Tréninkový kemp – den šestý

Tak to hle nebylo dobré. Z nadšení nad prvním dnem v plné zbroji zůstává velká hořká pachuť na jazyku. Hned dvojice hráčů si během tohoto dne přetrhla přední křížové vazy v koleni a sezóna pro ně předčasně skončila. Šlo o RB4 Damarea Crocketta a WR2 Tima Patricka. Při parádním zachycení ve výskoku přes obránce Tim Patrick špatně dopadl a koleno to nevydrželo. Přišli jsme tak o nejjistější ruce v útoku, solidního blokaře a dva roky za sebou nejlepší cíl do red zóny.

Tim Patrick bude hodně chybět…

Chytil jsem z toho menší depku, protože kemp sotva začal a přišli jsme o jednoho z klíčových hráčů, který se stal oblíbeným Wilsonovým cílem, když je zápas v rozhodující fázi. Doufejme, že jsme si tímto černým dnem svou kopu smůly vybrali a další hráči už Tima s Damareou nebudou následovat.

Očekávám, že v následujících dnech a týdnech trenéři nechají vyniknout některého z hráčů, které máme na soupisce. Potřebujeme dalšího velkého WR, který Tima nahradí v blokování, bude jistit Suttona a zachytí pokud možno vše, co na něj RW3 hodí. Nejvíce se Timově rozměrům blíží Tyrie Cleveland, Travis Fulgham nebo také Seth Williams. Ani jeden hráč z této trojice Timovy (Coustlandovy) výšky nedosahuje a ani jeden se zatím nepředvedl v takové formě, abychom mohli doufat v dobrou náhradu. Budeme tak pečlivě sledovat další tréninky a přípravné zápasy, kde se musí výrazně prosadit, aby měli šanci na vyšší post v sestavě. Více práce také dostane Jerry Jeudy a KJ Hamler, kteří se o stupínek posunou v hierarchii receiverů.

Vyrojily se první spekulace o možných posilách, ale tam bych opravdu počkal týden dva, než se zmiňovaná trojice bude mít šanci více ukázat. Nabízí se třeba pan marodka Will Fuller, v průběhu sezóny OBJ p ovlastním ACL, Preston Williams z MIA, starý známý Juwann Winfree,…

Ztratili jsme ale také RB4 Crocketta, ale tam předpokládám nebude podpis náhrady až takový problém. U RB už to tak je, že konkurence je obrovská a na nabídku šance hrát NFL je připraveno hodně mladíků. Hůře se bude nahrazovat Damareova práce ve speciálních týmech, kde patřil k významným oporám a proto budeme i jeho náhradu vybírat velice pečlivě.

Hackett: „Podíváme se na záznam a vyhodnotíme obě situace. Montrell Washington a Jerry Jeudy předvedli dobré hry. Tým se musí semknout. Je to bohužel součástí hry. A je to ta nejhorší část hry, když se takové věci stanou. Hráči se musí semknout a ukázat svou lásku k rodině, protože vaši spoluhráči jsou vaše rodina. Musíme najít cestu jak prázdno vyplnit.“


Denver Broncos rookie Montrell Washington shines Day 4 of training camp -
#12 Montrell Washington

Montrell Washington dále září. Zdá se, že tohoto kluka zmiňujeme každý den. Zaslouženě. Věděli jsme, že Washington je rychlý, ale ukazuje se, že má také skvělé ruce.

RW3 má rád hluboké míče a jestli bude číslo 12 pkračovat v dosavadních výkonech, budou k tomu mít oba spoustu příležitostí. Zatím nedělá Montrellovi problém, dostat se svou rychlostí za obranu. To je pro mě docela překvapení, jelikož jeho čas na 40 yardů nijak skvělý nebyl.

„Montrell maká opravdu tvrdě. Asi nikdo z nás nečekal, kam se v rotaci WR dostane. Je to hráč, kterého se Russell chytil a jde jim to spolu. Washington se snaží všemi silami růst i proto, že NFL je tak odlišná od malé univerzity, kde hrál. A on toho předvedl hodně. Spoustu dobrých her. Když je nyní Patrick mimo hru, budeme i od něj čekat, že udělá krok vpřed a stane se oporou WR sestavy a celého útoku.“


Obrana opět vyhrála den. Svými výkony nutí útok vytáhnout to nejlepší.

Hackett: „Neskórovali jsme a musíme hrát lépe. Musíme se podívat, co dělají a najít cestu k nějakým lehčím kompletacím v situacích na konci poločasu, abychom byli schopni posunovat řetězy a získat první down. Pro nás to zanmená vždy operaci. Musíme se ujistit, že operace půjde vždy plynule. V zápase je to vždy trochu jiné, ale vždy chcete aby vaši hráči tlačili a hráli rychle.“

Na hře obrany se skvělou coverage podílí secondary. A to jak Surtain, Simmons, tak Darby i ostatní.

Kareem Jackson o tom, jak příchod RW3 zvýšil intensitu, s jakou obrana hraje: „Myslím, že to děláme dobře. Pokaždé, když každý den vidíte kluka jakým je Russell Wilson, je to pro secondary luxus. Máme šanci jít proti němu a zlepšujeme tak naši hru. Je to hodně o komunikaci a o tom, abychom byli všichni na stejné stránce. Musíme si hlídat všechyn ty různé věci, které nanás zkouší. A jsou tu stále nové a další věci, an které reagujete. Pokud budeme srovnaní a na stejné stránce před rozehráním míče, myslím, že máme dobrou šanci být úspěšní proti komukoli.“


Mělo se za to, že post puntera připadne Samu Martinovi, ale ejhle máme tu soutěž. Dnes vše začalo zblokovaným puntem Martina. Pak Waitman odpálil několik bomb, které dopadly hluboko do pole do výhodné pozice. Řídký vzduch na Mile High nesl jeden z puntů 5,34 sekund a míč dopadl těsně mimo hřiště přesně tam, kam měl. Dle sledujících na místě prý předvedl Waitman více dobrých puntů a tak tu z ničeho máme souboj o post puntera.


Tréninku se neúčastnili Randy Gregory a Billy Turner. K’Waun Williams netrénoval, ale jeho zranění kolene není vážné a měl by se brzy vrátit. Lehké problémy se zády má DJ Jones. Tyrie Cleveland si také dává pauzu po úderu na krk.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář