Game 9 – @ Dallas Cowboys – WIN

Výhra!

Po výměně patrně nejlepšího obránce naší klubové historie a hlavní tváře Broncos franchise, MVP SB50 Vona Millera do Rams, denverští Broncos odcestovali do Texasu na půdu horkého favorita Dallaských Cowboys. Denver neprohrál s Dallasem Cowboys od roku 1995 a tahle šňůra měla dnes skončit. Měla ale neskončila. To je NFL!

Dnes jsme byli 10-bodový „underdog“ a přiznávám, že jsem to viděl ještě hůře. Od duelu se čtvrtým týmem celé ligy, jehož útok naděloval svým soupeřů nejvyšší počet yardů vůbec na body u toho nezapomínaje (3.místo), jsem si sliboval sadistický výprask a snad pár našich bodíků v garbage timu. Nemohl jsem se spolu se všemi odborníky mýlit více. Dopadlo to přesně naopak. Náš tým nečekaně převýšil soupeře prakticky ve všem (až na ty Speciální týmy). Intenzita s jakou naši hráči bojovali, byla dechberoucí. Parádní týmová práce na všech frontách. Vyzdvihnout jen pár hráčů by byla urážka těch ostatních. Tleskám a doufám, že se příště můžeme těšit na podobný výkon.

Utkání přitom začalo dle všech papírových předpokladů. Naše speciální týmy hned z výkopu povolily Pollardovi 54-yardový return až na půlku. Ale hned vzápětí se začal lámat chleba. První pochybnosti do sebevědomí ofenzivní mašiny domácích vnesla naše defenziva, která v nevýhodné pozici na vlastní polovině povolila soupeři pouhých 8 yardů a dala míč Teddyho útoku po ubráněném 4&1. Rozehrávku Dallasu zkušeně přečetl Justin Simmons a z postu free safetyho složil RB Ezekiela Elliotta pro ztrátu a turn over na downy.

Pokud chcete porazit jakéhokoli soupeře, musíte skórovat více bodů. Tak jednoduché to je. Jestli jsme měli mít jakoukoli šanci Dallas porazit, musel se pochlapit i útok. Náš první drive byl ale přesným opakem toho, co byste chtěli od svého týmu vidět. Sack pro mínus osm yardů, běh pro mínus dva yardy, nekompletní přihrávka a punt.

V této chvíli byl zápas v plenkách, ale tady se zlomil. Od této chvíle byl na hřišti po tři čtvrtiny jen jeden tým. Ten náš. Kdybych to věděl, nervoval bych se méně. Spolu jsme sledovali náš nejlepší zápas letošního roku a jeden z nejlepších posledních let.

Obrana věděla, že je čeká neskutečná dřina proti extra silnému soupeři. Zabrala od začátku a stopla Prescottův první útočný drive. Jste na koni, ale pak váš útok odchází s mínus deseti yardy. Nevím, co se hráčům honilo hlavou, ale bylo to něco úplně jiného než během čtveřice prohraných utkání. Druhý drive domácích Cowboys skončil po zisku 53 yardů stejně jako ten první a tedy turn overem na downy.

Podruhé v zápase nastupuje náš útok. Obrana potila krev a hrála extrémně aktivně, potřebuje oddych a tak jsem se modlil, aby jí Teddy alespoň nějakým posunem po hřišti dal čas na oddech. Teddy Bridgewater a celá ofenziva včetně OC Shurmura udělali více než to. Parádní práce Ofenzivní lajny vydatně vypomohla běhové hře, která dnes explodovala pro 191 yardů. Běhy obou našich RunningBacků trápily obranu Cowboys celý zápas a daly Teddymu možnost hrát svou hru. Náš druhý ofenzivní drive skončil TouchDownem Melvina Gordona.

V nadcházejícím průběhu likvidovala naše obrana jeden útočný drive domácích Cowboys za druhým a náš útok spolehlivě posunoval míč po hřišti a skóroval body. Musím si zápas pustit ze záznamu, abych si jej více vychutnal, protože jsem každý drive čekal, kdy se to zlomí a my budeme směřovat k obratu v utkání. Útok s obranou ale drželi svůj excelentní výkon po celý zápas a jen v posledních pěti minutách obrana povolila domácím dva TD, které korigovaly výsledek na 30 – 16 pro naše barvy.

Na cestě kvítězství nám na začatku druhé pomohlo i štěstí. Po zblokovaném puntu se hráč Dallasu dotkl míče za LoS, ale nepodařilo se mu jej zachytit. Tím se z míče na naší dvacítce stal živý míč a ten zachytil ILB Jonas Griffith. To, co na začátku druhé půle vypadalo jako nehezký kotrmelec a otočené momentum, zahrálo v náš prospěch. Štěstí přeje připraveným.


Zdravotní okénko

Je vzteku, jak nám jedno zranění za druhým decimuje sestavu.

Do dnešního zápasu jsme nastoupili s torzem LineBackerů. Mezi Inside LB chyběli Josey Jewell a Alexander Johnson. Jako jednička teď funguje nováček Baron Browning a jako dvojka Kenny Young, pro kterého jsme tradnuli minulý týden. Mezi Outside LB Bradley Chubb, Malik Reed plus trade Vona Millera. Jedničkou tak byl dnes nováček Jonathon Cooper a dvojkou nedávno podepsaný Stephen Weatherly.

Utkání jsme dohrávali na jediného startera v Ofenzivní linii a to centra Lloyda Cushenberryho. Do utkání jsme nastoupili bez Garetta Bollese (kotník), kterého velmi dobře zastoupil Calvin Anderson. Během zápasu jsme ztratili Grahama Glasgowa (Quinn Meinerz), Bobbyho Massieho (Cameron Flemming) a Daltona Risnera (Austin Schlottmann).

Během utkání se zranil i WR Tim Patrick a CB Pat Surtain II.

RG Graham Glasgow bude patrně chybět delší dobu, protože to vypadá na zlomeninu. U ostatních hráčů nezbývá než doufat v pouze krátké výpadky.


Po zápase

Na prvním místě musíme dát kredit HC Vicu Fangiovi a OC Patu Shurmurovi. Oba si za dnešní výkon týmu zaslouží pochvalu. Dokázali příkladně připravit naše hráče na těžkého soupeře. Fangio se Shurmurem dokázali překoučovat dnešního soupeře, což je něco, co se nám proti silným celkům pravidelně nedaří. Energie, kterou náš tým dnes vyzařoval a viditelně spálil na trávníku nám v několika předchozích utkáních chyběla a bylo by potřeba se ji udržet co nejdéle. Vyzdvihněme také motivaci týmu po tradu Vona Millera.

Míče zápasu šly za Javonte Williamsem, Kylem Fullerem a RB koučem Curtisem Modkinsem, za předzápasovou řeč.

Klíčové statistiky (kromě skóre) jsou bezesporu držení míče, třetí a čtvrté downy, získané pozemní yardy.

41 minut na míči? Hustý. Skvělá vizitka naší obrany, která dokázala vracet míč útoku velice rychle zpátky a ten jej díky úspěšné pozemní hře jen tak nedával pryč z ruky. Tradičně zopakuju, že dokud drží váš útok míč, tak vlastní obrana šetří síly a soupeřův útok kouká jak krájíte hřiště, zatímco sám stojí u postranní čáry. Víme o tom svoje.

Proměnili jsme více jak 50% třetích downů. Nepovolili jsme proměnit ani jeden ze čtyř čtvrtých downů Dallasu. Až do uvolněné koncovky zápasu jsme povolili proměnit jediný třetí down z 13 hraných.

Obrana udržela Daka Prescotta na 19/39 49% kompletace, rating 73,9. Kdy k vylepšení čísel došlo až během posledních pěti minut zápasu v garbage timeu. To už v naší secondary hrál třeba Mike Ford, který běžně hraje jen Speciální týmy.

Dva elitní WR Dallasu Amari Cooper se CeeDee Lambem byli skvěle pokryti a secondary za tohle zaslouží zmínku. Cooper 2/5 pro 37, Lamb 2/9 pro 23. Konečně to vypadalo jako ta secondary, kterou jsme čekali už od začátku sezóny. Teď jen tento level udržet až do konce. Ýzy.

Připsali jsme si sice jen dva sacky díky nováčkovi Jonathonu Cooperovi, ale naše front seven tlačila na Prescotta celý zápas. Dvojice ILB Young – Browning vypadala o 100% lépe než minulý týden. Občas si sice ještě museli vysvětlovat nějaké nuance v defenzivním postavení, ale už to nebylo to časté zmatené mávání rukama jako proti Washingtonu. Young se celkem rychle zorientoval ve Fangiově obraně a z Browninga by mohl být solidní ILB do budoucna. Justin Strnad své pozice pomalu vyklízí.

Dnes si sice DL nepřipsala sraženou přihrávku, nebo sack, ale proti velmi kvalitní IOL Dallasu odvedla mamutí práci. Nesmí se zapomínat na ty, kteří dřou mimo záři reflektorů.

Jonathon Cooper 4 skládky, 2 pro ztrátu, 2 sacky.

Naše duo veteránů na postu safetyho ukázalo ostatním směr. SS Kareem Jackson přispěl 9 skládkami (7 single), jedna pro ztrátu. Kareem klasicky vypomáhal spolehlivým tacklingem proti běhu. Po delší době jsme viděli se prosadit i Justina Simmonse – 2 skládky, 1 pro ztrátu u klíčového prvního čtvrtého downu Dallasu. K tomu si Simmons připsal i 2 ubráněné přihrávky. Po jedné ubráněné přihrávce si pak připsali Caden Sterns, který si připsal i zachycení interception, Pat Surtain II, Ronald Darby, Kyle Fuller.

Kyle Fuller dostal jeden z míčů zápasu právem. Hned od začátku můžete vidět jeho číslo #23 blízko LoS. Zaplňoval mezeru po Callahanovi, blitzoval. Hrál všude možně a vše, co se po něm chtělo. Třeba i zpátky na outside po odstoupení Surtaina. A po pár zápasech na lavičce odehrál patrně nejlepší utkání v našem dresu.

Za útok musím na prvním místě pochválit Ofenzivní lajnu. Proti velmi solidní DL Dallasu a parádním ILB/MLB odvedli velcí kluci neskutečnou práci. Takže potlesk Lloyd Cushenberry, Graham Glasgow, Dalton Risner, Calvin Anderson, Bobby Massie, Quinn Meinerz, Austin Schlottman, Cameron Flemming. OC Shurmur si byl vědom diskutabilní kvality v pasové ochraně a tak konečně vydržel déle u efektivního běhu. Hodně tomu pomohlo vedení týmu, kdy jsme nemuseli tahat hru vzduchem při dohánění ztráty.

RB Javonte Williams opět běhal jakoby skládek nebylo. 111 yardů z 17 běhů (6,5 na běh).

RB Melvin Gordon podal tradiční kvalitní výkon podpořený spolehlivýma blokama při blitzech. 21 běhů pro 80 yardů (3,8), 1 TD. 2/3 přihrávek pro 15 yardů.

O dobrou práci OL a RB se opřel Teddy Bridgewater. 19/28 68% kompletace. Jeden TD po zemi, jeden vzduchem. Rating 107,6. Teddy hrál přesně co jsme potřebovali. Klidný lodivod v rozbouřených vlnách. Pobavilo mě, jak autor videí vložených níže pojmenoval pasové big plays slovem „checkdown“ v narážce na strach fanoušků z příliš krátkých Teddyho her.

Tim Patrick 4/5 pro 85 yardů a TD. Nevyžaduje komentář. Tenhle hráč hraje totálně mimo svou platovou třídu.

Jerry Jeudy 6/8 pro 69 yardů. Zvlášť catch za hlavou ve výskoku nám hodně pomohl.

Kendall Hinton je pro náš útok relevantní 1/1 pro 40 yardů.

Albert O nahradil Fanta a neudělal penaltu – 4/5 pro 25 yardů.

Hledáte Suttonovo jméno? Obrana Dallasu do dnešního zápasu vcházela jako vůbec ta nejlepší proti WR1 soupeřů dle DVOA. Svým způsobem byl Sutton obětován, aby mohl Jeudy s Patrickem a ostatními počítat yardy na naše konto. I tak si Courtland vykoledoval DPI na Trevonu Diggsovi, které resultovalo v TD a připsal si catch při zachycené dvoubodové konverzi. Po zápase jej ve videích neuvidíte naštvaného z malého počtu pasů na jeho adresu, ale uvidíte týmového hráče, který se raduje s ostatními.

Líbí se mi dřina Erica Sauberta, který vypomáhá v pasové protekci, blocích proti běhu a když dostane přihrávku, jen tka si nelehne a bojuje o každou stopu hřiště.


Go Broncos !

Užijme si tento týden. Připsali jsme si nečekanou dominantní výhru. První výhru nad jedním z opravdu silných týmů NFL.

Ve velmi dobrém světle se ukázali nováčci. Javonte Williams, Pat Surtain, Caden Sterns, Jonathon Cooper, Quinn Meinerz i Baron Browning. Z toho bychom měli mít oprávněnou radost.

Doufejme, že na dnešní skvělý výkon navážeme další neděli doma proti Eagles.

Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář