Game 13 – Detroit Lions – WIN

V utkání, ve kterém jsme vzdávali hold jednomu z nejlepších WR naší historie, jsme povinně zvítězili.

Celý zápas byl předčasným úmrtím Demaryiuse Thomase citelně poznamenán. Několik zápasových momentů tak bylo silně emotivních. Hned na začátku utkání jsme se postavili do útočné formace, ve které chyběl WR-X, což byla právě Thomasova pozice. Současný WR-X Courtland Sutton sledoval počínání svých spoluhráčů od postranní čáry. Míč jsme nerozehráli a soupeř odmítl trest za zdržování hry. Děkujeme Lions za citlivou spoluúčast ve vzpomínce na hráče, který toho pro náš tým tolik vykonal.

Po povedených akcích se hráči radovali a posílali vzkazy do nebe u DT-ho čísla 88 na trávníku. Poslední drive domácích Broncos zakončený Touch Downem měl symbolických 88 yardů.

Já nebrečím, ty brečíš.
D.T. D.T. D.T.

Tým Detroitu hrál s příkladným nasazením, ale překonat rozdíl v kvalitě a vypořádat se se ztrátou několika důležitých hráčů nedokázal. V druhé čtvrtině udělali Lvi zápas ještě zajímavým dotáhnutím se na rozdíl 4 bodů, ale to naštěstí bylo vše. Po půli zabrala zase obrana a nepustila už ani bod zatímco náš útok dál trpělivě pragmaticky krájel hřiště a připisoval body.

Začali jsme dle očekávání pozemním tlakem a duo Gordon – Williams nenechalo nikoho na pochybách, že to bude jejich zápas. S vydatnou pomocí Ofenzivní lajny krájeli hřiště natolik úspěšně, že jsme se příliš často neuchylovali k pasovému útoku, až mi to přišlo škoda. Za celý zápas jsme inkasovali jediný sack, po zemi jsme dominovali a měli jsme tak připravenou dobrou půdu pro restartování pasové hry. Nestalo se tak a zbylým soupeřům jsme tak poslali vzkaz, že budeme hlavně běhat. Pokud proti nám někdo povede a my začneme tradičně panikařit a snažit se přihrávat vzduchem, když jsme tak nehráli ani proti Lions, nevím nevím, kam takový zápas povede.

Teddy Bridgewater si dnes zahrál na podavače míčů, ale i tka není 18/25 (72%) pro 179 yardů a 2 TD špatná vizitka.

Melvin Gordon 24 běhů pro 111 yardů a 2 TD (4,6 yardů na běh).

Javonte Williams 15 běhů pro 73 yardů a 1 TD (4,9 yardů na běh). Plus jedna přihrávka pro 10 yardů a 1 TD.

Může jít o obrázek 2 people , people playing football a text

V týdnu před zápasem Melvin Gordon zmínil nesympatie fanoušků k jeho příchodu do Denveru. Upřímně jsem z toho docela zklamaný. OK, mohly by zde být výhrady, že Melvin hrával za divizní rivaly, nebo že je třeba pro někoho drahý, ale pokud budeme hodnotit jeho přínos na trávníku, měli bychom být za jeho služby opravdu rádi. Nejen v letošní, ale i v minulé sezóně ukázal, že šlo a stále jde o dobrou posilu a talentovanou sílu v naší ofenzivě. I díky němu má Pookie dostatek prostoru pro růst.

Myslím, že Gordon – Williams skvěle fungují a kvalitní RB duo se mi zdá býti ideálnějším řešením než spolehnutí se na jednoho jediného hráče. Tohle je NFL a minulý týden jsme viděli, že když Gordon kvůli zranění vypadl, tak jej Williams v pohodě zastoupil, ale bylo toho hodně a bylo to vidět. Tento týden tak o něco větší porci běhů trenéři naordinovali právě Gordonovi.

Líbí se mi, že v ofenzivě alespoň tohle funguje. Vědomě jsme atakovali Detroit hlavně po zemi – náš druhý drive měl hned deset běhových pokusů. Lvi jsou na defenzivní LoS slabší, ale my silní v run bloku, tak to byl opravdu dobrý game plan.

Musím říct, že mi i tak chyběla pasová hra. Bojím se toho, že nám ten běh některý z příštích soupeřů vymaže a my nebudeme dobře připraveni na odpověď.

Taktikou našich soupeřů bude zastavit běh, protože jsme dokázali, že běhat umíme a že jsme schopni to v případě příznivého vývoje utkání praktikovat klidně celý zápas. Obrana se taky od cca zápasu proti Dallasu rozehrála k lepším výkonům a tak si to můžeme dovolit. Nicméně osobně jednorozměrným útokům příliš nevěřím. Pokud vám někdo totiž tuhle jednu dimenzi vezme, jste v loji. Druhý typ útoku nemáte tak zažitý a přirozeně tak nekliká, jak by měl. Proto mě trochu mrzí promarněná šance k oživení pasové hry proti schůdnějšímu soupeři. Mělo to svoje opodstatnění, ale stejně.


On to ale Teddy umí hodit. Ideální situace. Mimo dosah obránce, Fant si nechal místo u postranní čáry, aby to měl jak Teddy hodit. Víc takových her by neškodilo.

Po čase se do hry dostal Noah Fant a ukázal své možnosti, které po hříchu moc nevyužíváme. 4/4 pro 51 yardů.

Ukázal se i druhý TE Albert Okwuegbunam. 5/5 pro 41 yardů a 1 TD. Zvlášť jeho zabojování o TD bylo parádní.

Jerry Jeudy opět častý cíl Teddyho přihrávek 5/6 pro 47 yardů. Jerry ukázal, kde je jeho síla. Pokud dostane dobře míč, umí z toho získat další yardy. Ptám se, proč nehrajeme víc her, které tuto jeho schopnost využijí. I to by musel DC soupeřů řešit a ne jen koukat jak přeplnit BOX proti běhu. Jeví se m ito jako nevyužitý potenciál.

Stejně jako Sutton/Patrick. Oba vysocí WR mohli na CB Lions platit, ale nějak se na ně nedostalo. O WR se obrany starají primárně, protože právě WR umí big plays, které bolí nejvíce, ale Teddy Bridgewater nerad hází „soutěživé“ míče a když se soupeřům daří solidně bránit, Teddy hledá cíle jinde. Což o to, s příklonem k pozemní hře taková jistá hra dává smysl. Všichni ale víme, že když se nebude dařit běhat, nebo budeme dohánět deficit, nebude běhání stačit na to, abychom s výsledkem něco udělali.

Z utkání s Detroitem si nedokážu vybavit nějakou agresivní hru do hloubi pole. Byly tam i větší zisky po přihrávkách (Jeudy, Fant), ale nějaký impuls obraně, který by jí řekl, že musí dávat pozor i na zadní vrátka mi v play callingu chyběl. Samozřejmě rychlonožka Hamler je ze hry díky zranění. Příchody dalších rychlejších hráčů Moorea s Brownem nikam nevedly. Leda bychom si tak „připravovali“ půdu, pro další zápasy. To by se mi líbilo. DC v příštích zápasech automaticky posunou obranu blíž LoS, aby eliminovali běh a krátké Teddyho pasy. Nechají tak zadní pole volnější. Že bychom byli ale až tak „chytří“?

Mimochodem, pokud jsme letos v poločase vedli, zvítězili jsme.

Pasový TD Williamse. Nízko položené těžiště a perfektní rovnováha.
Javonte Williams je devátým nováčkem v naší historii, který dosáhl v první NFL sezóně 1000 scrimmage yardů! Jen tak dál Pookie.

Jako jeden z highlightů kola Simmonsovo íčko vyhodnotila i televizní stanice.

Obrana odehrála další povedený zápas. Kromě výpadku ve druhé čtvrtině, kdy jsme vyloženě polevili a čekali, že se soupeř vzdá, odehrála skupina kolem Dre’Monte Jonese a Justina Simmonse očekávané utkání.

Po brzkém deficitu skóre se Lions tlačili do vzduchu a nacházeli skulinky v zónové obraně Denveru. Nějakou dobu také trvalo než jsme se srovnali s rychlonohým RB Craigem Reynoldsem (11 pro 83, 7,5y/běh). Celkový povedený dojem z defenzivy ale hatí otřes mozku ILB Kennyho Younga, rána kterou při skvělé skládce dostal Kareem Jackson a také zranění Shelbyho Harrise, které doufejme nebude vážné.

S Justin Simmons si připsal po krásné rybičce, za kterou by se nemusel stydět žádný WR, páté íčko v sezóně. S pěti skládkami a ubráněným pasem byl jednou z defenzivních postav zápasu.

Sack Dre’Mont Jones!

Tou byl bezesporu i Dre’Mont Jones se třemi skládkami, všemi pro ztrátu. Přidal také 2 sacky a sraženou přihrávku. Jones tak využil prvního NFL startu centra Lions. Zvlášť „jeho“ drive, kdy si připsal sack, z následující hry skládku pro ztrátu a pak hned v další hře zablokovanou přihrávku je ojedinělý.

Sražené přihrávky si připsali Simmons, Kareem Jackson (v end zóně), Shelby Harris, Dre’Mont Jones, DeShawn Williams (poslední hra utkání), Ronald Darby.

Hned tři Defenzivní lajnmeni ubránili přihrávku. Už jsem letos chválil DL kouče Billa Kollara?

ILB Kenny Young force fumble, Jonathon Cooper jej získal pro nás.

Safety Kareem Jackson se nebojí kdejaké rány. Jeho hit při kterém schytal sám drtivou pecku, probudil obranu.

Není to poprvé, co se QB vyhýbal pravé Surtainově straně. Více akce si tak připsal Ronald Darby na středu a levé straně.

Bradely Chubb vypadal, že se pomal uvrací do svého starého já. Jen tak dál, udeme to potřebovat.

Sražený TD pas Kareemem Jacksonem. Všimněte si ale i práce Bradleyho Chuba, který donutil Jareda Goffa odhodit pod velkým tlakem.

Konec zápas jsme odehrávali na náhradníky.


Brandon McManus nás uklidnil Field Goalem z 52 yardů na konci prvního poločasu.

Detriot Lions má dobré speciální týmy a byť jsme hráli svoje tradiční „najistotu“, tak tam byl moment, kdy naše coverage převedla velice dobrou práci. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá.


Před kritickým utkáním v boji o Play Off proti Bengals řešíme otřes mozku ILB KEnnyho Youngam který sice přišel až jako záplata během sezóny, ale vede si ve Fangiově obraně dobře. Nohu si zranil Dre’Mont Jones, ml by však být v pořádku.

Bryce Callahan byl připraven nastoupit už do utkání s Lions, ale trenéři se rozhodli jej ještě týden pošetřit.

Na COVID seznamu máme OLB Malika Reeda, safetyho P.J. Locka a RB Mikea Boona. Zvlášť Reeda bychom potřebovali zpět.

Co se týče opatření proti COVIDu, tak držíme hráče co nejvíce odděleně. Stejně tak útok s obranou se nepřipravují ve stejných prostorách.


GO Broncos !!!

Může jít o obrázek 3 people a people playing football

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář