @ Denver Broncos

Kde: Empower Field at Mile High

Kdy: 14. listopadu 2021, neděle, 22:25


Philadelphia Eagles @ Denver Broncos – úvod

Po překvapivé a šokující výhře na půdě Dallasu Cowboys, budeme dnes hájit domácí půdu proti nebezpečným Eagles. Nenechejte se mýlit bilancí 3-6. Philadelphia jen těsně prohrála s úspěšnými Chargers a na jejich porážku musel Justin Herbert vytáhnout 32/38 pro 356 yardů. Nesmíme se chytit do pasti a svého soupeře podcenit i proto, že naše OL nastoupí v dosti improvizované sestavě proti kvalitní a zdravé front seven Philadelphie a protože těžko budeme hledat kvalitní stopery běhové ofenzivy Eagles.


Střípky

  • Od 8.týdne Eagles běhají v 71,4% ofenzivních her (Patriots na druhém místě mají 58,2%). V jedné chvíli svého předchozího utkání proti Charger měli 13 běhů ze 14 ofenzivních snapů.
  • V šesti letošních zápasech jsme nepovolili více jak 18 bodů.
  • Tak jako u nás před utkáním s Dallasem o současných Eagles platí, že letos neporazili tým s vítěznou bilancí zápasů.
  • Teddy Bridgewater má tuto sezónu 70,2% kompletaci přihrávek (3. místo v NFL). Eagles proti sobě povolili 75,5% kompletaci.
  • Eagles si nepřipsali sack ve třech zápasech z posledních čtyř. Philadelphia zaznamenala 12 sacků ve třech vyhraných zápasech a 5 sacků v prohraných šesti zápasech.
  • Denver Broncos je jeden ze tří týmů, který figuruje v TOP10 jak v pasové tak pozemní obraně (Bills, Browns).
  • Eagles jsou jediným týmem se 4 hráči, kteří zaznamenali nejméně 3 běhové TD (Hurts, Howard, Gainwell, Scott)
  • Broncos jsou jediným týmem se dvěma RB nad 450 yardů a minimálně 1 běhovým TD (Gordon, Williams)
  • QB Hurts do minulého utkání vešel jako pátý nejlepší v red zone passer ratingu (116,8) a daří se mu i mimo red zone. Nasbíral ve svých prvních 12 startech 3289 yardů, což je sedmé místo v NFL historii.
  • Pokud stojí Hurts za centrem a použije play-action, tak dosahuje kompletace až 83,3% a má 13 yardů na pokus.
  • V prvních 4 týdnech měli Eagles nejvíce penalt ze všech týmů. Nyní ale patří Philadelphia mezi nejmén trestané týmy. Od šestého týdne to je vůbec nejméně trestů (3,3 na zápas!) a pro 29,5 yrdů na zápas.
  • Eagles mají také rádi těžké formace se dvěma či třemi TE. Daří se pak nejvíce TE Dallasu Goedertovi.
  • V prvních sedmi týdnech sezóny jsme konvertovlai průměrně jen 31,7 třetích downů (27.místo). V posledních dvou týdnech to bylo 15/28 (53,6%).
  • Teddy Bridgewater 2021: 200/275 (72,7%), 2163 yardů, 14, TD, 5 INT, Passer Rating 104,9. Pokud se očekává, že bude QB házet, je šestým nejlepším QB v lize.
Obrázek

Zdravotní okénko

Denver Broncos

  • OC Pat Shurmur (COVID19)
  • QB Drew Lock (COVID19)
  • OG Austin Schlottmann (COVID19)
  • CB Michael Ojemudia (COVID19)
  • ILB Justin Strnad (COVID19)
  • OT Garett Bolles – OUT
  • OT Bobby Massie – OUT
  • DL McTelvin Agim – Questionable
  • DL Shelby Harris – Questionable
  • TE Albert Okwuegbunam – Questionable
  • WR Tim Patrick – Questionable
  • OLB Malik Reed – Questionable
  • S Caden Sterns – Questionable
  • CB Patrick Surtain II – Questionable
  • LG Dalton Risner – Questionable
  • RB Mike Boone – Questionable
  • ILB Baron Browning – Questionable

Doufejme, že naši naklepaní hráči budou moci v zápase nastoupit. Po utkání s Philadelphií nás čeká bye week a tam bychom mohli konečně doléčit některé z táhnoucích se bolístek a do nejzásadnější části sezóny být na tom lépe zdravotně. Nejlíp by se hojilo po dnešní výhře, o tom se nemá ani cenu bavit.

Philadelphia Eagles

  • DE Josh Sweat – Questionable
  • OT Andre Dillard – Questionable

Náš soupeř bude prakticky v plné síle.


Philadelphia Eagles @ Denver Broncos – týmy

Naši trenéři vypadali v posledních dvou týdnech zase kompetentně. Nyní si ale náš realizační tým musí poradit s velkou kládou přes cestu. OC Pat Shurmur je pozitivní na COVID-19 a dnes tak nemůže a nebude řídit náš útok. Signály Teddymu Bridgewaterovi bude hlásit Shurmurův dlouholetý spolupracovník Mike Shula, který si post OC vyzkoušel již dříve. Shula se ujme svého úkolu s velkou pomocí trenérů ofenzivní lajny. Zkušenosti s postem OC má kromě Shuly i Curtis Modkins, RB kouč.

Pat Shumrur je plně očkovaný a je dalším z nakažených v týmu (Lock, Fant, Muti, Ojemudia, Strnad, Schlottmann (všichni očkováni)). Tým udělal další opatření, aby šíření zabránil. Doufejme, že to zahrnuje úplnou izolaci QB Bridgewatera (nadsázka).

Jsem osobně dost zvědavý, co změna OC bude znamenat. Mike Shula má 11 let zkušeností coby OC. Také je naším současným QB koučem a tak zná Teddyho schopnosti dokonale. Má roky zkušeností na postu OC (Panthers, Giants), takže nejde o vytřepaného nováčka. Jsem zvědavý, do jaké míry se jeho rukopis projeví. Proti kvalitní DL Eagles bude muset ukázat schopnosti, jak rozběhat Gordona s Williamsem a urvat pro nás vítězství.

Doufejme, že se Teddy vyhne COVID19 pasti a do zápasu nastoupí. Budeme potřebovat všechny jeho schopnosti ve 150% síle, jelikož o jeho protekci a běhové blokování se bude starat Ofenzivní linie bez nejméně tří starterů. Lloyd Cushenberry na centru musí hodně rychle dospět do lídra OL, protože na pravém guardovi bude hrát pravděpodobně silák Netane Muti respektive Quinn Meinerz. Oba starting tacklové Bolles a Massie jsou ze hry a zastoupí je Calvin Anderson a Cameron Fleming. Start Risnera je ve hvězdách. Bude dávat smysl, abychom se více věnovali běhu, než riskovali s tolika náhradníky příliš mnoho pasových her proti kvalitní front seven Eagles.

O Gordona s Williamsem nemám strach. Pokud je Mike Shula a výkon OL podpoří, čekám od nich dobrý příspěvek, který musí být zákaldem úspěchu našeho týmu. Pokud je nedostaneme do hry, nevidím příliš šancí na úspěch.

Jerry Jeudy bude oblíbencem každého QB, nejen Teddyho. Jeho pohyb zkrátka dělá obranám soupeřů problémy. Budu také doufat v dobré zdraví Tima Patricka, který umí při obsazenosti Suttona a Jeudyho spolehlivě chytat a je klíčovým mužem naší ofenzivy. Poslední dobou mám starost z výkonů Noaha Fanta, kterého si víc než po dobrých zachyceních pamatuji jako často trestaného hráče.

V útoku Eagles se rozkoukává běhavý Jalen Hurts. OL mu řídí jeden z nejlepších centrů v lize Jason Kelce. Obří síla Eagles je v jejich pozemní hře, kde mají hend několik typově rozdílných hráčů a hodně toho naběhá i samotný QB Hurts. Philadelphia mi tak nejvíc připomíná podobný útok Baltimoru, který nám opravdu ve čtvrtém týdnu nechutnal. V pasové hře spoléhá OC Steichen na parádního WR DeVontu Smitha. Talent Watkinse a Reagora ale také nemůžeme přehlédnout. Těžké formace dávají vyniknout i TE Goedertovi. Tenhle útok vypadá hodně zajímavě a až otevře svůj plný potenciál, půjde o velmi silného soupeře.

Naše obrana hrála v předchozím utkání neskutečně. Ani jsem netušil, že se tohol etos dočkám. Určitě v našem výkonu hrál roli opařený soupeř, zarezlý QB a možná i nějaké to podcenění, ale to náš výkon nesnižuje. Líbí se mi hra naší Defenzivní lajny, která si v prakticky bezejmenné sestavě drží vysoký standard. Na nich a na slátané LB skupince bude viset osud dnešního utkání.

Ofenziva Eagles vypadá asi takto: run – run – run – play action. Zcela zásadním úkolem tak bude zastavit běh čtveřice Hurts, Howard, Gainwell, Scott. A to s personálem bez prověřeného ILB proti běhu. Potřebovali bychom dobrý výkon Jonathona Coopera a Malika Reeda z krajů, ale ani jeden z pass rusherů se nesmí dostávat za Jalena Hurtse, nebo vzniklou mezerou hrozí velké ztráty.

V minulém zápase vypadala naše secondary tak, jak jsme očekávali, že bude vypadat už na začátku roku. Dnes uvidíme, jestli se v převážně běhovém utkání podaří v limitované sestavě zastavit talentované WR Eagles a ještě vypomohou přetížené běhové obraně. Hodně bude záležet na safety Simmonsovi a Jacksonovi. Také bych si přál, aby Kyle Fuller navázal na zápas minulý a ne na ty předešlé.

Musíme vymazat DeVontu Smitha, který bude horzit v hloubi hřiště. To je taky věc, která nám letos nejde.

Obrana Eagles umí své soupeře potrápit opíraje se o DL monstrum Fletchera Coxe, DT Javona Hargravea, DL Dereka Barnetta. Dost se bojím podobného scénáře, jaký jsme dopustili proti Steelers a Ravens, kdy jsme prostě středem OL dostali takovej náklep, že jsme se zmohli na body až v garbage čase. Připomeňme si, že jsme tým s druhým největším počtem sacků… Ooops.

Proti secondary Philadelphie si soupeři připisují vyšší kompletaci, ale je to něco za něco. Slay, Harris i další nepouští yardy zadarmo a vyžaduje to přesnou ruku a oko.


Philadelphia Eagles @ Denver Broncos – zápas

V dnešním utkání, pro někoho možná překvapivě, o chlup favorizuji hosty. Důvod je jednoduchý. Myslím, že jsou pro nás Eagles zcela nedobrým matchupem. Naše rozbitá OL s nejméně třemi náhradníky bude čelit kvalitní front seven Eagles. Fletcher Cox platí za hráče, který vám středem útoku rozbije celý zápas a to nám prostě nebude vyhovovat.

Oba dnešní soupeři budou velmi spoléhat na běhovou hru a zavřené obrany. Neočekávejme bodovou přestřelku. Ofenzivní plán Eagles bude běh, běh a zase běh, sem tam play action. O pozemní hru soupeře se stárá hned čtveřice efektivních běžců. RB Howard našel druhý dech a funguje jako kladivo. Prcek Scott se zase nedá chytnout a Gainwell se nenechává zahanbit. A do toho tu jsou samozřejmě nadesignované i improvizované běhy QB Jalena Hurtse.

Na Jalena Hurtse musíme mít contain po celý zápas. Během pass rushe se nesmíme dostat za něj a tím mu nabídnout lehkou cestu vzniklou mezerou. Jedním z úkolů defenzívy tak bude udržet Jalena Hurtse v kapse a tou jej stisknout a vyždímat. Donutit jej pod tlakem házet do připravené těsné coverage secondary.

Druhý, neméně důležitý úkol, bude zpomalit běhovou hru hostí. To bude brutální dřina a naše obrana bude potřebovat masivní podporu od útoku, aby si vydechla. V přetahování DL a OL se vyplýtvá moře sil a komu se bude lépe dařit na Line of Scrimmage, bude vítěz utkání.

Secondary Eagles sice umožňuje vyšší kompletaci přihrávek svým soupeřům, ale zároveň nepouští závratné množství yardů a proto očekávejme obranu big plays a všechno si budeme muset vydřít po menších ziscích. Minulý týden se Eagles nedařilo pokrýt TE Chargers a Fant s Albertem O by měli být naše rozdílové zbraně pro dnešní zápas.

Náš běh bude mít za náhradníky v OL těžké chvíle, ale bez něho to nepůjde. Gordon s Williamsem a jejich schopnosti podstoupí velkou zkoušku, ale nemáme důvod jim nevěřit. To o výkon OL mám obavy. Právě výkon našich velkých těžkých ošklivých bude pro utkání zásadní.

Bude důležité se vyvarovat ztrát míče, protože tohle utkání bude připomínat spíše zákopovou válku než divokou přestřelku. Eagles na běh spoléhat budou, to víme už nyní. My na něj spoléhat musíme, abychom se vyhnuli těžkým zkouškám OL náhradníků v pasové protekci.

Obavy mám také ze speciálních týmů. Tohle nebude zápas, kdy si McManus bude moci dovolit minout a nebo aby coverage pustila nějaké velké yardy po returnech soupeře.

Ten tým, který se ujme dvou-skórového vedení dostane svého soupeře pod obrovský tlak. Dohánění výsledků není doménou ani jednoho z dnešních aktérů. Někdy rozhodují íčka či fumbly, někdy povedený return, zblokovaný punt či FG. Na ztráty míče si musíme dát pozor především.

Možná alibisticky, ale přece jen o krapítek věřím Eagles. Jejich tým neutrpěl tolik zdravotních ztrát, trenérský štáb mají kompletní a hlavně jejich „běh na prvním, druhém i třetím“ místě a běhavý QB nám nebudou po jasné porážce s Ravens vyhovovat.

Play-Calling Mikea Shuly bude pro utkání důležitý a pro soupeře možná o něco hůře čitelný. Tam kde vidím zásadní kamínek na miskách vah dnešního utkání je v souboji naší Ofenzivní linie s jejich Defenzivní lajnou, kde našim náhradníkům úplně nevěřím. Budu rád mile překvapen. Dalším rozhodujícím kamínkem bude duel mezi našimi ILB a jejich RB, kde taky vidím převahu na straně hostí.

Musíme potvrdit zisk bodu za minulý zápas! Pokud do utkání nastoupíme soustředěně a hned od začátku, pokud budeme hrát s naléhavostí a intenzitou, tak věřím, že dnes vyválčíme výhru.


Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář