Offseason 3.2: Scouting Combine první ohlasy

Řekněme si také pár zpráv, spekulací a střípků ze Scouting Combine, kde náš GM George Paton a HC Nathaniel Hackett reagují na dotazy novinářů a osvětlují bližší informace současného dění v našem týmu.


Téma QuarterBack

Teddy Bridgewater

GM George Paton si jasně uvědomuje, že potřebujeme od QB lepší hru a hodlá obrátit každý kámen, aby našel nejlepší řešení. To zahrnuje i možný návrat Teddyho Bridgewatera. Tomu se ale nejde divit. Nikdo elitní kromě Deshauna Watsona nemusí být k mání. Vedle Teddyho je Jimmy G jen těžko nějaké vylepšení. Garoppola navíc čeká operace ramene a muselo by se za něj muselo platit draft picky. Teddy je volný hráč podobných kvalit, byť lehce odlišného stylu hry a tak nemá smysl nějaký trade.

Jsou tam nějací QB, kteří se nám líbí,“ řekl Paton, „včetně Teddyho Bridgewatera. Dobře o něm mluví i naši současní koučové a mně se také líbí. Necháváme vše otevřené. Uvědomujeme si důležitost nejtěžší role napříč všemi sporty. Všichni, nejen my, do toho šlapou, aby sehnali někoho pro sebe, pro svůj tým.“

Bridgewater zkompletoval 66,9% přihrávek pro 3 052 yardů, 18 TD a 7 INT. Nepovažujeme jej za dlouhodobé řešení, ale mohl by být ideálním mentorem pro někoho mladého z draftu v blízké budoucnosti. Druhým důvodem je malý počet INT. K Hackettově agresivnějšímu systému příliš nezapadá, ale jeho podpis by z několika úhlů smysl dával.

Drew Lock je samozřejmě také stále ve hře díky tomu, že s námi má smlouvu.

Drew Lock

„Velice se těším na spolupráci s Drew Lockem. Opravdu.“ řekl Hackett. „Koukal jsem zpátky do jeho minulosti a on byl nucen hrát v mnoha různých systémech. Práce s takovými hráči je dost složitá, protože mají problém s tím, čemu věřit. Nejdřív mu tvrdili toto a pak přišel někdo jiný a tvrdil zase něco jiného. Musíš dělat nohama toto, ne musíš to dělat takto. A na konci dne po nich chcete, aby šli na hřiště a hráli nejlíp jak umí. Máme čistý stůl a já se na něj opravdu těším. Je talentovaný.“

Drew Lock hrál na univerzitě pod jiným OC každý rok. V NFL to bylo pod dvěma OC a to Richem Scangarellem a Patem Shurmurem. No a ve čtvrté NFL sezóně to bude třetí OC a to Justin Outten. Z tohoto hlediska to pro něj opravdu není lehké. Pokud nebude Lock obětí nějakého tradeu, tak bude mít letos pravděpodobně poslední šanci na zabojování o pozici startera. Minimálně má naději.

Brett Rypien má šanci na třetího v pořadí.

Paton vyhlašuje, že budeme ve shánění QB agresivní. „Není důležité, jestli to bude z trhu volných hráčů, tradem nebo draftem. Chceme toho nejlepšího a vyčerpáme všechny možnosti, abychom toho dosáhli.“

HC Nathaniel Hackett upřesnil požadavky na QB: Odolnost (fyzická i mentální), Inteligence, Přesnost, Atletičnost. „Myslím, že když se podíváte na QB, moje práce je, ušít mu systém na míru. Každý QB je jiný, každý hraje jinak. Můžete se podívat napříč ligou a uvidíte systémy zpoza centra, útočné systémy které roztahují hřiště. Myšlenka je v tom, co tito hráči dělají a v čem se cítí komfortně a co je naopak vyvádí z míry. Potřebujete, aby rostli ve všech těchto situacích. Výsledkem jsou věci, které s daným QB můžete dělat. A když dojde na „crunch time“, kdy jsou pod největším tlakem a cítí, že potřebují trochu pomoct, musíte jim pomoci něčím, co jim jde nejlépe.“

GM Paton mimojiné prý zmínil, že by QB měl být atletický a že velikost ruky je důležitá. To by z našeho letošního draftu papírově diskvalifikovalo nemobilního QB Carsona Stronga a Kennyho Picketta, o kterém se ví, že má menší ruce. Přesnost, kterou zmínil Hackett by zase vyřadila Malika Willise, atd. Z toho, co se zatím na Combine napovídalo, bychom diskvalifikovali z našeho výběru asi úplně všechny QB. Tak už to ale u GM bývá. Jejich práce není říkat pravdu a ukázat svoje úmysly, aby jich někdo využil k vlastnímu prospěchu. Takový GM by si okamžitě mohl podepsat vyhazov. Až do draftu se bude hlavně mlžit a budou se provádět různé zákulisní i předkulisní manévry. Po draftu se zase řekne, jak jsme dosáhli přesně toho, čeho jsme dosáhnout chtěli. Neberte tedy různá prohlášení moc vážně.

Joe Burrowovi naměřili malou ruku a ten si dělal na twitteru legraci, že kvůli tomu skončí kariéru. Asi ta malá ruka nebude úplně problém. Mimochodem Kenny Pcikett ji má ještě menší, navíc má prý dvojitý kloub na palci.

Téma Melvin Gordon

Melvin Gordon by chtěl zpátky do Denveru. Broncos by ho chtěli zpátky. Otázka je tedy jen to, jestli se obě strany dokážou dohodnout na oboustraně dobrých podmínkách.

GM Paton: „Měl jsem s Gordonem velmi dobré rozhovory. Rádi bychom ho měli zpět. je stále velice dobrým RB a v týmu potřebujete dva nebo i tři dobré RB. Vždy je čeká zranění. Jde o drsnou pozici. Myslím, že se Melvin s Javontem dobře doplňovali jeden druhého. Pomáhali si navzájem a Melvin se choval k Javontemu jako totální profík a já vím, že si toho vztahu Javonte vážil.“

Je jasné, že by si Denver přál mít dva schopné RB, aby je udržel čerstvé po celý zápas. Gordon je logickým kandidátem, aby byl druhým z vyvolené dvojice, ale finanční složka musí pro oba tábory dávat smysl. První dva roky si u nás Melvin vydělal $8M na rok. Letos je mu ovšem 29 let a nemůže čekat takový obnos i v nové smlouvě. Uvidíme, jestli GM Paton a agent Melvina Gordona naleznou částku, na které se shodnou. Dvojice Gordon – Williams by opět mohla patřit k nejlepším v lize.


Téma minulý draft a offseason

V rozhovoru pro Pro Football Mikea Floria George Paton řekl: Určitě bych si přál zpětně nějaký jeden dva draft výběry či podpis volného hráče udělat jinak. Určitě nezmíním konkrétní jména, protože musím s těmi hráči jednat.“

Je celkem zajímavé, že to tak Paton veřejně připustil. I když všichni chápeme, že dost těžko nějaký GM neudělá chybku či dvě, je občerstvující slyšet to nahlas.

Jednou ze zmíněných chyb by asi byl draft Karyho Vincenta, který za nás jako jediný draftovaný hráč loňského roku neodehrál ani snap a byl vytradován do Eagles. Za omyl bych nepovažoval draft Jamara johnsona, který odehrál jen pár snapů ve Speciálních týmech. Soupiska safety byla silná a co nebylo loni, může být letos. Preseason se mu podařila, zbrzdil ho COVID.


Interview s hráči

Mohu potvrdit:

  • QB Kenny Pickett
  • QB Malik Willis
  • QB Matt Corral
  • QB Kaleb Eleby

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář