Offseason 2.4: Sestava – Tight Ends


FlashBack

Předchozí kapitoly: Denver Broncos

Než se dostanu k TightEndům, dovolte mi se ještě v rychlosti vrátit k předchozí kapitole týkající se RuningBacků. Fanouškovi Adamovi se na discordu nepozdávalo, že by naše vedení na doplnění RB pozice čekalo až na třetí den draftu. Byť tedy první či druhé kolo vidí také jako nesmysl. A má pravdu. Tento post (RB) je pro chod útoku dost důležitý. Potřebujete RB, který umí běhat a nespadne po prvním kontaktu. Musí si občas umět počkat na vyvinutí hry. Zároveň potřebujete, aby uměl chytat a uměl včas a dobře blokovat soupeřovy pass rushery během pasových akcí. Nemyslím, že bychom s výběrem RB2 čekali na třetí den draftu. I když i mezi nejlepšími RB ligy bychom našli hráče, kteří byli draftováni až třetí den nebo nebyli draftováni vůbec (Elijah Mitchell, Aaron Jones, Austin Ekeler a další). Ale také si nemyslím, že budeme RB2 vybírat první nebo druhý den. Já si zkrátka myslím, že RB2 nebudeme letos draftovat vůbec. Pokud vybereme letos nějakého RB, tak to bude nejlepší hráč na boardu třetího dne pro rozšíření kádru, nikoli cíleně RB2. Jiné posty potřebují mladou šířku kádru daleko více a RB veteráni nejsou v obrovské konkurenci drazí.

Otázkou stále zůstává, jaký způsob využívání RB HC Hackett zvolí. Na jedné straně tu máme možnost dua herně rozdílných RB tak, jak jsme loni hráli my nebo právě Packers. Na druhé straně je tu pak přístup Titans či Colts, kteří vyloženě spoléhají na jednoho excelentního RB. Připomeňme si, že Nathaniel Hackett v roce 2017 využíval u Jaguars prakticky výhradně jednoho RB a tím byl Leonard Fournette. Má tak zkušenosti s oběma rozdílnými přístupy. Která z variant Hackettovi přirostla k srdci více a kterou tak bude chtít používat v Denveru? Myslím, že s výkonností Javonte Williamse jsou obě varianty na zvážení.

Já doufám, že vyhraje možnost se dvěma kvalitními RB, jelikož v této variantě vidím větší přínos a větší variabilitu. Nemyslím, že by měl být Mike Boone tím druhým k Javonte Williamsovi vzhledem ke svým loňským zraněním. Jako vůbec nejpravděpodobnější řešení se mi jeví podpis některého z veteránů. Vzhledem k obří konkurenci jde jen o to umět se na trhu pohybovat a vybrat toho správného hráče za správnou cenu. Pokud se Patonovi podaří najít shodu s herními a finančními požadavky Melvina Gordona a jeho agenta, bylo by to asi ideální. V opačném případě spíše čekám, že vynecháme první vlnu podpisů volných hráčů a trpělivě si počkáme, až bude trh plus mínus nasycen a podepíšeme to nejlepší co zbyde a co vhodně doplní náš kádr. (Chase Edmonds (26), D’Onta Foreman (26), Wayne Gallman (28), J.D. McKissic (29), Ronald Jones II (25),…)


Útok – Tight Ends

Jake Moreland, trenér Tight Endů

Trenér: Jake Moreland (OC Justin Outten)

Moreland loni pracoval jako asistent Ofenzivní lajny u Jets. Má 17 let zkušeností s trénováním v univerzitním prostředí včetně OC Western Michigan 2017-20.

Tight Endi pod smlouvou
Volní TE

Noah Fant s Albertem Okwuegbunamem budou i nadále našimi TE1 a TE2. Cítím lehké zklamání z nedostatku zapojení Tight Endů v pasové hře. Nedokážu posoudit, jakou roli v tom hrála neschopnost Pata Shurmura či našich QB, nebo obětování Tight Endů na oltář vypomáhání Ofenzivní linii.

Noah Fant byl poměrně úspěšným receiverem. 68/90 přihrávek pro 670 yardů. To jej řadí na 10. místo mezi všemi TE a na 53. místo mezi všemi příjemci přihrávek. V Noahově hře jsem postrádal lehkost a hlavně konzistentnost. Těžko říct, do jaké míry jeho výkony poznamenaly Shurmurovy game plany. Fant zahrál několik zápasů, kdy fungoval jako spolehlivý receiver či vhodný cíl „bezpečných“ přihrávek našich QB. A pak měl utkání, kdy člověk nevěděl, jestli je vůbec na hřišti. Kaňkou na Fanotvých výkonech byly hloupé a zbytečné penalty, jimiž komplikoval upracovanému útoku situaci. Jejich počet Noah meziročně zdvojnásobil ze čtyř trestů v roce 2020 na osm v roce 2021.

Čistě subjektivně mi Albert Okwuegbunam přišel bojovnější, živější a nebezpečnější, než jeho prvokolový spoluhráč. Byť nashromáždil o poznání menší statistická čísla 33/40 pro 330 yardů. Odehrál ovšem polovinu rozehrávek (Albert 400, Noah 814 ).

U obou našich starterů bohužel neumím posoudit schopnost blokovat. Na to byl v našem týmu specialistou Eric Saubert. Eric vyčníval svým nasazením, ale ani on nedostal v naší ofenzivě příliš příležitostí vyniknout.

Andrew Beck táhl naše Speciální týmy a neztratil se ani v černé práci Full Backa, když prorážel cestu pro naše RB. Obojí je taková skrytá práce, které si málokdy všimnete, když vás na ni někdo neupozorní. Kdo z vás koukal na blokaře místo na RB, který nese šišku?

Šance, že se Saubert s Beckem do sestavy vrátí tu pro oba určitě je. Ale i oni budou muset případně obhájit svou smlouvu proti další konkurenci.

Vzhledem k dvojici Fant / Albert O, nebudeme dle mého skromného názoru lovit Tight Endy ve vyšších (a drahých) patrech volných hráčů. Spíše se budeme dívat po blokařích, kteří zastanou práci falešných ofenzivních lajnmanů, občas někoho zboří a jen občas budou muset chytat přihrávky. Neříkám, že by se nám nehodil nějaký kvalitní univerzální ofenzivní nástroj, ale díky zmíněné dvojici, kterou budeme chtít dále rozvíjet, to považuji za málo pravděpodobné. I proto, že hlavní zdroje budeme potřebovat jinde.

Vidím to tak podobně jako u RB (nebo příště u WR). Mezi volnými hráči budeme vybírat ty levnější. Případný draft očekávám až od druhé poloviny výběrů, kdyby k nám propadl někdo nečekaný.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář