Žádosti o interview

Lehké přiblížení kandidátů na HC Denveru Broncos.

  • Dan Quinn, DC Dallas Cowboys (pohovor proběhl v úterý 18.1.)
  • Jerod Mayo, LB coach New England Patriots (pohovor proběhl ve středu19.1.)
  • Kellen Moore, OC Dallas Cowboys (pohovor proběhl v úterý 18.1.)
  • Nathaniel Hackett, OC Green Bay Packers (pohovor proběhl v sobotu 15.1.)
  • Eric Bieniemy, OC Kansas City Chiefs (pohovor naplánován na pátek 21.1.)
  • Jonathan Gannon, DC Philadelphia Eagles (pohovor proběhl ve středu19.1.)
  • Kevin O´Connell, OC Los Angeles Rams (pohovor naplánován na čtvrtek 20.1.)
  • Aaron Glenn, DC Detroit Lions (pohovor proběhl ve čtvrtek 13.1.)
  • Luke Getsy, Packers quarterbacks coach/passing game coordinator (pohovor proběhl v pátek 14.1.)
  • Brian Callahan, OC Cincinnatti Bengals (pohovor naplánován na čtvrtek 20.1. – ZOOM)

Osobně preferuji na místě nového HC Ofenzivního kouče. Pokud se chytí, nehrozí, že by odešel. V takovém případě budeme sice řešit DC, ale v současné šestileté krizi útoku mám za to, že DC seženeme snáz než Hc/OC. Pokud bude jako HC defenzivní kouč, který si vybere jako OC někoho, kdo se stane úspěšným, seberou nám ho při první příležitosti. Proto pojďme najmout OC, který konečně rozhýbe náš útok a my se nebudeme strachovat, že nám ho někdo po prvním druhém roce odláká.

No, některá jména mě spíš děsí. Svým způsobem je pro mě důležitější nový OC než nový HC, ale HC je někdo kdo může odradit či přilákat nějaké hráče. Stejně jako je člověkem, který si vybere koordinátory a tam platí to stejné jako u těch hráčů. Dalším velkým kritériem výběru by měla být schopnost vybrat si ve spolupráci s GM dobré hráče na draftu. Tam je to hlavně u těch mladších ročníků dost otazník a jinde zas víme, že se to neumí. Přece jen, spolupráce Fangia s Patonem vedla k zatím nejlepšímu draftu posledních let: Pat Surtain, Javonte Williams, Caden Sterns, Jonathon Cooper, Quinn Meinerz, Baron Browning zasáhli všichni do základní sestavy a máme v záloze nadějné Jamara Johnsona a Setha Williamse.

Rýsuje se několik možných spekulací.

Asi ta největší se týká kombinace Nathaniela Hacketta a Lukea Getsyho, dua z Packers. Ofenzivního koordinátora a QB kouče. Není těžké zamyslet se nad těmito jmény jako nad „trade útokem“ na Aarona Rodgerse. Hackett HC, Getsy OC, QB Rodgers? Ale co když na to Arod nekývne? Copak s Hackettem a Getsym?

Větší fantasmagorie se týká Dana Quinna, který by s sebou přetáhl na post OC Kellena Moorea. Ale kromě toho, že přesun OC-> OC je krajně nepravděpodobný, jelikož by Kellena Dallas nepustil, tak ještě je tu ta část, kdy může Moore získat vlastní HC židli.

U jmen jako jsou Glenn, Gannon, Mayo se mi nabízí spíš přechod na naši koordinátorskou pozici než na HC.

U přehršle defenzivních koučů ve výběru – Dan Quinn, Jerod Mayo, Jonathan Gannon, Aaron Glenn – je pro mě hlavní otázkou: Kdo bude Ofenzivní koordinátor?

Jak to máte vy?


Dan Quinn, DC Dallas Cowboys

Dan Quinn (51)

Quinn je velkým favoritem na uvolněné místo našeho hlavního kouče. Už proto, že se s naším GM potkali v předchozím působišti. Konkrétně v Miami 2005-2006.

Dan Quinn byl hlavním koučem Atlanty Falcons, když se dostali do jednoho z „nejslavnějších“ SuperBowlů. Nebojme se ale říct, že to bylo na základě výkonů skvělého útoku Sokolů vedeného Kylem Shanahanem, který si tím vysloužil vlastní post hlavního kouče.

Jde ovšem o zkušeného, původem defenzivního, kouče, který by dál hledal to nejdůležitější – Ofenzivního koordinátora, který probudí a rozjede náš útok. Quinn ukázal, že umí maximalizovat výkony svého defenzivního personálu, když ve své předchozí kariéře vedl pověstnou Legion of Boom Seattlu Seahawks. Po propuštění z Atlanty vzal post DC v Dallasu a z desáté nejhorší obrany udělal tu nejlepší dle DVOA. Určitě je to tím, jaký talent Dallas na defenzivní straně má, ale také nemůžeme upřít Quinnovi zásluhy v rozvinutí hybridního talentu Micah Parsonse a jiných hráčů.

Otázka je, jestli je Dan Quinn jen další DC, který nezvládá post HC. Obrana Atlanty byla podprůměrná. Po promarněném finále ligy se stala neschopnost Atlanty dotahovat k vítězství už „vyhraná“ utkání pověstná. Ofenziva Falcons se stala po odchodu Kyla Shanahana nevýraznou, přitom tam stále byli hráči jako Matt Ryan, Juilio Jones, Calvin Ridley.

Quinn je silným kandidátem, ale osobně bych si jej za HC nepřál. Nepřesvědčila mě jeho schopnost najít na draftu talentované hráče a to ani do obrany, která by měla být jeho doménou. Nepřesvědčil mě jako HC/DC Atlanty, kde jej k úspěchu táhla jiná osobnost a obrana hrála tužku. Otázka OC by zůstala dále otevřená a ta mě pálí stále nejvíce. Jako plus beru, že s dobrým kádrem umí zahrát dobré divadlo (Dallas) ale nejsem si jist, jestli to není vše. A hodně mě straší neschopnost dostat Atlantu z toho marastu, kam se po prohře „28-3“ propadla. Jak dostane z díry nás po šesti prohraných sezónách?


Jerod Mayo, LB coach New England Patriots

Jerod Mayo (35)

Mayo je dřívější skvělý LB Patriotů, kam se posléze po konci kariéry vrátil jako LB kouč. Nyní má tři roky praxe. Brian Staley a Mike Vrabel měli pouhé 4 roky praxe než se stali HC. Oba však měli zkušenosti z koordinátorské pozice.

Jedná se o dynamického „vůdce lidí“ a horké jméno mezi trenéry. Právě vedení lidí je jedním z aspektů, kterého si náš GM Paton všiml nejdříve. Patriots dokonce zveřejnili video, kde Maya prezentují jako inteligentního lídra, integrovanou osobnost, hráče a kouče.

V roce 2008 se jednalo o desátý výběr draftu celkově a tak jej příští měsíc čekají 36. narozeniny.

Zajímavé je, že jej pro post halvního kouče zkoušeli už minulý rok Eagles a prý byla jeho interview fantastická.

Výběr Maya nepovažuji za velmi pravděpodobný, nicméně jako nový DC by mohl zaujmout.


Kellen Moore, OC Dallas Cowboys

Kellen Moore (33)

Ofenzivní talent Kellena Moora je nepřehlédnutelný. Moore bude velmi populárním kandidátem, který dovedl ofenzivu Dallasu k nejvíce skórujícímu útoku v lize.

Jako QuarterBack byl velice inteligentní a pověstný schopností číst obrany, bohužel neměl to štěstí a skutečnou příležitost za šest let v NFL nikdy nedostal.

Ofenziva vedená Moorem umí využít svůj široký arzenál. Umí měnit tempo, pohyby hráčů, play action, nekonvenční postavení. Kellenovo schéma se navíc zdá velmi vhodné pro naše hráče. Nemůžeme přehlídnout, že by byl i vhodným poradcem ři výběru mladého QB.

Kellen ovšem trénuje teprve od roku 2018 a tak je samozřejmě velkou neznámou. Nikdy netrénoval jinde než v Dallasu a za celou dobu jeho působení tento tým nepostrádal talent. Když musel v loňském roce nastoupit po zranění Daka Prescotta na postu QB Andy Dalton, nevypadalo to tak dynamicky. Že by šlo otrenéra jen pro nějaký personál? Těžko říct, chybí údaje.

Osobně se mi Kellen Moore hodně líbí, ale je tu několik otazníků, které mne z opatrnosti odrazují.


Nathaniel Hackett, OC Green Bay Packers

Nathaniel Hackett (42)

Hodně se spekuluje o přátelství Aarona Rodgerse se svým OC, což by mohl být tah, jak do našeho týmu přilákat tuto QB megahvězdu.

Hackett má za sebou již OC zkušensoti ze tří týmů NFL a zatímco v GB v současnosti hlásí hry Matt LaFleur, Hackettův přínos nebude malý. Nicméně jakákoli čísla z Packers jsou mimojiné dána výjimečností jejich QB a tak je musíme brát s určitou rezervou. Packers jsou tři roky za sebou TOP10 red zone ofenzivou. Během svého působení u Jaguars, kde měl pod palcem QB Blakea Bortlese, měl jeho útok red zone offence na 13. místě.

Nejsem si jist jestli je zkouška přilákání Aroda dostatečně oprávněná, abychom jí zalepili post hlavního kouče týmu. Musíme si být jisti, že je Hackett nejlepší kandidát i bez tohoto vedlejšího aspektu. A to si řekněme narovinu, že převážně nevýrazná Hackettova OC minulost u Jags a Bills naděje na tento post nepodpoří.


Eric Bieniemy, OC Kansas City Chiefs

 Eric Bieniemy (52)

Eric Bieniemy má už za sebou několik pohovorů na psot hlavního kouče a zatím nikdy nic. Jeho role v Chiefs je pro lidi zvenčí docela otazník, protože stín HC Andyho Reida je obrovský.

Bieniemy má v Coloradu vazby, jelikož zde studoval a trénoval (OC, RB coach) týmu Buffaloes. Loni odmítl post HC této univerzity.


Jonathan Gannon, DC Philadelphia Eagles

Jonathan Gannon (39)

Gannon je na různých pozicích v lize již od roku 2007, když začínal v Atlantě Falcons jako kontrolor kvality defenzivy. Pak si vyzkoušel několik dalších rolí v několika dalších týmech. Je to další příběh, kdy z podceňované obrany během jedné sezóny dokázal získat maximum. Ovšem i když je jeho Eagles obrana dobrá, tak excelentních čísel nedosahuje.

Tento kandidát mne příliš nezaujal. Jako DC budiž, když Patona přesvědčí o svých kvalitách, ale jako HC ztrácí vedle ostatních oslovených možností.


Kevin O´Connell, OC Los Angeles Rams

Kevin O´Connel

Další stínový OC za HC, který řídí útok. Kevin se něco za Seanem McVayem musel naučit, ale do jaké míry je dobrý chod LAR útoku jeho zásluha, nevíme. Smysl by spíše dával post OC v případě, že by HC post dostal třeba Dan Quinn.


Aaron Glenn, DC Detroit Lions

Aaron Glenn (49)

Aaron Glenn odehrál v lize 15 sezón a byl skvělým CornerBackem. Po konci kariéry v roce 2008 pracoval i v managementu a nebo jako skaut. Do týmu Lions přišel s Danem Campbellem z týmu New Orleans Saints. Trénovat začal v roce 2014 a díky svým kvalitám se propracoval právě až na post DC Detroitu, kde s očesaným personálem v podceňovaném týmu dokázal divy. Byla to právě obrana, která Lions držela v mnohých zápasech ve hře. Defenziva Detroitu sice skončila až 31. ve skórování a 29. v yardech, ale na trávníku jsme mohli vidět bandu hráčů s maximálním nasazením a obětavostí. Jako kouč je velmi ceněn.


Luke Getsy, Packers quarterbacks coach/passing game coordinator

Luke Getsy (37)

To má být jako masivní útok na získání Aarona Rodgerse? Třžeba Hackett na HC a Getsy na OC a Arod na QB? Jinak tohle jméno na seznamu nechápu.


Brian Callahan, OC Cincinnatti Bengals

Brian Callahan (37)

Desátým kandidátem ve výběru je OC ze Cincinnatti. Opět u mě panuje velká obava ze skutečných dovedností tohoto kouče, protože „Burrow“. TO nepotřebovalo moc fištróna vzít na jedničce draftu TOP QB, takže i schopnost výběru QB není průkazná. Co se dá snad pochválit je schopnost hrát vyrovnaný útok na obou stranách míče.

Callahan kdysi začínal právě u nás v éře Joshe McDanielse a byl s námi i v době SB50 jako jeden z asistentů, než šel trénovat QB do Lions a posléze Raiders. OC v Bengals je od roku 2019.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář