Před tréninkovým kempem

Na konci července začíná tréninkový kemp Broncos. Brány týmových zařízení se hráčům otevřou 27. července 2022.

Z naší současné devadesátičlenné sestavy se během tréninkových dní a přípravných zápasů vytříbí nejlepších 53 borců, kteří budou hájit naše barvy během sezóny 2022. Je zde určité jádro „jistých“ jmen, která se nebudou bát o místo v sestavě. Ale i tahle kostra týmu bude muset napnout všechny síly, aby se naučila dostatečně dobře nová herní schémata z pera zcela nového trenérského týmu.

Těmi nejdůležitějšími trenéry jsou:

  • HC Nathaniel Hackett
  • OC Justin Outten
  • DC Ejiro Evero
  • STC Dwayne Stukes

Zde jsem pár měsíců zpět sepsal o něco málo podrobnější seznámení: Offseason 1: Trenéři pro sezónu 2022/23 | Denver Broncos


Tradičně budou mít fandové možnost účastnit se i 14 otevřených dní, ze kterých pak bývá nejvíc ohlasů a informací i z řad přítomných novinářů. Konkrétně se jedná o tyto tréninkové dny:

  • červenec 27, 28, 29, 30
  • srpen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11

Přípravné zápasy:

  • 13. srpna přivítáme Dallas Cowboys
  • 20. srpna letíme na Buffalo Bills
  • 27. srpna budeme hostit Minnesotu Vikings

Před prvním přípravným zápasem s Dallasem Cowboys budeme mít s tímto texaským týmem spojené tréninky 11. srpna.


Snižování stavu v sestavách týmů:

  • 16. srpna škrty z 90 na 85 hráčů
  • 23. srpna škrty z 85 na 80 hráčů
  • 30. srpna škrty z 80 na 53 hráčů

Už na tento týden náš nový QB Russell Wilson sezval receivery do San Diega na malý soukromý trénink. Podobný jako proběhl v březnu, ale tentokrát už mají naši hráč playbook a mohou trénovat konkrétní rozehry.


Současná sestava (zdroj obrázku) k nahlédnutí zde: https://www.ourlads.com/nfldepthcharts/depthchart/DEN

Při zběžném pohledu lze vidět, že naše sestava starterů je plná známých jmen. Každý rok ale někdo zklame a někdo naopak zazáří.


Současné vytížení mi neumožňuje se zamýšlet nad osudem jednotlivých hráčů a tipovat konečnou sestavu. Nicméně některé otázky se přímo nabízejí:

Probudí náš útok nový energický HC Hackett a elitní QB Wilson?

Který z našich zajímavých receiverů si vypracuje nejlepší chemii a tím pádem i důvěru našeho nového starting QB? Top čtyři receiveři jsou dozajista Courtland Sutton, Tim Patrick, Jerry Jeudy a KJ Hamler. Každý má trochu jiné přednosti a nabízí trochu jiné dovednosti a každý z nich měl povedený den v předchozích organizovaných aktivitách. Kdo tuto čtveřici doplní je otázka. Chválu si vysloužili Kendall Hinton i Travis Fulgham. Ostatní se určitě nedají zahanbit. Ukáže se někdo natolik dobře, že se stane jasnou pětkou? A pošleme jej za nějaký výběr z draftu o dům dále podobně jako minulý rok Trinity Bensona?

Jak dopadne těsný souboj o posty ve starting OL? Přecházíme na nové blokovací schéma a ti, kterým se dařilo loni či rok zpátky s tím mohou mít značné problémy. No a ti, kterým se nedařilo, se v novém systému naopak mohou najít. Vedle „jistého“ LT Bollese si svým minisoubojem projdou všechny posty v OL a někdy může jít o pěkně těsný zápas. Ofenzivní linie ale potřebuje co nejvíce her spolu, aby těm velkým ošklivým, co chrání QB, fungovala vzájemná chemie. Snad se tento boj vyjasní hned na začátku a bude čas na vylepšení sehrannosti. Osobně ale tipuju velkou rotaci hráčů až do posledního týdne, podobně jako tomu bylo loni u Andersona, Fleminga a Massieho na postu RT.

V útoku najdeme zajisté další zajímavé otázky. Jako Dulcich nebo Okwuegbunam? Nebo kdo bude RB3?

Co se týče budoucích škrtů, tak budu úpěnlivě sledovat souboje EDGE rusherů. Tahle minisestava je hodně zajímavá a nacpaná hráči k prasknutí. Všichni dozajista nezůstanou a někdo schopný bude bohužel muset jít. Chubb, Gregory, Bonitto, Reed, Browning, Cooper, Allen… Dobrých pass rusherů není nikdy dost, ale zase jich nemůžete mít na soupisce deset.

Jeden z otazníků řešíme už několik let a sám jsem na defenzivu DC Evera strašně zvědavý, jak si s tím poradí: Inside LineBacker. O ILB1 není pochyb. Josey Jewell je a bude mozkem obrany. To ti ostatní tak nějak vzbuzují pochyby. Jonas Griffith je favoritem na ILB2, ale kromě elitních atletických předností nabídne jen minimum zkušeností. No a další kandidáti mohou asi jen překvapit. Stále mám za to, že si k nám Evero ze své předchozí štace dotáhl „menší přehlížení“ tohoto postu, oni se totiž Rams tímto postem za přítomnosti Donalda, Ramseyho, Floyda a Millera moc nezabývali. Je tu ovšem i jiné hledisko. Moderní obrany sází na pass rush a secondary, ILB mezistupeň pak řeší kreativním zaskakováním z DL/EDGE či DB postu, které ještě více mate QB soupeřů. I naše vlastní obrana 2021/22 hrála většinu zápasů s neelitní dvojicí Browning – Griffith/Young a taky to slušně fungovalo.

S vytížeností EDGE a ILB jde ruku v ruce Defenzivní linie. Na její schopnost v málo lidech zastavit běh a nebo přivést tlak na QB během pasových rozehrávek, budeme hodně spoléhat. Jsem hodně zvědavý hlavně na offseason posily D.J. Jonese a nováčky Uwazurikeho s Henningsenem, jestli se probojují na místo v sestavě. Přál bych lepší rok i loni neviditelnému McTelvinu Agimovi.

Mezi defenzivními backy považuji situaci za stabilizovanou, ale mladíci na okraji sestavy se budou muset předvést v akci, aby si své místo za osvědčenými hráči zasloužili.

Podobně jistě vidím sestavu specialistů do třetí fáze. McManus je na postu kickera jistotou. Long Snapper Jacob Bobenmeyer je se základním paltem a solidními výsledky taky jasný. Očekávám i potvrzení puntera Sama Martina v roli startera.

Předpokládá se, že returnerem bude Montrell Washington, ale tuhle poz-ici musí ještě „podepsat“ v rámci přípravných utkání, kde bude jeho největším vyzyvatelem Kendall Hinton, který si prý údajně herně sedl s QB Wilsonem. Šanci dostanou i RB Damarea Crockett a dost možná i KJ Hamler, kterého bych ale osobně raději šetřil vzhledem k jeho chatrnému zdraví. Washington bude muset ukázat, že je platným hráčem útoku a nejen returnerem, protože tato problematika zlomila vaz jeho předchůdci Diontae Spencerovi.


Jaké otázky trápí vás?

Máte mezi nováčky nějakého černého koně, který se prosadí do sestavy na úkor některého z veteránů?

Čekáte propuštění či trade některého z nepřesvědčivých zkušených hráčů?


Hlavně si přejme, aby naši hráči zůstali zdraví a vyhnula se jim zranění. Ťuk ťuk ťuk.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář