Game 13 – Detroit Lions – Preview

Dovolte mi začít dnešní článek velice smutnou zprávou. Ve věku 33 let zemřel Demaryius Thomas. Skvělý Wide Receiver za nás hrál plných devět let. Legenda zamíří, bohužel posmrtně, do našeho Kruhu slávy za dalšími velkými jmény historie amerického fotbalu v Denveru.

Kromě výjimečných výkonů na hřišti si jej pozůstalí budou pamatovat, jako skvělého člověka a přítele. Demaryius vyšel z velmi špatných poměrů. Jeho máma byla za drogy uvězněna na dlouhá léta a měla tak možnost naživo vidět první synův zápas až v lednu 2016. Thomas si ale nevybral životní cestu člena gangu nebo dealera drog. Stal se člověkem, který procházel život s nadšením a neustále rozzářeným úsměvem. Historky o tom, jaký byl DT člověk zaplnily internet a při jejich pročítání se neubráníte myšlenkám na to, jak byl svět jeho předčasným odchodem ochuzen o skvělého člověka. Zavzpomínal Peyton Manning, John Elway, Tom Brady, DeMarcus Ware a další, nevyjímaje stážisty v týmu Broncos, na které měl DT svou pozitivní osobností také svůj vliv. Zavzpomínejme.

Odpočívej v pokoji.

V dnešním zápase začneme minutou ticha, vzpomínkovým videem a naši hráči ponesou nálepku s DT-ho číslem 88. V týmu je ještě stále 10 hráčů, kteří s ním hráli, trenéři, kteří jej trénovali. Doufám, že mu dnes neuděláme ostudu. Přál bych si po čase nějaký TouchDown v rukou některého z našich WR. Symbolické převzetí pochodně.

Tim Tebow: „Vzbudil jsem se a viděl tu devastující zprávu o mém spoluhráči a příteli, Demaryyovi Thomasovi. Spousta lidí si jej bude pamatovat jen jako skvělého sportovce, ale já si jej budu pamatovatpro jeho dobrotu, jeho úsměv, který vždy rozzářil každou místnost a pro jeho lásku, kterou choval ke všem ve svém životě.“

Kdo: Detroit Lions @Denver Broncos

Kde: Empower Field at Mile High

Kdy: 12. prosinec 2021, neděle, 22:05


Detroit Lions @Denver Broncos

Vyhrát. Přes to jede vlak.

Detroit Lions je výsledkově nejhorším týmem NFL 2021. Nic na tom nemění ani jejich remíza se Steelers nebo výhra v minulém kole nad Minnesottou Vikings. Navíc jim bude chybět hned několik důležitých hráčů. S veškerým respektem, který si každý tým NFL zaslouží, musíme zvítězit.

Stále na dostřel.

Lions si v minulém kole splnili povinnost. Tým v hluboké přestavbě vyhrál zápas proti Vikingům a neskončí sezónu bez vítězství. Další výhra Detroitu může znamenat pokles v pořadí draftu, ale na to Lions myslet nebudou a nedají svou kůži zadarmo. Kromě blow-outu s Eagles, odehráli Lvi svá utkání velmi těsně, tak neočekávejme že nám bod za výhru nechají zadarmo.

Broncos jsou 3-1 proti týmům NFC a 3-5 proti týmům AFC.

Sezóna nám pomalu ale jistě spěje ke svému konci. Souboj o Play Off není úplně ztracen a já i tak už po očku koukám na draft a offseason. Letos nás čeká minimálně jedno zemětřesení v podobě změny majitele, případně změny CEO a dalších vedoucích funkcí. A naši trenéři také bojují o své místo. Vic Fangio je skvělým koordinátorem defenzivy, to se určitě shodneme. Jako HC mi „nevadí“, byť se s „challenge“ praporkem nesžil zrovna dobře. Otázkou také nadále zůstává, jak by si Vic poradil se zápasem, kde by rozhodoval time management, což byla také věc, která mu dříve nešla.

Nevím jestli jste si všimli, ale my nehrajeme výsledkově vyrovnaná utkání. Jen dvě utkání, co jsme odehráli skončily rozdílem jednoho TD. Všechny ostatní, byť i vyrovnané na hřišti, končily větším rozdílem. A právě v absenci vyrovnaných utkání vidím velký problém. Určitě je super, že proti slabším soupeřům umíme vyhrávat „v suchém triku“. Ale s těmi silnějšími neumíme držet krok. V momentě, kdy začneme prohrávat, začne Pat Shurmur panikařit a upouští od fungujícího plánu vyrovnaného útoku. S Ofenzivní lajnou, která velmi solidně blokuje běh, ale pas protekce jí nejde zrovna na jedničku, to není optimální. Myslím, že spolu s trenérem speciálních týmů Tomem McMahonem, musíme vyměnit minimálně i Ofenzivního koordinátora. Jestli své křeslo uhájí Vic Fangio, je otázka.

Lodivodem Detroitských je Dan Campbell. Velký motivátor je milovaný svými hráči. V této fázi přestavby Lvů ideální muž na svém místě. Uvidíme, jak mu to půjde časem, ale dnes bychom jej měli překoučovat a oslabené Lvy porazit sebevědomým rozdílem.

Ofenzivní sestava Detroitu nebudí velký respekt. Co chybí do papírové kvality, nahrazují Lvi bojovností a nasazením. Nesmíme je podcenit a pokud předvedeme defenzivní výkon z posledních zápasů, neměli bychom povolit více než deset bodů. (Závisle na startovací pozici, kterou Lvům připraví náš útok a speciální týmy.)

Za Detroit nenastoupí RB1 Swift, RB2 Williams a pravděpodobně ani TJ Hockenson a nedojde tak k souboji Tight Endů Fanta a Hockensona, kteří spolu hrávali v Iowě. To jsou hned hned tři hlavní ofenzivní zbraně Jareda Goffa ze hry. Otazník nad dnešní účastí panuje také nad OG Jacksonem, OG Halapoulivaitim a OT Peneiem Sewellem.

Bude to o přístupu. Nesmíme útok Detroitu, který nemá co ztratit, podcenit a odehrát poctivý zápas.

Sami se opřeme o pozemní hru dua Gordon – Williams, ale musíme dát šanci našim WR, kteří poslední týdny hrají spíše druhé (blokující) housle. Lepší příležitost než dnes, už do konce sezóny nebudeme mít. Chybí nám sebevědomí v pasové hře a dnes bychom jej měli získat zpět.

I Defenzivní řady Lions počítají ztráty a nejisté zdraví starterů. Budou chybět LB Okwara a Reeves-Maybin. Pochyby panují nad startem Brockerse, Williamse, Bryanta, Onwuzurikeho. Front seven Detroitu tak může hrát s mnoha náhradníky. Voda na mlýn pozemní hry a pasové protekce.

V dresu Detroitu se mi líbí hra ILB Alexe Anzaloniho. Poznáte jej jednoduše podle dlouhé blonďaté hřívy. Nováček CB Jerry Jacobs je vynikající proti běhu a hraje fyzicky na své WR. Poslední dobou se hodně zlepšuje další nováček DE Levi Onwuzurike. Solidním hráčem je také Tracy Walker, ale ten by do utkání neměl zasáhnout.

V utkání proti Detroitu by měla naše obrana dominovat a náš útok by také mohl dýchat o něco volněji.


Zdravotní okénko

Denver Broncos

  • RB Mike Boone – OUT
  • S PJ Locke – OUT
  • OLB Bradley Chubb – Questionable
  • DE Shelby Harris – Questionable
  • RB Melvin Gordon – Questionable
  • OLB Malik REed – COVID seznam

Ze seznamu zraněných hráčů jsme aktivovali Bryce Callahana, Michaela Ojemudiu a Micah Kisera. Super. Kiser s Ojemudiou se snad rozehrají ve speciálních týmech. Callahan je skvělý hráč a pokud bude moci, nahradí na nickelu Kylea Fullera, pro nějž to není přirozená pozice.

Detroit Lions

  • RB Jamal Williams – OUT
  • DB Tracy Walker – OUT
  • RB D’Andre Swift – OUT
  • LB Jalen Reeves-Maybin – OUT
  • OLB Julina Okwara – OUT
  • TE T.J. Hockenson – Doubtful
  • DE Michael Brockers – Questionable
  • OG Jonah Jackson – Questionable
  • NT John Penisini – Questionable
  • OG Halapoulivaati Vaitai – Questionable
  • DE Nick Williams – Questionable
  • OLB Austin Bryant – Questionable
  • OT Matt Nelson – Questionable
  • OT Penei Sewell – Questionable
  • OLB Charles Harris – Questionable
  • NT Alim McNeil – Questionable
  • DE Levi Onwuzurike – Questionable

Tým Lions zasáhla nějaká viróza. Ale klidně by to taky mohla být megakocovina po výhře nad Vikingy, alespoň se o tom často s úsměvem spekuluje.


Detroit Lions @Denver Broncos

Tohle utkání si můžeme pokazit jen sami. Tím, že neodvedeme 100% výkon, budeme dělat časté chyby, či soupeře podceníme. Kvalita je na naší straně na obou stranách míče. Soupeř bude navíc oslabenější než my. Žádné utkání se ale nikdy nevyhrálo samo. Ani když jste favoritem. Pokud do zápasu nastoupíme bez nasazení, nebo v průběhu zápasu polevíme v obrátkách, těžko v případě komplikací najdeme ztracený rytmus.

V útoku si potřebujeme otevřít cestu pozemním útokem. Detroit patří do spodních pěti týmů v obraně běhových yardů, co se celkového počtu puštěných yardů týče. Pokud se ale podíváme na yardy na jeden běh, nevedou si špatně. V posledních třech utkáních to bylo 3,7 yardů na běh a to je zase číslo v horních pěti týmech ligy. Potrápili je hlavně tvrdí RB, běhající středem (Chubb, Montgomery). Na okrajích jsou jejich CB proti běhu velice dobří. Platit by na ně tak měl Javonte Williams, ale pokud to situace dovolí, věřím i Gordonovi. Javonte Williams i vynutil 47 minutých skládek, což je druhé nejlepší číslo v lize za současnou RB jedničkou Jonathanem Taylorem (52).

Ona celkově obrana Lions není vůbec špatná a jestli, tak to byla právě defenzíva z města motorů, která je držela v mnoha zápasech.

Běhání s míčem bude základ, který by měl podpořit hru vzduchem. A měli bychom přihrávat více, než jsme tomu byli zvyklí. Doufejme, že Shurmur vytáhne nějaké zajímavé pasové hry, které dají prostor našim WR proti snaživé secondary Lions. Ale pozor, určitě nechceme hrát laxně a nějakým nesoustředěným výkonem posadit Lions na koně. Ideální bude začít agresivně a nenechat na pochybách nikoho na domácím stadiónu ani u obrazovek, že si jdeme tvrdě za vítězstvím. Pokora a soustředěnost povedou k výhře.

Útok Lions nejvíce spoléhá na krátké přihrávky. QB Jared Goff hraje dost špatně pod tlakem. Do zápasu nenastoupí OLB Malik Reed (COVID seznam) a tak budeme spoléhat na jiné hráče. Weatherlyho, Coopera a snad i Chubba. OL Lions může nastoupit dosti oslabena, ale oba jejich tacklové hrají dobrý fotbal. V pass rushi tak budeme tlačit středem. Práce pro Jonese a Harrise. Týmy soupeřů krátkou hru Lions často bránili se safety hráči blízko LoS a ti se tak zároveň mohli zapojovat do obrany běhové hry případně do pokrytí Tight Endů. Mladí defenzivní backové v dresu Detroitu nejsou až tak špatní, ale mají potíže s rychlou diagnostikou při hlubokých pasech. Často si pak pomáhají fauly. Ideální situace pro Courtlanda Suttona.

Naše obrana musí klikat od začátku a po celý zápas. Je zde možnost vylepšit si nějakou tu statistiku, ale nesmí to být na úkor svěřených úkolů. Je pěkné chytit íčko, ale pokud to risknete, nevyjde to a útočníka necháte volného za svými zády, zkomplikujete to celému týmu.

Spoléhám na to, že naši hráči odmakají poctivý zápas a neudělají číslu 88 ostudu.


Go Broncos !!!

Může jít o obrázek 1 person a text

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář