Noví majitelé Broncos

S lehkým zpožděním se vrátíme k aktuální změně majitele našeho milovaného týmu. Po prvním přípravném utkání tréninky přestávají být přístupné veřejnosti a novinářům. Proto už nebude možné navázat na několikadílný seriál z našeho tréninkového kempu. Menší pauzu, než to hlavní konečně vypukne, vyplním tímto stručným článkem o nových majitelích a najdu si čas i na zpracování souhrnu naší offseason pro web nfl.cz.

Definitivně skončila éra Pata Bowlena, ve které jsme třináctkrát vyhráli divizi AFC West, byli jsme v sedmi Super Bowlech a tři nich vyhráli.

Vlastníci NFL klubů oficiálně odsouhlasili prodej Denveru Broncos vlastnické skupině Walton – Penner za částku 4,65$ miliard dolarů Začíná tedy nová éra Broncos.

Většinovou část týmu bude držet rodinná trojice Rob Walton s dcerou Carrie Penner Walton a svým zetěm Gregem Pennerem. Dalšími minoritními vlastníky bude Melody Hobson, Condoleezza Rice a Lewis Hamilton.

Post týmového CEO opouští Joe Ellis a tohoto dlouholetého šéfa týmu nahradí sám Greg Penner. Joe Ellis bude nějakou dobu plnit roli poradce.

Rob Walton: „Jsme vděčni za podporu a důvěru Národní fotbalové ligy a dalších 31 týmů během hlasování. Nemohli bychom být více nadšeni tím, že se připojíme k Denveru Broncos.

Je to zodpovědnost a výsada sloužit jako správci této ikonické frenčízy. Máme obrovský respekt k tomu, co PAt Bowlen znamenal pro Broncos a těšíme se, že budeme stavět na odkazu šampiónů.

I když jsme hluboce odhodláni postavit skvělý tým, abychom vyhráli Super Bowly, naše rodina a mimořádní partneři jsou také oddáni povinnostem mimo hřiště vůči Broncos Country a regionu Rocky Mountain.

Pracujeme bezúhonně a zodpovědně. Snažíme se čerpat z našich individuálních silných stránek hráčů, trenérů a zaměstnanců, kteří utvářeli slavnou historii Broncos. Za tímto účelem chceme poděkovat Joe Ellisovi za jeho vedení během tohoto procesu a jeho ochotu sloužit jako poradce vlastnictví pro tuto sezónu.

V rámci celé organizace budeme všichni nadále naslouchat a učit se.

Nejdůležitější je, že se budeme snažit, aby Denver Broncos byl tím nejlepším týmem, kterému fandit. Go Broncos!“

„Denver Broncos jsdou jedinou sportovní franchise, kterou jsme uvažovali kdy koupit. Greg o tom začal mluvit někdy před deseti lety. Pak tým na začátku tohoto roku skutečně oznámil, že je k prodeji a my jsme se velice ryhle dostali do hry. Mluvili jsme o tom a měli jsme své konexe. Greg a Carrie žijí v Coloradu a já mám jeden ze svých domovů už dlouho také v Coloradu. Máme tu své přibuzné. Je to pro nás dokonalé propojení a jsme opravdu andšeni. Je to skvělý tým se skvělými fanoušky.“

Před zmíněnými deseti lety se dostalo vlastnictví týmu do rukou svěřeneckého triumvirátu vedeného CEO Joe Ellisem. To se stalo jako následek postupující Alzeihemerovy choroby, která znemožnila Patu Bowlenovi vládnout nad týmem.

Hodně fanoušků zajímalo, jestli nové vlastnictví bude znamenat nový stadion. Greg Penner: „Je opravdu předčasné mluvit o novém stadionu. Já říkám, že Empower Fieldt at Mile High je skvělý světový stadion. Hostí fotbalové zápasy, jiné skvělé sportovní události, koncerty a další velké akce zábavy. Máme dobré partnerství s Metropolitan Football Stadium District a zbývá nám stále ještě deset let pronájmu. My samozřejmě zhodnotíme všechny své možnosti a prokopeme se do hloubky než uděláme konečné rozhodnutí.“

Plánování a stavba nového sportovního stadionu nějaký čas trvá. Nebylo by překvapení, kdyby se o tom začalo přemýšlet už nyní, i kdyby se stavělo až za deset let. U třicet let starého stadionu asi zvažujete změnu. Největší obavou může být, kolik to bude stát daňového poplatníka, což bude také velká bitva. Už nyní jsou náklady na bydlení v Coloradu poměrně vysoké a mnozí starousedlíci museli vyhledat jiná levnější místa k bydlení. Tento stát se pomalu stává jedním z nejdražších v USA. Dalším důvodem, proč ještě posečkat s myšlenkami na nový stadion je usazení nových majitelů ve svých rolích.

Carrie Penner Walton: „Pat Bowlen vytvořil skvělý odkaz a nechal po sobě obří boty k zaplnění. Budeme dál stavět na tomto jeho odkazu a pracovat s komunitou, stejně jako s organizací Broncos. Budeme posilovat to, co on vybudoval. Plánujeme nějaké změny, o kterých vás budeme informovat až přijde jejich čas. Nyní jsme soustředěni na práci v týmu.“

Tím, jak chtějí noví vlastníci pracovat se štítem Pata Bowlena, jim získá hodně příznivců. Což určitě není špatně.


Noví majitelé:

Rob Walton

Nejstarší syn zakladatele Walmartu, největšího obchodního řetězce na světě. Rob společnost vedl v letech 1995 až 2015. V březnu roku 2022 bylo jeho jmění odhadnuto na 62$ miliard dolarů, což z něj dělá 18. nejbohatšího člověka planety.

Greg Penner

Současný ředitel Walmartu a CEO Broncos. Finanční analytik a rizikový kapitalista. Jako ředitel/zakladatel figuruje v několika dalších významných firmách.

Carrie Walton Penner

Dcera Roba Waltona. Má obrovský vliv v nezávislých školních grantech. Je jednou z ředitelek mnoha nadací, výzkumnou analytičkou a nyní i majitelkou Broncos.

Melody Hobson

Obchodnice. Prezidentka a coCEO Ariel Investments a ředitelka Starbucks. Dříve i ředitelka DreamWorks Animation.

Condoleezza Rice

Americká diplomatička a politická vědkyně. Ministryně zahraničí Spojených států v letech 2005 – 2009 a Bezpečnostní poradkyně Spojených států 2001 – 2005. Condoleezza Rice byla vůbec první afro-americkou ženou zastávající post ministryně zahraničí USA a první ženou, která zastávala post bezpečnostní poradkyně USA.

Sir Lewis Hamilton

Sedminásobný mistr světa F1. 103 výher. 188 pódií.

Tisková konference Denver Broncos. Hamilton se aktuálně věnuje své sportovní kariéře tak není pochopitelně přítomen.

Team President

Novým prezidentem týmu se stal Damani Leech. Bude se odpovídat přímo CEO Gregu Pennerovi. Leech se pohybuje ve fotbalovém prostředí jako manažer už 25 let. Poslední tři roky byl provozním ředitelem NFL International.

Penner: „Snažili jsme se identifikovat dynamického, prozíravého a inspirativního vůdce, který by Broncos vedl do této vzrušující nové kapitoly. Damani vyčníval mezi velmi kvalifikovanými kandidáty. O tuto příležitost u Broncos byl velký zájem, což svědčí o reputaci této organizace a Damaniho silném keditu.

Damani je vysoce ceněný v celá národní fotbalové lize pro své vedení, strategickou vizi a ducha psolupráce. Je bývalým vysokoškolským hráčem s výkonnými zkušenostmi na úrovni NFL i NCAA. Damani chápe hodnotu týmové práce a ví, co je potřeba kvítazství a to na hřišti i mimo něj. A co je nejdůležitější, vede s bezúhonností, empatií a respektem. Jsem si jistý, že Damani pomůže Broncos růst v oblastech našeho podnikání anaši zaměstnanci, partneři a fanoušci budou na tuto organizaci hrdí.“

Damani Leech bude hrát velkou roli po byznys stránce Broncos.

Leech: „Je to obrovská čest připojit se k Broncos Country v tak vzrušující době pro jednu z premiérových franšíz napříč všemi sporty. Greg a další partneři jsou vizionářští vůdci a důvěra, kterou mi projevili, je hluboce pokořující. Jsem nadšený, že mohu podpořit naše prvotřídní vlastníky, vedoucí tým a zaměstnance na této cestě k inovaci a růstu v každé oblasti Denver Broncos.“

„S historií a dědictvím šampionátů jsou Broncos pozoruhodnou organizací, která má zvláštní spojení se svými fanoušky a komunitou. Když jsme mluvili s Georgem Patonem během tohoto procesu, je jasné, že tento tým je v pozici, aby uspěl na hřišti i mimo něj. Nemůžu se dočkat, až budu pracovat po boku vlastníka, George, trenéra Hacketta, hráčů a zaměstnanců, abychom pomohli této vlajkové lodi dosáhnout další úrovně velikosti.“


Kdybych měl na závěr přidat ještě pár poznámek:

Nový stadion je zbytečný. Na druhou stranu nějaké inovace se hodí vždycky, ať to v Denveru nedopadne jako ve Washingtonu, kde rozbité zábradlí a padající lidé málem zranili QB Eagles Hurtse. Nebo v Chicagu, kde je tak marnej trávník, že si hráči musí stěžovat. Smysl to dá teprve tehdy, až budou chtít Waltonovi a další majitelé hostit Super Bowl.

V zapojení Lewise Hamiltona do vlastnické struktury vidím „nohu ve dveřích“ pro britský potažmo evropský trh. Bude to znamenat více zápasů Broncos v Anglii?

Nepřekvapilo by mě, kdyby majitelé využili svých konexí a dostali do Denveru konání draftu.

Celkově jsem s novými vlastníky spokojen. Pokaždé bude mít člověk výhrady, ale mohlo to dopadnout hůře. Ideálně by mohli ještě přidat Peytona Manninga a Elwaye a bylo by to super.

Doufám, že budou na zápasy chodit (v jejich případě asi lítat), že budu fandit a že to pro ně nebude jen investice.

Jsem zvědavý, jakým stylem budou tým řídit. Jestli do toho budou kecat jako Jerry Jones, nebo svěří příslušné posty lidem, kterým věří. Když jsem se díval na těch asi sto ředitelských židlí, na kterých noví majitelé dohroamdy sedí, mám za to, že by to mohla být ta druhá varianta. Oni jsou zvyklí, že na své investice a společnosti aktivně dohlíží, ale jsou si vědomi, že je nemohou uřídit sami. To by se nedalo. S touto myšlenkou pak doufám, že najdou společnou řeč s naším GM Georgem Patonem, který se zatím jeví velmi schopně.

Má se za to, že se noví majitelé budou angažovat u podpisu nové smlouvy s RW3. No já vám nevím, čekal bych, že je to v kompetencích GM Patona a že se spolu po uzavření dohody vyfotí.

Očekávám, že se tento zásadní a určující krok projeví ve změně loga, dresů a přidružených PR, merche apod. Barvy Wallmartu (plus mínus) má však již několik týmů NFL (Rams, Chargers), a tak asi zůstaneme u tradiční oranžové. Teoreticky bychom se mohli vrátit ke světlejšímu odstínu modré. Nechám se překvapit.

Co od nových majitelů čekáte vy?

Jste spokojeni?

Soubor:Walmart logo.svg – Wikipedie
These are the best fan ideas for new Denver Broncos uniforms | 9news.com
Old school. Dávné logo mě nebere. To současné se mi líbí víc. Ale nenakreslím stejně ani jedno.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář