Třetí přípravný zápas – Minnesota Vikings

Výhra 23 – 13!

Po debaklu s Bills se naši hráči předvedli v daleko lepším světle. Obrana se nezapomněla dostavit a hrále celýz ápas velice dobře. Dokonce se přišla podívat i pozemní hra útoku. RB Mike Boone si dnešní titulní obrázek zasloužil, protože ukázal, proč jsme jej minulý rok přivedli. Baron Browning cementoval přechod z ILB na OLB defenzivním TD. Nik Bonitto se prosadil dvěma sacky. Montrell Washington si připsal útočný TD. Kdo ještě udělal krok do 53-členné sestavy? A kdo alespoň do tréninkového týmu? Konkrétní jména se dovíme v úterý, ale pojďme ještě k zápasu.

Dnešní zápas startoval jako první QB Brett Rypien a vedl si celkem dobře. Na nelichotivém ratingu 65,0 se podepisuje zachycené íčko po vyraženém míči. Nicméně Brett byl schopný řídit útok a hýbat s míčem prakticky v každém drivu. Po drivech: 89 yardů (int v endzóně), 59 yardů (FG), 75 yardů (TD), 23 yardů (punt). Bilance Joshe Johnsona byla o něco horší. 3 punty a 2 FG. Souboj o backup QB je velmi vyrovnaný. Rozhodnout může zkušenost, která hovoří pro Joshe Johnsona. Věk argumentuje pro Rypiena. Plat je irelevantní. Jsem zvědavý jak to dopadne a nepřekvapilo by mě, kdybychom lovili ve vodách propuštěných, protože pár zajímavých talentů v úterý přijde o svůj post. Klidně by se to mohlo stát u dnešního soupeře QB Kellena Monda, který měl solidní přípravu a mohl by být pro nás zajímavý.

Rypien to neměl lehké. Na začátku utkání WR Jalen Virgil pokazil z přemíry snahy se ukázat return a srazil míč na naší 3-yardové linii. Je to už podruhé, kdy se během preseason Brett vyhrabal z těžké pozice zády k vlastní end zóně. Tentokrát Rypien s Hackettem nevolili bombu, ale pomohli si krátkými, konzistentními přihrávkami a skvělou pozemní hrou Mikea Boonea. Po 89 yardech hra skončila íčkem v endzóně po vyraženém míči, který směřoval na KJ Hamlera. Ten ovšem neměl šanci se přes dobře hrajícího obránce prosadit. V té době byl Rypien 9/10. Jediná nepřesná příhra byl příliš vysoký míč na úplně volného TE Becka. Líbil se mi ale třeba Brettův pohotový pas bočním odhodem na Hardyho pod tlakem obrany Vikingů v půlce úvodního drivu.

Vikingové se z podobně nevýhodné pozice, jako měl před tím Rypien, nedostali zásluhou dobře hrající defenzivy Broncos. Pick six si mohl po dobrém přečtení hry připsat ILB Alex Singleton, ale neposedný míč neudržel.

Z dalšího drivu jsme si připsali 3 body po proměněném FG Brandona McManuse. Ten dnes kopl 2/2 potvrzovacích kopů a 3/3 FG pokusů. Nejdelší měřil 50 yardů. McMoney byl v preseason 100%. Ťuk ťuk ťuk.

Pozemní hra byla problém obě předchozí utkání a to jak v ofenzivě, tak útoku. Dnes se probral útok. Zvláště díky Booneovi ale nejen díky jemu, jsme si připsali po zemi 148 yardů z 25 pokusů s průměrem ziskových yardů 5,9. Obrana běhových her soupeře se nám dařila první čtvrtinu zápasu, ale pak se vrátila do předešlých kolejí. Nicméně když se lámal chleba u naší end zóny, vytáhli jsme to nejlepší. Naši obránci zastavili hned tři hry za sebou uvnitř našich tří yardů před EZ.

Ze svého druhého drivu i tak Vikingové vytěžili TD.

Odpověděli jsme 45 yardovou bombou na Setha Williamse z první hry našeho drivu. Další dobré rozehry vedly k TD Montrella Washingtona, při kterém jsme předvedli lehce kreativní předávku.

V první půli jsme skórovali ještě defenzivním TD Barona Browninga po strip sacku Agima.

Pak už se sestavy začaly hodně míchat. Hráči bojovali a odvedli daleko lepší práci než minulý týden.

Safety Turner-Yell tady krásně přečetl hru QB Vikingů při 4&goal (a líbil se mi i v jiných situacích svou agresivní hrou a čtením hry):


Zaujalo mě, že jsme začali používat TE/FB Andrew Becka na pohyby před snapem. Andrew tak naznačuje běh do určité strany a ne vždy samozřejmě běžíme. Hned v první hře zápasu se přesune z pravé na levou stranu, aby po rozehrání míče blokoval zpátky na pravé straně.

C/G Graham Glasgow, který u nás hrál pravého guarda, dnes odehrál svoje snapy na začátku utkání z pozice centra a vedl si dobře.

Několikrát jsme postavili na outside post receivera Tight Enda. Máme na to personál. Při zranění Patricka zkoušíme, jak si naši TE na outside, jako velké cíle, povedou.

Jalen Virgil se z muffnutýho výkopu (přemíra snahy) oklepal a připsal si v zápase 4/5 pro 58 yardů. Zastínil jej jen Seth Williams s 4/5 pro yardů 68. Ten předvedl nejdelší catch, těžký catch míče jdoucího za něj a stejně tak ukázal i drop.

V pasové hře se slušně ukázal „blokař“ Tomlison. 2/2 pro 24 yardů.

Konečně jsme viděli potenciál McTelvina Agima. Strip Sack, dva sražené pasy, QB hit, force fumble.

Překvapilo mě, že DC Ejiro Evero hlásí hry od postranní čáry.

Zahrál si KJ Hamler. 11 měsíců po přetržených vazech v koleni. Sám si o tuto příležitost řekl. Inkasoval i tvrdý hit, po kterém následovala penalta za hrubost, nicméně to tintítko Hamler dobře ustál.

Nik Bonitto se předvedl dvěma sacky, skládkou pro ztrátu, 2 QB hity.

Ofenzivní lajna udržela své QB bez sacku a výrazně pomohla probuzenému běhovému útoku.

Slušný výkon, který mu snad zachránil místo v sestavě předvedl Jonathon Cooper. 5 skládek, 2 sólo, půl sacku, skládka pro ztrátu, QB hit a dobrý výkon ve Speciálních týmech.

Našlapanost safety v týmu potvrdil J.R. Reed 7 skládkami (4 sólo) a ubráněným pasem.

Lehké zranění si odnesl WR Brandon Johnson.


Dnešní zápas byl posledním, ve kterém hráči přesvědčovali trenéry a manažery o svých kvalitách. Jsem opravdu zvědavý, jak to rozsekneme. Nejpozději v úterý musí být soupisky 53 hráčů pro sezónu uzavřené. Věřím, že většina našich starterů je jistá a budou se řešit spíše rotační hráči a náhradníci. A důležité bude i složení tréninkového týmu, ve kterém čekám pár nových tváří. Některé „naše“ hráče se nám nepodaří udržet a o některé „cizí“ zase budeme naopak hodně stát.

Přes tréninkový tým nebo speciální týmy se už prosadilo několik budoucích hvězd. Škrty, které přijdou budou pro některé hráče znamenat konec nadějí a kariéry v profesionálním fotbalu, ale jiní se vrátí do tréninkových týmů. I kdyby to mělo být během sezóny. A jsou tu i ti, kteří tu šanci už letos nedostanou, ale podaří se jím vrátit do kempu příští rok. Například legenda Broncos WR Rod Smith prošel tréninkovým týmem. Center Tom Nalen, Ring of Famer Broncos, HoF WR Steve Largent to samé.

Přijde nějaký trade?

Jak trenéři vyřeší silnou šatnu safety, EDGE/OLB? A jak slabou rotaci CB?

Kdo bude backup QB?

Kdo bude náš punter?

Kolik ILB se protlačí do sestavy?

A kteří WR se prosadí z letošní zajímavé skupinky talentů? Williams? Johnson? Cleveland do speciálních týmů? Jelaen Virgil?

Máte nějaké své černé koně, kteří se protlačí do sestavy?


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář