Game 11 – Los Angeles Chargers – Preview

Kdo: Los Angeles Chargers @ Denver Broncos

Kde: Empower Field at Mile High

Kdy: 28. listopad 2021, neděle, 22:05

Maskot Denveru Broncos Miles. Pro štěstí.

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos

Dnes nás čeká dost možná nejdůležitější zápas celé sezóny 2021. Na Empower Field at Mile High nás přijedou vyzvat Chargers z Los Angeles. V tabulce zápasů nás dělí jediná výhra. V divizní matematice musíme Chargers minimálně jednou porazit a doma k tomu máme lepší předpoklady. Ne tedy, že by nás mělo venkovní prostředí v utkání s Bolts nějak nervovat, ale doma je doma.

V zamotané postupové matematice by nás dvě výhry z příštích dvou zápasů postavily do čela divize AFC West. Stačí jen doma porazit Chargers a pak venku Chiefs. Ýzy.

V dnešním utkání věřím více hostům. Nic na tom nemění fakt, že jsme vyhráli 14 z posledních 19 zápasů (včetně Play Off). Myslím, že Chargers jsou právem sebevědomější tým, který možná nemá úplně neprůstřelnou obranu, ale jejich útok nebezpečně „kliká“. Navíc mám obavy o naši běhovou obranu, která prostě nejeví známky schopností zastavit Austina Ekelera. Do toho oslabená OL se třemi náhradníky. To jsou dvě zásadní věci, které určí ráz zbytku sezóny nejenom dnešního zápasu.

Oběma týmům se výsledkově v poslední době úplně nedařilo. To se ovšem zlomilo v posledních třech týdnech, kdy oba dnešní soupeři urvali dvě výhry ze tří zápasů. My jsme si překvapivě poradili s Dallasem a už méně překvapivě jsme prohráli s Eagles a vyhráli s Washingtonem. Bolts přestříleli v napínavém zápase Pittsburgh, kde málem ztratili vyhraný zápas, který zlomili až posledním drivem. S potentními Vikingy prohráli, ale tým Eagles narozdíl od nás porazili.

Chargers mají potentní útok a i když i je potkaly na trnité cestě sezónou nějaké ty kopance, určitě jde o sebevědomý tým, který čeká zajímavá budoucnost a nás čeká tvrdý oříšek. Dnes i v budoucnu.

Hlavní kouč soupeřů Brandon Staley je náš starý známý. Pod Vicem Fangiem před dvěma lety ještě trénoval naše LineBackery, než se stal DC u Rams a nyní HC u Chargers. Před pěti lety dělal osmatřicetiletý kouč ještě v univerzitním fotbalu DC/LBC. V posledních pěti letech tedy raketová kariéra. Před rokem jsem někde psal, že bych si jej případně přál za dalšího HC, ale Bolts byli rychlejší. Nyní bych si přál jako HC spíš nějakého mladého, kreativního a pragmatického OC, ale Staley je dost možná koučem budoucnosti.

Brandon Staley má jednu zajímavou úchylku. „Miluje“ hraní čtvrtých downů a to i v situacích, které jsou hodně odvážné a které mohou Bolts stát zápas. Například v minulém zápase se Steelers. Za stavu 34:34, 4 minuty do konce, 4&1 na vlastních 34 yardech zavelel Staley k útoku a míč ztratil. Steelers z této šance proměnili (pouze) FG. Jenže Justin Herbert byl ve zbylém čase schopen skórovat TD a zápas urvat pro modro žluté barvy. Takto, možná jde opravdu vypočítat, že hraním čtvrtého downu i v takové situaci máte stále větší šanci zápas vyhrát, ale ty nervy.

Počítejme s tím, že i proti nám bude Staley hodně agresivní a že si míč budeme muset tvrdě vybojovat. Bude to velká zkouška naší obrany, která může při těchto situacích získat rozhodující převahu na naši stranu.

Staley s Fangiem spolupracovali tři roky (už od Chicaga) a tak znají koncepty svých obran dokonale. Pro koho to bude výhoda? Pro starého psa? Nebo pro mladou agresivní krev?

Mimojiné mezi kouči Chargers najdeme i další známé jméno. Staley si jako DC přetáhl z našeho realizačního týmu trenéra defenzivních backů Renaldo Hilla. Takže i on zná naše prostředí maximálně dobře.

Nesmírně závidím Chargers jejich draft ruku při výběru Herberta, který od první sezóny boří rekord za rekordem a mají v něm budoucnost. Jeho síla tkví úplně všude. Umí házet, umí běhat, v těžkých situacích se nehroutí. Závist. Snad i my brzy najdeme někoho podobného.

Justin Herbert – 66,2% kompletace , 292,7 y/zápas vzduchem (7,4 y/přihrávka), 22 TD, 8 INT, 98,4 passer rating.

Justin Herbert hodil během 6 vítězných utkání jen dvě íčka, ale 6 íček během 4 proher. Nějaké to íčko by se nám hodilo. Budeme věřit, že si svá čísla vylepší třeba Justin Simmons, který se zdá být zpátky ve staré formě. Ale líbilo by se mi i íčko v rukou kohokoli jiného z našeho týmu.

Herbert z šesti výher hned pětkrát vedl vítězný drive (vede ligu). Také hned pětkrát našel Mikea Williamse ve čtvrté čtvrtině pro TD (spolu vedou ligu).

Teddy Bridgewater – 59,2 kompletace, 238,9 y/zápas (7,4 y/přihrávka) , 14 TD, 5 INT, 98,8 passer rating.

Opět budeme nastupovat v oslabené sestavě Ofenzivní lajny. Dělá mi to vrásky. Doufal jsem, že se dají Bolles s Massiem dohromady, ale bohužel. Budeme tak čelit Joeyumu Bosovi a spol se třemi náhradníky. Obavy budu mít nejen o celou pasovou ochranu, ale také o schopnosti naší OL vybojovat převahu pro pozemní bitvu.

V OL Bolts září zkušený elitní centr Corey Linsley a levý tackle Rashawn Slater, letošní nováček. Po letech se tak mohou Bolts opřít o solidnější lajnu, ze které těží nejen QB Herbert, ale také nebezpečný RB Austin Ekeler, který neumí jen skvěle běhat, ale je nebezpečný i v pasové hře. Naopak pravá strana jejich OL patří k tomu horšímu v lize a tam musíme cílit své snahy o ovlivnění zápasu v náš prospěch.

Troufám si tvrdit, že naše duo RB Gordon s Williamsem bude pro náš dnešní úspěch klíčové. Sami nezmůžou nic, ale úspěšná pozemní hra Broncos bude zásadním předpokaldem k úspěchu domácích barev. Jsme jediný tým v NFL, který má dva RB s naběhanými 500+ yardy. LAC povolují v průměru 145,1 běhových yardů na zápas (nejhorší v lize). Dokážeme této slabiny využít? Bude hodně záviset na průběhu zápasu. Tým, který bude ztrácet na výsledkové tabuli, bude mít tendence pozemní hru opouštět a víc riskovat v pasové hře.

Během bye weeku jsme podepsali dva naše WR na dlouhodobé kontrakty. Tima Patricka a Courtlanda Suttona. Pro mě je to skvělá zpráva. Tim Patrick je dalším nedraftovaným úspěchem, jemuž se píle a tvrdá práce vyplatila. Letos drží nejvíce zacílených přihrávek bez dropu v celé NFL (65). Co jde, to chytne. Ťuk ťuk ťuk. Patrickovy letošní statistiky se hodně podobají těm Deebo Samuela z 49ers. Ale zatímco WR SF se vyhřívá v září reflektorů, tak Patricka si ceníme hlavně my. (Až na výjimky.) (Samuel má o 120 yardů víc, Patrick má ale zase více o 4 TD.) I po návratu Jeudyho do sestavy, hraje Tim 90% ofenzivních snapů. Dle DVOA je Tim čtvrtým nejlepším WR v lize s 9.9 yardy na catch (loni 9,4).

Suttona máme za solidní peníze a i na něj se v příštích letech hodně těším. Jedna z jeho velkých zbraní je schopnost vyhrávat souboje 50/50, ale to ovšem nejsou míče, které by Teddy Bridgewater vyhledával a tak příležitostí vyniknout Suttonovi ubylo. Měli bychom ale tento trend změnit a trošku více riskovat a Suttona více využívat.

Ve skupince chytačů Bolts září dvojice Keenan Allen a Mike Williams. Allen je dlouhodobě vynikající WR schopný vyhrávat nad každým DB v lize. Hrají pro něj fyzické parametry, spolehlivé ruce a schopnost klíčových zachycení. Mike Williams plní roli určitého žolíka, protože umí skórovat v nejdůležitějších chvílích zápasu. Oběma těmto ofenzivním hvězdám se proti nám tradičně daří. Bude to pro naši secondary velká výzva. Těším se na Surtaina, jak si s nimi poradí a na to, jaká to pro něj bude do budoucna škola. Dnešní utkání mu totiž dozajista zajistí zajímavé zkušenosti do další kariéry.

Mike Williams má za naše poslední 4 zápasy průměr 86 zachycených yardů na zápas. Ups.

Na postu Tight Endů mají hosté v osobě Jareda Cooka zkušenost samu. Možná ztratil nějakou rychlost, ale tenhle TE to zkrátka umí. Z našeho Noaha Fanta jsem letos hodně zklamaný. V pasové hře Teddyho Bridgewatera mu mělo patřit dominantní místo, ale místo toho mě víc mě vytáčí hloupýma penaltama, který si náš upracovaný útok nemůže dovolit. Dnes by měly jeho atletické přednosti mít navrch, tak doufám v návrat do pozitivních statistik.

Tohle bude dlouhá noc. Chargers v čele s Herbertem, Ekelerem, Allenem a Williamsem by byli oříšek i pro zdravou obranu a ne pro torzo oslabené o Millera, Chubba, Jewella a Johnsona. Extrémně doplácíme na nesehranost, nezkušenost a nekvalitu ILB. Bez dua Jewell – Johnson, máme extrémní problémy efektivně zastavovat běh. DL něco pochytá, ale každý +/- třetí běh soupeřů končí až u strong safetyho. A když jsme u toho, tak Kareem Jackson pravděpodobně nenastoupí a nemám tušení, kdo jeho místo zastane. Nováček Sterns je spíš free safety, Jamar Johnson ještě nehrál, že by PJ Locke? Nebo Kyle Fuller?

Naše OL plná náhradníků bude čelit dominantnímu Bosovi. V druhém levelu na případné průniky našich RB budou čekat White a Tranquil. A mezi defenzivními backy čekám hladové ruce Derwina Jamese a Chrise Harrise Jr.

Obrana Chargers pouští poměrně dost bodů, ale my nemáme dominantní útok, který by je dokázal zatlačit ke zdi. V první polovině sezóny měli Chargers nejhorší obranu po zemi a to bude slabina, kterou musíme využít. A když Staley s Hillem přecpou box, musíme mít připravenou odpověď ve spolehlivé pasové hře.

To my musíme v první řadě zastavit RB Ekelera, jak nás budou krájet po zemi, jsme víte kde. Bohužel i Browningův start je ve hvězdách a duu Strnad – Young v běhové obraně zkrátka nevěřím. Zajímavé, že se minyní jeví jako náš nejlepší ILB nováček, který toho moc nenatrénoval a je věčně zraněný.

Secondary domácích bude mít plno práce s chytáním Keenana Allena a Mikea Williamse a nemůže si dovolit povolovat big plays, které Chargers umí. Bude to minimálně zajímavý souboj.

Obě obrany budou hrát podobný fotbal a rozhodnou individuální schopnosti, semknutost, synergie, bojovnost a samozřejmě dost možná i štěstíčko.


Zdravotní okénko

Denver Broncos

  • S Kareem Jackson – Doubtful/OUT
  • RT Bobby Massie – Doubtful/OUT
  • WR Tyrie Cleveland – Questionable
  • DE Shelby Harris – Questionable
  • RB Mike Boone – Questionable

Los Angeles Chargers

  • S Alohi Gilman – OUT
  • CB Assante Samuel Jr. – OUT
  • DB Mark Webb Jr. – Reseve/Injured
  • DB Trey Marshall – Questionable
  • G Matt Feiler – Questionable

Hvězdy nám (už nějaký ten rok) nepřejí. Kareem Jackson ani Bobby Massie do zápasu nezasáhnou, to by se musel stát zázrak. Tyrie Cleveland s Mikem Boonem nejsou starteři, ale pravidelně hrají Speciální týmy a víme, že tam potřebujeme každou dobrou ruku. Ztráta Shelbyho Harrise by byla hodně bolestivá a velmi oslabující. Na velmi limitované bázi se do zápasu pravděpodobně zapojí Bradley Chubb. Snad bude mít nějaký pozitivní vliv na zápas a snad si nic zdravotně nepokazí. Do nejdůležitějšího zápasu to nejsou nejlepší vyhlídky. Next man up – musíme se spolehnout na hráče, kteří by jindy hráli jen rotace, či zahřívali lavičku.

Chargers nebude chybět nikdo zásadní. Ztráta Assanteho Samuela trošku popřehází způsob jakým bude hrát Chris Harris Jr. a my bychom měli případně měli útočit i jeho smarem. Jde sice stále o velmi kvalitního hráče, ale na Patricka se Suttonem mu chybí citelné centimetry a Jeudyho elitnímu route runningu by taky už nemusel stačit.


Los Angeles Chargers @ Denver Broncos

Hraje se o hodně. Výhra hosty posune na dělené první místo v divizi AFC West spolu s Kansasem, který má bye week. Nás by výhra udržela v reálném boji o Play Off.

Hrajeme doma a Chargers musíme porazit, pokud chceme do Play Off. Matematicky nás sice prohra z PO boje nevyřadí, ale rozhodně pořádně zkomplikuje situaci s postupem.

Naše obrana proti jejich útoku

Ofenziva Chargers těží hlavně z nebezpečného QB Justina Herberta a jeho výtečné spolupráce s Austinem Ekelerem, Keenanem Allenem a Mikem Williamsem. Herbert umí skvěle házet, ale když musí nebo se to nabízí, neváhá vzít za vděk ani běhovými yardy. Přesvědčili se o tom naposledy Steelers, kterým Herbert naběhal 90 yardů z devíti běhů. Auvajs. Pozornost naší obrany bude nutná.

Jsem velmi ale velmi zvědavý, jak se postavíme k zastavení Austina Ekelera po zemi. Pokud bude žrát běh, co běh 4+ yardy, mám za to, že prohrajeme. Při Staleyho lásce v hraní 4.downů by nám tyhle situace zlomily vaz. Jsem zvědavý jestli našim slabým ILB vypomůžeme zaplněným boxem a spolehneme se na naše kluky v secondary, že ty parádní WR soupeře nějak uhlídají. Nebo tu zem obětujeme, budeme spoléhat na kratší Ekelerovy zisky a občasné stopky a pohlídáme big plays, což hráváme častěji a hrají tak i Staleyho Chargers. Bylo by to extrémně fyzicky náročné, ale možná lepší, než se soustředit na zastavení běhu a inkasovat citelné big plays vzduchem.

Bylo by to vlastně docela zajímavé, kdybychom viděli hrát obě obrany stejný systém – pokrytí big plays a krvácení v pozemní a kratší pasové hře. Na naší straně vidím o něco lepší individuality v secondary, méně sehrané duo ILB a oslabené OLB a asi i DL. Vic Fangio by měl svému učni představit nějakou změnu, která jej překvapí či vykolejí a na kterou by Staleyho donutil reagovat.

Naše secondary musí čelit vážně skvělému Keenanovi Allenovi, který má zkušenosti, výšku i spolehlivé ruce. Pro dynamické hry Chargers potažmo Herbert využívají „žolíka“ Williamse, který si připisuje nejdůležitější TouchDowny. Z obou hvězdných WR nesmíme spustit zřetel ani oči ani nohy, nebo cokoli (bez faulů) po celý zápas.

V pass rushi budeme útočit hlavně do pravé Herbertovy strany, kde hraje slabá část jeho protekce v hráčích Stormu Nortonovi a Michaelu Schofieldovi. Ideální by bylo, kdyby mohl na omezené snapy nastoupit Chubb, ale jinak to bude na Reedovi, Cooperovi a Weatherlym.

Potřebujeme uhrát soldiní utkání proti nováčkovi Rashawnu Slaterovi, který hraje vážně skvěle. Parádní protekce, parádní v blocích pro běh. Musíme s ním udržet alespoň plichtu.

Náš útok proti jejich obraně

Proti statisticky nejhorší pozemní obraně ligy se s naším kvalitním duem RB nabízí masivní důraz na běhovou hru. I proto, že pasová protekce naší OL neslibuje kvalitní pokrytí Teddyho bezpečnosti.

Trio LineBackerů Chargers – White, Murray, Tranquil mají podobně jako naši nováčci problém s dynamickými RB soupeřů a to by měla být naše výhoda proti obraně týmu z L.A. Stejně tak by na ně měla platit převaha našich atletických TE Fanta a Okwuegbunama. Musíme najít způsob, jak se na zemi prosadit a kontrolovat čas, nepanikařit, vzít vše co půjde. Musíme být připravení použít exotičtější bloky OL.

Byla by to pro nás prakticky ideální cesta. Po zemi krájet hřiště Gordonem a Williamsem, udržet Herberta u postranní čáry, nechat obranu vydechnout, občas trestat vzduchem.

Staley spoléhá na menší box s tím, že nechává svou secondary omezit převážně dlouhou pasovou hru soupeře na úkor kvalitnější pozemní obrany a kvalita ILB Chargers obecně proti RB nezáří. Proto to pak statisticky vypadá, jak to vypadá. Staley často používá jen jednoho coverage ILB, proto je druhý a třetí level o něco zranitelnější.

Obrana Bolts občas myslí na big plays tak moc, že nechává kratší hru otevřenou. My je v tom budeme čas od času muset udržovat dlouhým pokusem (Hamler bude chybět), ale jinak bychom měli stavět právě na pozemní hře a krátkých přihrávkách s nadějí vloženou do rukou a nohou našich zajímavých playmakerů.

Chargers jsou dle DVOA desátí nejlepší proti dlouhým přihrávkám, ale dvacátí proti přihrávkám krátkým. Proto mají soupeři Chargers úspěch s pasy na Tight Endy, kde si vede dobře snad jen Derwin James.

Courtland Sutton i Tim Patrick mají schopnost vyhrávat míče 50/50, musíme je využít, byť se to poněkud příčí Teddyho naturelu jasných přihrávek. Překročí náš QB svůj stín?

S kvalitní protekcí bych snad myslel na výhru, ale s otazníkem nad triem náhradníků v OL to bude boj. Základem bude začít s omezením či zastavením Joyeho Bosy, který je nejzářivější pass rush silou Chargers.

Zápas

Šance bych odhadoval tak na 35:65. Mám problém s tím náš tým vnímat jako tým s vlastní identitou. Denver Broncos vnímám, jako jednotlivé a talentované hráče, ale na hřišti synergicky fungujeme jen velmi omezeně. Místo toho, abychom čerpali sílu ze spolupráce a působili jako jeden organizmus, rozpadli jsme se na jednotlivé ostrůvky osamělých individualit. A to je v týmové hře zvané Americký fotbal problém.

Naše pozemní obrana krvácí příliš mnoho yardů a to dává soupeři krátké třetí downy a jednoduché herní situace. Chargers mají elitního RB ve formě. Dva elitní WR, kteří budou naše defenzivní snahy citelně trestat. Zvlášť big plays Mikea Williamse a jeho osamocené kroky za naší obranou mě docela děsí.

Na druhé straně míče věřím našim RB i WR a snad i Teddymu, ale OL nevěřím skoro vůbec. Moc si přeji, abych se mýlil a OL byla skvělou jednotkou po zbylé dny sezóny.

Budu doufat, že využijeme agresivní hry soupeře v náš prospěch. Nějaký ubráněný čtvrtý down jako proti Dallasu, nebo zachycené íčko v našich spárech. Sami ale musíme hrát čistý zápas bez íček a fumblů. Musíme být pragmatičtí a nesnažit se vyhrát zápas v první čtvrtině.

Proti Chargers musíme hlavně začít hned od první sekundy a nepolevit celých šedesát minut zápasu. Když inkasujeme z prvního drivu soupeře, tak jsme pak úplně jaloví a trvá nám celý poločas se z toho vzpamatovat. Klíčová situace celého zápasu tak může být právě už na začátku – první drive Chargers.

Nemůžeme zápas začít dvěma běhy do plných a čekat zázrak při 3&8.

Hraje se o hodně a doufám, že zabojujeme do posledního muže a že mě naši trenéři příjemně překvapí a mladé krvi Staleymu ukáží, že se má ještě hodně co učit.


Go Broncos !

Může jít o obrázek 1 person , playing football a text that says 'BRONCOS LAC VS DEN NOV CHARGERS 2021 A GEICO'

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář