Offseason 2.1: Sestava – QuarterBack

Tímto dnem bych chtěl začít vydávat články o současné Broncos sestavě. O hráčích pod smlouvou, volných hráčích a jak se k nim postavit, pohledu na slabé a silné stránky, atd. Články bych rád vydával po pár dnech vždy za nějakou ucelenou pozici/pozice zvlášť. Budu rád, když dané téma případně fanouškovsky probereme, ať nám to čekání na Combine v prvním týdnu měsíce března rychleji uteče.

Tímto vás po čase opět zvu do diskuze na discordu, který považuji za nejlepší platformu pro pokec o Broncos respektive NFL. Kromě hlavní místnosti a dalších všeobecných místností jako je fantasy, sázení, otázky,… máme v rámci nfl.cz discordu i vlastní vlákno Denver Broncos, kde to poměrně žije. Nikdo další se tam ale určitě neztratí, tak neváhejte a dorazte za námi.

Odkaz na discord: https://discord.com/invite/EKXVzWV

Komu by nefungoval odkaz výše, může jít přes stránky nfl.cz, kde stačí zarolovat úplně dolů a kliknout na odkaz discordu.

V době vzniku tohoto článku máme pod smlouvou 51 hráčů. 26 útočníků, 21 obránců a 4 hráče Speciálních týmů.

Nelze začít ničím jiným než postem QuarterBacka, nejdůležitější pozicí ve fotbale. To je bohužel naše největší potřeba a nepochybně jeden z hlavních kamenů úrazu posledních let. Zkoušeli jsme kdeco. I když jsme vystřídali celou řadu hráčů i trenérů, tak se úspěch nedostavil. Draft Paxtona Lynche, Trevora Siemiana, Chada Kellyho, Brocka Osweilera, Bretta Rypiena či ještě stále bojujícího Locka, nikam nevedl. Nefungovaly ani akvizice hráčů jako je Jeff Driskell, Case Keenum, Brandon Allen, Joe Flacco. Chápeme, že skvělí franchise QB nerostou na stromech, ale už by to někoho chtělo.


Útok – QuarterBack

Bude tu ještě jedna jízda Drew Locka?

Jediným QB, kterého máme nyní pod smlouvou i pro rok 2022 je Drew Lock na nováčkovském kontraktu. Loňský starter Teddy Bridgewater je volný hráč a bude hledat atraktivní smlouvu. Brett Rypien je ERFA a pokud budeme mít zájem, nebude problém jej přivést zpátky jako QB3.

Dle slov HC Nathaniela Hacketta budeme v ofenzivě hrát inovovaný West Coast styl. Dlouhé míče by nám měly uvolnit prostor u Line of Scrimmage (LoS) z čehož by měli výrazně těžit naši RB. Pokud budu uvažovat trojici QB z loňského roku, tak mi do Hackettova stylu nesedí Teddy Bridgewater. Drew Lock sice není lepším QB, než jakým je Teddy B., ale do Hackettova schématu se hodí o poznání více. Viděli jsme, že Teddy umí hodit do dálky, ale svým naturelem primárně hledá bližší cíle. Dle mého názoru by se tak v Hackettově systému necítil komfortně a na jeho hře by to bylo poznat. To Lock kouká do dálky rád. Ale zase tak dlouho, že o všechny bližší cíle přijde, nebo ho někdo sackuje/strip sackuje. Brett Rypien by byl případně vhodný jen jako QB3 a parťák do kabiny.

V době, kdy GM George Paton působil u týmu Vikingů, vyzkoušel s tamní front office hned několik přístupů hledání franchise QB. Draftovali Teddyho Bridgewatera a Christiana Pondera. Koupili Sama Bradforda. Podepsali Kirka Cousinse, Bretta Favreho a Matta Cassela z volných hráčů. Z toho se dá usuzovat jediné a tedy to, že i u nás Paton obrátí každý kámen, aby našel dalšího pokusného králíka, který se buď prosadí nebo ne. Jeden recept, jedna cesta k cíli nevede. Jen my fanoušci a naši hráči budeme zase o něco šedivější, starší a taky zklamanější.

Na trhu volných hráčů nebude nikdo zajímavý. To už tak s franchise QB bývá. Seznamu QB k mání vévodí Teddy Bridgewater, Ryan Fitzpatrick, Jameis Winston, Marcus Mariota, Mitchell Trubisky,…

Seznam volných QB: https://www.spotrac.com/nfl/free-agents/all/quarterback/all/

Ani bych se nedivil, kdybychom podepsali Jameise Winstona. Jeho hurá styl směrem vpřed by mohl Hacketta oslovit.

Fanoušci se upínají k tradeu pro některého z (nej)lepších veteránů. Obávám se, že ani tam nám pšenka zrovna nepokvete. Green Bay Packers chtějí nasolit Aaronu Rodgersovi majlant, aby zůstal. Jestli jim ale zůstane rozpočet i na Arodova dvorního WR Adamse netuším. Russel Wilson chce setrvat v Seattlu a Seahawks si ho podrží stůj co stůj, protože se sedmdesátiletým HC Carrolem do rebuildu určitě nepůjdou. Nevím proč by se Vikingové zbavovali Kirka Cousinse, kterému navíc přivedli kouče, který jej trénoval ještě ve Washingtonu.

K mání by měla být dvojice Deshaun Watson a Jimmy Garoppolo. Druhého jmenovaného lze jen těžko považovat za nějakou extra posilu a při představě jeho příchodu jej rovnou zařadíme do kolonky zoufalých akvizic typu Case Keenuma či Joe Flacca, navzdory případným „kecům“ o 2xPlay Off QB. Deshaun Watson sice rok nehrál, ale jde stále o mladého QB, kterého lze pokládat za elitního. Jeho cena je astronomická a chování, díky němuž stane před soudem, jej v očích naší konzervativnější franchise může diskvalifikovat. Stejně tak se nám nemusí líbit jeho snaha promlouvat do kompetencí Generálního manažera. Teoreticky ovšem může dojít ke změně názoru po vzájemném interview.

Kenny Pickett

Nabízí se draft. Tam to letos nevypadá bůhvíjak. V současné době není žádný z letošních QB prospektů hodnocen lépe, než loňský Justin Fields. Toho jsme ovšem nevybrali, jelikož jsme jej za starting QB pro NFL nepovažovali. Mezi letošní nejlépe hodnocené mladíky patří Kenny Pickett, Matt Corral a Malik Willis. Ani z jednoho si nesednete na zadek, byť vám draft hype bude nutit cokoli. Mimochodem příští rok to zatím taky nevypadá na nějakou extra slávu, kdy za dvojící Bryce Young (Alabama) a CJ Stroud (Ohio State) najdeme už jen propast. Pokud tedy někdo nevystřelí vzhůru právě na tu jednu sezónu.

Kenny Pickett je kometa minulé sezóny, který umí být sebevědomým charismatickým vůdcem. Nemá nijak dělovou ruku, ale házet nepochybně umí. Přesnost není problém. Snad jen to, jak občas jeho oči a ruce předbíhají postavení nohou, což má vliv na výsledné umístění míče. Nepanikaří. Odborníci stále řeší jeho malé ruce a jaký mohou mít vliv ve zlých podmínkách, ale tento hráč působil několik let v Pittsburghu, tak by to neměl být problém. Umí se dobře pohybovat v kapse i mimo ni, i když není elitním atletem jakým je třeba Malik Willis. Při rozhodování o přihrávce umí velice rychle dojít až ke třetímu readu. Daniel Jeremiah jej přirovnává k atletitějšímu Mattu Haselbeckovi, který nikdy nepatřil k elitě, ale hrál v NFL 17 sezón.

Matt Corral musí zazářit na Pro Day. Jelikož se zranil behěm Bowlu na univerzitě, vynechal Senior Bowl a nemusí stihnout ani Combine na začátku března. Talentovaný hubeňour Corral není v ničem extra výjimečný, ale celkově měl solidní sezóny v Ole Miss Rebels, kde je Pro Day naplánován na konec března. Je to taky jediný QB z nabídky, který měl dlouhodobě velmi solidní čísla v rámci univerzitního fotbalu. Počítalo se s ním před začátkem ročníku 2021/22 a i na konci zůstal v hledáčku NFL týmů. Což se o mnohých jiných říci nedá. Má rychlé nohy při odhodu, což mu pomáhá s rychlostí přihrávek. Je zvyklý na RPO systém. Umí přesné big plays a umí se skvěle vyhýbat tlaku, případně zahodit. Navzdory hubenější postavě je dobrým běžcem a nevyhýbá se designovaným běhům. Jeho konstituce spolu se stavbou těla nemusí být pro NFL to pravé ořechové a je možné, že po něm týmy budou chtít, aby přibral/zesílil, aby se o něho nemuseli bát. Nicméně hodně lidí mělo WR Devonte Smitha za chcípáčka a letos to nevypadalo, že by mu to v dobré kariéře u Eagles vadilo.

Malik Willis měl zajímavý Senior Bowl, kde demonstroval sílu ruky a schopnost běhat. Přesnost jeho ruky však ani zdaleka nedosahuje její síly a osobně se mi dual threat a až takto nehotoví QB nezamlouvají. Willis má rychlý release míče s drtivou silou a umí trefit i malá okna. Jenže je dost nekonzistentní. Díky svým atletickým přednostem si umí poradit s tlakem. Byť jde o projekt, jeho strop je patrně mezi zmíněnou trojicí nejvyšší.

Dost snadno se může stát, že naším starting QB pro sezónu 2022 bude Drew Lock. Nenapravitelní optimističtí fanoušci doufají, že by z něj Hackett a jeho trenéři dostali maximum, jako to kdysi udělal u Blakea Bortlese. To má stačit? V AFC West, kde hrají Derek Carr, Justin Herbert, Patrick Mahomes? No potěš koště. Situace s FQB není zkrátka pěkná a nezávidím Patonovi letošní offseason, která ho lehce může zahnat do kouta.


Zkuste být realističtí – jak byste situaci s QB řešili vy?

Aaron Rodgers to the Denver Broncos: What would it take? - Denver Broncos  Blog- ESPN
  1. Přeplatíme Packers a Arod je náš!
  2. Zlomíme Russela Wilsona!
  3. Jimmy G je nejlepší!
  4. Kirk Cousins no matter what!
  5. Deshaun Watson je no brainer!
  6. Drew Lock je borec a dovede nás do SB!
  7. Kenny Pickett je příštích deset let tím pravým!
  8. Matt Corral, jasná volba!
  9. Malik Willis bude po roce přípravy naší hvězdou!
  10. Jameis Winston baby!
  11. Blake Bortles time!
  12. Něco jiného… napíši do diskuze.

1 trackback / pingback

  1. Offseason 2.2: Sestava – Offensive Line | Denver Broncos

Přidat komentář