Tréninkový kemp – den čtrnáctý

Zajisté jste si všimli, že mi nějak vypadl den třináctý. Je z něj totiž jen málo zdrojů, jelikož byli všichni novináři na tiskové konferenci nových majitelů. Snad se mi k tomuto tématu podaří dostat, ale jsem teď poněkud vytížen a tréninky mě baví víc.

Čtrnáctého dne jsme si užili velikou zábavu při společném tréninku s týmem Dallas Cowboys. Nebylo to úplně hezké, ale pro náš tým celkově povzbudivé. Dominovali jsme na Line of Scrimmage, Russell wilson vypadal dobře, Nik Bonitto si připsal 4 sacky a párkrát se týmy popraly.

Těžko se určuje, jak je která fáze hry dobrá, když hrají stále proti sobě stejné útoky a obrany, kterým se lehce promíchává personál. Styl hry je stejný, hráči se perfektně znají. Proto mají společné tréninky, kdy se potkají více nečitelné systémy velký význam,. Dost častým jevem například bývá, že pokud domácí tým preferuje obranu 3 – 4 a útok tak hraje stále proti tomuto základnímu rozestavení, společný trénink je pak s týmem, který vyznává 4 – 3. Apod. Takže rozhodně jde o přínosný jev.

Dnes měli Broncos navrch na Cowboys na obou stranách LoS a vypadlo to, že i mentálně. Náš útok začal rychle a nezpomalil po celý trénink. Skórovali jsme několik TD během red zone části tréninku proti defenzivním starterům Dallasu.

Hackett: „Řeknu vám, začalo to být ostré. Připadalo mi, že jsme na začátku odehráli spoustu dobrých rozehrávek. Pak jsme se soustředili na běh a šlo to. Chceme mít možnost podívat se na to, jak běháme, protože takových tréninků zase tolik nemáme. Vypadalo to dobře. Dvouminutový dril mohl být lepší. to bych si přál. ALe red zone byla dobrá. Připsali jsme si několik TD a to je vždy dobré. Ale halvně se trénink obešel bez dalších zraněných. A ti, kteří dostali příležitost za zraněné spoluhráče, vypadali dobře.“

„Tato příležitost je k nezaplacení. Absolutně k nezaplacení. Každý den jdeme proti vlastní defenzivě, ale v přípravě dostanete jen tuto jednu příležitost si vyzkoušet jinou strukturu předního rozestavení. Hodně o tom mluvíme, hodně to trénujeme, ale dokud se to nestane na ostro, tak nikdy nevíte a nemůžete to simulovat. Proti nám půjde hodně skvělých trenérských týmů, jako třeba náš druhý či třetí soupeř, kteří mají podobnou strukturu jako my.“

Defenziva Broncos si poradila s každým, kdo se nejmenoval CeeDee Lamb. Několik sacků, tlaků a kopa „byl by sack“. A také pár íček. Takže to bylo dnes velmi slibné představení celého týmu. Minulý rok proti Minnesotě jsme byli svědky několika situací, ve kterých nad námi měli fialoví navrch. Tyhle pochyby tentokrát nemáme, ale musíme dál makat a neuspokojit se. Doufejme, že se současná pohoda přenese i do přípravného utkání o víkendu.


Russell Wilson vypadal „ostře“. Některým novinářům se jeho výkony na tréninku nelíbily (nesmysl), ale dnes RW3 umlčel i tyto pochybovače. Naše obrana vypadá velice dobře a tak dává rozum, že se útoku občas nedaří. Ale když dnes šla ofenziva proti jinému soupeři, byla to jiná káva.

Byl to asi vůbec dosavadní nejlepší den útoku z celého kempu. Dominance v red zone, což je naše dlouholetá slabina.

Wilson: „Byl to pro nás skvělý den. Všechna ta práce, kterou jsme zatím odvedli a kterou jsme do toho vložili jako tým, vstávání v šest ráno, všechna ta komunikace, práce, dnes přinesla ovoce. Dnes se to ukázalo a myslím, že nám to šlapalo. A viděli jsme, že i naše defenziva šlapala naplno. Hráli jsme jako tým. Parádní byla také přítomnost všech těch fanoušků obou týmů. Samozřejmě jsme měli většinu ale i fanoušci Cowboys byli skvělí. Hlasití a vděční. Tenhle společný trénink byl první, na kterém jsem se za deset let podílel. nidky dříve jsem to nezažil. Samozřejmě jsem hrál i v přípravných zápasech, ale nikdy společný trénink. Bylo to super. Byla to hodně zábava a skvělých zkušeností. Bylo to prostě parádní se všemi těmi skvělými hráči Dallasu.“

Ofenziva bude dál tvrdě pracovat, protože jeden pozitivní den Play Off nedělá. Ale je fajn číst či vidět, že se hráči v novém systému cítí dobře a dokážou to prodat na hřišti.


Dnešek byl průlomovým pro nováčka Nika Bonitta. Připsal by si 4 sacky. Dva proti starterům, dva proti backupům.

Naše obrana dnes přišla připravená dát do toho maximum. Menší rozmíšky s útokem Dallasu byly časté. Došlo i k větším potyčkám. Není dobré, že společné aktivity přerostly v bitky, ale zase se nám musí líbit intenzita a energie s jakou se do toho defka obula. Potyčky se ale nesmí objevit během zápasu. Jedna věc je trénink, durhá ale zápas, byť přípravný. Hrát s intenzitou a energií je základ aktivní hry, ale musí to mít své meze disciplíny.


Nečekejme, že v prvním přípravném zápase uvidíme nějaké startery. Možná jen malinkou část.

Netrénoval KJ Hamler. Šetříme ho.

WR Tyrie Cleveland mimo s hrdlem.

CB Ronalda Darbyho po zhmožděni hrudníku taky šetříme. Podobně má naraženou nohu Melvin Gordon.

Neúčastní se ani guardi Netane Muti (koleno) a Ben Braden (záda). Vážnost zranění neznámá.

TE Greg Dulcich má menší návrat předchozích potíží s hamstringem.


Javonte si dnes ostřeji zaběhal a šlo mu to.

RW3 začal 3/3 pokaždé pro nejméně první down. V red zone z 5 her 3 TD (Jeudy, Albert O, Hinton)

Dre’Monte Jones řádil jak černá ruka a dostával se ke skládkám pro ztrátu.

CeeDee Lamb hrál skvěle a Michael Ojemudia s ním měl plné ruce práce. Několikrát neúspěšně.

Kareem Jackson srazil TD přihrávku. Justin Simmons to samé.

Nováčkovi Mattu Hennigsenovi dnes také chutnal trénink víc a byl vidět.

Bradley Chubb zákrok na Zeke Elliotta

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář